“Όταν σου κλέβουν το δικαίωμα να αισθάνεσαι έτσι όπως αισθάνεσαι!” (part2)

“Όταν σου κλέβουν το δικαίωμα να αισθάνεσαι έτσι όπως αισθάνεσαι!” (part2)


Αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε –άνετα- να είναι η συνέχεια αυτής ► Όταν σου τσακίζουν την αξιοπρέπεια! (mini ιστορία) Πώς λέμε part 1; Ναι, θα μπορούσε να είναι το part 2!

Επειδή λοιπόν είμαι ένας πολύ σκεπτόμενος άνθρωπος, με τα μυαλά μέσα στο κεφάλι μου (εκεί που πολλοί άλλοι τα έχουν πάνω απ’ το κεφάλι τους), με άποψη… και κυρίως ένας άνθρωπος με συναισθήματα και όχι μια κούκλα που βρίσκεται πίσω από μια βιτρίνα, τολμώ να πω δυνατά αυτό που αισθάνομαι, αυτό που νιώθω,  αυτό που με πονάει, αυτό που με πικραίνει…  και αυτό που με χαλάει (εκεί που άλλοι υποκρίνονται πως όλα είναι παραμυθένια)

Επειδή πλέον στα 29 μου χρόνια έχω μάθει αρκετά, έχω ακούσει αρκετά, έχω δει αρκετά, έχω νιώσει αρκετά και ακόμα τόσα έχω βιώσει …έχω το δικαίωμα (όσο κι αν δεν το πιστεύεις) να έχω την άποψή μου και το θάρρος της γνώμης μου! Μπορεί να μην έχω την εμπειρία των μεγαλυτέρων αλλά μέσα στις δυσκολίες που έχω βιώσει, η ηλικία μου δεν πιάνει μία μπροστά σ’ αυτές τις δυσκολίες-δοκιμασίες! Είναι τα 5πλάσια χρόνια από τα ίδια μου τα χρόνια!

Ναι! Μπορεί ακόμα να ζω στο καβούκι μου αλλά προσπαθώ να βγω από εκεί για να ζήσω έξω μες τη Ζωή!
Ναι! Μπορεί ακόμα να μην γνωρίζω ούτε τα μισά αλλά έχω όλη την καλή διάθεση να μάθω και τα υπόλοιπα!
Ναι! Μπορεί ακόμα να είμαι μικρή αλλά αυτό δεν με κάνει να είμαι σε όλα λάθος!
Ναι! Όμως ακόμα μαθαίνω εκεί που κάποιοι άλλοι νομίζουν πως στην ηλικία που βρίσκονται (πολύ μεγαλύτεροι από εμένα) τα ξέρουν όλα και νομίζουν πως μπορούν να κρίνουν εμένα επειδή έχουν την ηλικιακή εμπειρία.
Ναι! Όμως ξεχνάνε αυτοί οι κάποιοι πως η εμπειρία  δεν σημαίνει ότι ταυτίζεται απόλυτα με την ηλικία! Έχει σχέση με το τι έχεις ζήσει ως άνθρωπος,πως έχεις επιβιώσει και τι χαρακτήρα έχεις διαμορφώσει μετά από όλες αυτές τις εμπειρίες!

Δεν θα το παίξω έξυπνη, γιατί προτιμώ να λέω πως ο Θεός μου έδωσε μυαλό παρά εξυπνάδα.
Δεν θα το παίξω σοφή, γιατί είμαι ακόμα μικρή και έχω πολλά να μάθω στην διαδρομή της υπόλοιπης ζωής μου.
Δεν θα το παίξω αδικημένη ούτε θιγμένη ούτε θα το παίξω Θεός.
Αλλά έχω προσωπική άποψη, έχω λόγο, έχω αυτό που αισθάνομαι –Τώρα- και αυτό ακολουθώ, το –Τώρα-!
Και το –Τώρα- με νοιάζει και όχι αυτό που θα αισθανθώ –Αύριο-. Γιατί η Ζωή είναι αυτό που ζούμε –Τώρα- και όχι –Αύριο-! Το –Αύριο- ίσως να μην έρθει ποτέ, γιατί λοιπόν να πρέπει να περιμένω το –Αύριο- να κάνω και να πω αυτά που θέλω και δικαιούμαι να βιώσω –Τώρα-;
Κι αν κάνω λάθος; Και τι έγινε; Την ευθύνη την παίρνω εξ ολοκλήρου πάνω μου! Δεν θα κατηγορήσω κανέναν για τα δικά μου λάθη, παρά μονάχα εμένα. Έτσι μόνο θα μάθω! Έτσι μόνο θα πάρω το μάθημά μου και δεν θα επαναλάβω το ίδιο λάθος ξανά και ξανά.
Ποιοι είστε εσείς λοιπόν που θα με κρίνετε;
Ποιοι είστε εσείς λοιπόν που θα μου λέτε ότι τώρα δεν το καταλαβαίνω αλλά θα έρθει μια μέρα που θα το καταλάβω αλλά θα είναι αργά;
Ποιοι είστε εσείς λοιπόν που θα με στήνετε στο τοίχο και θα με πυροβολείτε παριστάνοντας τους δικαστές;
Ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλέτω… μην το ξεχνάτε!
Ο καθένας ας κοιταχτεί πρώτα στον καθρέφτη κι ας δει τα δικά του λάθη, τα δικά του σφάλματα κι ύστερα να τα βάζει με τους υπόλοιπους.
Ο καθένας ας κοιτάξει τη δική του καμπούρα και πριν ανοίξει το στόμα του να δώσει την καταδικαστική απόφαση ας σκεφτεί κι ας δει όλες τις παραμέτρους που σίγουρα του έχουν διαφύγει.


Κανένας μη δίνει συμβουλές του τύπου “Δείξε Κατανόηση"…” όταν οι ίδιοι με την αδιάφορη στάση τους και την απαξιωτική τους συμπεριφορά δεν δείχνουν καθόλου κατανόηση στον συνάνθρωπό τους, στον διπλανό τους, στον φίλο τους, στον συνάδελφό του, στον άνθρωπό τους.


Συνεχίζετε….
(διάβασε το παρακάτω part3)
 
 


*Επειδή εγώ γράφω ότι μου κατεβαίνει απ’ το μυαλό, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)


 

__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *

*All rights reserved

8 σχόλια :

  1. Καλημερα.
    Στα πιο πολλα απο οσα λες συμφωνω και μου ερεσει και ο τροπος που τα λες.
    Πολυχρονη κι ευτυχισμενη να γινεις,καθυστερημενες ευχες αλλα απο καρδιας(η μικρη μου κορη εχει γενεθλια 11/11,μολις εγινε 4! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πανέμορφο κείμενο!
    Τυχαίνει να συμφωνώ με όλα όσα γράφεις ......εκτός από το τελευταίο:
    Κανένας μη δίνει συμβουλές του τύπου “Δείξε Κατανόηση"......... εγώ πιστεύω σε αυτό ακόμα κι αν τρώω τα χαστούκια μου! Η κατανόηση είναι μια αρετή κι ο κόσμος μας πάσχει από αυτή.
    Φιλιά!
    Keep walking!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα..αχχ Μαρία πόσο μοιάζουμε τελικά..πόσα κοινά έχει ο χαρακτήρας μας.πόσο σε καταλαβαίνω σε όλα τα πιο πάνω που λες..σήμερα έμαθα την ηλικία σου, ειμαι λίγο πιο μεγάλη από σένα... ασχετο αλλα ετσι απλα το ειπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *meanan, ευχαριστώ για τις ευχές! Ποτέ δεν είναι αργά για μια ευχή ή έναν καλό λόγο!Α, Σκορπίνα και η κόρη; Άρα ένα παιδί γεμάτο από συναισθήματα και όχι μόνο! 4 χρονών; Να σου ζήσει! Να την χαίρεσαι και να τη βλέπεις μέρα με τη μέρα να γίνεται ένα όμορφος και καλός άνθρωπος, γιατί τελικά αυτό έχει σημασία!!! Σ' ευχαριστώ πολύ!

    *@iris, το τελευταίο "Δείξε κατανόηση..." το πιστεύω κι εγώ και όσο μεγαλώνω και τρώω ακόμα πιο πολλά χαστούκια το λέω και πιο συχνά! Συμφωνώ πως η "Κατανόηση" είναι μια αρετή και ο κόσμος σήμερα πάσχει και από αυτή αλλά και από πολλά άλλα! Αλλά, λέω μην δίνει κάποιος συμβουλές του τύπου "Δείξε κατανόηση..." όταν ο ίδιος δεν δείχνει ή δεν έχει δείξει ποτέ "Κατανόηση". Θα πρέπει να υπάρχει μια αμοιβαία συμπεριφορά ειδάλλως μονόπλευρα; Σ' ευχαριστώ... ακόμα μαθαίνω!!!

    *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ, έχω καθίσει και διαβάσει πολλές αναρτήσεις σου (άσχετα που δεν έχω σχολιάσει) και έχω βρει πολλά από εμένα! Όσο για την ηλικία μου, δεν την έχω γράψει στην ανάρτηση για τα γενέθλιά μου; Περίεργο και είχα την εντύπωση πως την είχα πει, μιας και δεν έχω κανένα πρόβλημα να την λέω... εξάλλου, δεν δείχνω καθόλου για 29! Δόξα τω Θεό τα πάω αρκετά καλά με λίγο έως πολύ μεγαλύτερους... μιας και το έχει η μοίρα μου να βρίσκομαι γύρω από μεγαλύτερους ηλικιακά ανθρώπους. Έχω μάθει πολλά και συνεχίζω να μαθαίνω.... Σ' ευχαριστώ πολύ!

    Μια γλυκιά και από καρδιάς ΚΑΛΗΜΕΡΑ στέλνω σε όλες σας & όλους! ♥♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ε μα!
    Δεν μπορεί να σου λέει "δείξε κατανόηση" αυτός που δε δείχνει ποτέ...
    Μια χαρά τα λες!!
    Χρόνια πολλά έστω και καθυστερημένα!!!

    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. *me (maria), βρε Μαράκι μου ακριβώς αυτό θέλω να πω και να τονίσω!
    Δεν επιτρέπω και δεν δέχομαι να δίνει κάποιος συμβουλή του τύπου "Δείξε Κατανόηση" όταν εγώ έχω δείξει αρκετή αλλά ο άλλος όχι έχει δείξει λίγη αλλά και καθόλου. Γι' αυτές τις περιπτώσεις & γι' αυτούς τους ανθρώπους μιλάω!
    Κατανόηση έχω δείξει τι να σου πω; και στο ξύλο! (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!) αλλά όλα μα όλα δεν έχουν κάποιο όριο; Έ! και η κατανόηση έχει τα όρια της... γιατί έτσι σέβεσαι και τη ...Ζωή σου και την αξιοπρέπειά σου!
    Αυτά πάντα ως προσωπική μου άποψη!
    Σ' ευχαριστώ και για τα χρόνια πολλά! Ποτέ δεν είναι αργά για μια ευχή ή έναν καλό λόγο...

    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλημέρα Μαρίαααααααα. Εξαιρετικό κείμενο, ενδιαφέρον blog...Όταν σου στερούν το δικαίωμα να αισθάνεσαι όπως θέλεις να αισθάνεσαι... τότε απλά πρέπει να προσπαθήσεις να πάρεις αυτό το συναίσθημα πίσω...Και να το κάνεις κτήμα σου..Η προσπάθεια, η τόλμη, ο αγώνας μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό...Και όχι οι εντυπώσεις και το πάτημα πάνω σε "πτώματα"...Ευχαριστώ που πέρασες και από μενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. *Makis Del, γεια σου Μάκηηηηηηηηηηη! Καλώς όρισες στο blog μου!
    Όλα αυτά που λες για την προσπάθεια, την τόλμη, τον αγώνα... μα αυτά με βοηθάνε και συνεχίζω ... όπως όλοι μας! Δυστυχώς δεν ήμουν και δεν είμαι των εντυπώσεων (πολύ κακή και σ' αυτό)και δεν έχω πατήσει (ακόμη γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν κάποια μέρα καταλήξεις να γίνεις ένας τέτοιος άνθρωπος) πάνω σε "πτώματα". Βλέπω να συμβαίνει και δεν μου αρέσει... Προσπαθώ πάντα να παίξω με ...φανερά τα χαρτιά!
    Σ' ευχαριστώ πολύ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes