🍿Movie in Cinema Κριτική: Οικογένεια Μίλερ (We΄re the Millers) (2013)

Οικογένεια Μίλερ (We΄re the Millers) (2013)


Το περασμένο Σάββατο απόγευμα το menu είχε cinema. Επέλεξα μια ταινία που είχα προσθέσει στην ανάρτηση “Η λίστα με τις επερχόμενες Κινηματογραφικές Ταινίες που θέλω πολύ να δω το 2013-2014!” και δεν είναι άλλη από την ταινία Οικογένεια Μίλερ (We΄re the Millers) μια κωμωδία με πρωταγωνιστές τους Jennifer Aniston και Jason Sudeikis. 

Η αλήθεια είναι ότι είχα δει τόσα διαφημιστικά τρέιλερ, τόσες κριτικές… + το ότι πρωταγωνιστεί και η αγαπημένη Jennifer Aniston ε, εντάξει είχα ψηθεί στο να την προτιμήσω.


*Λίγα λόγια για το story της ταινίας!

Ο Ντέιβιντ Μπερκ (Τζέισον Σουντέικις) είναι ένας μικροέμπορος μαριχουάνας, όταν θα επιχειρήσει να βοηθήσει κάποιους νεαρούς της περιοχής, θα δεχτεί επίθεση από ένα τρίο νταήδων, οι οποίοι θα του πάρουν ό,τι χρήμα και «πραμάτεια» έχει πάνω του, αφήνοντάς τον καταχρεωμένο στον προμηθευτή του, Μπραντ (Εντ Χελμς). Για να ρεφάρει – και να διατηρήσει τη σωματική του ακεραιότητα – ο Ντέιβιντ πρέπει να φέρει λαθραία από το Μεξικό ένα φορτίο με εμπόρευμα, για να μην κινήσει υποψίες ενοικιάζει τους – την κυνική στρίπερ Ρόουζ (Τζένιφερ Άνιστον), τον επίδοξο πελάτη του, Κένι (Γουίλ Πούλτερ) και την γεμάτη τατουάζ και πίρσινγκ πιτσιρίκα Κέισι (Έμα Ρόμπερτς) να υποδυθούν τη ψεύτικη οικογένειά του, που με το τροχόσπιτό τους να μπορέσουν να περάσουν τα σύνορα, με αποτέλεσμα ένα εορταστικό σαββατοκύριακο που θα κάνει πάταγο.


*Το trailer της ταινίας:




*Η άποψή μου:


Καταρχάς είναι μια Αμερικανικότατη Κωμωδία, με όλα τα “κλισέ” & ‘πολυπαιγμένα”  και ον λίγο “ανεγκέφαλα” sexιστικά και μη αστεία. Όλα αυτά τα παρατηρείς από το πρώτο μισάωρο της ταινίας …μέχρι και το τέλος. Αν με πειράζουν εμένα προσωπικά; όχι βέβαια! Ξέρω τι να περιμένω από τέτοιου είδους αμερικάνικες κωμωδίες που έχουν όλα αυτά τα συστατικά. Εξάλλου, πάω για να διασκεδάσω, να γελάσω, να ξεκαρδιστώ στα γέλια… να ξεχαστώ… χωρίς να περιμένω “ποιότητα”. Και λέω “ποιότητα” επειδή διάφορες κριτικές που διάβασα μιλάνε για κάτι τέτοιο που δεν έχει η ταινία. Και απορώ (που λέει και μια φίλη): Δεν μιλάμε για μια κοινωνική ή δράμα ή δράση ταινία που σώνει και ντε θα πρέπει να έχει και πολύ "ποιότητα". Μιλάμε για μια Κωμωδία που στόχος της είναι να σε τραβήξει σε μια αίθουσα κινηματογράφου και με τα ωραία ή χλιαρά αστεία στους διαλόγους της να σε κάνει να ξεκαρδιστείς στα γέλια και να νιώσεις λίγο “cool”. Τώρα, αν καταφέρει να σου αποσπάσει ένα γέλιο ή έστω ένα χαμόγελο, αυτό είναι άλλη ιστορία. Αυτό είναι αποκλειστικά στον θεατή και στο τι περιμένει να δει και πως αντιλαμβάνεται το κάθε αστείο ή αλλιώς το λεγόμενο “χιούμορ”. Αυτά για όσους κριτικάρουν αυστηρά ή παίρνουν σοβαρά αυτού του είδους τις πιασάρικες κωμωδίες.

Κατ’ άλλα, η ταινία συνολικά δεν είναι ούτε αίσχος ούτε τέλεια αλλά ούτε κι αδιάφορη. Είναι μια ωραιότατη Κωμωδία με αρκετή ένταση και δυναμική, που σε κάνει να ξεκαρδιστείς στα γέλια σε πολλές σκηνές, απολαμβάνεις τη φωτογραφία, το όλο σκηνικό, τους πρωταγωνιστές και όλο το cast που νομίζω δένουν απόλυτα και αρμονικά μεταξύ τους (σημ.: ο Jason Sudeikis είναι απίστευτα γοητευτικός και αστείος, εκτός από πολύ όμορφος) και φυσικά απολαμβάνεις και το στριπτίζ της Τζένιφερ Άνιστον μιας και η εν λόγω σκηνή είναι τόσο καλά “δουλεμένη” (κίνηση, μουσική υπόκριση, σκηνοθεσία) που πραγματικά δεν το λες κακό. Αυτά, επειδή πολύ συζητήθηκε η εν λόγω σκηνή. Αυτό που δεν μου άρεσε ιδιαίτερα ή δεν είχε κάτι νa μου πει είναι το φινάλε. Απλά, κοινότυπο και αναμενόμενο!  
 
Οικογένεια Μίλερ (We΄re the Millers) (2013)

*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
Αν είσαι από αυτούς που δεν ενοχλούνται από όλα αυτά τα συστατικά που ανέφερα πιο πάνω που έχει αυτή η κωμωδία, δεν έχεις πολλές προσδοκίες για κάτι το “τέλεια δεν έχω ξαναδεί παρόμοια” και κυρίως θα γελάσει και το χειλάκι σου λιγάκι έως –ίσως- και πολύ (είπαμε! το χιούμορ όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας!), τότε ναι, σου την προτείνω! Αν πάλι, είσαι το αντίθετο… τι να σου πω; Περίμενε μπας και βγει τους επόμενους μήνες καμία κωμωδία του γούστου σου… ή περίμενε να κυκλοφορήσει σε dvd για να τη δεις από περιέργεια χωρίς να σου κοστίσει ένα ολόκληρη εισιτήριο.


Σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες; Τις βλέπετε; Τις αποφεύγεται; Την συγκεκριμένη την έχετε δει ή θα θέλατε να δείτε;


***
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!





ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Movie in Cinema Κριτική!



&

*Κι αν θέλετε κι άλλες προτάσεις για ταινίες δείτε ΕΔΩ στην αντίστοιχη μόνιμη στήλη του blog "Movie of Sunday!"


  


__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes