😇Η blogο-διαθήκη μου 😇


  Όσες και όσοι με διαβάζετε τα τελευταία 5 προς 6 χρόνια θα γνωρίζετε και θα θυμάστε πως μέσα από εδώ το blogoσπιτάκι μου, έχω μιλήσει -σχεδόν- για τα πάντα. Από τα προσωπικά μου βιώματα μέχρι κάθε ελαφρύ ή βαρύ "όργιο" σκέψεων παίζετε μέσα στο κεφάλι μου αλλά και σε φάσεις της ζωής μου. Έχω μιλήσει και μοιραστεί (για) τα πάθη μου, τα λάθη μου, τις ατυχίες μου, τις επιτυχίες μου μέχρι και ασυναρτησίες της στιγμής.

   Θα θυμάστε που είχα μιλήσει για την κηδεία μου και τα τραγούδια που θα ήθελα να ακουστούν στο τελευταίο ύστατο χαίρε. Στην συνέχεια είχα μιλήσει για τον μελλοντικό υποτιθέμενο γάμο μου. Ε, ήρθε η ώρα λοιπόν, όπως είναι φυσικό επακόλουθο της ίδιας της ζωής, να μοιραστώ μαζί σας και δημοσίως τη διαθήκη μου με τις τελευταίες μου επιθυμίες και φυσικά το δίκαιο μοίρασμα της περιουσίας που κατέχω;! Το ξέρω πως η σειρά -κηδεία-γάμος-διαθήκη- είναι λάθος αλλά με ξέρετε μωρέ είμαι ανάποδος άνθρωπος Εγώ. 


Λοιπόν, 
  Στην Αθήνα σήμερα στις εικοσι τέσσερις (24) του μήνα Οκτωβρίου, του έτους δυο χιλιάδες δέκα έξι (2016) και ημέρα Δευτέρα, στην δεύτερη οικία μου (μυστική από το οικογενειακό μου περιβάλλον) και συγκεκριμένα στην blogoοικία μου που βρίσκεται επί της οδού: mariaparask αριθμό: 29, στην περιοχή ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ, Εγώ η ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) έχοντας φυσικά σώας τας φρένας αλλά σταθερή να συμ-βαδίζω με την -ωραία- μου τρέλα και ειδικά τώρα τελευταία συν με την σκέψη "πάρτα όλα στην πλάκα ρε Μαράκι να ησυχάσει το κεφάλι σου" συντάσσω αυτή την blogoδιαθήκη με υπογραφή και με διάθεση ουκ αμαρτία έχω για το τι/ποιους περιλαμβάνει.

   Πριν προχωρήσω στο μοίρασμα τον περιουσιακό μου στοιχείων, θα ήθελα πρώτα να αναφέρω κάποιες επιθυμίες μου που αν δεν πραγματοποιηθούν κατά γράμμα, λυπάμαι αλλά δεν πρόκειται όχι απλά μόνο να φύγεται με άδεια χέρια αλλά θα πληρώσετε και τα χρωστούμενα σας προς εμένα που δυστυχώς εν ζωή, όπως συνηθίζετε αργούν να πληρωθούν.


Οι επιθυμίες μου λοιπόν είναι οι εξής:
  1. Μην επισκεφτείτε την οικογένεια μου και τους μιλήσετε για μένα. Βασικά μην τους πείτε "καλά λόγια", γιατί οι καημένοι θα νομίζουν πως μπερδευτήκατε και ήρθατε να θρηνήσετε λάθος νεκρό. Άσε που δεν θα πιστέψουν και δεν θα ακούσουν λέξη από όσα τους πείτε.
 
  2. Όταν με το καλό με ξεφορτωθείτε, θα έρθετε στην τελευταία μου κατοικία και εκτός το λουλούδι που θα αφήσετε, θα γράψετε με μαρκαδόρο κάπου στην ταφόπλακα "Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια -ωραία- τρελή ♏Σκορπίνα που την έλεγαν ΜΑΡΙΑ Π. και ό,τι έζησε, το έζησε με αλήθεια, πάθος και -ωραία- τρέλα." Τα "καλό/καλύτερο παιδί", "ήταν ένας άγγελος" και άλλα τέτοια αυτονόητα και χιλιοειπωμένα, σας παρακαλώ νομίζω θα είναι περιττά. 

  3. Μπορεί ως άνθρωπος και ως χαρακτήρας να είμαι ακριβωθόρητη (για να μην πω και 'ανυπέρβλητη' και φανώ μια υπερβολική ψωνάρα) αλλά στην κηδεία μου, στο μνημόσυνη μου θέλω νταβαντούρι και μάλιστα χαρούμενο με γέλια κι όχι κλάματα. Χορούς, τραγούδια (ειδικά Πλούταρχο μην ξεχαστείτε!) κρασιά, τσουγκρίσματα... και στην Υγεια σας ρε όμορφε Κόσμε!

  4. Κάντε, πείτε, γράψτε... ό,τι γουστάρετε αρκεί "αλήθεια" να 'ναι!

   Αυτές ήταν οι βασικές επιθυμίες μου. Δεν μπορείτε να πείτε, είναι απλές, εύκολες, άνετα πραγματοποιήσιμες. Και τώρα ας πάω και στην περιουσία μου που νομίζω πως αυτή ενδιαφέρει κάθε κληρονόμο που σέβεται τον εαυτό του. Επειδή όπως είπα και πιο πάνω και το έχετε ήδη καταλάβει, εκτός από ανάποδος άνθρωπος είμαι και ξεροκέφαλη και θέλω να πηγαίνω πρώτα απ' όλα σύμφωνα με τα νερά μου, δεν θα αναφέρω σχεδόν κανένα όνομα. Θα ονοματήσω αλλά θα είναι κάπως κωδικοποιημένα, όπως είναι και ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητας μου και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε, διαφορετικά, κακό του κεφαλιού του. Ξηγημένα πράγματα όχι αηδίες!

Έχουμε και λέμε!
  Θα αφήσω, το σπίτι μου 105τ.μ., σε αυτόν που θα πληρώσει μέχρι και την τελευταία δόση του δανείου. Μην φοβάστε, δεν είναι πολλές οι δόσεις. Είναι κάπου 10 χρόνια ακόμη για να ξεχρεωθεί. Αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβώς δικό μου, είμαι απλώς Φιλοξενούμενη. Αν κάποιος λοιπόν υποσχόμενος γαμπρός ψάχνει μια κοπέλα για σπίτι που να έχει προίκα σπίτι, αυτοκίνητο, αρκετά € σε λογαριασμούς τραπέζης, χρυσά ή ασημένοια μαχαιροπίρουνα σε κασετίνα, προικιά σεντόνια, πετσέτες και γενικά έτοιμο στρωμμένο το σπιτικό, να του δηλώσω πως "Προίκα μάνα μου δεν έχω αλλά έχω φυσικά προσόντα και χρυσή καρδιά που δεν μοιάζει με καμιά. Σου κάνω; καλώς! Δεν σου κάνω; Αλέ και μην βγάλεις τσιμουδιά!"

   Ευτυχώς, στην εφορία δεν χρωστάω τίποτα! Φρόντισα να πληρώσω και το τελευταίο 0,25€ όπως έλεγε το ραβασάκι της εφορίας, που μου είχε έρθει πριν περίπου 1,5 χρόνο;! Μεγάλη φάση Φίλοι μου, που να σας τα διηγηθώ και να γελάσουμε μέχρι δακρύων.

   Άλλα χρωστούμενα; Σε τράπεζα, ένα ευκαταφρόνητο ποσό που βέβαια μέχρι να φύγω από τούτη τη ζωή, δεν μπορεί να ξεχρεωθεί μέχρι τελευταίας δεκάρας. Ή μήπως όχι; Μμμμμ... αν δεν τα καταφέρω μέχρι τότε, μην ανησηχείτε η τράπεζα, η εφορία ή οποιοσδήποτε άλλος δεν θα έχει κάτι να μου πάρει, π.χ. ακίνητο ή κινητό. Είπαμε, πέρα από εμένα, δεν έχω τίποτα άλλο.

   Όσον αφορά σε προσωπικά αντικείμενα, αυτά που για μένα έχουν σοβαρή, μεγάλη και ανεκτίμητη αξία είναι το κρυμμένο και φανερό συγγραφικό μου υλικό. Οι 150+ στίχοι μου, οι 500+ προσωπικές μου Φιλοσοφίες, τα ανυπολόγιστα κείμενα μου, τα 2-3 βιβλία που ακόμα γράφω (αν προλάβω και εκδόσω κάποιο από αυτά, θα είμαι τυχερή!), οι σκόρπιες σκέψεις μου και οι εξομολογήσεις σε διάφορα τετράδια και άλλα τέτοια παρόμοια, θα πάνε σε έμπιστα χέρια που θα τα διαχειριστεί με τον καλύτερο και δίκαιο τρόπο, φυσικά με την προυπόθεση ότι θα συνεχίσουν να έχουν την υπογραφή μου "ΜΑΡΙΑ Π.

   Ιδιαίτερα, όλο το προσωπικό μου φωτογραφικό και όχι μόνο αρχείο μου σε κάτι κουτιά vintage και φυσικά στον Υπολογιστή μου, ναι, ναι ακόμα και τους φακέλους που είναι "κλειδωμένοι" και περιέχουν υποφακέλους και αρχεία με την ένδειξη "Top-Secret" που μπορούν εν ζωή αλλά και μετά θάνατον να 'κάψουν-κάψω' πρώη, νυν... και αεί καί είς τούς αίώνας τών αίώνων, αμήν, επιθυμώ να πάνε στα χέρια αυτουνού που θα κάνει τα πάντα ώστε να φτάσει πρώτος να αποκρύψει, να αποκρυπτογραφήσει ή και να μάθει την πάσα αλήθεια (μου) σε κάθε ιστορία μου/μας/του(ς)με happy ή unhappy end. Ν(Χ)

   Όσον αφορά το blog μου, το προφίλ μου στο facebook και τα υπόλοιπα προσωπικά μου προφίλ στα social, (δε) λυπάμαι αλλά δεν επιθυμώ να αποκαλύψω σε κανέναν έμπιστο και μη τους κωδικούς μου για να τους διαχειρίζεται ...εκ μέρους μου. Προτιμώ να παραμείνουν στάσιμοι έως ξεχασμένοι και αν γίνεται να κλειδώσουν, αν όχι να διαγραφούν. Δεν θα έχουν να προσφέρουν κάτι το καινούργιο στους παλιούς, γνωστούς που ήδη με γνωρίζουν, εκτός κι αν προσφέρουν κάτι στους κανούργιους στους -τυχαία πέρασα απο 'δω-.

   Άλλα προσωπικά μου αντικείμενα από την φτωχή περιουσία μου είναι τα βιβλία μου που τα μισά βρίσκονται στη βιβλιοθήκη μου και άλλα σε χέρια δανεικά κι αγύριστα (απαράδεκτο!), επιθυμώ να τα πάρει κάποια/ος που λατρεύει εξίσου τα βιβλία και θα τα αγαπήσει και θα τα προσέξει, όπως τα αγαπάω και τα προσέχω κι Εγώ.

   Τα συναρμολογημένα (σε κάδρα) και ασυναρμολόγητα (σε κουτιά) puzzle μου ας πάνε σε αυτήν/αυτόν που έχει εξίσουν την ίδια τρέλα και αγάπη με μένα, για τα παζλ.

   Τα μουσικά μου cd, τα dvd ταινιών και ό,τι άλλο είναι δικό μου και θεωρείται χρήσιμο και δώρο-δωράρα, επίσης ας τα πάρει αυτή/ός που πραγματικά θα τα θεωρήσει δώρα και ευθύμια καρδιάς από μένα.


 Ό,τι άλλο απέμεινε που δεν το έχω αναφέρει κανονίστε την πορεία σας να τα βρείτε μόνοι σας μεταξύ σας, χωρίς παρατράγουδα. Αξιοπρέπεια ρε! Το "να πέσουμε να τον φάμε και ό,τι αρπάξει ο καθένας" δεν είναι για το Α επίπεδο μου και το επίπεδο των κληρονόμων μου.

  Τέλος, 'ευχή και κατάρα' σας δίνω να χαμογελάτε, να στέκεστε πάντα δυνατοί (Δύναμη ρε!!!) και να είσαστε πάντα και παντού ο εαυτός σας και κυρίως να παραμείνετε Άνθρωποι ακόμη αν η ζωή σας πάει σε μονοπάτια ή σας φτάσει σε σημείο που δεν θα έχετε και πολλές επιλογές από το να πάρετε τον εύκολο ή τον δύσκολο δρόμο. Γιατί να θυμάστε, όσο ζεις σημασία έχει, να ξυπνάς και να κοιμάσαι με καθαρή και ήσυχη συνείδηση και στο τέλος δεν παίρνουμε μαζί μας και δεν παραδίνουμε λεφτά, υλικά αγαθά, κινητά ή ακίνητα ούτε καν μίσος, θυμό... παρά μόνο την ελεύθερη και γαλήνια ψυχή μας.

Με εκτίμηση
ΜΑΡΙΑ Π.


  Η παρούσα ανάρτηση γράφτηκε με αφορμή ένα νέο blogoπαιχνιδάκι που κυκλοφορεί στην blogoγειτονιά. Με τσίγκλησε για να γράψω κι Εγώ με τη σειρά μου τη δική μου διαθήκη η Κική, που όπως θα δείτε και θα διαβάσετε ΕΔΩ, ανάμεσα στους 10 blogοφίλους - blogοκληρονόμους για τη δική της 'διαθήκη' είναι και ...η αφεντιά μου. Ευχαριστώ πολύ - πολύ Κική μου! Και τώρα, που τελείωσα και αυτή την 'υποχρέωση', μπορώ να κάνω αυτό που τόση ώρα κρατιέμαι να μην γράψω πολλά "Αχαχαχαχαχαχαχαχα!!!"
Άντε, Καλή μας εβδομάδα και...
"...στο καλό να πάνε τα παλιά
λέω αντίο κι άντε γεια
σ' ό,τι μου μαυρίζει την καρδιά.
Τα ποτήρια μας ψηλά...
Ζούμε μόνο μια φορά
μα αν το κάνουμε σωστά
αρκεί για να περάσουμε καλά"


 



*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

10 σχόλια :

  1. Και τώρα μπορείς να απολαύσεις ήσυχη τη ζωή σου, Μαρία μου!!! Αφού έκανες τη διαθήκη σου, σου έφυγε μια μεγάλη έννοια!
    Εύχομαι γρήγορα το πρώτο σου βιβλιαράκι να πάρει το δρόμο του τυπογραφείου!
    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάει, πάει και αυτή η ...υποχρεώση Αλεξάνδρα μου! Ουφ!
      Εύχομαι κι Εγώ όταν με το καλό, να είσαι από τις πρώτες που θα το διαβάσουν!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!
      ♥♥

      Διαγραφή
  2. Καλέ κουνήσου από την θέση σου Δευτεριάτικα! Πάντως τα τακτοποίησες όλα και ησύχασες χαχα
    Πόσο γέλασα εκεί με τα social media γιατί θυμήθηκα πως από σένα έμαθα για πρώτη φορά για τις ρυθμίσεις του facebook σε περίπτωση θανάτου! :P
    Καλή μας εβδομάδα γλυκό κορίτσι! Πάντα να 'σαι καλά και να ομορφοπερνάς :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλέ κουνήθηκα!😜 Αν δεν το ταχτοποιούσα και αυτό το 'σοβαρό' θέμα, δεν θα ησύχαζα με τίποτα. Χαχαχα! Μωρέ το σκέφτηκα αυτό το σε "περίπτωση θανάτου" και κατέληξα ότι δεν θέλω κανέναν. (Καλά μπορεί στην πορεία και να αλλάξω γνώμη... αν βρω τον κατάλληλο-έμπιστο άνθρωπο) Εεεεε;😉
      Δόξα τω Θεί\ό, είμαι πολύ καλά!
      Τα φιλιά μου Μαρινάκι μου!

      Διαγραφή
  3. Α εγώ Μαριώ μου το έχω τακτοποιήσει το θέμα του φεισμπούκι , έβαλα την κολλητή μου και της πάει μια μέρα που λες το μήνυμα ότι την κάνω διαχειρίστρια σε περίπτωση θανάτου και τρελάθηκε η κοπέλα!
    Άντε, τα τακτοποίησες κι εσύ! Με το καλό :-ρ
    Εγώ έμεινα, αύριο πρώτα ο θεός, να μην αφήνω εκκρεμότητες!
    Τι ωραία που περνάμε στην μπλογκόσφαιρα ε;
    Φιλάκια πολλά και καλή εβδομάδα συλλεκτικό κορίτσι! ☺

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νομίζω, αν δεν κάνω λάθος, το είχες αναφέρει σε ανάρτηση σου ότι η Φίλη σου θα είναι διαχειρίστρια.... Εμ παιδί μου είναι να μην τρελαθεί η κοπέλα; Χτύπα ξύλο!
      Άντε, όλα να ταχτοποιούνται γιατί έχουεμ και Μια ζωή να ζήσουμε!
      Τα είδα και τα δικά σου! Κομπλέ, κομπλέ όλα!
      Ααααα, Εγώ έχω αν το λέω πως στην blogοσφαιρα/blogογειτονιά περνάω καλύτερα κι από την κανονική μου γειτονιά. Δόξα τω Θεό, δεν έχω κανένα παράπονο! Όλα καλά, όλα ανθηρά! 😜
      Αριστέα μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τη βόλτα σου και το σχόλιο σου!
      ♥♥

      Διαγραφή
  4. Εγώ θα αναλάβω να πάω να πάρω πίσω τα αγύριστα βιβλία!όντως απαράδεκτο....
    Τα φιλιά μου ομορφιά μοθ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ πάλι ήμουν σίγουρη πως αν με διαβάσεις, θα σταθείς σίγουρα στα "αγύριστα βιβλία" Αχαχα!
      Άστο Ελένη μου, αυτό το πράγμα όταν συμβαίνει... γίνομαι έξαλλη!
      Τα φιλιά μου και την ♥♥ μου!

      Διαγραφή
  5. Πραγματικά αυτό με τα αγύριστα βιβλία είναι μεγάλη πληγή...αλλά όλα μέσα στη ζωή είναι...εδώ είναι οι διαθήκες!
    Εγώ πάντως δεν κατάλαβα αν είμαι κληρονόμος ή όχι, οπότε κακό του κεφαλιού μου...χαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι βρε Μαρία μου αυτό με τα βιβλία... Εγώ γιατί τα γυρίζω και πάντα σε καλή κατάσταση όπςω όταν τα πήρα και καλύτερη μην σου πω;! Αλλά τι να κάνουμε; δε γίνεται να είμαστε όλοι το ίδιο.
      Μωρέ εσύ είσαι κάτι καλύτερο από κληρονόμος... είσαι υπέροχη από μόνη σου και χωρίς να περιμένεις να πάρεις ...κληρονομιά. Αχαχα! Πάλι καλά που γελάμε και με τις διαθήκες!
      Τα φιλιά μου Μαρία μου! ♥♥

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes