🍿Movie in Cinema Κριτική! – The Conjuring (Το Κάλεσμα) - (2013)



Το προ περασμένο Σάββατο, είχα πάει Cinema για να δω την πολύ αναμενόμενη ταινία τρόμου (που την έχω προσθέσει και στην ανάρτησηΗ λίστα με τις επερχόμενες Κινηματογραφικές Ταινίες που θέλω πολύ να δω το 2013-2014!”) “The Conjuring (Το Κάλεσμα)” που τόσο πολύ είχε διαφημιστεί, εκτός η “Πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου των τελευταίων 15 ετών”, και ως η “Πιο τρομακτική ταινία τρόμου των τελευταίων 15 ετών!”
 
   Αν τελικά ισχύει όλη αυτή η “διαφήμιση”; Την απάντηση θα την πάρετε στο τέλος του post!

*Λίγα λόγια για το story της ταινίας!
  Πριν από το Άμιτιβιλ υπήρξε το Χάρισβιλ. Βασισμένη σε πραγματική ιστορία, η ταινία περιγράφει πώς οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, βοήθησαν μια οικογένεια που στοιχειωνόταν από μια σκοτεινή παρουσία, σε μια απομονωμένη φάρμα. Οι Γουόρεν, αναγκασμένοι να πολεμήσουν μια πανίσχυρη δαιμονική παρουσία, βρίσκονται αντιμέτωποι με την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους. Η ταινία, “The Conjuring” είναι εμπνευσμένη από το προσωπικό αρχείο των δαιμονολόγων Εν και Λορέιν Γουόρεν.  
[Πηγή: www.villagecinemas.gr]


*Το trailer της ταινίας: [Με ελληνικούς υπότιτλους] 
  
Σκηνοθεσία: James Wan
Είδος Ταινίας: Ταινία Τρόμου/Θρίλερ
Έτος Παραγωγής: 2013
Διάρκεια: 112'



 *Η άποψή μου:
  Λοιπόν, η εν λόγω ταινία τρόμου έχει όλα τα συστατικά/στοιχεία για να είναι μια μοναδική, ξεχωριστή και διαφορετική ταινία τρόμου. Θα μπορούσε ακόμα και να είναι η καλυτερότερη και η πιο τρομακτική που έχουμε δει τα τελευταία 15 χρόνια (όπως διαφημίζετε).

  Είναι μια καλά γυρισμένη ταινία, προσεγμένη η μεταφορά στην δεκαετία του ‘70 (από τα ρούχα, τα μαλλιά μέχρι και όλο το υπόλοιπο αισθητικό στιλ της εποχής) άψογη δεξιοτεχνικά  σκηνοθεσία, σκοτεινή ατμόσφαιρα και υποβλητικά ηχητικά εφέ άκρως επιτυχημένα (και μάλλον τα συν (+) της ταινίας) καλές ερμηνείες, ιδίως των Vera Farmiga (τόσο εξαιρετική ηθοποιός και τόσο πανέμορφη γυναίκα! Αν δεν την έχετε δει στο θρίλερOrphan (2009)”, σαν την συνιστώ να τη δείτε!), Patrick WilsonLili Taylor (αγαπημένη ξεχωριστή ηθοποιό που λατρεύω την συμμετοχή της στο θρίλερThe Haunting – Το στοιχειωμένο σπίτι (1999)”) που προσθέτουν το κάτι παραπάνω στο σύνολο της ταινίας.

  Αν έχει αγωνία; Έχει αγωνία… έχει αρκετές αλλά όχι τόσες πολλές σκηνές τρόμου… Σε σε 2-3 το πολύ σκηνές (τόσες ήταν για εμένα), αν δεν τρομάξεις κανονικά, σίγουρα θα “πεταχτείς”. Η πρώτη ώρα στην ουσία μα προετοιμάζει για αυτό που θα ακολουθήσει και το τέλος που θα δούμε, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο ή τρομαχτικό. Απλά ηχητικά εφέ, τρομακτικούς ήχους, σκιές, ψίθυροι… με αποτέλεσμα μια αγωνία που κόβεται “απότομα” για την επόμενη σκηνή. Μέχρι που φτάνει το υπόλοιπο της ώρας που απομένει πριν το τέλος, ώσπου η αγωνία, ο τρόμος και η εξέλιξη της ιστορίας προχωράει και εσύ ως θεατής μπαίνεις στο ψητό της ιστορίας και της αγωνίας.

  Η ταινία έχει αρκετά καλές σκηνές τρόμου αλλά όχι κάτι που εγώ προσωπικά δεν έχω δει σε άλλες αντίστοιχες ταινίες. Το φινάλε; Τελείως προβλέψιμο, αναμενόμενο και …μια απ’ τα ίδια που έχουμε δει σε αντίστοιχες ταινίες τρόμου και θρίλερ. Αλλά καλό!
 
  Στο τέλος της ταινίας, σκέφτηκα ότι περισσότερο τρόμαξα με την ταινίαThe Possession (Η Δαιμονισμένη)” που είχα δει σε dvd (η κριτική μου ΕΔΩ!) και με το “Insidious (Παγιδευμένη Ψυχή)”, παρά με αυτήν!

  Όμως το συμπέρασμα είναι, ότι τελικά η ταινία άξιζε γιατί ήταν άψογα ‘φτιαγμένη’ ειδικά στους ήχους που ήταν ότι καλύτερο έχουμε δει ή μάλλον έχουμε ακούσει τα τελευταία χρόνια στον Κινηματογράφο και σε τέτοιου είδους ταινίες. Σε καμιά περίπτωση εγώ προσωπικά αλλά και όλη η αίθουσα δεν τρομάξαμε σε σημείο να ουρλιάζουμε (βλέπε κάποια από τα τρέιλερ) και αυτό για εμένα ήταν ας πούμε “η πατάτα”! Πολύ διαφημισμένη και πολύς ντόρος όχι για το τίποτα βέβαια, αλλά σίγουρα για τις “δηλώσεις” η “Πιο τρομακτική ταινία τρόμου των τελευταίων 15 ετών!” Η “Πιο επιτυχημένη ταινία τρόμου των τελευταίων 15 ετών” ναι σίγουρα με τόση δυνατή διαφήμιση, σίγουρα θα έκοβε χιλιάδες εισιτήρια, όπως και έγινε μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο όταν προβλήθηκε στην Αμερική το περασμένο Καλοκαίρι.


*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
  Εγώ προσωπικά σε καμιά περίπτωση δεν μετάνιωσα που την είδα (και σίγουρα θα τη δω ξανά και καλύτερα όταν κυκλοφορήσει σε dvd!) αφού ήθελα διακαώς να τη δω. Περίμενα πολλά περισσότερα, η αλήθεια είναι αυτή τη δικαιολογώ, ας πούμε, επειδή βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που για μένα είναι ένα ή μάλλον πολλά συν και ήδη έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μου θρίλερ. Αν πραγματικά περιμένετε να “τρομάξετε” ή να δείτε το κάτι τελείως διαφορετικό από τα συνηθισμένα… όχι δεν θα δείτε! Από ‘κει και πέρα, κρίνετε και επιλέγετε! 


Εσείς; Την έχετε δει; Θα θέλατε να τη δείτε;
Σας αρέσουν τέτοιου είδους ταινίες;



ΕΔΩ διαβάστε τα προηγούμενα post της στήλης “Movie in Cinema Κριτική!

&

*Κι αν θέλετε κι άλλες προτάσεις για ταινίες δείτε ΕΔΩ στην αντίστοιχη μόνιμη στήλη του blog "Movie of Sunday!"

 

***
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
**Δεν βλέπω ταινίες για να  γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!






_______________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

18 σχόλια :

  1. Παλιά δεν άφηνα θρίλερ για θρίλερ! Τώρα μου'χει περάσει.. δε μου προσφέρουν κάτι έτσι νιώθω! Αλλά αφού βασίζεται σε αληθινά γεγονότα θα έχει σίγουρα κάποιο ενδιαφέρον!
    Πολύ ωραία ανάρτηση Μαρία, μας έκανες φουλ ενημέρωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κατερίνα!
      Εγώ ακόμα τα αγαπώ και τα βλέπω τα Θρίλερ!
      Η ταινία αυτή σίγουρα έχει ενδιαφέρον και δε στους τίτλους τέλους που παρουσιάζονται (φωτο και λεζάντες) μερικές από τις υποθέσεις των ερευνητών! Είναι συγκλονιστικές, αφού αναρωτιέσαι: "Βρε, όντως έχουν συμβεί αυτά;"
      Καλή Κυριακή! :)

      Διαγραφή
  2. καλημερα φιλη!
    εχω δει τοσα θριλερ και δυσκολα τρομαζω.
    θεωρω οτι ειναι καλη η ταινια αλλα δεν την εχω δει ακομη. οταν βγει σε dvd θα τη δω.
    τις αλλες δυο, τη δαιμονισμενη και το αλλο με το μικρο, τις εχω δει, αρκετα καλες θα ελεγα.

    φιλακιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλημέρα Κική μου!
      Και εγώ πλέον δύσκολα "τρομάζω"!
      Ναι, καλύτερα σε dvd, θα έλεγα κι εγώ!
      Φιλιά! :)

      Διαγραφή
  3. Δεν την έχω δει, αλλά θα την δω σίγουρα. Έκανες ζούπερ καταγραφή κι ανάλυση. χεχε
    Να 'σαι καλά!! Φιλιά πολλά & καλό υπόλοιπο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Lysippe, πιστεύω πως θα σου αρέσει αρκετά!
      Αν τη δεις, περιμένω και τις δικές σου εντυπώσεις!
      Φιλιά! :)

      Διαγραφή
  4. Η κριτική σου πολύ ωραία και για να πω την αλήθεια μου κίνησε το ενδιαφέρον... Τώρα δε ξέρω αν θα τη δω στο σινεμά... Σε dvd σίγουρα, γιατί φοβάμαι με τα θρίλερ και προτιμώ να είμαι σπίτι μου χαχα! Ακόμα δηλαδή και αυτά τα "πετάγματα" εμένα με τρελαίνουν χαχαχα!
    Φιλάκιαααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Rylie, είναι ενδιαφέρουσα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο!
      Και στο σπίτι καλά είναι! Φιλιά!
      :)

      Διαγραφή
  5. πεθαίνω για θρίλερ,αρκεί να είναι θρίλερ...σαν κάτι υπέροχα παλία,έχουν σταματήσει να βγαίνουν,και εμείς οι λάτρεις των θρίλερ ξενερώνουμε!!!σπλάτερ εφε,και γυμνό δεν είναι θρίλερ!!!!!θέλουμε απότομες σκηνές,αγωνία,και να μας κόβεται η ανάσα!!!πολλά ζητάμε;;;παρόλαυτά θα τη δω την ταινία!!!η κριτική σου υπέροχη Μαράκι!!!!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Χαρά, ναι μωρέ! Παράπονο το έχω κι εγώ να βγουν ξανά (ή αν τα προβάλει η tv) τα παλιά καλά original φοβιστικά θρίλερ, αλλά που; Η συγκεκριμένη έχει αγωνία, απότομες σκηνές αλλά όχι και να σου πει η ανάσα! Αλλά αξίζει! Αν τη δεις, περιμένω τις εντυπώσεις σου! Ευχαριστώ πολύ! <3

      Διαγραφή
  6. Μαράκι, δυστυχώς το σινεμά μας εδώ, την έφερε τις μέρες που εγώ δεν είχα διάθεση για τίποτα, οπότε αναμένω το dvd...
    Το σινεμά όμως, έχει άλλη χάρη! Ακόμα και να μην τρομάξεις εσύ, θα τρομάξει σίγουρα κάποιος άλλους και εσύ απλά θα ... σκάσεις στα γέλια!!! (κάτι είναι κι αυτό!!!)
    ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γάννα μου, καλύτερα στο dvd! Κι εγώ όταν κυκλοφορήσει, θα τη ξανά δω!
      Ναι, το cinema, έχει άλλη χάρη βρε παιδί μου!
      Μα και το γέλιο είναι πολλά, όχι μόνο κάτι! ♥

      Διαγραφή
    2. Επανήλθα!
      Την είδα! Την είδα!
      Οκ, προφανώς και ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΙ στα ηχητικά εφέ! Δεν το συζητάμε καν αυτό! Απο 'κει και πέρα, ήταν μια πολύ συμπαθητική ταινία! Ούτε ο απόλυτος τρόμος, ούτε η απόλυτη βαρεμάρα! Ήταν τόσο - όσο! Μου άρεσε!
      Α, έχω και δύο ενστάσεις:
      1) Μα συγνώμη, δίνεις ένα σκασμό λεφτά να πάρεις ένα σπίτι... Δεν το βάφεις πριν πας να μείνεις μέσα??? Τί βρώμικοι τοίχοι ήταν αυτοί??? και
      2) Η κατά τ' άλλα πολύ λατρεμένη μου Lili Taylor, λίγο πριν το τέλος της ταινίας (στην κορύφωση ουσιαστικά!) δεν έμοιαζε λιγάκι με τον... Marilyn Manson???!!!
      ;-)
      Φιλάκια ομορφιά μου!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  7. *Καλώς την!
    Θα συμφωνήσω σε όσα έγραψες, αν και τα έγραψα κι εγώ η ίδια στην 'κριτική' μου!
    Σίγουρα όχι ο απόλυτος τρόμος, ούτε βέβαια η απόλυτη βαρεμάρα.......
    Κια ναι! θα συμφωνήσω και στις δυο ενστάσεις σου και δε για τη δεύτερη που πίστεψέ με, αυτή την σκέψη/σύγκριση την έκανα κι εγώ!
    Ήταν κάπως...

    Καλό βράδυ Φιλενάδα!
    Σ' ευχαριστώ που θυμήθηκες να μου πεις/γράψεις τις εντυπώσεις σου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μαρακι ειδα προσφατα τη ταινια και ηρθα να σου πω τη γνωμη μου.
    περιμενα πολυ περισσοτερα ειναι η αληθεια.
    οκ ηταν τρομαχτικη σε ορισμενες σκηνες αλλα τη θεωρησα πολυ μετρια, τοσο μετρια που δε θα τη βαλω στο μπλοκ μου γιατι δε με κανει να τη προτεινω σε καποιον.
    στο ειδος αυτο υπαρχουν πολυ καλυτερες. κριμα για τη διαφημιση που της εκανε. δεν την αξιζε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου καλώς την!
      Κι εγώ περίμενα πολύ περισσότερα και ειδκά στο τρόμο, όπως διαφημιζόνταν!
      Αλλά για τη φωτογραφία, τα κουστούμια, τους κατπληκτικούς ήχους, εγώ δεν την λέω μέτρια αλλά σίγουρα όχι και κάτι το διαφορετικό.
      Θα την πάρω σε dvd να τη ξανά δω!

      Πάντως, εγώ προσωπικά ότι κριτική γράφω για κινηματογράφο, μουσική, βιβλία κ.λπ τα παρουσιάζω για να πω καθαρά την άποψη μου, χωρίς να προτείνω ή μην κάποιος να τη δει. Και κάποια κακή να είναι, πάλι θα γράψω την κριτική μου! Και γι' αυτό κλείνω κάθε κριτική με την επιλογή να τη δει ο άλλος, σύμφωνα με τα συμπεράσματά που βγάζει.
      Φιλιά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes