😁10 πράγματα που με εκνευρίζουν😁Vol.2


  Τι σας έχω; Τι σας έχω βρε; Στην χθεσινή μου ανάρτηση μάθατε τα 

😂10 πράγματα που με κάνουν να χαμογελώ😂 

  Ε, σήμερα λοιπόν θα μάθετε τα 10 πράγματα που με εκνευρίζουν τα μάλα. Χαχαχα! Έτσι βρε να με μάθετε κι από την καλή κι από την ανάποδη. Αν και νομίζω πως κάποιοι με έχετε καταλάβει... και έτσι και αλλιώς. Αφορμή και γι' αυτό το ποστ στάθηκε και πάλι το Μαρινάκι.

   Πρέπει να σας πω πως μέχρι και πριν 3-4 χρόνια ήμουν ένας πολύ νευρόσπασμα χαρακτήρας. Τσαντιζόμουν, τα έπαιρνα στο κρανίο, φούντωνα με το παραμικρό. Μέχρι και ολόκληρη τζαμαρία έχω σπάσει από τα νεύρα μου! Βέβαια, απαράδεχτη διότι δεν μου έφταιγε η τζαμαρία. Το κεφάλι αυτουνού που με έκανε έξω φρενών έπρεπε να σπάσω αλλά την πλήρωσε το τζάμι. Επειδή, λοιπόν, αυτό δεν μου έκανε και πολύ καλό, προσπάθησα να "θεραπευτώ" με το να το αποβάλλω. Και κοίτα να δείτε, ουπς! τα κατάφερα μια χαρά πιστεύω. Δεν εκνευρίζομαι πλέον ούτε συχνά ούτε πολύ ούτε χαλάω εύκολα την ηρεμία μου και πόσο μάλλον όταν μου την προκαλούν άγνωστοι ή ακόμα και αδιάφοροι άνθρωποι.

   Δεν θα πω πως είμαι πια συνεχώς σε μια κατάσταση "Ζεν" και ότι δεν μπορεί τίποτα εύκολα να με εκνευρίσει, γιατί ψέματα θα σας έλεγα. Είμαι Σκορπίνα (μην το ξεχνάμε αυτό!😎), είμαι και από τη φύση μου μια "τρικυμία" (όπως λέει και ένας καλός μου Φίλος) που θα μου βγει και η 'σκοτεινή πλευρά' μου, θέλω δε θέλω, το προκαλώ ή δε το προκαλώ. Απλώς, πλέον αν με εκνευρίσεις θα μου βγει και θα σου το δείξω με έναν τρόπο του τύπου ειρωνία, υφάκι, μπιχτή (-ές), σαρκαστικό απαντητικό χιούμορ και άντε αν συνεχίζει ο άλλος να με τσιτώνει, θα φουντώσω σε βαθμό να μου βγει πιο παθιασμένα η ξεροκεφαλιά μου. Κατά τ' άλλα, μια χαρά βρε παιδιά, το χιούμορ μου νικάει τον εκνευρισμό μου.😜

   Λοιπόν, τα 10 πράγματα που με εκνευρίζουν είναι:


1. Όταν πηγαίνω σε κάποια δημόσια υπηρεσία ή και super-market ή και στο ΙΚΑ (μιλάμε για χρόνια) και υπάρχουν κυρίως κάτι τύπισσες και ηλικιωμένες που αρχίζουν λες και ερμηνεύουν κάποιο ρόλο με κακή-κάκιστη όμως ερμηνεία τα "Αχ και βαχ παιδάκι μου, να περάσω Εγώ πρώτη που δεν μπορώ έχω προβλήματα υγείας, εσύ είσαι νέο κορίτσι, δεν δουλεύεις, όλη μέρα θα κάθεσαι..." (λες και ξέρει αν δουλεύω ή αν τα ξύνω όλη μέρα) ή "Κοπέλα μου να περάσω, εντάξει;" και περνάει χωρίς να της έχω πει "ναι περάστε", χωρίς να έχει πει ένα "Ευχαριστώ" και ακόμα χειρότερα από τη βιασύνη της να μου δίνει ένα σπρώξιμο σαν να αδιαφορεί πέρα από την πάρτη της.

2. Όταν χτυπάει το σταθερό τηλέφωνο, ειδικά μεσημέρι, ειδικά όταν είναι ενημερωτικά τηλεφωνήματα που σταθερά παίρνουν πάντα ακριβώς την ίδια ώρα και πεισματικά ντριν, ντριν, ντριν. Δεν σηκώνω ρε τα τηλέφωνα γιατί δεν γουστάρω να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια ότι "Δεν με ενδιαφέρει η προσφορά σας!" Μα τι δεν καταλαβαίνουν ρε γαμώτο; Βέβαια, και στο κινητό το ίδιο γίνεται ή γινόταν πριν από λίγο καιρό αλλά με μια εφαρμογή που έχει το κινητό μου, τέτοια "ενοχλητικά" νούμερα με το που χτυπάει, αυτομάτως τα βάζει στην black list και τέρμα η ενόχληση.

3. Όταν πάω να πάρω έξω σουβλάκια και τσιγκουνεύονται στο τι βάζουν μέσα. Δυο-τρεις πατατίτσες, μία ντοματούλα, λίγο κρεμμυδάκι... Μα συγγνώμη, έφτασε που έφτασε στα ύψη και το σουβλάκι (κι Εγώ το έχω δηλώσει, το σουβλάκι είναι μια από τις απολαύσεις μου για να λέω πως παρά την κρίση και τη φτώχεια, γεύομαι και λέω πως "ζω". Σε άλλη ανάρτηση θα σας πω ποιες είναι οι δικές μου απολαύσεις!), το πληρώνω που το πληρώνω απαιτώ να είναι λαχταριστό και πλούσιο κι όχι μίζερο. Οπότε, τι κάνω πλέον και είμαι καλλυμένη για να μην αναγκαστώ να ρίξω στο μαγαζί; Όταν παραγγέλνω σουβλάκια, τους λέω "Ένα τάδε περιποιημένο με απ' όλα, συν κέτσαπ και μουστάρδα. Περιποιημένο όμως! Είμαι και καλή πελάτισσα και αν μείνω ευχαριστημένη θα σας ξανά προτιμήσω!" (με full χιουμοριστικό τρόπο!) Και δόξα τω Θεό, έχει πιάσει η ταχτική αυτή!

4. Οι διαφημίσεις μεγάλης διάρκειας στην τηλεόραση (μην σας πω και στο ραδιόφωνο και στο YouTube) ειδικά το βράδυ και ειδικά -το έχω προσέξει- όταν προβάλλεται μια ξένη ταινία σε πρώτη προβολή και κάθομαι όλο χαρά να τη δω. Με τις τόσες συνεχείς διαφημίσεις, πραγματικά δεν απολαμβάνεις την ταινία, με κάνει να κλείσω την τηλεόραση (βλέπω που δεν βλέπω και πολύ, εκτός αν έχει κάποιο καλό πρόγραμμα και δε αν είναι μια ξένη ταινία) και να ψάξω στο Internet να τη βρω για να τη δω με την ησυχία μου, χωρίς να μπαίνουν στην μέση κάθε τρεις και λίγο οι διαφημίσεις.

5. Όπως έγραψε και το Μαρινάκι, εκνευρίζομαι όταν δεν πιάνω τίποτα μα τίποτα στο Τζόκερ. Και όταν λέω 'τίποτα' εννοώ από τα 5+1 νούμερα να μην έχω πετύχει κανένα. Και αυτό που συμβαίνει π.χ. να έχει κληρωθεί το 45 ας πούμε κι Εγώ να έχω σημειώσει το 44, να έχει κληρωθεί το 12 ας πούμε κι Εγώ να έχω σημειώσει το 13. "Ε, ρε πο@στη μου λέω, επίτηδες τα κάνει αυτά η ...τύχη;" Αυτό με εκνευρίζει και με τσαντίζει πολύ περισσότερο κι από το ότι δεν κέρδισα -και πάλι- τα λίγα ή και τα πολλά λεφτά. Τι ζητάω μωρέ; Αν δεν πιάσω το Τζακπότ, τουλάχιστον ας πιάσω ένα καλό κα σεβαστό ποσό (ας μην είμαι και πλεονέκτης😌), τόσα δηλαδή που να μου φτάνουν και να μου περισσεύουν. Ζητάω πολλά ρε παιδιά; Λίγη τύχη και μερικά χιλιάρικα €€€€.

6. Όταν είναι να βγω ραντεβού και όπως είναι φυσικό, ντύνομαι, βάφομαι, φτιάχνομαι να γίνω ακόμα πιο ωραία 👸 και όπως πλησιάζει η ώρα για να έρθει το ραντεβού μου, τότε ο άλλος το ακυρώνει για τον χ, ψ λόγο και μένω Εγώ κάπως απογοητευμένη και φανερά εκνευρισμένη και θυμωμένη να πρέπει να βγάλω τα καλά μου ρούχα, να ξεβαφτώ και να (με) βρίζω. Και δεν είναι τόσο ότι ακυρώνεται το ραντεβού, όσο ότι ο άλλος το ακυρώνει ακριβώς λίγα λεπτά πριν το καθορισμένο μας ραντεβού και μάλιστα χωρίς κανέναν σοβαρό λόγο. Μου έχει συμβεί ευτυχώς λίγες φορές αλλά ήταν ειλικρινά για τσαντίλα.

7. Εκνευρίζομαι όταν ο άλλος δεν είναι στην ώρα του στο ραντεβού (άντε το πολύ 10 λεπτά αν αργήσει δεν τρέχει τίποτα, για παραπάνω δεν σας εγγυώμαι😝) και περιμένω σαν ηλίθια (γιατί έτσι αισθάνομαι!) να περιμένω τον άλλον πηγαίνοντας πάνω-κάτω, κάτω-πάνω (αυτή την κακή συνήθεια που έχω ειδικά όταν περιμένω το ραντεβού ή στην στάση των λεωφορείων) μιας και δεν έχω ησυχία και δεν μπορώ ρε παιδί μου να κάθομαι μπάστακας και σαν αγκούρο. Βέβαια, αυτό ισχύει και γαι μένα την ίδια όταν συμβαίνει να αργώ, ευτυχώς σπανίως αλλά όταν συμβαίνει, πρώτα απ' όλα εκνευρίζομαι Εγώ η ίδια με μένα και όπως είναι λογικό και ο άλλος.

8. Όταν οι άνθρωποι γίνονται αγενέστατοι χωρίς λόγο, κακοί από τη ζήλια τους και τον κομπλεξισμό τους, οι αναίσθητοι και τα λαμόγια, οι αδιάφοροι γιατί δεν έχουν πια να πάρουν, να κερδίσουν και γενικά δεν έχουν κανένα όφελος από σένα. Με χαλάνε και όλοι αυτοί που ασχολιούνται με τις ζωές των άλλων, αντί να κοιτάνε τη δική τους πρώτα. Επίσης με χαλάει πάρα πολύ η αξεστοσύνη (άξεστοι) των ανθρώπων. Από το να μιλάνε στο τηλέφωνο δημόσια, π.χ. στο λεωφορείο, υψώνοντας τη φωνή τους με υψηλά ντεσιμπέλ, λες και βρίσκονται μόνοι τους, όταν οι μανάδες φωνάζουν υπερβολικά υστερικά στα παιδιά τους μέσα σε δημόσιο χώρο ή και μέσα στα αυτιά σου μέχρι και να σε σπρώχνουν, να σε πατάνε και να πέφτουν πάνω σου και να μη ζητάνε μια "συγγνώμη/sorry" ή έστω έναν μορφασμό να δείχνει ότι "δεν το ήθελε".

9. Όταν με ρωτάνε αν είμαι σε σχέση, γιατί δεν έχω παντρευτεί, πότε θα κάνω παιδί (τα χρόνια περνάνε!!!😡), βρες έναν και κάνε τουλάχιστον ένα παιδί, φέρσου φυσιολογικά, γιατί γελάς ενώ εδώ ο κόσμος καίγεται, γιατί πίνεις τον καφέ σου με τόση ζάχαρη (σημ. 2,5 ή 3 καστανές πια!), γιατί γράφεις, σου προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό; να κάνεις ό,τι σου λέμε εμείς... και άλλες τέτοιες μικροαστικές αντιλήψεις/παπαριές, συγγνώμη κι όλας. Όλα από καθαρό κουτσομπολιό και κομπλεξισμό κι όχι από ενδιαφέρον για το άτομο μου. Δεν γουστάρω να δίνω σε κανέναν μα σε κανέναν λογαριασμό και πόσο μάλλον για τα προσωπικά μου και τη ζωή που επέλεξα από πάντα να ακολουθήσω. Ο καθένας είναι ελεύθερος -χωρίς να ενοχλεί τον διπλανό του- να συμβαδίζει μακριά από τα κοινωνικά στερεότυπα ή να ζει για τη βιτρίνα του κόσμου. Το να μου κουνάει ο κάθε και κυρίως η κάθε κακόμοιρη και κομπλεξική το δαχτυλάκι της και να με κρίνει λες και είμαι εγκληματίας της κοινωνίας, όχι απλά με κάνει έξω φρενών αλλά ξεχνάω το Α επίπεδο μου και την ευγένεια που με διακατέχει και τη βάζω στη θέση της χωρίς κανένα οίκτο. Εκεί γίνομαι τσεκούρι!

10. Ακόμη ένα πράγμα που με εκνευρίζει και μάλλον αυτό είναι το χειρότερο που όχι απλά με εκνευρίζει αλλά με κάνει έξω φρενών, με βγάζει από τα ρούχα μου που λένε μέχρι και μπουνιές που λέει ο λόγος πέφτουνε, είναι ο ίδιος μου εαυτός. Αλλά! ο εαυτός μου όταν είναι σε κατάσταση και φάση μαυρίλας, αρνητικότητας/αρνητίλας, σε φάση που υπερυσχύουν ανεξέλεγκτα οι ανασφάλειες μου....... και ιδιαίτερα όταν κάνω λανθασμένες σκέψεις, που ενώ ξέρω ότι μπορεί να μην είναι έτσι, Εγώ εκεί(!) να με τρώνε τέτοιες σκέψεις με αποτέλεσμα να χαλιέται η ψυχολογία μου σε τέτοιο βαθμό που να χαλάω, άδικα και άθελα μου και τη ψυχολογία του άλλου και δε του άμεσα ενδιαφερόμενου για τον οποίον το μυαλό κάνει διάφορες σκέψεις. Είναι από τα πράγματα που παλεύω πολύ καθημερινά να αποβάλλω και νομίζω πως ...είμαι σε καλό δρόμο.

   Αυτά είναι λοιπόν τα δέκα πράγματα που πραγματικά με εκνευρίζουν. Και ξέρετε κάτι; Ευτυχώς είναι αυτά και άντε κάτι άλλα 'ψιλά'. Μεταξύ αυτών που με εκνευρίζουν και αυτών που με κάνουν να χαμογελώ, ευτυχώς κερδίζει το δεύτερο, γιατί αν θυμάστε σας είχα πει πως αυτά που με κάνουν να χαμογελώ είναι άνετα πολλά περισσότερα από δέκα. Και πιστεύω πως αυτό είναι καλό, πολύ καλό και θετικό. Εεεεε; Ναιιιιι!!!😉





Διαβάστε επίσης:
___________________

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα Tag post που έχουν ανέβει στο blog!
Όλα τα δικά μουTag!
Tag: List 10 Things That Make Me Happy


*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

  1. Ναι Μαράκι μου, να γράφεις για να σε μάθουμε. Εμείς το fan club σου χαχα
    Αυτός ο ένατος λόγος πόσο true story. Εμένα τα τελευταία δύο χρόνια (από τα 24 μου δηλαδή) με ρωτάνε πότε θα φάτε κουφέτα. Τους προτείνω λοιπόν και εγώ μαγαζιά στον Πειραιά που πουλάνε κουφέτα, να φάνε οι άνθρωποι. Γιατί στον γάμο μου για τα κουφέτα θα έρθουν; Δεν κατάλαβα!
    Επίσης όντως πόσο εκνευριστικό, το "άσε με να περάσω είσαι νέο παιδί". Εμένα μου έχει τύχει στο supermarket και την έβλεπα την γιαγιά στον επάνω όροφο που έχει ήδη σπιτιού κτλ και πήγαινε σφαίρα και μετά στα ταμεία ήθελε να περάσει γιατί δεν μπορεί να στέκεται λέει. Της είπα και εγώ "συγνώμη αλλά έχω χτυπήσει το πόδι μου και δεν μπορώ ούτε εγώ να στέκομαι". Πραγματικά είμαι απελπιστικά ευγενική, αλλά δεν μπορώ το δούλεμα!
    Σε φιλώ γλυκό κορίτσι! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωωωωω 😱😱😱 έχω fan club ρε παιδί μου και δεν το έχω πάρει χαμπάρι;
      Καλά αν ρωτάνε ένα κορίτσι 24 χρονών για κουφέτα, τότε στη δική μου ηλικία να το θεωρήσω σεβαστό και λογικό; Όχιιιι! Αχαχαχαχα καλή η απάντηση σου! Πηγαίνετε να φάτε κουφέτα στο μαγαζάκι... μπας και τα βαρεθήτε και σταματήσετε να ρωτάτε για "κουφέτα".
      Ρε τις γιαγιάδες που όταν θέλουν το παίζουν χελωνίτσες και όταν πάλι το θέλουν το παίζουν Κεντέρη ή να πω καλύτερα flash;! Καλά της είπες, καλά της είπες! Δούλεμα κανονικό. Μα τι παράειγμα θα δίνουν και στα εγγόνια τους, αναρωτιέμαι τώρα Εγώ!
      Να είσαι καλά Μαρινάκι μου!Να μας δίνεις αφορμές να γράφουμε τέτοια να γελάμε με τα χάλια μας αλλά και με τα ωραία μας! Έτσι μωρέ, γελάμε γιατί μπορούμε!😉😉
      ❤❤

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes