🇬🇷 Ψηφίζω και Ελπίζω…

🇬🇷 Ψηφίζω και Ελπίζω…

 Να ‘μαι κι εγώ εδώ, μετά από πολύ καιρό. Δεν πιστεύω να με ξεχάσατε βρε! Σας είχα αφήσει με τις “Καλλιτεχνικές δημιουργίες μου” και μετά …άφαντο το Μαράκι. Όχι, όχι δεν απουσίασα λόγω της Πολιτικής επικαιρότητας. Μια εβδομάδα+ άρρωστη, πέντε μέρες στο κρεβάτι, κλεισμένη στο σπίτι, ο ήλιος δεν με είδε, δεν με φώτισε κι εγώ με ελάχιστες δυνάμεις. Πέντε ολόκληρες μέρες στο κρεβάτι, άυπνη και μπροστά στη tv να μην έχω αφήσει πρόγραμμα για πρόγραμμα να μην έχω δει ακόμα και όλες τις ομιλίες των υποψηφίων είδα, άκουσα, επεξεργάστηκα λόγια, κινήσεις, βλέμματα, οπότε και είμαι πλήρως ενημερωμένη και αποφασισμένη. Τρεις ημέρες με full υψηλό πυρετό, να κρυώνω λες και είμαι στην Ανταρκτική και κυρίως 6 ολόκληρες full ημέρες με ένα κεφάλι που ένιωθα πως μέσα σε αυτό “κατοικεί” (εκτός από το μπόλικο μυαλό που θέλω να πιστεύω πως διαθέτω) μια βόμβα που είναι έτοιμη από λεπτό σε λεπτό να εκραγεί. Απ’ όλα, αυτό με τρόμαξε και με ανησύχησε περισσότερο! Προσθέστε ότι η αντιβίωση που πήρα μου έκανε παρενέργειες με ζαλάδες και εμετούς… αλλά την σταμάτησα εγκαίρως. Κουράγιο, δυνάμεις μηδαμινές θα έλεγα ούτε για να σηκώσω ένα ποτήρι νερό σε λέω. Άστα! Είδατε που κατάντησα; Εγώ η Μαρία, που όταν ήμουν μικρό παιδί δεν ήξερα τι θα πει αρρώστιες, πυρετό, φάρμακα, γιατρούς, νοσοκομεία (καλά ούτε τώρα πηγαίνω εύκολα ή και συχνά σε γιατρό ή Νοσοκομείο), τώρα που μεγαλώνω τα βλέπω, τα νιώθω.

  Η αλήθεια είναι ότι από τον περασμένο Σεπτέμβρη και μετά, που ήταν για μένα μια περίοδος άσχημη ψυχολογικά, ήρθε και η σωματική εξάντληση, οπότε, ήρθε και έδεσε το …γλυκό. Τώρα όμως, που επιτέλους(!!!) ανάρρωσα και έχω πολύ καλύτερη διάθεση, σας γράφω και χαίρομαι τόσο μα τόσο πολύ γιατί μου έλειψε πάρα πολύ. Και υπόσχομαι πως από εβδομάδα και από ‘κει και πέρα θα είμαι πολύ ποιο συνεπής με το blog μου.   

  Επειδή από Δευτέρα, όπως ακούμε από παντού, έρχεται ένας άλλος αέρας, ένας αέρας που μαζί του θα φέρει μια Ελπίδα φωτεινή για μια Ελλάδα καινούργια, φωτεινή, αισιόδοξη, δημοκρατική, αναπτυγμένη…….;;;  θα ήθελα να πω τα εξής με λίγο χιούμορ πάντα: “Ου και αλίμονο μας και δεν έχουμε τα μάτια μας (και τα αυτιά μας) ανοιχτά για να “αρπάξουμε” την Ελπίδα που αιωρείται κάπου εκεί έξω και περιμένει την Δευτέρα, (μια μέρα μετά τις εκλογές), για να “καθίσει” πάνω στο κεφαλάκι μας και να μας φωτίσει για μια καλύτερη Ζωή. Ου και αλίμονο μας και δεν πάρουμε στα χέρια μας το μερίδιο ευθύνης που μας αναλογεί. Είμαστε Πολίτες αυτού του κράτους που λέγεται Ελλάδα και ως Λαός αυτής της ναι μεν όμορφης χώρας αλλά δεν φτάνει το “όμορφη”, είμαστε υπεύθυνοι κι εμείς, λίγο ή πολύ. Έτσι λοιπόν, την Κυριακή 25 Ιανουαρίου ας πάμε να ρίξουμε τη ψήφο μας στην κάλπη με μυαλό και συνείδηση. Και όποιο μα όποιο κι αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα. την επόμενη μέρα να είμαστε έτοιμοι να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να μην ντρεπόμαστε για τον εαυτό μας……..”

Προσωπική μου άποψη πάντα! Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. 


*Το παρακάτω quote κυκλοφορεί τώρα τελευταία… “Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται και αφήστε αυτούς που Ονειρεύονται.” 



Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!




________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
*All rights reserved

22 σχόλια :

  1. Περαστικά σου, ομορφιά μου!!!
    Πάντα να είσαι καλά από 'δω και πέρα!!!
    Εγώ ελπίζω αυτή τη φορά (γιατί τις τελευταίες φορές το έχουμε κάνει συνήθεια!) να μην απέχουμε από την κάλπη! Να μάθουμε να είμαστε υπεύθυνοι για τις πράξεις μας και να καταλάβουμε πως η ψήφος είναι δικαίωμα σε μια δημοκρατική(?) χώρα και όχι καταναγκαστικό έργο...
    Αγκαλίτσα και φιλάκι θεραπευτικό, Μαράκι μου!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, δυστυχώς και σε αυτλες τις εκλογές θα δούμε αποχή. Από ανθρώπους, γνωστούς που έχω συζητήσει έχω πάρει μια αδιάφορη στάση λες και δεν τους αγγίζει το θέμα. Ίσως νομίζουν πςω αυτοί μάλλον δεν θα έχουμε και λόγο ευθύνης;
      Σ' ευχαριστώ για τα περαστικά!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Αχ βρε Μαρία μου σε τάραξε εσένα ε, είναι αυτή η παλιοίωση που κυκλοφορεί και θερίζει κόσμο. Εμένα ο πυρετός δεν κράτησε πολύ, αλλά είχα πολλές μέρες αδυναμία και το βάρος στο κεφάλι που λες. Συν μπόνους στομαχικές διαταραχές για κάποιες μέρες, έτσι να δέσει το γλυκό βρε παιδί μου!

    Για δύο πράγματα θα σε 'μαλώσω', με κάθε φιλική διάθεση ε;

    Το ένα, όπως διαπίστωσες και εσύ, ποτέ αντιβίωση σε τέτοιες ιώσεις, δεν προσφέρει τίποτα και προκαλεί και παρενέργειες. Μόνο αν το πει γιατρός. Ναι, οκ, και εγώ δεν πάω εύκολα σε γιατρό, μόνο σε μεγάλη ανάγκη.

    Και το Δεύτερο, μη ξανακούσω για κακή ψυχολογία από ένα τόσο καλό και γλυκό κορίτσι όπως εσύ, άντε μη νευριάσω :)

    Συμφωνώ, ό,τι και αν κάνει κανείς να αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

    Καληνύχτα, περαστικά και να είσαι πάντα η δυνατή και έξυπνη Μαρία που ξέρω! ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, το είδα με την ανριβίωση... ποτέ ξανά!
      Για κακή ψυχολογία όχι, απλώς κακή διάθεση.
      Σ' ευχαριστώ για όσα μου έγραψες!
      Καλή Κυριακή και καλή ψήφο...

      Διαγραφή
  3. Περαστικα σου κοριτσι!!!!
    Καλώς επέστρεψες στην μπλογκόσφαιρα!!
    οσο για τα της Κυριακής.... δικιο εχεις κι εσυ...είδωμεν!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μαράκι ελπίζω να νιώθεις καλύτερα, άρρωστη ήμουν και εγώ οπότε συμπάσχω. Ας ελπίσουμε ότι γίνει να γίνει για το καλό της Ελλάδας, γιατί σαν λαός περάσαμε πολλά και δεν ξέρω πόσα ακόμα μπορούμε να αντέξουμε.
    Ας πάνε όλα κατ' ευχήν.
    Σε φιλώ Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, περάσαμε πολλά και δυστυχώς θα περάσουμε κι άλλα. Να έχουεμ τη δύναμη να τα αντιμετωπίσουμε και να τα αντέξουμε!
      Ας ευχόμαστε για το δυνατόν καλύτερο....
      Φιλιά κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  5. Περαστικά και όλα να πάνε καλά .... με ΄συνεση άυριο ευχομαι καλό σ/κ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μαρακι μου δεν σε ξεχναμε! Περαστικα σου!
    Πολύ ωραία εικόνα και σκέψεις!
    Ως τωρα δεν εχω μετανιωσει για τις μέχρι τωρα ψηφους μου, ελπίζω να μη διαψευστω και αυριο!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, κι εγώ ευτυχώς, μέχρι τώρα, όσα χρόνια έχω ψηφίσει δεν έχω μετανιώσει για την επιλογή μου. Πάντα με σύνεση και συνείδηση....
      Αύριο το καλύτερο για όλους!
      Φιλιά κούκλα μου!

      Διαγραφή
  7. καλά τα λες Μαράκι!!! αφήστε μας να ονειρευτούμε και οι άλλοι κάντε οτι θέλετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Χαρά μου, πάντα καλά τα λέω κι έχω ένα δίκιο!
      Αν πολλοί θέλουν να κοιμούνται,κυριολεκτικά ή και μεταφορικά, επειδή τους βολεύει, δικό τους θέμα. Υπάρχουν όμως και οι άλλοι που θέλουμε να ονειρευτούμε... και αυτό δικό μας θέμα.

      Διαγραφή
  8. περαστικα σου Μαρακι μου!
    να εχεις μια ομορφη μερα και ακομη μια ομορφοτερη εβδομαδα!
    σε οσα εγραψες για τις εκλογες συμφωνω και επαυξανω.
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. καλως ηρθες πισω στην παρεα μας ! δεν εχασες και κατι ιδιαιτερο! Α βγαλαμε καινουργιο πρωθυπουργο,, τα φιλια μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου, καλώς σας βρήκα πάλι!
      Ναι, βγάλαμε καινούργιο Πρωθυπουργό! Το είδα, το έμαθα, είμαι πλήρως ενημερωμένη... άντε να δούμε και την Ελπίδα να έρθει στο καθένα μας!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  10. Ποια είσαι εσύ καλέ;; Δεν σε γνώρισα!! χαχα Περαστικά σου Μαρία μου!! Να προσέχεις, να τρως καλά και να ντύνεσαι ζεστά!! Καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes