🍿Movie in Cinema Κριτική: Κουραμπιέδες από χιόνι (2023)

   Στο νέο μου Κινηματογραφικό post σας μιλάω για μια καινούργια ταινία που είδα στο Cinema μέσα στον Δεκέμβρη και μάλιστα είναι Ελληνική παρακαλώ.


🍿Movie in Cinema Κριτική: Κουραμπιέδες από χιόνι (2023)

  Η αλήθεια είναι, θα την πω την αμαρτία μου, τα τελευταία χρόνια, δύσκολα, πολύ δύσκολα θα επιλέξω να δω στον Κινηματογράφο μια Ελληνική Ταινία, το έχω ξαναπεί. Λάθος μου, γιατί πρέπει να στηρίζουμε τις ελληνικές παραγωγές. 

  Όμως, να που αλλάζουν τα πράγματα θετικά. Η συγκεκριμένη ταινία από την πρώτη φορά που είδα το τρέιλερ, από τα πρώτα κι όλας λεπτά, μου έκανε εκείνο το καραμπινάτο κλικ στην καρδιά που χωρίς δεύτερη σκέψη λέω "Μωρέ αξίζει!"

 

🍿Movie in Cinema Κριτική: Κουραμπιέδες από χιόνι (2023)

  Η ταινία δεν είναι άλλη από την Χριστουγεννιάτικη "Κουραμπιέδες από χιόνι" σε σκηνοθεσία του ηθοποιού Γιάννη Τσιμιτσέλη.

 

  Η ταινία λοιπόν "Κουραμπιέδες από χιόνι" ήταν γενικά και ειδικά πραγματικά μια κινηματογραφική έκπληξη μέσα στον Δεκέμβριο του 2023. Πήγα με την παρέα μου σε μια αίθουσα γεμάτη από γονείς με τα παιδιά τους και την παρακολουθήσαμε όλοι μας με απόλυτη προσοχή και ενδιαφέρον.  

 ❄☃⛄

 

*Η υπόθεση της ταινίας:

Κουραμπιέδες Από Χιόνι (2023)

 Σε ένα πανέμορφο ορεινό χωριό, ένας ιδιόρρυθμος ζαχαροπλάστης, ο κύριος Παναγιώτης (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος) αναγκάζεται λόγω συνθηκών να κρύψει από όλους στο σπίτι του την μικρούλα Φανή (Αριάδνη Βελλή). Γρήγορα τα δυο εγγόνια του (Σπύρος Ντούγιας, Στέλλα Μουρίκη) και ένας φίλος τους (Στρατής Ζαχαρής) ανακαλύπτουν την κρυμμένη Φανή και έτσι σχηματίζεται η συμμορία των πέντε. Τα τέσσερα παιδιά και ο κύριος Παναγιώτης ζουν μια υπέροχη περιπέτεια μεταξύ πραγματικότητας και παραμυθιού. Πρέπει όμως πρώτα να ξεγελάσουν τους πάντες. Την κόρη του κυρίου Παναγιώτη (Κατερίνα Γερονικολού), τον γιατρό του χωριού (Μελέτης Ηλίας) και γενικώς όλους τους κατοίκους της μικρής κοινωνίας. Τα εμπόδιά τους είναι άπειρα κι αφού περάσουν από χίλιες δυο ανατροπές και δοκιμασίες, θα αποκαλυφθούν και θα χρειαστεί να έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των πράξεών τους. Θα ζήσουν αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα;


 

 

 

 *Το trailer της ταινίας:

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία:
Γιάννης Τσιμιτσέλης
Σενάριο: Μιχάλης Ρέππας, Θανάσης Παπαθανασίου, Αγνή & Χάρης Χιώτης
Ηθοποιοί: Μελέτης Ηλίας, Κατερίνα Γερονικολού, Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, Μιχάλης Ρέππας, Νικολέττα Βλαβιανού, Μαίρη Σταυρακέλλη, Πάνος Σταθακόπουλος, Σπύρος Ντούγιας, Αριάδνη Βελλή, Στέλλα Μουρίκη, Στρατής Ζαχαρής, Κατερίνα Τσάβαλου, Σοφία Φαραζή

Είδος: Οικογενειακή Κωμωδία
Διάρκεια: 105'
Ημ/νια Κυκλοφορίας Ελλάδα: 14 Δεκεμβρίου 2023
Hashtag: #KourampiedesApoXioni
Τα Making of της ταινίας
 
 

 

 *Το Τραγούδι της ταινίας:

Τίτλος: Κάθε Χριστούγεννα

Τραγούδι: Ελεωνόρα Ζουγανέλη

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος 

Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης


 

 

 

*Η άποψή μου:

 Από τα πρώτα λεπτά του τρέιλερ, με τις εικόνες, τις σκηνές, τους συμπαθητικούς ηθοποιούς, μάλιστα παίζουν και παιδάκια, η φωνή του Αντωνόπουλου, η εξαιρετική φωτογραφία, ο υπέροχος ήχος στα αυτιά μου, το παραμυθένιο χριστουγεννιάτικο στόρι, η γνώριμη αίσθηση ότι θυμίζει Χολιγουντιανή Χριστουγεννιάτικη Ταινία από εκείνες τις αμέτρητες ταινίες που έχουμε δει και αγαπάμε να βλέπουμε τέτοιες γιορτινές ημέρες... εμένα προσωπικά όλα αυτά με έπεισαν να της δώσω την ευκαιρία να την παρακολουθήσω στην μεγάλη οθόνη με μεγάλη χαρά και με μια διαίσθηση ότι δεν θα με απογοητεύσει.

  Φυσικά δεν θα σας κρύψω ότι εντυπωσιάστηκα ότι είναι η πρώτη Ελληνική Χριστουγεννιάτικη Οικογενειακή ταινία που έχει γυριστεί;! η πρώτη σκέψη μου. Η αμέσως επόμενη σκέψη μου ήταν το όνομα του Γιάννη Τσιμιτσέλη στην καρέκλα του Σκηνοθέτη και του Παραγωγού. Εντυπωσιάστηκα δεν θα το κρύψω ούτε αυτό! Έκπληξη για μένα, το ομολογώ! Εντάξει ξέρουμε χρόνια τώρα τον Τσιμιτσέλη ως Ηθοποιό, που προσωπικά με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη παθαίνω το εξής: Ή θα μου αρέσει ή και δεν θα μου αρέσει ταυτόχρονα σε όλες του τις δουλειές! Πάντα είμαι στο 50-50%. Συγγνώμη Γιάννη!😁

  Ας πούμε στην ταινία "Για Πάντα" του 2020 (που μία που την είδα και μία που δεν αντέχω να την ξαναδώ -για δικούς μου προσωπικούς λόγους) που αν δεν κάνω λάθος, εκεί έχει κάνει τη διασκευή του σεναρίου, μου άρεσε πρώτη φορά 100%. Θεωρώ ότι επιτέλους είδα τον Τσιμιτσέλη σε κάτι διαφορετικό από τις κωμικές του επιλογές, και μπορώ να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ.


🍿Movie in Cinema Κριτική: Κουραμπιέδες από χιόνι (2023)
Στους "Κουραμπιέδες από χιόνι", επέλεξε να μην παίξει και πήρε μεγάλο ρίσκο στο να πάρει πάνω του την σκηνοθεσία και την παραγωγή μαζί. Του το δίνω! Με εξέπληξε ευχάριστα και μπράβο του!

  Η παρτενέρ του η πάντα λαμπερή και γλυκιά Κατερίνα Γερονικολού, που κάθε φορά που την βλέπω, πάντα λέω: "Τι πανέμορφη κοπέλα!", εδώ τη βλέπουμε σε έναν πιο δραματικό ρόλο με μερικές δόσεις χιούμορ.  Πραγματικά γεμίζει ευχάριστα την οθόνη. Και προσωπικά, εμένα προσωπικά(!) μου αρέσει κατά πολύ στις ας πούμε πιο 'δραματικές' της στιγμές στους ρόλους που υποδύεται.

   Από τη άλλη, στο καστ έχουμε και τον ταλαντούχο Μελέτη Ηλία ως ο Χήρος-Γιατρός του χωριού που ταιριάζει άψογα δίπλα στην Κατερίνα και αναδεικνύει με φυσικότητα και συμπάθεια τον ρόλο του που προσπαθεί σιγά σιγά, δειλά δειλά με ευγένεια και κατανόηση να δημιουργήσει μια σχέση αγάπης.

 

 

🍿Movie in Cinema Κριτική: Κουραμπιέδες από χιόνι (2023)
Φυσικά έχουμε τον Υπέροχο Αλέξανδρο Αντωνόπουλο που τον λάτρεψα ακόμα περισσότερο το 2018 που πρωταγωνιστούσε στην κοινωνική σειρά του ΑΝΤ1 "Η επιστροφή". Εδώ σε κερδίζει από την μία ως Άγιος Βασίλης που μοιράζει δώρα στα παιδιά του μικρού πανέμορφου γραφικού χωριού της Ηπείρου, ως τον ζαχαροπλάστη του χωριού  που φτιάχνει τα πιο νόστιμα και τα πιο ξεχωριστά γλυκά, κι από την άλλην ως ένας καλόκαρδος, γλυκός, συγκινητικός, τρυφερός και ευαίσθητος Παππούς που γίνεται ένα μεγάλο παιδί για τα εγγόνια του αλλά και για κάθε άλλο παιδί που χρειάζεται την αγκαλιά του και την φροντίδα του. Προσωπικά τον λάτρεψα και είπα πολλές φορές στον εαυτό μου "Έναν τέτοιο παππού θα ήθελα να είχα!"

  Τα πιτσιρίκια από την άλλην, τι να πω για τους μικρούς μας πρωταγωνιστές; Η επιλογή των παιδιών από τον Γιάννη Τσιμιτσέλη ήταν πραγματικά άριστη και η πιο σωστή. (Νομίζω το έχει πει και ο ίδιος σε κάποια συνέντευξή του). Την ταινία μάλιστα την έχει αφιερώσει στην κόρη του Εύα.  Λάτρεψα 1+ παραπάνω την "Μικρή Φανούλα". Απολαυστικά, άρτια στην ερμηνεία τους και στις εκφράσεις τους σε όλες τις κωμικές, δραματικές και παιχνιδιάρικες σκηνές τους. Πραγματικά, με έπεισαν με το παίξιμό τους και κέρδισαν την συγκίνησή μου.

  

🍿Movie in Cinema Κριτική: Κουραμπιέδες από χιόνι (2023)

 Οι δεύτεροι ρόλοι, από τους συμπρωταγωνιστές μέχρι και τους Guest, εξίσου υπέροχοι και ο καθένας ξεχωριστός και απολαυστικός στον ρόλο του για να συμπληρωθεί το παζλ της ιστορίας. Ο Μιχάλης Ρέππας δε, στον ρόλο του αστυνομικού αλλά και σαν άλλος Κάπτεν Χουκ, απολαυστικότατος σε σημείο που πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστος ο διπλός ρόλος του.

 


  Η χιουμοριστική, διασκεδαστική, συγκινητική, τρυφερή, ζεστή, αθώα, χαρούμενη, λυπημένη, δραματική, η απώλεια που αναδεικνύει ότι και αυτή είναι στη ζωή όλων, η γλυκόπικρη εναλλαγή συναισθημάτων, ήταν όλα άψογα και άνετα απολαυστικά χωρίς κάτι περιττό ή βεβιασμένο. Τα συναισθήματα που σου προκαλούσαν όλα έβγαιναν τόσο μα τόσο φυσικά. Ακόμα κι Εγώ η ίδια έπιασα τον εαυτό μου να βουρκώνω. (Να ένας λόγος που αποφεύγω στο cinema να βλέπω συγκινητικές ταινίες. Ευτυχώς που είναι σκοτεινή η αίθουσα και κάπως σώζεται η κατάσταση.😉)

  Οι τοποθεσίες, οι χώροι, τα κοστούμια, η καταπληκτική φωτογραφία, η υπέροχη μουσική και το τραγούδι των τίτλων τέλους με τον τίτλο "Κάθε Χριστούγεννα", με τη φωνή της Ελεωνόρας Ζουγανέλη.

 Φυσικά η απόλυτη και εντελώς παραμυθένια, χριστουγεννιάτικη και μαγική ατμόσφαιρα, νιώθεις λες και βρίσκεσαι κι εσύ εκεί, ακόμα και η όποια αφέλεια υπάρχει (που σε τέτοιες ταινίες πραγματικά δεν είναι κακό), τα όποια κλισέ και προβλέψιμα, ήταν όλα σωστά και όμορφα δεμένα και στολισμένα. 

  Το μόνο μείον που βρήκα αλλά το κατανοώ απόλυτα (κάπως πρέπει να βγουν τα χρήματα της παραγωγής από τους χορηγούς) είναι τα απανωτά πλάνα σε αρκετές σκηνές από τα αρκετά -φόρα παρτίδα- διαφημιστικά προϊόντα. Όμως, όπως έχω παρατηρήσει, αυτό συμβαίνει πλέον έντονα και στις σειρές της τηλεόρασης.   

  Μια παραγωγή που φαίνεται ξεκάθαρα η λεπτομερής δουλειά που έγινε, προσεγμένη και φροντισμένη από όλες τις μεριές. Δεν ξέρω γιατί από τις λίγες κριτικές από τους Κριτικούς Κινηματογράφου που έχω διαβάσει, την βρήκαν μέτρια. Σε καμία των περιπτώσεων δεν είναι μέτρια και άνοστη. Κι όμως, είναι παραπάνω τίμια από όσο μπορεί κάποιος να πιστέψει, για τα ελληνικά δεδομένα. Εδώ έχουμε ξεκάθαρα μια Οικογενειακή Χριστουγεννιάτικη ταινία που χαρίζει συγκίνηση και διασκέδαση, όχι μόνο στα μικρά παιδιά (θεωρώ ότι από ηλικίας 6 ετών και πάνω είναι ιδανική για να την δουν τα παιδιά) αλλά και στα μεγάλα παιδιά, τους ενήλικες θεατές που σίγουρα φεύγοντας από την αίθουσα θα σου αφήσει ένα όμορφο συναίσθημα ευχαρίστησης, αισιοδοξίας και με το μήνυμα της αγάπης που όλοι μας έχουμε μέσα μας.

   Το κοινό πάντως, όπως κι Εγώ την αποδεχτήκαμε θετικά και προσωπικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από αντίστοιχες ταινίες. Από εμένα είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ! Και χαίρομαι που η αρχική διαίσθησή μου ήταν σωστή για να επιλέξω τις γιορτινές μέρες των Χριστουγέννων να την δω τελικά στην αίθουσα ενός κινηματογράφου. 

  Και άνετα θα την ξανά έβλεπα και δεύτερη φορά. 

  Πάντως, θα ήταν πολύ ευχάριστο να την βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα, ανάμεσα σε τόσες άλλες που βλέπουμε ξανά και ξανά τέτοια γιορτινή εποχή.

  Να σας εξομολογηθώ και μια σκέψη που έκανα; Έτσι, μια δική μου σκέψη! Νομίζω πως θα μου άρεσε αυτό που είδα, να το διάβαζα και σε βιβλίο, σαν ένα παραμύθι. Γιατί αυτό ακριβώς είναι η ταινία, ένα ρεαλιστικό παραμύθι για μικρούς και μεγάλους, που έχει και το ανάλογο κι όπως του πρέπει φινάλε.

  Movies


 *Αν αξίζει κάποιος να την δει;

  Αν δεν την έχετε δει λοιπόν, αν δεν είσαστε εξ αρχής αρνητικοί, αν επιθυμείτε να γλυκαθείτε βλέποντας μια ακόμη (κι ας τελείωσαν οι γιορτές) Χριστουγεννιάτικη ταινία αλλά με ελληνικό άρωμα, οι Κουραμπιέδες από χιόνι είναι το 'γλυκό' που θα απολαύσετε και θα σας ανταμείψει οπτικά και συναισθηματικά. Πάρτε τους Φίλους σας, τα παιδιά σας, την Οικογένεια και σπεύσετε να τη δείτε μέχρι τέλος Γενάρη. 

  Όσοι προλάβατε να τη δείτε, πώς σας φάνηκε;     

 

🍿Movie in Cinema Κριτική: Κουραμπιέδες από χιόνι (2023)
Share this post!

📌ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε οποιαδήποτε τέχνης. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που παρουσιάζει ο καθένας.
**Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική και τα συναφή!!!
***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!

 

 

Μαρία / Maria

 

 

Διαβάστε επίσης:
-------------------- 
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie Reviews
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Film Reviews
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie in Cinema Κριτική
►Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Κινηματογράφος/Cinema
Top 5 Favorites #5η εβδομάδα: Αγαπημένες ξένες ταινίες! (7/10/2013)

 

 

 

✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿
Newsletter / Ενημερωτικό Δελτίο by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

  Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog.




Μπορείς επίσης να με στηρίξεις απλά...


 
 

Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των 3 ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫, Οι Συγγραφικές Μου Στιγμές & ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ και ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ by mariaparask29_photography.
Συνεπώς σύμφωνα με τον Νόμο Ν.2121/1993 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς πρώτα την ενημέρωση, συγκατάθεσή και έγκρισή της κατόχου. 

 Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα! 

*Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!* ~ *Copyright ©2010-2024*
by ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)

6 σχόλια :

  1. Πολύ παραστατικές οι πληροφορίες σου για την ταινία αυτή Μαρία μου και από ότι φαίνεται θα είναι ενδιαφέρουσα, για όσους πάνε να την δουν.
    Καλή και χαρούμενη χρονιά να έχεις υγεία και αγάπη γύρω σου πάντα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήθελα κι εγώ να την είχα δει, Μαράκι μου, και την έχασα, το αμέλησα γιατί είμαι και μακριά από τους κινηματογράφους. Ευελπιστώ όμως να γίνει αυτό που είπες "να την βλέπουμε κάθε Χριστούγεννα", να έχουμε κι εμείς -στην Ελλάδα- μια δική μας χριστουγεννιάτικη ταινία! Δε διάβασα όλες τις λεπτομέρειες, για να μην έχω πολλά στοιχεία όταν θελήσω να τη δω 😉 Καλή χρονιά, την αγάπη μου! 😘🧡🎁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, τα Χριστούγεννα του 2024, που ξέρεις; Μπορεί να προβληθεί για πρώτη φορά στην TV και θα είναι η ευκαιρία για να την δουν όσοι δεν πρόλαβαν, αλλά και για να τη ξανά δούμε με πολύ ευχαρίστηση όσοι την έχουμε ήδη δει. Εξάλλου, θα είναι και της εποχής, έ;

      Διαγραφή
  3. Αγαπώ πάντα τις παρουσιάσεις σου, Μαρία μου. Έχεις τη δική σου ματιά και μού αρέσει πάρα πολύ. Είναι μια ταινία, που θέλω να δω. Πρέπει να είναι τρυφερή και γλυκιά και νομίζω αξίζει.
    Κρατώ την πρότασή σου, καλή μου φίλη.
    Την καλησπέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, έχω τον δικό μου τρόπο και τη δική μου ματιά σε όσα παρουσιάζω. Σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Η ταινία όντως ξεχειλίζει τρυφερότητα και γλύκα. Αξίζει!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes