Υπόσχομαι ότι το 2013 θα…






Κοιτάζοντας την ανάρτηση που είχα ανεβάσει στο πρώτο προσωπικό μου blog, που πλέον είναι ιδιωτικό, με τίτλο της ανάρτησης “Υπόσχομαι ότι το 2012 θα…” είδα ότι μπορεί να μην κράτησα 100% όλες τις υποσχέσεις μου αλλά κράτησα τις περισσότερες! Και με χαροποιεί το γεγονός ότι μπορεί να αργώ τα λόγια μου να τα κάνω πράξη, αλλά τα κάνω πάντα πράξη. Γιατί, όλοι είμαστε καλοί στα λόγια αλλά χάνουμε στη πράξη!

Έτσι λοιπόν, λέω να ανεβάσω αυτή τη συγκεκριμένη ανάρτηση αλλάζοντας απλά κάποια από αυτά και μεταμορφώνοντάς σύμφωνα με αυτά που θα ισχύουν για το 2 0 1 3!



Λοιπόν, υπόσχομαι ότι το 2013 θα…



1.   …Θα κάνω περισσότερη οικονομία! Όχι ότι είμαι σπάταλη, αλλά δεν θα ξοδεύω σε άχρηστα πράγματα! (Ε, μα! Έχουμε και κρίση!)


2.  …θα μαζέψω μερικά χρήματα (δύσκολο βέβαια γιατί με τα λίγα ίσα-ίσα που πορεύομαι!)σε περίπτωση που κάποια στιγμή… βρεθώ άστεγη!

3.  …θα αρχίσω να προσέχω τη διατροφή μου! (αχ αυτά τα γλυκά!)


4.  …θα αρχίσω να πίνω περισσότερο νερό! (δυστυχώς δεν πίνω!)


5.  …θα αρχίσω να αγαπώ το σώμα μου! (αχ, αυτές οι ανασφάλειες που έχουμε εμείς οι γυναίκες!)

6.  …θα ανέβω, τουλάχιστον, ένα με δυο βήματα πιο ψηλά στο οτιδήποτε κάνω! (από στα χαμηλά στα ψηλά σιγά-σιγά!)

7.  …θα είμαι λιγότερο ντροπαλή! (αλλάζει αυτό)

8.  …θα υπολογίζω επιτέλους εμένα! (μωρέ, ο άνθρωπος γεννιέται, δε γίνετε!)

9.  …θα αφήσω τους γύρω μου να με πλησιάζουν. Δηλαδή, να σταματήσω να είμαι τόσο απόμακρη και κλειστή στο καβούκι μου! (εντάξει απλά προσέχω για να έχω! Έτσι όπως έχει καταντήσει και ο κόσμος, ποιον να εμπιστευτείς;)

10. …θα δίνω ΜΟΝΟ σ’ αυτούς που πραγματικά το αξίζουν και που θα το εκτιμήσουν & θα αρνηθώ σ’ αυτούς που φωνάζουν από μακριά ότι είναι… αχάριστοι! (το έχω κάνει πράξη το 2012 αλλά συνεχίζω για το 2013)

11. …δε θα δίνω πλέον σημασία & δεν θα εκνευρίζομαι όταν οι γύρω μου, λένε: “Εντάξει τι ανάγκη έχεις εσύ! Εσύ δεν τραβάς τίποτα!” Γιατί απλά μόνο τη δική τους καμπούρα κοιτάνε και δεν μπορούν να κατανοήσουν ότι όλοι μα όλοι έχουμε προβλήματα! (μιλάνε αυτοί που ζητάνε μόνο τη δική σου κατανόηση αλλά εκείνοι δεν ξέρουν καν τι θα πει “Κατανόηση”!)

12. …θα βοηθάω όσο μπορώ αλλά όχι όταν αυτό είναι εναντίον μου! (αυτό ειδικά ισχύει σε όλους αυτούς που τους δίνεις την θέση σου αλλά τ’ ακούς κι από πάνω χωρίς να υπάρχει λόγος και αιτία!)


13. …θα είμαι λιγότερο ανασφαλής & κυκλοθυμική! (μπα! είναι ο χαρακτήρας μου αυτός, δεν αλλάζει!) 

14. …θα είμαι περισσότερο εκδηλωτική …στα συναισθήματα μου! (Αχ το παλεύω ακόμη!) 

15. …θα είμαι λιγότερο νευρική! Δηλαδή, δεν θα τα παίρνω στο κρανίο… με το παραμικρό! (εντάξει, είμαι σε πολύ καλό δρόμο!)

16. …θα είμαι λιγότερο ακατάδεχτη! (και εδώ είμαι σε καλό δρόμο!)

17. …θα λέω “ναι” σε ό,τι είναι δωρεάν! (αν και σ’ αυτή τη Ζωή, δεν είναι τίποτα “ΔΩΡΕΑΝ”!)

18. …θα δείξω περισσότερη κατανόηση στις ανοησίες και συνεπώς στους ανόητους! (μπα όσο κι αν το προσπάθησα το 2012,δεν! Γιατί απλά δεν αντέχεται πλέον η ανοησία και μάλιστα η άμυαλη!) 

19. …θα κοιμάμαι, θα ξυπνάω, θα βαδίζω με λίγη παραπάνω αισιοδοξία! (αυτό το προσπαθώ από την ώρα που ξυπνάω το πρωί μέχρι το βράδυ που θα πέσω να κοιμηθώ!)

20.  …θα σκέφτομαι περισσότερο θετικά και λιγότερο αρνητικά! (το παλεύω! το παλεύω!!!)


21. …θα συνεχίσω να εκπέμπω γέλιο με το δικό μου περίεργο χιούμορ! (Ναι! και σε όποιον και όποια αρέσει!)


22.…θα χαμογελάω ακόμα πιο συχνά, ακόμα πιο δυνατά… τόσο πολύ που να γελάνε και τα αυτιά μου… σε σημείο να μοιάζω σαν το κλόουν… και χωρίς να με νοιάζει αν θα παρεξηγηθώ! (γελάστε γιατί χανόμαστε! Το γέλιο κάνει να μοιάζουν οι δυσκολίες πιο αστείες!)


23.…θα συνεχίσω να είμαι ο εαυτός μου! Σε καμία περίπτωση να μην πέσω στην παγίδα να γίνω σαν όλους εκείνους που κρύβονται πίσω από μια βιτρίνα! (πάντα ήμουν, είμαι και θα είμαι ο εαυτός μου!)

24. …εκεί που άλλοι απλά συμβουλεύουν και δεν έχουν το θάρρος να καταθέσουν την άποψη τους… εγώ θα συνεχίσω να λέω την άποψη μου, την γνώμη μου… ακόμα κι αν χρειαστεί να έρθω σε ρήξη με κάποιους! Γιατί απλά θέλω να συνεχίσω να τα έχω καλά με την συνείδηση μου! (Δόξα τω Θεό, δεν φοβήθηκα ποτέ να πω την γνώμη μου… κι ας το πληρώνω!)

25.…θα προσπαθήσω να τα βρω περισσότερο με τον εαυτό μου! Δηλαδή, να τον αγαπήσω περισσότερο, να τον προσέχω περισσότερο, που και που να τον δικαιολογώ, να συγχωρώ τα λάθη & τα σφάλματα που κάνει σε μένα… μα κυρίως να του δώσω το χρόνο να με μάθει και να τον μάθω! (εντάξει με αγαπάει και τον αγαπάω κι ας πλακωνόμαστε στις μπουνιές κι ας με/τον στήνει/ω στον τοίχο!)

26.  …θα κρατήσω κοντά μου τους 'αληθινούς' & θετικούς ανθρώπους & θα διώξω μακριά μου όσοι είναι ψεύτικοι & αχάριστοι! Γιατί, την χώρα μου δεν μπορώ να την σώσω, όμως μπορώ να σώσω τον εαυτό μου και την αξιοπρέπεια μου! (έτσι ακριβώς!)

27.…θα χειροκροτώ, θα επιβραβεύω & θα εγκωμιάζω μόνο όσα και όσους αληθινά, δίκαια & τίμια το αξίζουν! Αντίθετα, θα στήνω στον τοίχο, θα ξεσκεπάζω & θα “πυροβολώ” όσα & όσους ψεύτικα, άδικα & ύπουλα πατάνε στις πλάτες & στην αξιοπρέπεια των άλλων για να ανέβουν και να περάσουν μπροστά! (ονόματα δε λέω, ανθρώπους δεν θίγω, σπίτια σε καμία περίπτωση δεν κλείνω!)

28. …θα τσακίσω όποιον πάει να μου στερήσει την χαρά, όποιον πάει να μου βάλει τρικλοποδιές, όποιον πάει να μου αρπάξει τις ευκαιρίες που αφορούν εμένα! (ε, μα επιτέλους μια Ζωή να είμαι το Θύμα!)

29. …θα πετάξω ότι σαβούρα υπάρχει μέσα μου, δίπλα μου, γύρω μου! (καιρός ήτανε! εξάλλου το απαιτεί και η εποχή που ζούμε!)

30. …θα προσπαθήσω να αποβάλλω (τουλάχιστον λιγάκι ) το άγχος που με κατατρώει ….εύκολα! (δεν είναι δύσκολο! Ένα μικρό Tip; παίρνω μια βαθιά ανάσα και λέω: “Μαρία, αφού μπήκες στο χορό, θα χορέψεις” και το άγχος έχει λιγάκι μειωθεί!)

31. …θα είμαι ήρεμη όταν γράφω εξετάσεις ή testάκια! (Πλέον είμαι!)

32.…θα πηγαίνω σχολείο, θα κάνω τη δουλειά μου & θα φεύγω! Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο! (εντάξει αυτό κάνω πια!)

 
33.…θα προσπαθήσω να ξεχρεώσω τις τράπεζες! (το κάνω εδώ και 1 χρόνο που μειώθηκε κάπως το ποσό της μηνιαίας δόσης, ως άνεργη!)

34. …θα πηγαίνω στο ΟΑΕΔ και δεν θα φεύγω από ‘κει απογοητευμένη! (προσπαθώ ακόμη να μην φεύγω απογοητευμένη!)

35.…θα βάλω ένα μικρό πρόγραμμα στις δραστηριότητες μου για να μπορώ να είμαι σε όλα …συνεπής! (Έτσι ακριβώς! Μικρό πρόγραμμα όμως γιατί δεν πρέπει όλα τα πράγματα στη Ζωή να τα προγραμματίζουμε!)

36. …θα έχω ένα ωράριο για τις δουλειές μου, τα προσωπικά μου & κι εμένα! (όχι άλλη σπατάλη χρόνου σε βλακείες!)

37.…θα είμαι πάντα στην ώρα μου στα ραντεβού μου με τον ‘Α’! (Θα είμαι! Θα είμαι!)

38. …θα πάψω να του μιλάω τόσο συνηθισμένα και τόσο απλά! (Ναι, έχω καλυτερέψει!)

39.   …θα ζήσω κάθε στιγμή που μου δίνεται μαζί του σαν να είναι η τελευταία φορά! (Νααααααααααί!!!)

40.  …θα συνεχίσω να είμαι μαζί του …ακόμα κι αν είμαστε μακριά! (Πάντα και για Πάντα!)

41. …θα ζω την κάθε στιγμή & την κάθε εμπειρία που μου παρουσιάζεται σκεπτόμενη ότι το τίποτα δεν θα με νικήσει εμένα! (Προσπαθώ να μην το ξεχνάω αυτό!)

42.  …θα αρπάζω ότι ευκαιρία μου 'ταιριάζει', σκεπτόμενη ότι “τουλάχιστον προσπάθησα!” (η προσπάθεια μετράει!)

43.  …θα βάλω σε τάξη όλα τα γραπτά μου! (και είναι πάρα πολλά!)

44. …θα ετοιμάσω τα τραγούδια μου! (Κάτσε να τελειώσω με το σχολείο μου το Ιούνιο του 2014 και θα δεις! Μέχρι τότε για το 2013 κάτι θα κάνω!)

45. …θα προσπαθήσω τουλάχιστον μέχρι τέλος Σεπτέμβρη του 2013 να τελειώσω το πρώτο μου βιβλίο! (και για το 2012 το ίδιο είπα! απλά χρόνο δεν έχω!)

46. …θα κυνηγήσω το ή τα όνειρά μου! (χρόνια τώρα προσπαθώ!)

47. …θα δουλεύω περισσότερο αλλά & θα χαλαρώνω περισσότερο! (μεγάλο πράγμα η δουλειά αλλά και η χαλάρωση ακόμα πιο μεγάλο πράγμα!)


48. …θα βγαίνω όταν είμαι καλεσμένη κάπου! (όταν είμαι, που δεν είμαι και συχνά καλεσμένη!)

49. …θα λέω περισσότερα “ναι” & λιγότερα “όχι” όταν θεωρώ ότι πρέπει να το κάνω! (άντε επιτέλους!!!)

50. …θα δοκιμάσω τα λεγόμενα “ραντεβού”! (δεν είμαι και σίγουρη, γιατί είμαι σε άλλη φάση… φάση μοναξιάς Ή 50-50!)

51. …θα δίνω σημασία σ’ αυτά που μ’ αφορούν & θα αδιαφορώ σ’ αυτά που δεν είναι του επιπέδου μου! (έτσι ακριβώς! Όχι αξία σε αυτά που δεν αξίζουν!)

52.…θα τσιγκλάω συνέχεια την τύχη (μου) μέχρι να την φτάσω “στο αμήν”! (το κάνω! το κάνω! την τσιγκλάω και πολύ μάλιστα!!! χαχα!!!)

53.…θα προσπαθήσω να δεχτώ την πραγματικότητα (όταν μου χτυπήσει την πόρτα) άλλα με το δικό μου σκεπτικό! (μέχρι τότε ας ζω στο παραμύθι μου!)

54. …θα είμαι έτοιμη για “τα πάντα & τίποτα”! (πλέον είμαι!)

55.…θα προσπαθήσω να γίνομαι κάθε μέρα καλύτερη πρώτα για εμένα κι ύστερα για τους άλλους! (νομίζω πως γίνομαι, γίνομαι καλύτερη!)

56. …θα προσπαθήσω (όσο μου επιτρέπετε) να είμαι με καλή διάθεση κάθε μέρα! (με αυτά που ζούμε και ακούμε καθημερινά ε! δεν είναι και τόσο εύκολο!)

57.…δεν θα ακυρώνω κατευθείαν τις καινούργιες γνωριμίες! (ναι!τι άλλο να πω)

58.  …θα απομακρύνω καθετί που δεν είναι αληθινό! (το έχω κάνει ήδη και συνεχίζω!)

59. …θα συνεχίσω να κρατάω την ιδία στάση του “καλύτερα μακριά & αγαπημένοι!” (συνεχίζω να είμαι απόλυτη σ’ αυτό!)


60. …θα προσπαθήσω να κρατήσω ζωντανή την αλήθεια & να σκοτώσω την όποια ψευτιά! (ΠΑΝΤΑ!!!)

61. …θα αξιοποιώ τον χρόνο (μου) καλύτερα! (προσπαθώ!)

62. …θα φοβάμαι λιγότερο! (δύσκολο! Έχω πολλούς φόβους και λίγες φοβίες!)

63. …θα προσπαθώ περισσότερο! (ΠΑΝΤΑ προσπαθώ!)

64.          …θα συνεχίζω να ελπίζω και να πιστεύω πως “τα καλύτερα σύντομα θα ‘ρθουν!” (είμαι από τη φύση μου απαισιόδοξα, αισιόδοξη!)

65. θα ανοίξω την πόρτα της καρδιάς, των συναισθημάτων & των ευκαιριών! (μόνο αν μου το δείχνουν τα σημάδια!)

66.  …θα συνεχίσω να πιστεύω στο θεό! (ΠΑΝΤΑ και ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Ο Θεός ΠΟΤΕ δεν με έχει αφήσει!)

67. …θα είμαι περισσότερο απαισιόδοξα-αισιόδοξη! (ούτως ή άλλος είμαι έτσι από τη φύση μου!)

68. …θα φέρω τα πάνω-κάτω …αν χρειαστεί! (το κάνω τα τελευταία 5 χρόνια!)

69. …θα τα τινάξω (σχεδόν) όλα στον αέρα …αν μου δοθεί η “γνωστή” ευκαιρία! (έχω δώσει το λόγο της τιμής μου!)

70. …θα τα βγάλω πέρα ό,τι μα ό,τι κι (μου) συμβεί! (Ναι, γιατί είμαι πολύ δυνατή!)

71. …δεν θα με πάρει η κάτω βόλτα! (Όχι, δεν πρέπει και δεν θα το αφήσω να συμβεί!)

72.…θα συνεχίσω να είμαι δυνατή! (είπαμε! είμαι πολύ δυνατή!)

73.…θα συνεχίζω να παλεύω όπως κάνω μια ζωή! (Πάντα θα παλεύω! έτσι πρέπει να κάνει ο άνθρωπος!)

74. …δεν υπόσχομαι τίποτα!!! (χαχα!!!)


***


Αυτές είναι λοιπόν οι υποσχέσεις μου για το 2 ο 1 3!
Πολλές είναι το ξέρω! Αλλά είμαι σίγουρη ότι πολλές από αυτές θα της κάνω πράξη!
Κλείνοντας θα ήθελα να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο
ΥΓΕΙΑ πάνω απ’ όλα!
Αν έχουμε την Υγειά μας, τότε όλα τα υπόλοιπα (εύκολα & δύσκολα) μπορούμε να τα ξεπεράσουμε!
Εύχομαι Ψυχική, Σωματική & Πνευματική Υγεία!
Πολλή Δύναμη & Πίστη σε όλες αυτές τις δυσκολίες που θα φέρει το 2 0 1 3!

Καλή Χρονιά!


***


UPDATE:
Δευτέρα 6/1/2014
Όπου σημαίνει ότι είναι οι 'υποσχέσεις' που τελικά κατάφερα να κρατήσω μέσα στο 2013!!! Ναιιιιι!!!
   




__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *

*All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes