Καλή εβδομάδα & Καλή Σχολική Χρονιά από αύριο!

Καλή Σχολική Χρονιά


Κ Α Λ Η Μ  Ε Ρ Α  &  Κ Α Λ Η   Ε Β Δ Ο Μ Α Δ Α να έχουμε!
Μάλλον, από αυτή την εβδομάδα “κάθε κατεργάρης στον πάγκο του”, έ; Ξεκινούν και τα σχολεία από αύριο… και απεργία μεθαύριο… μια χαρά! Άντε να δούμε πόσο πιο “άθλια” θα είναι η κατάσταση φέτος! Καθηγητές που δεν ξέρω κατά πόσο θα τους ενδιαφέρει και φέτος να παραδώσουν το μάθημα σκεπτόμενοι να κατανοήσει ο μαθητής κάποια πράγματα, όσο το να προλάβουν την ύλη γιατί αυτή την εντολή έχουν από το Υπουργείο. Πέρσι σχεδόν αυτό είχε γίνει “καραμέλα” κάθε φορά που ο/η καθηγητής/α έμπαινε στην αίθουσα για να “διδάξει”. Προσέξτε δεν το λέω για όλους αλλά για πολλούς! Καταλαβαίνω πως και αυτοί έχουν υποστεί στο επάγγελμά τους μεγάλες περικοπές, ΑΛΛΑ αν κάποιος θέλει να κάνει αυτό που αγαπάει ή απλά τη δουλειά του, ας την κάνει όσο γίνεται καλύτερα, κι αν μην υπάρχει και πολύ διάθεση… λόγω των πραγμάτων που βιώνουμε.

Ειδικά στο μάθημα των μαθηματικών… εκεί ακόμη πιο “άθλια” η κατάσταση! Γιατί τις περισσότερες φορές τυγχάνει σ’ αυτό το μάθημα να πέφτει ένας καθηγητής που δεν έχει μεταδοτικότητα και που όλα αυτά που λέει τα λέει νομίζοντας ότι όλοι είναι σαν κι αυτόν; Ε, όχι λοιπόν! Αν δεν το γνωρίζουν οι Μαθηματικοί, ας μάθουν πως όλοι οι μαθητές δεν έχουν μαθηματικό μυαλό ούτε είναι το μυαλό τους κομπιουτεράκι τσέπης.

Εγώ ας πούμε είμαι “φιλολογικό” μυαλό! Με τους αριθμούς δεν τα πάω και τόσο καλά! Προσπαθώ να κατανοήσω κάποια πράγματα στο μάθημα των μαθηματικών, (α, όλα κι όλα την προσπάθειά μου την κάνω) αλλά κατανοώ  ως εκεί που το μυαλό αντέχει να αποθηκεύσει μαθηματικές πράξεις.

Το ό,τι ένας μαθητής δεν είναι καλός στα μαθηματικά, δεν τον κάνει αυτομάτως “χαζό” ούτε όμως και κακό/αδύναμο μαθητή! Μπορεί ένας μαθητής να είναι κακός/αδύναμος στα μαθηματικά ή στη Φυσική ή στη Χημεία και να είναι καλός στα υπόλοιπα μαθήματα ΚΑΙ ένας να είναι καλός στα μαθηματικά ή στη Φυσική ή στη Χημεία και να είναι  κακός/αδύναμος σε όλα τα υπόλοιπα. Ποιο απ’ τα δυο είναι το χειρότερο για μένα; Μα το δεύτερο φυσικά!  Μπροστά στα πολλά δυνατά σημεία, δεν θα κοιτάξω τη μία-δυο αδυναμίες!  Γιατί ναι πρέπει να προσπαθείς να καλυτερεύσεις τις όποιες αδυναμίες έχεις αλλά μην πέσεις στην παγίδα να χάσεις τα ήδη δυνατά σου σημεία, γιατί τότε θα κάνεις το λάθος να έχεις δώσει μεγαλύτερο βάρος σε κάτι που δεν το έχεις από τη φύση σου και εντέλει δεν θα σε ακολουθήσει ή δεν θα το ακολουθήσεις εσύ στην Ζωή σου! Μάθε να δίνεις μεγαλύτερη προσοχή σ’ αυτά που έχεις εκ φύσεως και σου ταιριάζουν και τα υπόλοιπα απλώς δώσε τόσο-όσο! Πίστεψέ με κανείς μα κανείς δεν είναι τέλειος σε τίποτα! Αλλά όλοι έχουμε ένα  ταλέντο, όλοι είμαστε πολύ καλοί σε κάτι συγκεκριμένο και εκεί πρέπει να δίνουμε  το μεγαλύτερο βάρος… με λίγη παραπάνω  προσπάθεια και με όλη μας την αγάπη, το καλύτερο θα το κάνουμε ακόμη καλύτερο!

Ναι, φέτος τα πράγματα θα είναι ακόμη πιο τρελά! Εκτός από λειτουργικής πλευράς, υπάρχει και η ματαιοδοξία (κοινώς καβάλησα το καλάμι) κάποιων ανθρώπων… μεγαλύτερης ηλικίας που τα βάζουν με νέα παιδιά και τα φθονούν για τις καλές τους επιδόσεις, για το τι έχουν λίγο καλύτερη μνήμα (αν θέλεις λόγω ηλικίας) για τους καλούς βαθμούς που παίρνει κάθε τρίμηνο…. ναι, ναι  ΔΕΝ υπερβάλλω καθόλου! Μπορεί να είμαι 28 χρονών αλλά τα μάτια μου έχουν δει πολλά και τα αυτιά μου έχουν ακούσει ακόμη περισσότερα. Και που είσαι ακόμη! Φταίει μάλλον ότι έχω μεγαλώσει …πριν την ώρα μου!

Παλιότερα θαύμαζα κα χαιρόμουν που άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας από εμένα, αποφάσισαν να ξανά πάνε σχολείο και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους που άφησαν επειδή άλλα χρόνια ήταν τότε, επειδή παντρεύτηκαν και έκαναν οικογένεια είτε επειδή έτσι τους τα έφερε η Ζωή… αλλά με τόσα που έχω δει σε σημείο να με ποδοπατήσουν και να πατήσουν επί πτωμάτων… δυστυχώς πλέον δεν μπορώ να τους δω με θαυμασμό αλλά ούτε και να τους δικαιολογήσω! Προσέξτε μιλάω για μία μερίδα ανθρώπων και δεν τους βάζω όλους στο ίδιο τσουβάλι! Μπορώ να σας πω απίστευτα παραδείγματα τέτοιων ανθρώπων που πιστέψτε με δεν μοιάζουν ούτε στο μικρό τους δαχτυλάκι με τους παραπάνω ματαιόδοξους ανθρώπους.

Καταλαβαίνω πως τα απωθημένα (εγώ δυστυχώς έχω αρκετά) που κουβαλάμε μαζί μας για χρόνια, κρυμμένα, σκονισμένα...  όταν έρθει η ώρα Ή όταν μας δοθεί η ευκαιρία να τα διεκδικήσουμε, δεν υπάρχει περίπτωση να μην χάσουμε λίγο τον έλεγχο, να μην “καβαλήσουμε λίγο το καλάμι” (αν είναι όσο είναι  το μικρό μας δαχτυλάκι, τότε δεν υπάρχει θέμα!) αλλά το θέμα είναι τα απωθημένα μας να έχουν να κάνουν με μας τους ίδιους και όχι με τους άλλους που στην ουσία δεν έχουν και καμία σχέση με μας και τα κόμπλεξ μας!

Σχετικά ή άσχετα όλα αυτά με το θέμα της ανάρτησης, εγώ κλείνοντας θα σας πω (για τους φίλους και μη):
Άντε βρε, να μας ευχηθώ "Καλή σχολική χρονιά" να έχουμε!  
Τρίτη χρονιά φέτος! Άλλη μία και τέλος!Από το 2008 μέχρι σήμερα… συνεχίζω τη μοναχική διαδρομή… για να έρθει εκείνη η στιγμή που θα  ολοκληρωθεί ο χορός που μπήκα για να χορέψω!   
Δυστυχώς, έφυγε και το φετινό Καλοκαιράκι και τώρα πάλι στα ίδια... στο σχολείο και στις υπόλοιπες υποχρεώσεις που έχει ο καθένας μας!

Αλλά................. επειδή όπως  μου έχει πει και η blogo- φίλη me (maria) “Να χαρείς όσο μπορείς τα σημερινά σου σχολικά χρόνια...θέλει και λίγο τρέλα...”  λέω (και αυτή τη φορά δεν θα μείνω μόνο στα λόγια)  “τώρα να δείτε τι έχει να γίνει! Τρελή διασκέδαση μιλάμε για κάποιους... για τους υπόλοιπους να έχουν μαζί τους τα χάπια τους  και λίγο μυαλό στο κεφάλι τους!”  (λίγο δύσκολο στην εποχή μας βέβαια!!!) Χαχα!!! Δεν μπορείτε να πείτε, έχω χιουμοράκι, ναι;








Σημ.: Επειδή εγώ γράφω ότι μου κατεβαίνει απ’ το μυαλό, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ!
(αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)



 
__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes