Ανασκόπηση 2013: ☆Οι 12 αγαπημένες & χειρότερες στιγμές για το 2013!☆ (part1 with words)


Ένας ακόμη μικρός & σύντομος απολογισμός, μια μικρή & σύντομη αναδρομή στο 2 0 1 3…  αναβιώνοντας -ξανά- τις πιο έντονες καλές αλλά και άσχημες, σοβαρές αλλά και αστείες στιγμές… μέσα σε μια ανάρτηση… με περίπου λίγα λόγια, περιληπτικά και ‘κωδικοποιημένα’ και εντελώς αυθόρμητα.

Ξεφυλλίζοντας και φέτος το ημερολόγιο του 2 0 1 3διάβασα στα γρήγορα όλα εκείνα που σχεδόν καθημερινά κατέγραφα ως τις πιο έντονες στιγμές της ημέρας.

Ανασκόπηση 2013:
☆Οι 12 αγαπημένες & χειρότερες στιγμές για το 2013!☆
(The 12 favorite and worst moments for 2013!)

☆☆☆



1) Ιανουάριος 2013:

Καλή στιγμή: Μετά από 2,5 περίπου μήνες που πηγαινοερχόμουνα σε σεμινάρια Πληροφορικής, στις 25/1 έδωσα εξετάσεις και πέρασα με απόλυτη επιτυχία. Πολύ κούραση και άγχος για να προλάβω τον χρόνο και να είμαι συνεπής σε όλες τις ‘υποχρεώσεις’.  


Κακή στιγμή: Ήταν αρκετά “σιωπηλός” αυτός ο μήνας!

☆☆☆


2) Φεβρουάριος 2013:

Καλή στιγμή: Today was a wonderful day!
Έγινα Κοκκινομάλλα, χάρις στο 'δωράκι' του Κομμωτηρίου TEO HAIR DESIGN στη Γλυφάδα & της Beauty diaries blog (εννοείται και στην Έφη Ανέστη, διαχειρίστρια του Beauty diaries).


Κακή στιγμή: Valentine's Day;;; Εγώ και …ο εαυτός μου, πάλι!  


☆☆☆



3) Μάρτιος 2013:

Καλή στιγμή:  Ένα χάϊδεμα στα μαλλιά, μια ωραία μυρωδιά ενός αρώματος, μια βόλτα ‘αγκαζέ’…


Κακή στιγμή:Αφήστε την παιδιά να μιλήσει, είναι το μόνο που ξέρει…* Μια καθαρά κακία από μία πρώην φίλη, νυν συμμαθήτρια και ένας άνθρωπος χαμηλού επιπέδου που αν και έχει τα 3πλάσια χρόνια μου, ξέρει πολύ καλά πως να “πατάει επί πτωμάτων”. Φυσικά και στενοχωρήθηκα αφού δεν μίλησα, δεν διέκοψα εκείνη την στιγμή αλλά ταυτόχρονα φάνηκε -για μία ακόμη φορά- πόσο υπομονετικός άνθρωπος είμαι, αφού για μία ακόμη φορά διατήρησα τη ψυχραιμία μου.

*Αλλά ως Σκορπίνα, που δεν ξεχνάω, πήρα την “εκδίκησή” μου, απλά με το “την επόμενη φορά” που συνέβη κάτι παρόμοιο, δεν το πέρασα στο ντούκου, αντιθέτως είπα: “Το να σε διακόπτει ο άλλος για να πετάξει μια άσχετη ‘κακία’  και μάλιστα την ώρα που ο Κύριος έχει δώσει σε μένα τον λόγο, είναι το λιγότερο αγενής.” Και όλα αυτά με το ‘αφοπλιστικό’-ιδιαίτερο χιούμορ μου… για να μην υπάρξει άλλη φορά!   

☆☆☆




4) Απρίλιος 2013:

Καλή στιγμή: Μια βόλτα στον Πειραιά και μια μικρή ιστορία μιας γυναίκας… (αφορμή για να γράψω μια ακόμη ιστορία Ζωής)




☆☆☆



5) Μάιος 2013:

Καλή στιγμή: Μικρό ταξίδι, Μια βόλτα στο Λαύριο για καφέ, ευχάριστη επίσκεψη, γλυκά… και όλα αυτά για να “ξορκιστεί” μια μοναξιά! 

Καλό μήνα με καλύτερη ψυχολογία! (part2)




*Bonus:

Μια υπόσχεση:


Μια τρέλα-εμπειρία:
5-6 Μαΐου (Πάσχα): Μόνη! Στενοχώρια! Αλλά παίρνω την αυθόρμητη απόφαση να ξορκίσω την “μοναξιά” και να βρεθώ αυτές τις μέρες κοντά σε “δικούς μου” ανθρώπους… Τσάντα, ελάχιστα χρήματα, κινητό, βιβλίο, mp3 και …φύγαμε Καρδιά μου!  


☆☆☆



6) Ιούνιος 2013:



Κακή στιγμή: Διαγωνίσματα προαγωγικών εξετάσεων! Καθόλου όρεξη για διάβασμα και ασταμάτητη υπνηλία. (ακόμα απορώ πως τα κατάφερα και έγραψα σε όλα!) 

Στις 21 του μηνός αποφάσισα να κλείσω το beauty blog μου "The World of Beauty" αλλά τελικά μετά από λίγε ημέρες συνηδητοποίησα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή (να 'ναι καλά "κάποιες" του "χώρου" του beauty bloggers με έκανα να καταλάβω πως δεν ανοίκω στο χώρο αυτό αλλά στο "συγγραφικό") να αφοσιωθώ στο "ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ" και στη "συγγραφή" μου, που είναι ...η Ζωή μου! Άρα, τελικά κακή στιγμή στην αρχή αλλά καλή στο τέλος!


Bonus:
Όταν οι άνθρωποι ξεσκεπάζονται προσπαθώντας να γίνουν “κάτι άλλο”.


Νέα Κινηματογραφική ταινία “Superman”.


☆☆☆



7) Ιούλιος 2013:

Καλή στιγμή: Μυστήρια πρόσκληση για καφέ, μια μικρή επιτυχής γυναικολογική επέμβαση, χαλαρές βόλτες για καφέ & φαγητό με Φίλη (πρώην πλέον!), ανεμελιά, χαλάρωση, το πρώτο μου μπάνιο για φέτος αλλά και μετά από πολλά-πολλά χρόνια!



Κακή στιγμή: Η αναμονή…


Bonus:
Η ιδέα μου για την στήλη “Top 5 Favorites#”. (σύντομα ξεκινούν να ανεβαίνουν σιγά-σιγά και οι υπόλοιπες ενότητες!)



 


☆☆☆


 

8) Αύγουστος 2013:

Καλή στιγμή: Μικρές, απρογραμμάτιστες στιγμές, καφέ & φαγητό σε παλιά στέκια της Αθήνας, περίπατοι, χαλάρωση, ανεμελιά, τεμπελιά, μπάνια στη Θάλασσα, πολλή γράψιμο, blogs, διάβασμα, cinema, φαγητό, μικρές τρέλες-ωραίες μικρές και καθόλου μοναχικές στιγμές!


Κακή στιγμή: Μειωμένα “τηλέφωνα & μηνύματα”.


Bonus:


☆☆☆



9) Σεπτέμβριος 2013:

Καλή στιγμή: Χαλάρωση, ηρεμία και μπάνιο σε Πισίνα ξενοδοχείου, περίπατο και φαγητό στην Πλάκα με καλή παρέα, Το blog μου αποχτάει το δικό του damain...


Κακή στιγμή: Λάθος συζήτηση, μια φωτο, μια παρεξήγηση, άνοιγμα των σχολείων, “το τέλος μιας Φιλίας”, ένας ακόμη χωρισμός… άγχος, κακή διάθεση, δάκρυα, στενοχώριες, ξενύχτι, αϋπνία…


Bonus:
Εγώ… η ξυπόλητη Πριγκίπισσα!



☆☆☆





10) Οκτώβριος 2013:





Bonus:


☆☆☆


 

11) Νοέμβριος 2013: 

Καλή στιγμή: 3 Χρόνια blog "ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ"! & Γενέθλια μου, εξομολογήσεις, ευχές, λουλούδια, αγκαλιές, χαρά, κρασί, μεθύσι & εορταστικές στιγμές, ένα αναπάντεχο τηλεφώνημα, μια αναπάντεχη συνάντηση, χορό στη βροχή, συνάντηση στο δρόμο…

 
Κακή στιγμή: Γκαντεμιά ή απλά δεν είναι γραφτό;! & απουσία ευχής, πολλά λόγια αλλά υποσχέσεις που δεν κρατήθηκαν, οικονομικά προβλήματα...


Bonus:


☆☆☆



12) Δεκέμβριος 2013:

Καλή στιγμή:  Κατάφερα και απέχτησα και πάλι ένα mp3, cinema, λίγα παραπάνω χρήματα, φαγητό, γλυκά, πρώτη φορά που δεν έκανα αλλαγή του χρόνου …μόνη μου στο σπίτι, βγήκα, ήπια, διασκέδασα, τραγούδησα…


Κακή στιγμή: Όλος ο μήνας! Απώλεια, μυστικός καημός, αγωνία, σιωπή, φόβος, παρεξηγήσεις, άδεια -Α-,αναπάντητα ερωτήματα, ωραία λόγια, πολλές υποσχέσεις αλλά καμία πράξη, πόνος, μαράζι, αναμονή, δάκρυα, μοναξιά, άσχημες και άδικες κατηγορίες, ‘ξένη’ σε ένα σπίτι,  το αίσθημα ότι δεν με αγγίζει ούτε ο κόσμος, ούτε η Ζωή… ούτε καν πουθενά… ένα “τέλος” που (δεν) ήρθε, Χριστούγεννα θλιβερά…




☆☆☆



Συμπέρασμα; Όπως έγραψα και ΕΔΩ: To 2 0 1 3 παρά τις πολλές δυσκολίες ήταν μια υπέροχη χρονιά. Ήταν (μετά το 2008) ο πιο ‘ευτυχισμένος’ χρόνος, ολόκληρης, της ζωής μου… μέχρι βέβαια, λίγο πριν το τέλος, τον Δεκέμβρη, που μου έδωσε “χτυπήματα κάτω από τη μέση”… Είχε σαφώς άσχημες στιγμές αλλά νομίζω πως οι όμορφες ήταν πολύ περισσότερες. Και όλα αυτά περισσότερο οφείλεται πρώτα απ’ όλα σε μένα την ίδια κι ύστερα έχουν και οι γύρω μου (αναφέρομαι σε όσους αξίζουν πραγματικά) ένα μικρό μερίδιο …ευτυχίας. Αλλά από εμένα την ίδια ξεκίνησαν όλα... γιατί είχα θέληση; (και μην το πάρει κάποιος ως εγωιστικό)


Γιατί; Γιατί, εγώ νοιάστηκα για εμένα, άλλαξα κοσμοθεωρία, είδα τα πράγματα πιο αισιόδοξα, έγινα πιο δυνατή, πίστεψα στον εαυτό μου, στις δυνατότητες μου, στις ικανότητές μου, δημιούργησα γέφυρες επικοινωνίας, απομάκρυνα ανθρώπους που τελικά ήταν υποκριτές (και έχουν μείνει ακόμη πολλοί από δαύτους) ήρθα πιο κοντά με ανθρώπους που …είναι σαν κι εμένα”, χαμογελούσα κάθε μέρα, είχα χιούμορ, έπαιξα τίμια και καθόλου σκάρτα, προσπάθησα πολύ, πήρα ρίσκα, έκανα και έζησα πράγματα για εμένα, είπα περισσότερες αλήθειες (κακίες για τους “άλλους”), έκανα τις υποσχέσεις μου πράξη… και κυρίως παρέμεινα ο εαυτός μου! Εκεί που δεν στάθηκαν κάποιοι άξιοι να εκτιμήσουν την “Μαρία”, τελικά εκτίμησα και ανέβηκα στα μάτια μου ΕΓΩ προς εμένα και στον εαυτό μου και πέσανε όλοι αυτοί που απλά ακολούθησαν τον δρόμο του “βολεμένου” αλλά δυστυχώς “μίζερου”.

Και τώρα, προς καταγραφή νέων στιγμών για ένα ξεχωριστό, όμορφο, δημιουργικό, αισιόδοξο και ονειρεμένο 2 0 1 4!!!

________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserve

16 σχόλια :

  1. Καλή χρονιά!
    Και για μένα το 2013 με άφησε με γλυκιά γεύση κι ας είχε δυσκολίες.
    Εύχομαι να έχουμε ένα υπέροχο 2014!
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Demi Mist, μα γίνεται χρονιά χωρίς δυσκολίες;
      Σημασία έχει να είχε καλές στιγμέ ςή εμείς να τις ξεχωρίσαμε αυτές τις "καλές στιγμές".
      Χαίρομαι που και σε σένα άφησε μια γλυκιά γεύση...
      Μακάρι όλοι να έχουμε ένα υπέροχο και αισιόδοξο 2014!
      Φιλιά!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Κοριτσάκι μου μου άρεσε η ανασκόπηση σου,σύντομη,κατατοπιστική,και κυρίως αισιόδοξη,χάρηκα πολύ τον τρόπο που έκλεισες!
    γλυκά φιλιά και ευχές για ένα ακόμα καλύτερο 2014!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Νικολέτα μου, σ' ευχαριστώ!
      Όλοι ας πιστέψουεμ πως θα είναι το 2014 πιο αισιόδοξο και πιο ονειρεμένο από το 2013!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. Ενδιαφέρουσα η ανασκόπησή σου, πέρνα και από το blog μου, κέρασμα έχει και αναφορά σε εσένα στην προ-προηγούμενη ανάρτηση!

    Καληνύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου Hengeo, πέρασα από το blog σου και διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τις αναρτήσεις σου! Να είσαι καλά!
      :)

      Διαγραφή
  4. Θαυμάζω την οργανωτική σου ικανότητα αλλά και την αξία των λέξεων που έχουν το αληθινό τους όνομα . Πιστεύω ότι μόνη σου Μαρία μου βελτίωσες τη χρονιά σου γιατί εμπιστεύτηκες τον εαυτό σου και την αξία σου . Να τον αγαπάς καλή μου , κανένας δεν θα τον αγαπήσει όσο εσύ.
    Φιλιά και αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. * nikol, πιστεύω στις λέξεις και στη σημασία που έχει η κάθε μία...
      Επιτέλους, (να 'ναι καλά κάποιοι) κατάλαβα ότι πρέπει εγώ ν' αγαπήσω πρώτα απ' όλα τον εαυτό μου, γιατί κανείς άλλος δεν θα το κάνει... ακόμ ακι αν λέει ότι μας αγαπάει.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Φιλιά πολλά και από εμε΄να με πολλή Αγάπη!

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου εύχομαι από δω και μπρος το ισοζύγιο να σου βγάζει μόνο θετικά αποτελέσματα και η πλάστιγγα γέρνει σαφώς στα καλά!
    Λίγο ζαλίστηκα στα πήγαινε-έλα αλλά μου άρεσε που τα περισσότερα τα θυμόμουν!
    Φιλάκια πολλά!

    Να έχεις μια υπέροχη χρονιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αριστέα μου, κι εμένα μου άρεσε-αρέσει που τα περισσότερα τα θυμάσαι!
      Μακάρι τα θετικά να είναι περισσότερα....
      Φιλιά πολλά!
      Όλοι να έχουμε μια υπέροχη χρονιά!

      Διαγραφή
  6. Προσωπικά, δεν βρίσκω καθόλου εγωιστικό τον επίλογό σου!
    Ίσα-ίσα, πάνω απ' όλα ο εαυτός σου είναι αυτός που θα σε στηρίξει, θα σου δώσει, δύναμη να πας παρακάτω... Στις δικές σου δυνάμεις πρέπει να πιστέψεις!
    Τα άσκημα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και μας δίνουν μαθήματα...
    Τα όμορφα είναι αυτά που μας δίνουν αυτό το... κάτι παραπάνω για να έχουμε ζωγραφισμένο ένα χαμογελάκι στα χείλη!!!
    Αγκαλιά και φιλί, κούκλα μου!!
    (Παρέλαβα χθες το δώρο σου!!! 1000 ειλικρινή ευχαριστώ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γιάννα μου, έτσι ακριβώς! Συμφωνώ σε όλα όσα γράφεις!
      Ωραία, χαίρομαι που παρέλαμβες και το δωράκι μου!
      Εγώ σ' ευχαριστώ!

      Διαγραφή
  7. Το 2013 έφυγε πια και σου εύχομαι πως το νέο έτος όλα θα είναι καλύτερα.
    Φιλάκια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μου αρεσε η ιδεα αυτής της ανάρτησης..και που τα μοιράστηκες μαζί μας , ευχαριστούμε , τα διαβασα όλα...
    σου ευχομαι ο νέος χρονος να εινια γεμάτος αγάπη , ωραίες στιγμές , χαμόγελα και φυσικά υγεία

    ΛΙΛΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ (ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ-ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ)
    http://delfinaki-sunset.blogspot.com/2014/01/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου, χαίρομαι που σου άρεσε και που τα διάβασες όλα! Μακα΄ρι ο νέος χρόνος να είναι για όλους μας, γεμάτος από όλα αυτά που έγραψες! Μακάρι!

      *Τον είδα τον διαγωνισμό σου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes