Tag: 50 Random Facts About Me! (50 Τυχαία πράγματα Σχετικά με εμένα!) part 1



  Και ναι, Κυρίες και Κύριοι ήρθε η ώρα να γνωριστούμε λίίίγο καλύτερα μέσα από αυτή την ανάρτηση που έχει τον τίτλο “50 Random Facts About Me!” ή όπως λέμε στην ελληνική γλώσσα “50 Τυχαία πράγματα σχετικά με εμένα(που με δόσεις γράφω εδώ και πάρα πολύ καιρό)


 Να πω πως, η Αλεξάνδρα από το blog beautydiarybyalexandra.blogspot.gr και η Κατερίνα από το positive-thinking-greece.blogspot.gr με είχαν προσ(κ)αλέσει να γράψω 10 πράγματα για εμένα, αλλά επειδή εκείνον τον καιρό κυκλοφορούσε στην blogoσφαιρα το “Tag: 50 Random Facts About Me!”, είπα να συνδυάσω …“το τερπνόν μετά του ωφελίμου”.


Λοιπόν, 50 πράγματα για εμένα και τον εαυτό μου! Δηλαδή σαν μια …μικρή εξομολόγηση;! Θα γράψω αυτά που μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό… αυτά που είναι από μόνα τους Εγώ η ίδια… σε τυχαία σειρά. Μπορεί κάποια να τα βρείτε -υπερβολικά-, άλλα ανόητα, άλλα… δεν ξέρω κι εγώ τι…  καλά-άσχημα; ευχάριστα-δυσάρεστα; λογικά- παράλογα; Πάντως είναι οι Αλήθειες μου και κομμάτια από εμένα 100%. 

 

1. Με λένε Μαρία, γεννημένη το 1983, Σκορπίνα στο ζώδιο με ωροσκόπο Καρκίνο! (καταλαβαίνετε full Παθιασμένη λόγω Σκορπιού) και ευαίσθητη λόγω Καρκίνου! Με απλά λόγια, άστα να πάνε!) Ήρθα σ’ αυτό τον κόσμο, πριν την ώρα μου. Για την ακρίβεια, πήρα μια μέρα από τον έκτο μήνα ... δύσκολα και βιαστικά. 



2. Έχω 4 αγόρια αδέλφια και μέχρι προσφάτως ζούσα σε μια ανδροκρατούμενη οικογένεια! (έχω καεί μεταφορικά και κυριολεκτικά!)



3. Από τα 10 μου  χρόνια (μέχρι και σήμερα στα 29 μου) θέλω να ζήσω μόνη μου! (ελπίζω να τα καταφέρω μέσα στα επόμενα 2 χρόνια ή κάποια στιγμή!)



4. Είμαι ή μάλλον ήμουν νευρικός χαρακτήρας! (ευτυχώς όμως μετά από πολλά χρόνια δουλειάς με τον εαυτό μου τα –παράλογα- τουλάχιστον νεύρα τα απέβαλα).
 


5. Είμαι ευαίσθητη, αγχώδης, ρομαντική, δοτική, διακριτική (μου έχουνε πει πολλές φορές, να μην είμαι τόσο γιατί αυτό είναι εναντίον μου), είμαι λίγο ‘ζόρικη’, αντιδραστική (στην εποχή μας, η αντίδραση είναι ότι πιο λογικό αλλά το βλέπουν παράλογο, λέω Εγώ τώρα), σε κάποια πράγματα απόλυτη, δεν μένω εύκολα ευχαριστημένη με τον εαυτό μου (πάντα θα μου βρίσκω λάθη και θα με διορθώνω), είμαι σχεδόν τελειομανής σε ό,τι κάνω, όχι πολύ εγωίστρια (θα ήθελα να ήμουν λίγο περισσότερο), είμαι απαισιόδοξα-αισιόδοξη  από τη φύση μου & κλειστή στον εαυτό μου μέχρι αηδίας, κλαίω και γελάω εύκολα… όλα σε υπερβολικό βαθμό. (είμαι παθιασμένος άνθρωπος δε φταίω εγώ, έτσι γεννήθηκα! Χαχα!)   Προσπαθώ όμως κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος αλλά να παραμένω πάντα ο εαυτός μου!



6. Μέχρι πριν μερικούς μήνες θύμωνα, στενοχωριόμουνα, παρεξηγούσα, νεύριαζα, επεξεργαζόμουνα-έψαχνα γενικώς πολύ τα πράγματα και τους ανθρώπους,  σκεφτόμουν περισσότερο από όσο πρέπει… και γενικώς έπεφτα εύκολα και με το παραμικρό στην παγίδα της “απαισιοδοξίας”. (όλα αυτά μέχρι που ήρθε το ένα χαστούκι μετά το άλλο!)



7. Από μικρή ήθελα να γίνω: Ή Ψυχολόγος (θα βοηθούσα πρώτα εμένανε) Ή Νηπιαγωγός (γιατί τα παιδιά έχουν έναν δικό τους πιο αληθινό και όμορφο κόσμο). Στην πορεία προστέθηκαν: Στιχουργός (μιας και γράφω στίχους εδώ και χρόνια), Συγγραφέας (εντάξει αυτό είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όνειρό μου) Ή και Μουσικός Ραδιοφωνικός Παραγωγός (αν και δεν έχω κάποια ιδιαίτερη και ιδιαίτερα “ωραία” φωνή).  



8. Μέχρι σήμερα μόνο 2 φορές έχω νιώσει και έχω ζήσει την ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΤΥΧΙΑ (σύμφωνα πάντα με τη δική μου έννοια της Ευτυχίας). Στα 12-13 μου (οικογενειακή Ευτυχία) και στα 24-25 μου (ερωτική Ευτυχία). Έκτοτε, δεν αναζητώ την Ευτυχία (δεν ταιριάζουμε!), απλά συνεχίζω να Συλλέγω όμορφες Στιγμές!



9. Στα 13 μου ρίσκαρα ν’ αλλάξω τη Ζωή μου προς το καλύτερο, ακολουθώντας την καρδιά μου και ανοίγοντας μια πόρτα που οδηγούσε… στην Θαλπωρή. (Δεν μετάνιωσα ποτέ!)



10. Κάποια περίοδος της ζωής μου, εκεί γύρω στα 13 μου, αναγκάστηκα να φύγω σαν κλέφτρα ένα πρωί, αθόρυβα, με συνειδητή απόφαση, με κρίση λογικής… γιατί ένιωθα ξένη και πως δεν ανήκα …πουθενά. (ήταν μια απόφαση …για το καλό όλων!)



11. Στα 19-20 μου χρόνια ‘ήμουν σε κατάσταση Κατάθλιψης’ για έναν ολόκληρο χρόνο. Την ξεπέρασα ολομόναχη, με τη βοήθεια της μουσικής, του γραψίματος, του εαυτού μου, της –κρυφή- μου δύναμης, την πίστη μου στο Θεό και την πίστη μου για το αύριο… με απόλυτη επιτυχία και χωρίς να μου αφήσει ‘υπολείμματα’. (Κατάθλιψη σε νίκησα και δεν θα με αγγίξεις ποτέ ξανά!)



12. Στα 11 μου χρόνια στο δρόμο από το σχολείο στο σπίτι μου, πληγωμένη και θυμωμένη όπως ήμουν, κοίταξα ψηλά στον ουρανό και είπα: “Θεέ μου, που είσαι; Με έχεις εγκαταλείψει! Δεν υπάρχεις, μ’ ακούς; Δεν υπάρχεις!” Μέχρι το βράδυ, τα πήρα όλα πίσω! Και ζήτησα να με συγχωρέσει για όσα ξεστόμισα πάνω στον θυμό μου και στον πόνο μου! (μέχρι και σήμερα είναι  για το μόνο πράγμα που μετανιώνω και δεν έχω συγχωρέσει στον εαυτό μου, επειδή ο Θεός αποδείχτηκε ότι μέχρι και σήμερα δεν με έχει αφήσει…)



13. Μέχρι και πρόσφατα έχω γλιτώσει από πολλές “γκαντεμιές”…. για την ακρίβεια “από του Χάρου τα δόντια” και απορώ πως ακόμα Ζω! (Ναι, το ξέρω πως ο Θεός μ’ αγαπάει!!!) 



14. Έχω μια τεράστια φοβία: Τρέμω τη Φυλακή! Στα 9-10 μου περίπου χρόνια, βρέθηκα για μια επίσκεψη στις Φυλακές Κορυδαλλού και θυμάμαι πολύ καλά 3 πράγματα: 1ον) Το παγωτό που είχα φάει! Ήταν το κυπελάκι Καϊμάκι με το ολόκληρο κεράσι μέσα (τώρα όποτε τύχει και πέσει στα χέρια μου θυμάμαι εκείνη την ημέρα που το είχα απολαύσει!) 2ον) Στην αυλή/στο προαύλιο να παίζει στο ραδιοφωνάκι το λαϊκό άσμα/κομματάρα “Στο Κελί 33” του Γιώργου Μαργαρίτη (μέχρι και σήμερα όποτε το ακούω, το ακούω στην διαπασών, το τραγουδάω και κάθε φορά είναι σαν να ζω ξανά και ξανά εκείνη την ημέρα) και ένας κρατούμενος γύρω στα 40+ πρέπει να ήταν να το χορεύει με ένα τσιγάρο στο χέρι του (θυμάμαι πόσο έντονα τον κοιτούσα σαν να έβλεπα κάτι το “συγκλονιστικό”) και 3ον) ήθελα να φύγω και να μην έρθω ποτέ ξανά σ’ αυτό το μέρος! 



15. Για πολλά χρόνια μισούσα τους πάντες και ακόμα πιο πολύ τον εαυτό μου γι’ αυτό που ήμουν, γι’ αυτά που άφησα να μου κάνουν, για το ότι δεν ήμουν αρκετά δυνατή… για όλα όσα κατέληξαν να γίνουν ένα τεράστιο βάρος και να το κουβαλάω μόνη μου. (όμως όταν αποφάσισα να κάνω επιτέλους κάτι για τη Μαρία και για τη Ζωή που μου δόθηκε, το μίσος έγινε απλά ένας δικαιολογημένος Θυμός=Δύναμη!)

 

16. Μέχρι τώρα έχω ερωτευτεί πραγματικά και ολοκληρωτικά μόνο ΜΙΑ φορά και η οποία άξιζε περισσότερο και από όλο το Χρυσάφι του κόσμου. (Δεν ξέρω αν θα τύχει να ερωτευτώ πάλι! Πολύ δύσκολο το βλέπω! Όχι γιατί δεν θέλω αλλά επειδή πρέπει να είμαι (και πάλι) πολύ τυχερή για να ερωτευτώ έχοντας και την απόλυτη ανταπόκριση. Αυτό που λέω: Εγώ κι Εσύ=Μαζί; Αυτό!)

 

17. Στα επαγγελματικά μου είμαι αρκετά δυναμική και στα προσωπικά μου πάντα θύμα! Στα επαγγελματικά μου λειτουργώ πάντα με το ένστικτο που δεν πέφτει σχεδόν ποτέ έξω και στα προσωπικά λειτουργώ -καλώς ή κακώς- πάντα με την καρδιά, που η αλήθεια είναι πως έχει πέσει αρκετές φορές έξω. Κάπου εκεί στην μέση, στην άκρη, στη γωνία βρίσκεται (πάντα) η λογική και παίρνει θέση όποτε κριθεί απαραίτητο.   




18. Έχω τρία Tattoo! (ίσως τα δείξω κάποια στιγμή!) Και τα τρία τα έκανα στους καρπούς των χεριών μου και δεν τα έκανα για τη “μόδα” αλλά επειδή και τα τρία συμβολίζουν κάτι από εμένα! (Όχι, δεν έχω μετανιώσει στιγμή για τα Tattoo μου, γιατί τα έκανα έχοντας πλήρη επίγνωση για το τι πάω να κάνω!)




19. Τραγουδάω κάθε φορά που ακούω μουσική (δεν έχω κάποια ωραία φωνή αλλά τουλάχιστον δεν είμαι φάλτσα) και χορεύω… όταν είμαι μόνη μου, στο σπίτι μου.




20. Είμαι τρομερά Γλυκατζού! Οτιδήποτε είναι με σοκολάτα (απεχθάνομαι την Σαντιγί και την μαύρη σοκολάτα), ακόμα καλύτερα. Με μια ιδιαίτερη αδυναμία στην Μηλόπιτα, στην Καρυδόπιτα και στον Μπακλαβά. (ναι, λατρεύω πολύ και τα Καρύδια! Έχω φάει πολύ καρύδι στη Ζωή μου, χάρις το Χωριό της μαμάς, την Καστοριά και τις πολλές Καρυδιές που έχουμε.)
  



21. Λατρεύω το cinema! Με ξεκουράζει, με κάνει να ξεχνιέμαι… Μάλιστα αν είχα την οικονομική δυνατότητα θα πήγαινα κάθε εβδομάδα. Την αράζω κανονικά, λες και είμαι στο σπίτι μου (σεβόμενη πάντα τον ξένο χώρο) και το ευχαριστιέμαι απίστευτα. 




22. Μου αρέσει το ανθυγιεινό φαγητό και ποτέ δεν λέω ΟΧΙ σε ένα πίτα σουβλάκι απ’ όλα με καλαμάκι ή γύρο και Πίτσα με Μανιτάρια. (Αλλά το σπιτικό φαγητό είναι σίγουρα ακόμα καλύτερο, κακά τα ψέματα!)




 23. Μαγειρεύω, φτιάχνω γλυκά, κάνω όλες τις δουλειές του σπιτιού (μόνο το σιδέρωμα μισώ!)… είμαι μια κανονική “νοικοκυρούλα”, επομένως “Κορίτσι για σπίτι!”… δυστυχώς! Και λέω δυστυχώς, γιατί τα καλά κορίτσια μάλλον δεν έχουν τύχη!   




24. Έχω μερικές -παράξενες;- συνήθειες: Κάνω πάντα τον σταυρό μου κάθε φορά που βλέπω ή που περνάω από μια εκκλησία, όταν τρώω το μεσημεριανό μου φαγητό και το βράδυ πριν κοιμηθώ, θέλω οπωσδήποτε την κάθε οδοντόβουρτσα που αγοράζω να είναι πάντα σε μπλε απόχρωση, διαβάζω με μουσική… 
 



25. Έχω κάποιους φόβους ή και φοβίες, όπως: Ενώ έχω σκύλο, αν δω στο δρόμο ότι με πλησιάζει κανένα μεγαλόσωμο σκυλί, κάποιες φορές αλλάζω δρόμο κατευθείαν! Επίσης,  φοβάμαι (τρέμω να το πω πιο σωστά)το  τίποτα”, την ‘στασιμότητα’, την ‘αναμονή’,  το ότι μια μέρα θα πάψει έτσι ξαφνικά να χτυπάει το τηλέφωνό μου από ένα ‘συγκεκριμένο άτομο’, όταν όλα μα όλα που πάνε από το καλό στο καλύτερο…….




26. 9 στις 10 βλέπω στον ύπνο μου Εφιάλτες παρά Όνειρα! Οι Εφιάλτες πάντα είναι περίπου οι ίδιες εικόνες: Σκοτάδι, μοναξιά, κρύο, μόνη σε γνωστούς δρόμους που τρέχω και τρέχω και τρέχω να σωθώ από κάποιους που με κυνηγάνε για να μου κάνουν κακό. Να προσπαθώ να φωνάξω “Βοήθεια” αλλά να μη βγαίνει η φωνή… να τρέχω και να τρέχω για να βρω κάπου να κρυφτώ αλλά τα πόδια μου λυγίζουν… Άλλες φορές βλέπω πως είμαι στην ταράτσα του σπιτιού μου ή σε ένα κτήριο και παίρνω θέση για να πετάξω με φτερά …τα χέρια μου. Τα καταφέρνω και πετάω άλλοτε σαν πουλί κι άλλοτε σαν τον Superman αλλά πάντα στο τέλος τσακίζομαι πέφτοντας με αποτέλεσμα να νιώθω …δυστυχισμένη. Τα Όνειρα πάλι έχουν εικόνες με ουρανό, κτήμα με Παπαρούνες, χρώματα του μπλε, του πράσινου, του κίτρινου,  στιγμές που έχω ζήσει πρόσφατα, με ανθρώπους που σκέφτομαι πολύ, ταξίδια που θα ήθελα να κάνω…




27. Το 2002 την πρώτη μέρα του χρόνου είδα στον ύπνο μου τον θάνατό μου! (λένε πως συμβολίζει μια ευχάριστη είδηση και δύναμη) Ήμουν 30 χρονών, ζούσα μόνη μου, έμαθα πως πάσχω από μια αρρώστια, το πήρα ψύχραιμα, αποχαιρέτησα τους ανθρώπους που αγαπώ και εξαφανίστηκα πηγαίνοντας στην παραλία… κάθισα στην άμμο, έβαλα μουσική, ένιωσα την απόλυτη ηρεμία και γαλήνη και… εκεί σταμάτησε το όνειρο ή εφιάλτης αν θέλετε! Από τότε λέω πως μπορεί να ζήσω μέχρι τα 30 μου! (σε λίγο καιρό δηλαδή, περίπου σε ένα μήνα! Ελπίζω και εύχομαι, να είναι απλά μια ανοησία!)




28. Λατρεύω, γουστάρω την αλήθεια και την ειλικρίνεια! Τα έχω πληρώσει και τα πληρώνω μια Ζωή! Τα προτιμώ κι ας πονάνε! Γιατί, όπως λέω: “Προτιμώ την αλήθεια από το ψέμα! Η αλήθεια πονάει για λίγο και για μια στιγμή μα το ψέμα πολύ και για μια Ζωή!” Με διακατέχει η ειλικρίνεια και δεν φοβάμαι να λέω τα πράγματα με τ’ όνομά τους, άσχετα αν όλοι ή τουλάχιστον οι περισσότεροι τα λαμβάνουν ως κακίες! 




 29. Δηλώνω Αμαρτωλή αλλά και Καλό παιδί! (Το πρώτο δεν το πιστεύουν, το δεύτερο το έχουν καταλάβει… οι περισσότεροι, αν όχι όλοι!)


 

 30. Σε όλα τα πράγματα θέλω τον χρόνο μου και τον τρόπο μου! Δεν ‘ανοίγομαι’ αμέσως ούτε εύκολα! Πρέπει ο άλλος να κερδίσει λίγο-πολύ την εμπιστοσύνη μου με την ειλικρινή και ευγενική του συμπεριφορά. Θα κλειστό στο ‘καβούκι’ μου αν προδώσεις την εμπιστοσύνη μου, αν συμπεριφέρεσαι μια ζέστη-μια κρύο, αν τα λόγια μείνουν λόγια, αν νιώσω πως υποκρίνεσαι…




31. Αγαπώ και έχω καλή σχέση με τη μοναξιά! Δεν τη φοβάμαι, έχει γίνει καλή μου φίλη και όταν φτάσω σε μια ηλικία δεν νομίζω πως θα πέσω σε θλίψη, αν όλοι γύρω μου μ’ αφήσουν μόνη μου… όπως γίνεται σε μια ηλικία και μετά! Το ό,τι πολλές φορές έχω την ανάγκη να μείνω μόνη μου, δεν με κάνει αυτομάτως “αντικοινωνικό άτομο”.




32. Έχω μάθει (ή μάλλον αναγκάστηκα) στη Ζωή μου πολλά πράγματα  να τα κάνω όλα μόνη μου. Από κάποιες δουλειές (ακόμα και αυτές που είναι καθαρά αντρικές), μέχρι να πηγαίνω μόνη μου cinema, για καφέ, για φαγητό και πολλά άλλα. Όταν π.χ. μια-δυο-τρεις φορές “παρακαλάς” τον άλλον να σε βοηθήσει σε κάτι ή να πάτε για καφέ ή cinema ή μια βόλτα (ενώ εσύ πάντα με χαρά έχεις δεχτεί σου αρέσει δεν σ’ αρέσει) και πάντα λαμβάνεις άρνηση γιατί θέλει να περάσει το δικό του, τότε φτάνεις στο σημείο που πλέον κάνεις  πράγματα για τον εαυτό σου. Γιατί, αν περιμένεις πότε ο άλλος θα κάνει απλά πράγματα για εσένα, –ενώ εσύ κάνεις για τον άλλον- η Ζωή θα έχει φύγει! (Επομένως, μάθετε να στηρίζεστε σε εσάς στους ίδιους! Μόνο καλό και θετικό μπορεί να είναι αυτό!) 




 33. Ονειρεύομαι και σκέφτομαι πάντα, παντού, κάθε μέρα… με κλειστά αλλά και με ανοιχτά μάτια! Πάντα λέω το εξής: «Ας ονειρευόμαστε! Τουλάχιστον τα όνειρα δίνουν ελπίδες, έστω και ψεύτικες». (Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και η μοίρα. Σωστά;)




34. Φοβάμαι πάρα πολύ τους Κλόουν! Δεν ξέρω τι με τρομάζει σ’ αυτούς! Τα πολλά χρώματα; Το χαμόγελο “κάγκελο” που μοιάζει ψεύτικο; Φοβάμαι όμως και τα Φίδια! Δηλώνω καθι φοβάμαι πως αν ποτέ δω μπροστά μου ένα Φίδι, θα πεθάνω επιτόπου! Και επίσης, φοβάμαι (και μισώ) το τσίρκο και δεν πρόκειται να βρεθώ σε έναν τέτοιον χώρο, όσα λεφτά κι αν μου δώσουν! (Έτσι νομίζω!)
 



35. Απεχθάνομαι τους ανθρώπους "Βιτρίνα"! Αυτούς που δεν τσαντίζονται ποτέ, δεν τσαλακώνονται, δεν ενοχλούνται από τα “παράλογα”, συμφωνούν πάντα με τους άλλους για να τα έχουν με όλους καλά……. και γενικά δεν αντιδρούν! Άλλα λένε μπροστά σου και άλλα πίσω από την πλάτη σου!  Με μια λέξη; ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ! Την απεχθάνομαι και την ακυρώνω!!!




36. Είμαι αρκετά τυπική στην ώρα μου! (αν και τώρα τελευταία έχω χαλάσει, όμως δε φταίω εγώ αλλά οι συνθήκες!) Θέλω να είμαι “νταν” στην ώρα μου, στα ραντεβού μου (όπως θέλω και ο άλλος)! Έχω την υπομονή να περιμένω τον άλλον 10-15 λεπτά, αλλά παραπάνω… με πιάνει εκνευρισμός! 




37. Είμαι ένας πάρα πολύ υπομονετικός άνθρωπος. (Γαϊδουρινή υπομονή βρε παιδί μου σου λέω!) Μπορώ να αντέξω για μεγάλο χρονικό διάστημα τα πάντα, αρκεί να μην με θεωρήσεις …δεδομένη!




38. Είμαι πολύ περήφανη (για την ακρίβεια ψωρο-περήφανη)! Δεν ζητάω εύκολα βοήθεια, αν “χαθώ” σε έναν δρόμο που δεν γνωρίζω (που έχει συμβεί πολλές φορές) δεν θα ρωτήσω κάποιον να μου δώσει οδηγίες. Θα προσπαθήσω να “βρω το δρόμο μου” περπατώντας επί ώρες… αν όμως δεν βγάλω άκρη, τότε -ίσως- να ρωτήσω! (προσπαθώ να το αλλάξω και αυτό!)       




39. Είμαι πάρα πολύ αγχώδης και το άγχος όταν με επισκέπτεται με κατατρώει ….εύκολα! Αλλά πλέον, έχω βρει ένα μικρό Tip: παίρνω μια βαθιά ανάσα και λέω: “Μαρία, αφού μπήκες στο χορό, θα χορέψεις” και το άγχος αυτομάτως μειώνεται! (Πιάνει σας λέω! Δοκιμάστε το! Θέλει λίγη εξάσκηση βέβαια! Εμένα μου πήρε πάρα πολύ καιρό!) 




40. Όταν θέλω να τα προλάβω όλα είμαι στην τσίτα, ανήσυχη, περπατάω γρήγορα, πηγαίνω πάνω-κάτω, μιλάω γρήγορα και κάποιες φορές ακαταλαβίστικα…  και γενικά δεν είμαι καθόλου ήρεμη αλλά σε μια υπερένταση! (προσπαθώ και αυτό να διορθώσω!)




41. Έχω πάρα πολλά ελαττώματα (για την ακρίβεια είναι αμέτρητα) και τα γνωρίζω όλα και μάλιστα τα παραδέχομαι! Προσπαθώ να τα καλυτερέψω και για να γίνει αυτό, έχω μάθει να τα αγαπάω! Έχω και προτερήματα που ποτέ δεν τα έβλεπα… μέχρι τώρα τον τελευταίο χρόνο.




42.  Πιστεύω ακράδαντα στο καλύτερα μακριά & αγαπημένοι! όταν δεν τραβάει άλλο η κατάσταση! (έτσι όλοι είναι ήρεμοι και κάπως καλύτερες οι σχέσεις!)




43. Βλέπω φανατικά τις σειρές: Sex and the City, Glee, Supernatural, CSI Μαϊάμι, Ντετέκτιβ Μονκ, 10η Εντολή, Λίτσα.com, Θα βρεις τον δάσκαλο σου και γενικά βλέπω τις περισσότερες ξένες σειρές! 




44. Από μικρή ήθελα να ταξιδέψω στην Ρώμη και τα κατάφερα τον Δεκέμβριο του 2009. Μπορεί να βίωσα μια μικρή κακή -ασήμαντη τελικά- στιγμή αλλά αυτό με έκανε να καταλάβω πόσο δυνατή είμαι και πόσο μπορώ να τα καταφέρω μόνη μου, ακόμα κι αν οι γύρω μου, μου βάζουν τρικλοποδιές! (Θα ήθελα μια μέρα να ξανά πάω στην Ρώμη αλλά αυτή τη φορά με αντρική παρέα!) 




45. Τα επόμενα 2 χρόνια θέλω να (ξανά) ταξιδέψω στο λατρεμένο μου Ναύπλιο και στην Ιδιαίτερη Θεσσαλονίκη για να εκπληρώσω μια+1 επιθυμία. Επίσης, όνειρο μεγάλο, τρελό, δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο είναι να ταξιδέψω (όποτε κάτσει!) στο Παρίσι (J'adore Paris!). Παλιότερα απλά το έλεγα και δεν το πίστευα, πλέον είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρω!  




46. Λατρεύω τα δώρα, όπως τα λουλούδια (Τριαντάφυλλα κατά προτίμηση), μουσικά cd, ταινίες dvd, βιβλία, αρώματα, τσάντες, καλλυντικά, παζλ… μέχρι και ένα κουτί γλυκά ή σοκολατάκια. (Επειδή σπάνια μου κάνουν δώρα, τα κάνω εγώ στον εαυτό μου! Χαχα!)




47. Κάνω συνέχεια και πολλά λάθη! Ειδικά στα προσωπικά τα επαναλαμβάνω ξανά και ξανά! Αλλά είναι πλέον καρατσεκαρισμένο πως για να κάνω το ‘σωστό’ πρέπει πρώτα να κάνω το λάθος ή μάλλον λάθη! (Τα αγαπώ τα λάθη μου και ευτυχώς μαθαίνω από αυτά, αργά ή γρήγορα! 




48. Έχω αυτό που λέγεται αγοραφοβία. Δεν μπορώ να βρίσκομαι σε έναν χώρο με πολλούς ανθρώπους που δε γνωρίζω, που δεν μπορώ να μιλήσω… κάποιες φορές με πιάνει και όταν βρίσκομαι ανάμεσα σε κόσμο που γνωρίζω, με γνωστούς, φίλους… Όλο αυτό, με κάνει πολλές φορές να το βάλω στα πόδια, να τραπώ σε φυγή... Οι φυγές με καταρώνε τόσο πολύ σαν ...σαράκι!




49. Τρομάζω με την ιδέα της συμβίωσης με έναν άλλο άνθρωπο και του γάμο! Θεωρώ πως μόνο αν αποφασίσεις να κάνεις ένα παιδί, πρέπει να προχωρήσεις σε γάμο, διαφορετικά μην το κάνεις! Θα είναι λάθος, αφού θεωρώ πως ο γάμος είναι η μεγαλύτερη τρέλα που μπορεί να κάνει ο άνθρωπος!Αλλά οφείλω να ομολογήσω πως αν ποτέ παντρευτώ, αν ποτέ κάνω αυτή την τρέλα, θα ήθελα να είμαι Εγώ, ο γαμπρός, ο/η κουμπάρος/α, ο παπάς και κανείς άλλος. (οι υπόλοιποι οικογένεια, γνωστοί, φίλοι και μη, θα το μάθουν εκ τον υστέρων!) Θα ήθελα να  φοράω ένα maxi φόρεμα, μακριά μπούκλες τα μαλλιά μου και πλατφόρμες ή ακόμα και ξυπόλυτη, αν είναι στην παραλία. (ναι, έτσι το έχω ονειρευτεί, απλά, ταπεινά που δε θα μοιάζει πανηγύρι!)




50. Και έφτασα στο Νο.50! Αυτό που μου έρχεται για το τέλος είναι: “Μάλλον θα παραμείνω μόνη μου! Θεωρώ πως μάλλον ήρθα σ’ αυτή τη Ζωή να κάνω τους άλλους ‘χαρούμενους’ και εμένα ‘δυστυχισμένη’.” (εντάξει, μην πέσετε να με φάτε! Το λέω μεταξύ σοβαρού κι αστείου!)



________________


  Αυτά ήταν λοιπόν, τα 50 τυχαία πράγματα για μένα.  Να είσαστε επιεικείς Φίλες/οι μου για όσα σας “εξομολογήθηκα”. Όλα αυτά είμαι …απλά Εγώ! 






ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ να έχουμε!

Και να μην ξεχνάτε:

Κοιτάξτε να χαμογελάτε συχνά!

Όχι μόνο κάνει χαρούμενους εμάς τους ίδιους αλλά και τους γύρω μας!
 (Καρατσεκαρισμένο)

(*Α*)

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα Tag post που έχουν ανέβει στο blog!






______________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.  Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!  Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ * *All rights reserve

46 σχόλια :

  1. Το 11, σε άλλη ηλικία βέβαια, το πέρασα και εγώ. Από τα πιο ωραία γραμμένα tag που έχω διαβάσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μαίρη μου, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Δυστυχώς όμως πολύς κόσμος ακόμα δεν έχετε καταλάβει πόσο σοβαρή ασθένεια είναι η Κατάθλιψη.
      :)

      Διαγραφή
  2. Νιώθω απίστευτη ταύτιση σε πολλά.
    Πολλά κοινά, τα οποία εκφράζουν και μένα... λες και τα έχω γράψει εγώ.

    ΥΓ. Σκορπάκι κι εγώ! :))
    Τον Καρκίνο τον έχω στην Σελήνη. Στον ωροσκόπο είμαι ψαράκι.
    Συνολικά 5 στα ζώδια του νερού (γι' αυτό έχω τα προβλήματά μου :P).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Lysippe, Αχ βρε Σκορπίνα μου!
      Άρα με νιώθεις και με καταλαβαίνεις σε πολλά!
      Τα φιλιά μου! :)

      Διαγραφή
  3. Μαρί αμου διάβασα τα 30 πρώτα!
    Κάνω διάλειμμα και θα επανέλθω! :)))
    χεχε! Διακοπή για διαφημίσεις!

    Πες το ντε ότι έχει κι ένα καρκινάκι στο αστρολογικό σου χάρτη :))))
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *@ριστέα μου, α, χαίρομαι που θα επανέλθεις!
      Εδώ γύρω θα είμαι! :p
      Ναι, έχω Καρκινάκι, εσύ καταλαβαίνεις, έ;
      Φιλιάάάά!!!

      Διαγραφή
  4. Μαρία μου , τα διαβασα με προσοχή όλα σου και τα50..χαίρομαι που έμαθα για σένα τόσα πράγματα και έχουμε και κάποια κοινά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου, σ' ευχαριστώ πολύ!
      Εμείς το έχουμε ξανά πει, πως έχουμε κάποια κοινά!
      Φιλιά!!! :)

      Διαγραφή
  5. Εϊ!!! Ψιτ!!! Αποκάλυψες πολύ περισσότερα πράγματα από τα 50, που αρχικά ήθελες!!!
    ;-)
    Δεν έχω να προσθέσω κάτι, ούτε να αφαιρέσω! ΛΑΤΡΕΥΩ, ΜΑΡΙΑ ΛΕΜΕ!!!
    (Α, και αν θέλεις βοήθεια με το σιδέρωμα, βάλε μια φωνή! Γι' αυτό είμαι εδώ!)
    ==Ακόμα δεν κατάφερα να δω τις άλλες αναρτήσεις, αλλά δεν τις έχω ξεχάσει===
    Καλό βράδυ, ομορφιά μου!
    Φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γιάννα μου, ναι το ξέρω πως κανονικά αν τα προσέξει καλά κάποιος είναι παραπάνω από 50 αλλά καταλαβαίνεις... αν αρχίσω να γράφω... χάνω κάπου το 'μέτρο'.
      Χαχα! Κι εγώ ΛΑΤΡΕΥΩ, ΓΙΑΝΝΑ ΛΕΜΕ!!!
      (Για το σιδέρωμα, θα σ' έχω στα υπόψιν!)
      Καλό βράδυ!!!!
      Φιλιά πολλά για ένα όμορφο βράδυ! :)

      Διαγραφή
  6. *Mayumi, ναι ένιωσα όμορφα και ανακουφίστηκα η αλήεθια είναι αυτή!
    Μακάρι να βρισκόταν και κανένας "δικός μου" ανθρωπος να τα μοιραστώ και προφορικός... αλλά δεν πειράζει!
    Πίστεψέ με δεν ντρέπομαι γενικά για τη Ζωή μου.... νιώθω και περήφανη μπορώ να σου πω, γιατί αντέχω!
    Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
    Φιλιά πολλά για ένα όμορφο βράδυ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μαρία μου διαβασα όλα όσα έγραψες για σένα και θεωρώ ότι είσαι γενναίο κορίτσι! Νομίζω μικρή μου ότι κάποιοι σε έκαναν να περάσεις δύσκολα , λες ότι το ξεπέρασες και στο εύχομαι από καρδιάς ! Να πιστεύεις σε σένα είναι πολύ σπουδαίο
    Φιλάκια μικρή μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *nikol, μάλλον πρέπει να είμαι γενναία!
      Δεν πειράζει για τις δυσκολίες και όσοι ευθύνονται... εγώ ευχαριστώ λέω, γιατί με έκαναν αυτός ο άνθρωπος που είμαι!
      Πλέον πιστεύω σε μένα!
      Χίλια ευχαριστώ!
      Φιλιά πολλά!!! :)

      Διαγραφή
  8. Χαίρομαι που έμαθα περισσότερα για σένα!
    Έχουμε αρκετά όμοια σημεία μπορώ να πω.
    Στο 27 θα σου πω ότι όταν βλέπεις κάτι στον ύπνο σου το ακριβώς αντίθετο βγαίνει στη ζωή και ότι ο θάνατος στο όνειρο συμβολίζει δύναμη.Έχεις πολλά πράγματα να κάνεις κοπέλα μου ακόμα!
    Και τέλος το μυστικό σου για το πως νίκησες την κατάθλιψη θέλω να μάθω, εγώ δυστυχώς ακόμα την κουβαλάω ειδικά τα τέσσερα τελευταία χρονιά έχει γίνει πιο έντονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Ελευθερία μου, το ξέρω πως είναι ΔΥΝΑΜΗ, το γράφω κι όλας!
      Και ναι! έχω πολλά πράγματα να κάνω, να ζήσω, να μοιραστώ ακόμα.........
      Το μυστικό για το πως ξεπέρασα την Κατάθλιψη, είναι αυτά που έγραψα!
      Και μόνο που κάπου βαθιά μέσα μας πιστεύουμε πως για κάποιον καλό λόγο ήρθαμε σ' αυτή τη Ζωή (αρκεί να το δούμε) και δεν ήρθαμε για το "τίποτα", αυτό και μόνο μας κάνει να ξεπεράσουμε την όποια δυσκολία και δίνουμε μάχη με τον εαυτό μας για να τα ξεπεράσουμε και να βγούεμ δυνατή! Αν μάθουμε ν' αγαπάμε πρώτα απ' όαλ τον εαυτό μας κι ύστερα τους άλλους, τότε είναι η αρχή για να νικήσουμε τα πάντα!
      ΠΙΣΤΗ να έχουμε!
      Ελπίζω να βοήθησα λιγάκι! :)

      Διαγραφή
    2. Το διάβασα απλά ήθελα να σου το πω αυτό με τα όνειρα.

      Σε ότι αφορά την κατάθλιψη έχεις απόλυτο δίκιο όμως κάθε φορά που παίρνω την ανάλογη αυτοπεποίθηση για την ζωή κάτι γίνεται και με ρίχνει όλο και πιο κάτω.
      Τώρα πάλι βρίσκομαι σε μια προσπάθεια!

      Καλό σου βράδυ! :)

      Διαγραφή
    3. *Ελευθερία μου, πρέπει να προσπαθείς συνεχώς με τασαμπουκά και λίγο εγωισμό... Πρέπει να νικάμε αυτό ή αυτά που πάνε να μας νικήσουνε!
      :)

      Διαγραφή
  9. στο ναυπλιο ειχα παει στα 14 μου με το σχολειο και ξανα πηγα φετος με τον αντρα μου και το παιδι μου. τελειο το ναυπλιο. οσο για την θεσσαλονικη, οταν ερθεις θα ειμαι εδω να σε γνωρισω χιχιχιχι


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μαρία μου, το Ναύπλιο το λατρεύω ούτε ξέρω κι εγώ γιατί! Όσες φορές έχω πάει, απλά έχω βρει την υγειά μου!
      Όσο για τη Θεσσαλονίκη, α! θα θυμάμαι την πρόσκλησή σου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  10. επισης θυμασαι που σου ειχα πειοτιειχα βιβλιο ευχων το backround; λοιπον http://3.bp.blogspot.com/-VGlLaKTVhMc/Uesut-S9HlI/AAAAAAAAAJM/CwA4IVDFff8/s1600/%CF%86%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AF%CE%B10199.jpg δεν ξερω πως αλλιως να σου την δειξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μια χαρά φαίνεται στην Φωτογραφία!
      Ομολογώ ότι μου αρέσει πάρα πολύ το Βιβλίο ευχών που επέλεξες!
      Αχ, αυτό το "άτιμο" Παρίσι!!!
      :)

      Διαγραφή
  11. καλημερα Μαρακι μου!
    ηρθα εχθες και διαβασα τα πρωτα 25 και σημερα συνεχισα με τα υπολοιπα!
    οντως εισαι γενναιος ανθρωπος και χαιρομαι που σε εμαθα καλυτερα και που αντικρυσα εναν ανθρωπο δυναμικο, καλο και πανω απ ολα ΑΝΘΡΩΠΟ!
    μου αρεσει που εξελισσεις τον εαυτο σου και δεν επαναπαυεσαι!
    σε πολλα μαλιστα ταυτιστηκα μαζι σου!

    Να εισαι καλα κοριτσακι! Φιλια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Μα δεν πρέπει εμείς οι άνθρωποι (και δε σε μια κρίσημη εποχή που ζούμε και πρέπει να τα δούεμ λίγο τα πράγματα πιο διαφορετικά και καθόλου δεδομένα, ότι πρέπει να εξελλισσόμαστε και να μην επαναπαυόμαστε;;;
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! :)

      Διαγραφή
  12. Σε πολλά αναγνώρισα τον εαυτό μου... Πράγματα που πίστευα πως ελάχιστοι άνθρωποι έχουν, σε ελαττώματα και φοβίες, στη μη αναγνώριση των προτερημάτων, στην κατάθλιψη, στη προσπάθεια να δω τα πράγματα αισιόδοξα, στους εφιάλτες, στη μοναξιά... Και σε πολλά ακόμα..
    Ανατρίχιασα με το νούμερο 27... Ελπίζω και εγώ να είναι μια ανοησία!
    Εύχομαι τα καλύτερα και να πραγματοποιήσεις όλα σου τα όνειρα <3
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Rylie, τελικά πολύς κόσμος έχει περάσει τα ίδια αλλά το δύσκολο κομμάτι είναι να μπορέσουν να τα εξωτερικεύσουν αυτά σε κάποιον, ακόμα και στον εαυτό τους...
      Θα είναι σίγουρα μια ανοησία!
      Σ' ευχαριστώ για τις ευχές σου!
      (από του στόμα σου και στου Θεού το αυτί! Χαχα!)
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  13. Τελικά μοιάζουμε σε πάρα πολλά Μαράκι μου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γλυκιά μου Μαρία,
    όπως έγραψα και στη Lysippe είναι όμορφο να βλέπεις έναν άνθρωπο να ξετυλίγει κάποια πράγματα για τον εαυτό του! Τα δικά σου, 50 στο σύνολο ήταν αρκετά ουσιώδη και δείχνουν πολλά για τον αξιόλογο σου χαρακτήρα! Εύχομαι να πας σύντομα στο Παρίσι, θα το λατρέψεις!! :) Επίσης, εύχομαι να τα καταφέρεις να μείνεις μόνη σου αφού είναι μεγάλο σου όνειρο!!
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Μόλις σε απόλαυσα κι εγώ ! (πως νίκησες το θηρίο, την κατάθλιψη; με ενδιαφέρει...!) Μαρία, στη ζωή ο καθένας μας έχει έρθει για να κουβαλήσει ένα σταυρό (πλούσιοι και φτωχοί τον κουβαλάμε) με τη διαφορά ότι οι έχοντες τον πλούτο, πάνε με ραδιοταξί ή τζιπ και όχι με τα πόδια ... ! Στιχοφίλη μου, εγώ σε απόλαυσα από πολύ νωρίς μέσα από τους στίχους σου (θα θυμάσαι τις παλιότερες εποχές των bloggers) και λίγο ..σε ένιωσα από τότε ! Όλοι μα όλοι, μέσα από τα γραπτά μας, βγάζουμε χωρίς πάντα να το θέλουμε, τον αληθινό μας εαυτό ! Αυτό που μας κάνει να διαφέρουμε είναι η μπέσα, το φιλότιμο, η ευαισθησίες και η ανεκτικότητα! Αν ανοίκεις στο αντίθετο ρεύμα, σίγουρα δεν είσαι η Μαρία Π. άρα μην μετανιώνεις για το παρελθόν ... χίλια καλώς εσμίξαμεν ! Αυτά σαν ηλεκτροφίλος (θα χαιρόμουν και για κάτι περισσότερο από αυτό, όπως σου έχω τονίσει πάλι) μου κάνουν κλικ άτομα κατά καιρούς με ψυχή (ταπεινά και καταφρονεμένα) άλλά ελάχιστα δέχονται την κατ'ιδίαν συνάντηση! Μη διστάζεις να γνωρίζεις κόσμο ... ποτέ δεν ξέρεις ...! Αυτά από μένα ...φιλιά πολλά !





































    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς τον Γιώργο! Τι να σου πω για το θηρίο την ΄κατάθλιψη'; Πώς την ξεπέρασα; Ειλικρινά δεν έχω να σου πω βήματα, tips ή δεν ξέρω κι Εγώ ακριβώς! Δεν ξέρω! Βρήκα τη δύναμη, δυστυχ΄ςω μόνη μου, χωρίς καμία απολύτως βοήθεια από κανέναν. Ούετ από τους δικο΄ςυ μου ανθρώπους ούτε από ψυχολόγο. Έτσι ξαφνικά, κοιτάχτηκα στον καθρέφτη, σιχάθηκα τον εαυτό μου, λυπήθηκα τα νιάτα μου, το πήρα εγωιστικά, είπα "Μαρία έχεις περάσει και χειρότερα", κοιτάς τον φόβο, το θηρίο κατάματα και τον πολεμάς. ή θα τον νικήσεις εσύ πολεμόντας ή θα σε νικήσει Εκείνος. Έχεις δυο το πολύ επιλογές, αποφασίσεις ποια σου ταιριάζει, ποια είναι προς την μεριά της αξιοπρέπειας, της ζωής που σου δόθηκε ως δώρο και πολεμάς, μέχρι να τα καταφέρεις. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι εύκολο! Είναι μαύρο, σκοτάδι, πόνς, πέφτω και λυγίζω ξανά και ξανά, αλλά μετά από κάποιο διάστημα θα γίει από μόνο του το θαύμα και θα σηκωθείς στα πόδια σου και τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει σε σημείο "κατάθλιψης". Θλίψης ναι, αλλά πια κατάθλίψης, όχι! Μην περιμένεις κάποιος να σε βοηθήσει, αν εσύ ο ίδιος δεν το θελήσεις με όλη σου την ψυχή! Όλα από μας ξεκινάνε και τελειώνουν! Αυτά που είναι στο χέρι μας, μπορούμε να κάνουμε το κάτι, το μικρό, το ελάχιστο... όσα δεν είναι στο χέρι μας, απλώς τα αντιμετωπίζουμε με θάρρος, δύναμη χωρίς βέβαια να αποφεύγουμε την πραγματικότητα. Κρατιόμαστε δυνατοί βρίσκοντας να πιαστούμε σε κάτι "ελπιδοφόρο". Ακόμα κι αν αυτό είναι ο ίδιος μας ο εαυτός ή ό,τι μας ευχαριστεί.

      Συμφωνώ απόλυτα στα υπόλοιπα που έγραψες! Όλοι σηκώνουμε το δικό μας σταυρό, το θέμα είναι ποιος μαθαίνεις να είναι Άνθρωπος με ψυχή! Θυμάμαι τα γραπτά μας, φυσικά! Δε διατάζω πλέον να γνωρίζω κόσμο... απλώς πάντα θέλω τον χρόνο μου και όταν αισθανθώ πως τότε είναι η κατάλληλη στιγμή, τότε είμαι μέσα! Σ' ευχαριστλω για τα καλά σου λόγια, όπως πάντα με τον καλό σου λόγο! Να είσαι καλά! Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή
    2. (...μόνο εγώ θα μπορούσα, άθελά μου, να αφήσω τόσο μεγάλο κενό ανάμεσα στο σχόλια! Ούτε σκόπιμα να το έκανα ..τέτοιο κενό!) :)

      Διαγραφή
  16. Απαντήσεις
    1. Έλα μωρέ Γιώργο μου, τώρα θα κολλήσουμε σε ένα 'κενό' στα σχόλια; Τα άλλα τα 'κενά' τα σοβαρά της ζω΄ςη μας να προσέξουμε να μην πέσουμε! Τα σέβη μου Κύριε μου! :D

      Διαγραφή
  17. Μαρία μου πάντα να είσαι ευθεντική οπως ακριβως έκανες οταν έγραφες τα πιο πανω! Το google να ξέρεις σε εβγαλε πρώτη στην αναζήτηση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μαρίνα μου, που ανακαλύψες αυτή την ανάρτηση μου!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ! Όταν είαμστε ο εαυτ΄ςο μας, δεν βαριόμαστε ποτέ, λέω Εγώ!
      Π΄ρωτη στην αναζήτηση; Τώρα αυτό καλό είναι; Αχαχαχα!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  18. Να που η συγκεκριμένη πρόσκληση με οδήγησε εκτός των άλλων στο να επισκευτώ νέα (για μενα blogs) !!! Απολαυστικη η λίστα σου !!!!!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου, χαρά μου που επισκέφτηκες και το δικό μου blogοσπιτικό μου!
      Να είσαι καλά!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  19. Ουααου τι χειμαρρώδης ανάρτηση ήταν αυτή!Γεια σου Μαρία, συνονόματη! Χαίρομαι που σε γνωρίζω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωωω συνονόματη Μαρία ευχαριστώ πολύ! Άσε, είμαι που είμαι χειμαρρώδης, γράφω κι έτσι! Αχαχα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για την επίσκεψη σου!

      Διαγραφή
  20. Μαρακι τυχαια βρεθηκα εδω... Πολυ αποκαλυπτικη η αναρτηση σου,σκετη καθαρση!Κι εγω φοβαμαι τα φιδια,ειχα ονειρευτει μαλιστα ενα απιστευτα ζωντανο ονειρο οτι με ειχε καταπιει ενα φιδι,πιθωνας ή ανακοντα θα σε γελασω!Να εισαι παντα ετσι χαρουμενη και να ζητας απο τη ζωή πολλά γιατί σου αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα μου, το ίδιο όνειρο εμ σένα, έχω δει κι Εγώ. Μάλλον θα έφταιγε πουε ίδα ταινάι εμ φίδια, την ταινία ανακόντα πρέπει να ήταν. Άσε! Πολλά μου αξίζουν και που θα πάε θα έρθουν!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!

      Διαγραφή
  21. Πολύ δυνατή και ειλικρινής ανάρτηση.
    Τα καλύτερα σου εύχομαι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes