Ένα ακόμη blogoβραβείο! “Liebster award”…


  
  Έχω την τιμή να λάβω ένα ακόμη blogoβραβείο από την καινούργια blogger Φίλη Δέσποινα από το blog “Μαμά σε κρίση!” Σ’ ευχαριστώ πολύ Δέσποινα που με σκέφτηκες και να ξέρεις πως περιμένω να μοιραστείς μαζί μας “τα θαμμένα σου καλλιτεχνικά σχέδια”. Ξέρεις εσύ!

  Το βραβείο αυτό συνοδεύεται και από 10 ερωτησούλες που έχουν να κάνουν πάνω-κάτω με την ενασχόλησή μου με το blog. Αν και έχω μιλήσει ΕΔΩ και γενικά και ειδικά μέσα από ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ τις αναρτήσεις, θα απαντήσω με χαρά στις παρακάτω ερωτήσεις, έτσι για να (με) θυμηθούνε οι παλιοί και να (με) μάθουν οι καινούργιοι …Φίλοι – Αναγνώστες. 






1) Γιατί ξεκινήσατε το blog;
Σε αυτή την ερώτηση έχω απαντήσει ήδη ΕΔΩ, οπότε την αναδημοσιεύω.
“Όπως γράφω και στο Βιογραφικό μου, το ‘ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ’ γεννήθηκε τον Νοέμβριο του 2010, μια ημέρα πριν τα γενέθλιά μου, έτσι ξαφνικά και χωρίς να το πολύ σκεφτώ.Ήδη από το 2009 είχα δημιουργήσει το πρώτο προσωπικό μου blog με τίτλο “PASSION {ΠΑΘΟΣ} όπου έγραφα καθημερινά …μέχρι και την ημέρα που δημιούργησα το “ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ”! Ο τίτλος αυτός φυσικά και δεν είναι τυχαίος. Από την εφηβεία μου θυμάμαι έλεγα πως σ' αυτή τη Ζωή απλά "Συλλέγω Στιγμές", μιας και οι ωραίες στιγμές ήταν λίγες! Από μικρή προσπαθούσα να κρατάω ένα είδος Ημερολογίου ως  εξωτερίκευση των σκέψεών μου… Τα Ημερολόγια βέβαια ποτέ δεν κατάφεραν να μείνουν μαζί μου για πολλούς μήνες ούτε κι εγώ να δεθώ μαζί τους! Αντίθετα με το (τα) blog μου έχω μια κοινή πορεία αγάπης, ανάγκης και είναι ένα ολοκληρωμένο κομμάτι της ζωής μου. Για εμένα το να γράφω είναι “Ζωή”! Και το ό,τι έχω τη δυνατότητα να γράφω έστω και σε ένα blog και πόσο μάλλον στο δικό μου… μου δίνει “Ζωή”.


2) Πείτε μας λίγο τι σας ενθουσιάζει;
Η αλήθεια είναι πια δύσκολα ενθουσιάζομαι. Πάντα έλεγα το εξής: “Θέλω να είμαι πρώτα σίγουρη και βέβαιη για κάτι και μετά να ενθουσιαστώ!” Όχι πως δεν μου έχουν τύχει στιγμές ενθουσιασμού. Φυσικά και έχει τύχει να ενθουσιαστώ ή να ενθουσιάζομαι αλλά συνήθως είναι για μικρά, απλά πράγματα. Όπως ας πούμε: Να ενθουσιαστώ με ένα όμορφο μέρος, με ένα γευστικό φαγητό (όταν τα γεμιστά πετυχαίνουν 100% γευστικά, εκεί να δεις ενθουσιασμός), με μια ευγενική και διακριτική συμπεριφορά, με τον Ηλιόλουστο ήλιο και ειδικά στην Καρδιά του Χειμώνα, με τη Θάλασσα που δεν την χορταίνω ΠΟΤΕ και κάθε φορά που την βλέπω ενθουσιάζομαι από την ομορφιά της, τα χρώματά της, την μυρωδιά της και θέλω διακαώς να περπατήσω σε αυτήν, ακόμα κι αν ο καιρός είναι κρύος. Θα με δεις να ενθουσιάζομαι και με τη μουσική και τα τραγούδια. Αν ένα τραγούδι με αγγίξει, ο ενθουσιασμός μου είναι τόσο μεγάλος που μπορεί να με δεις να τραγουδάω στο δρόμο δυνατά, έχοντας τα ακουστικά στα αυτιά μου. Όταν ενθουσιάζομαι, ενθουσιάζομαι παθιασμένα, όπως παθιασμένα λειτουργώ στα πάντα.      


3) Γιατί πιστεύετε ότι τα σχόλια και η επικοινωνία βοηθούν τους bloggers και με ποιο τρόπο;
Το ότι -εγώ προσωπικά- γράφω εξαρχής για μένα, γιατί έτσι ξεδίνω, βγάζω από μέσα μου όσα με πνίγουν και αφήνω την ψυχή μου να μοιραστεί συναισθήματα μέσα από το blogging και τα γραπτά μου, νιώθω ότι επικοινωνώ καλύτερα με τον εαυτό μου. Το ότι βρίσκω κάποια ανταπόκριση και αυτό φαίνεται από τα σχόλια αλλά ακόμη καλύτερα από την επικοινωνία, είτε αυτή έχει να κάνει “πρόσωπο με πρόσωπο” είτε από προσωπικά μηνύματα, παίρνω την ευχαρίστηση ότι υπάρχουν άνθρωποι που αισθάνονται σαν κι εμένα και αυτό με κάνει χαρούμενη γιατί κατά κάποιον τρόπο βοηθώ κάποιον να μοιραστεί τις δικές του σκέψεις, βιώματα και να συνειδητοποιήσει πως τελικά δεν είναι μόνος…   


4) Για ποια πράγματα μιλάτε στο blog σας;
Νομίζω για τα πάντα! Για ταινίες, cinema, βιβλία, μουσική, επικαιρότητα, μαγειρική, ταξίδια, φωτογραφίες, προβληματισμούς, Φιλοσοφίες μέχρι προσωπικές σκέψεις, απόψεις, εμπειρίες, την καθημερινότητά μου, τις ανθρώπινες σχέσεις μέχρι για τις αγάπες και τους έρωτες της ζωής μου. ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ από τα πάντα που με αγγίζουν συναισθηματικά και ψυχικά. 


 
5) Έχετε δημιουργήσει μια φιλική σχέση με άλλους bloggers; Έχετε γνωριστεί ποτέ προσωπικά;
Νιώθω πολύ τυχερή που έχω γνωρίσει από κοντά άλλους bloggers και που διαπίστωσα καλύτερα πως όποια εντύπωση, εκτίμηση, θαυμασμός και συμπάθεια είχα από τα γραπτά τους, τόσο από κοντά η εκτίμηση, ο θαυμασμός και η συμπάθεια είναι πολύ μεγαλύτερη και ειλικρινής. Θα χαρώ πολύ αν τύχει και γνωριστώ και με γνωρίσουν και πολλοί άλλοι που λαμβάνω αγάπη, εκτίμηση και στήριξη και που έχουμε μοιραστεί και μοιραζόμαστε -έστω και διαδικτυακά- κοινές απόψεις, εμπειρίες και βιώματα. 


6) Πώς φαντάζεστε το blog σας σε δύο χρόνια; Τι θα θέλατε να δείτε να μεγαλώνει / να αλλάζει και με ποιο τρόπο;
Όπως έχω ξαναπεί, έχω κάποιες ‘τρελές’ ιδέες που έχουν να κάνουν με την συγγραφική μου πλευρά και με τα βιβλία, τους στίχους και τα κείμενα που γράφω εδώ και κάτι χρόνια αλλά και με άλλα πράγματα! Θα ήθελα σε δύο χρόνια το blog μου να φτάσει σε ένα σημείο που θα είναι κάτι περισσότερο από το χόμπι μου. Να είναι ένας χώρος που εγώ να συνεχίζω να εκφράζομαι χωρίς φόβο αλλά πάντοτε με πολύ πάθος και οι Φίλοι-Αναγνώστες να βρίσκουν κομμάτια του εαυτού τους μέσα από τις λέξεις και το μοίρασμα σκέψεων. Να συνεχίσει να είναι ένας χώρος που θα είναι ό,τι είμαι εγώ η Μαρία, ένας χώρος που θα το αγαπήσουν σαν δικό τους χώρο άνθρωποι που με εκτιμούν, με αγαπούν και νιώθουν όπως εγώ. Να είναι ένα internetικό ημερολόγιο που θα παραδοθεί κάποτε στα παιδιά μου ή στα πρόσωπα που γνωρίσανε την Μαρία προσωπικά…


7) Τι είναι αυτό που κάνετε καλύτερα; 
Νομίζω πως τίποτα δεν κάνω καλά 100% ή 80%. Αν και είμαι άνθρωπος που με ό,τι καταπιαστώ, δεν υπάρχει περίπτωση να μη δώσω το καλύτερο εαυτό μου, τελικά θεωρώ τον εαυτό μου, σε όλα, στα πάντα Ερασιτέχνη. Και ίσως τελικά να μου αρέσει να με αποκαλώ “Ερασιτέχνη”, γιατί μέσα σε αυτό κρύβεται το μήνυμα της ευχαρίστησης. Είμαι άνθρωπος που δεν μπορώ να κάνω κάτι κάτω από πίεση και με το ζόρι, αν εγώ πρώτα απ’ όλα δεν το νιώθω και δεν το ευχαριστιέμαι, έστω και λίγο. Το μόνο σίγουρο και καρατσεκαρισμένο είναι ότι μπορώ να καταπιαστώ με τα πάντα και να τα κάνω αξιοπρεπώς καλά, όσο έχω τη δυνατότητα και το συναίσθημα της ευχαρίστησης.   
 

8) Πόσο χρόνο αφιερώνετε στο blog σας;
Έχω ξανά απαντήσει στην συγκεκριμένη ερώτηση. Δυστυχώς, όχι τόσο όσο χρόνο θα ήθελα. Λόγω έλλειψη χρόνου, λόγω ότι η γραφή του βιβλίου μου έχει προτεραιότητα και πολλές φορές λόγω κακής διάθεσης δεν αφιερώνω τον απαραίτητο χρόνο για να γράψω όσα επιθυμώ και έχω ανάγκη να γράψω. Θα ήθελα να του αφιερώσω τον χρόνο που πραγματικά αξίζει γιατί νιώθω κι εγώ πολύ καλύτερα.      

9) Πώς γεννιούνται τα post σας;
Και σε αυτή την ερώτηση έχω απαντήσει στο παρελθόν. Τα posts μου γεννιούνται από την καθημερινότητα, από τα γεγονότα, από τις καταστάσεις, από τις εμπειρίες, από τις σκέψεις, από τους ανθρώπους, από εμένα την ίδια, από τον εαυτό μου, από την ίδια τη Ζωή (μου)! Δόξα τω Θεό, η έμπνευση δεν λείπει ποτέ! Εξάλλου, την χρειάζομαι για να θρέφει την “καλλιτεχνική πλευρά” μου! 
 


10) Ευχές για τον αναγνώστη.
Να γράφετε πρώτα για εσάς και όπως αισθάνεστε. Απλά, κατανοητά, ανθρώπινα και γιατί όχι; πολύ συναισθηματικά αν έτσι σας βγαίνει. Μην μπαίνετε σε τρυπάκια ή καλούπια για να έχετε ανταπόκριση και να αρέσετε σε όλους! Λυπάμαι, αλλά δε γίνεται να αρέσουμε σε όλους! Και γιατί θα πρέπει να αρέσουμε σε όλους παρακαλώ; Λυπάμαι, αλλά δεν μπορούμε να ταιριάξουμε με όλους. Οπότε, αφεθείτε στην “αβίαστη” γραφή, χωρίς άγχος και σάλτσες. Μην φοβάστε τι θα πουν ή θα σκεφτούν για εσάς. Αν σε κάποιον δεν του αρέσετε, πολύ απλά και λογικά καλό είναι να μην ασχοληθεί μαζί σας, ακόμα και με ένα αρνητικό με κακία σχόλιο. Βρίσκει άλλους χώρους που του ταιριάζουν καλύτερα. Και προς Θεού, μην σκεφτείτε καν να κλείσετε ή να διαγράψετε το blog σας, όταν λαμβάνετε αρνητισμό ή ακόμα κι αν εσείς οι ίδιοι νιώθετε πως έχετε κάπως κουραστεί ή ότι στην παρούσα φάση δεν έχετε “κάτι να πείτε”. Δώστε χρόνο στον εαυτό σας αλλά και στο blog σας που έχετε δημιουργήσει σίγουρα με αγάπη και μεράκι. Και όπως λέω εγώ ως Μαρία “Τελικά δεν έχει ΤΟΣΟ σημασία αυτά που λες (επειδή πολλοί δεν τ' ακούν) ΟΣΟ ότι έχεις το θάρρος και την τόλμη και τα λες, εκεί που οι άλλοι σιωπούν!!!”


 Αυτές ήταν οι απαντήσεις μου στις ερωτήσεις. Ευχαριστώ και πάλι τη Δέσποινα που μου έδωσε την ευκαιρία να σας μιλήσω για μια ακόμη φορά για το blog μου και να καταλάβετε/νιώσετε τι σημαίνει για εμένα.

 Το βραβείο, δεν θα το δώσω σε κάποια συγκεκριμένα blogs για τον λόγο ότι μπορεί και να το έχετε λάβει, οπότε ας το πάρει (απαντώντας και στις ερωτήσεις) με μεγάλη μου χαρά, όποιος θα το επιθυμούσε.   
 


Και να μην ξεχνάτε:
"Να χαμογελάτε & να είσαστε ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ο εαυτός σας!"





______________________________
Δείτε εδώ όλα τα Tag post που έχουν ανέβει στο blog!



Δείτε εδώ όλα τα post με τα blogoβραβεία!






_________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.

Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

*All rights reserved

24 σχόλια :

  1. συγχαρητήρια για το βραβειάκι σου!Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαράκι, στο 10, στις ευχές για τον αναγνώστη, βρήκα πολύ καλές συμβουλές, που τις εκτιμώ ιδιαίτερα και σε ευχαριστώ πολύ! Καλά κάνεις και εντοπίζεις/υπενθυμίζεις κάποια πράγματα. Φιλιά πολλά και καλό βραδάκι :)

    Υ.Γ Μήπως να "κλείσεις" λίγο το εύρος της σελίδας; Στην αριστερή της πλευρά, είναι οριακά τα γράμματα στο να μην φαίνονται. Τουλάχιστον, έτσι φαίνεται στον δικό μου υπολογιστή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κι εγώ σ' ευχαριστώ!
      Όσο για τα γράμματα, το έχω παρατηρήσει και προσπαθώ να το διορθώσω. Κι εμένα με ενοχλεί.... ελπίζω να βρω και να το διορθώσω, χωρίς να 'χάσω" κάτι...
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  3. Βρε γιατί χάθηκε η Μαρία αναρωτιόμουν ...και ανακαλύπτω ότι καταλάθος προφανώς πρέπει να είχες φύγει από τα ιστολόγια που διαβάζω! Ευτυχώς που σε αναζήτησα από αλλού! Έσκασα μόλις το είδα!
    Θα περάσω αύριο Μαρία μου να δω τι έχω χάσει η Χαζέα!
    Φιλιά πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, αφού αναρωτιόσουν... εντάξει σημασία έχει ότι με βρήκες!
      Φιλιά πολλά-πολλά!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Μαράκι μου,
    συγχαρητήρια για το βραβείο σου. Σου άξιζε μικρή μου καλλιτέχνιδα.
    Οι απαντήσεις φοβερές και τόσο ειλικρινείς. Σε απόλαυσα πραγματικά.
    Μια όμορφη ημέρα σου εύχομαι. Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 31 ετών "μικρή" Καλλιτέχνιδα! Αμέ, γιατί όχι;;;
      Πάντα ειλικρινής... Μια όμορφη μέρα και σε σένα Μαρίνα μου!

      Διαγραφή
  5. Μαρακι μου καλημερα! Σε ξερω χρονια στη μπλοκοσφαιρα και η αληθεια σου ρεει απο παντου!
    Τι να πει κανεις για σενα! Εισαι χαρισματικη και μοναδικη! :)
    Να εισαι καλα και να εχεις μια ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, τι να πει κανείς για μένα;
      Μοναδική σο είδος μου και η αλήθεια μου να ρέει πάντα και από παντού.
      Πόσα ελαττώματα έχω τελικά, έ; (για κάποιους!)
      Μια όμορφη μέρα και σε σένα!

      Διαγραφή
  6. Το να δηλώνεις ερασιτέχνης είναι σοφή και σπουδαία κουβέντα Μαράκι μου!
    Σε χάρηκα κι εδώ ... το παιδί που έχουμε γνωρίσει κι αγαπάμε! :)))
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές :)))
    Την καλημέρα μου!

    ΥΓ: Τελικά το μπλογκ σου δεν ανανεώνεται στα ιστολόγια που διαβάζω. Έχει μείνει στις καλλιτεχνικές σου ανησυχίες!
    Ξέρεις γιατί; Να το ξανασβήσω και να το περάσω πάλι;
    Μάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, αφού με ξέρεις πια, πως πάντα μιλάω/γράφω σοφά και λέω που και που σπουδαίες κουβένετες!
      Τι αν κάνω κι εγώ; Μικρό παιδί είμαι ακόμα.... όταν μεγαλώσω που ξέρεις; Μπορεί να χαλάσω! Χαχαχα!

      Δεν ξέρω τι στο καλό συμβαίνει με το blog μου ή με τον Mr. Blogger ελπίζω να το βρω και να το διορθώσω!

      Σ' ευχαριστώ! ΚΑΛΗΜΕΡΑ για μια όμορφη μέρα!

      Διαγραφή
  7. Μαρία μου χαίρομαι κι εγώ που σε γνώρισα λίγο καλύτερα και χαίρομαι τόσο πολύ που ήσουν γενναιόδωρη με τις λέξεις! Το 10 θα κρατησω και εγώ σαν αγαπημένο και περιμένω ανυπόμονα να διαβάσω το βιβλίο σου όταν βγει στο φως!
    Οσο για τα καλλιτεχνήματα μου, ψήνεται ακόμη!
    Τα φιλιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δέσποινα, ελάττωμα (έτσι μου έχουνε πει) να είμαι τόσο γενναιόδωρη με τις λέξεις! Αλλά για μένα "ωραίο ελάττωμα"!
      Θα χαρώ να είσαι από αυτούς που θα διαβάσουν το βιβλίο μου, όταν με το καλό βγει στο φως!
      Εδώ θα είμαστε να τα πούμε...

      Όταν τα καλλιτεχνήματά σου ψηθούν για τα καλά και είναι έτοιμα να βγουν... να μην ξεχάσεις να με ενημερώσεις για να "δοκιμάσω" πρώτη!

      Τα φιλιά μου! Να έχεις μια όμορφη μέρα!

      Διαγραφή
  8. Συγχαρητήρια για το βραβείο!!!
    Μου άρεσαν οι απαντήσεις και κυρίως η 7....!
    Καλό ξημέρωμα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ωραιοζήλη μου, σ' ευχαριστώ πολύ! Ναι, σε καταλαβαίνω για την απάντηση Νο.7...
      Καλό ξημέρωμα και σε σένα!

      Διαγραφή
  9. Είμαι απαράδεκτη! Εδώ έχετε βραβεύσεις κι εγώ ήρθα με ένδυση... υπνου!!!
    ;-)
    Μαράκι μου, συγχαρητήρια! Όπως πάντα υπέροχες και μέσα από την καρδιά σου οι απαντήσεις σου!
    (Μακάρι, να κάνεις το όνειρο του βιβλίου πραγματικότητα το συντομότερο! Να ξέρεις... εγώ ανυπομονώ!)
    *Άσχετο:Κατά τύχη σε επισκέφθηκα σήμερα... Κάτι έχω κάνει μάλλον, και ενώ υπάρχεις στο blog roll μου, τα νέα posts σου αργούν να εμφανιστούν...*
    Τέλος πάντων...
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κορίτσι μου!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Γιάννα μου!
      Εγώ σαν φτωχό, τίμιο και απλό κορίτσι που είμαι δεν έχω καμιά απαίτηση για ενδυμασίες τύου Τουαλέτες σαν να περπατάς στον κόκκινο χαλί... Όταν με το καλό γίνω "Διάσημη" τότε τα λέμε τι απαιτήσεις θα έχω και πως θα υπάρχει dress code όταν θα μπάινετε εδώ μέσα.... Χαχαχα!!!
      Όσο για το βιβλίο, τα εχουμε πει πως ένα από τα πρώτα αντίτυπα και με υπογραφή-αφιέρωση είναι δικό σου.

      Για το blog roll μου το είπε και η Αριστέα. Δεν ξέρω γιατί συνέβη.... αλλά αν θέλεις, κάνε τον κόπο και διέγραψε με από την λίστα και ξανά πρόσθεσέ με!
      Φιλιά πολλά-πολλά!!!!!

      Διαγραφή
  10. Μαρακι έχεις απόλυτο δικιο και ειδικα στις ευχες για τον αναγνωστη!
    Καλό Σαββατοκύριακο!
    Φιλιά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Θα περιμένω να δω το βιβλίο σου πώς και πώς Μαρία μου! Χαίρομαι που θυμίζεις κάποια πράγματα, όπως το να γράφουμε πάνω από όλα για εμάς... εκεί κρύβεται το κλειδί για την ηρεμία μέσα μας.
    Φιλάκια πολλά! Καλό σαββατοκύριακο και να περνάς πόλύ όμορφα εύχομαι!!!! :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, εγώ να δεις πως περιμένω το βιβλίο μου πως και πως... Το κλειδί της ηρεμίας είμαστε εμείς οι ίδιοι...
      Καλό Σαββατοκύριακο και σε σένα! Τα φιλιά μου κούκλα μου!

      Διαγραφή
  12. συγχαρητήρια για το βραβείο κοριτσάκι μου και εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes