Top 5 Favorites #14η εβδομάδα & The Ten International Songs Of My Life (Τα 10 Ξένα τραγούδια της ζωής μου)


Μουσική-Μουσική-Μουσική και πάλι έχουμε Mουσική!
  
   Μετά την προηγούμενη ανάρτηση με “Τα 10 Ελληνικά τραγούδια της ζωή μου (The Ten Greek Songs Of My Life)”, έφτασε η ώρα να σας παρουσιάσω και να μοιραστώ μαζί σας “Τα 10 Ξένα τραγούδια της ζωής μου”. Ναι, ναι, δεν είμαι μόνο του Ελληνικού ρεπερτορίου. Όπως είχα γράψει και ΕΔΩ
 
“Η μουσική είναι μία!
Δεν έχει σύνορα ούτε μέτρα ούτε σταθμά.
Είναι σαν τον έρωτα που δεν σταματάει ποτέ και πουθενά.
Δεν κοιτάει φύλο ούτε γλώσσα ούτε καταγωγή.
Η μουσική είναι συναίσθημα, καρδιά, μια φωνή μία ψυχή.
Σε συνεπαίρνει, σε παθιάζει, σε ταξιδεύει, σε εκστασιάζει…
Μαζί της κλαις, γελάς, πονάς, ξεσπάς, χωρίζεις, ερωτεύεσαι…
Γυρίζει γύρω από σένα… και σε καλεί.”
 
  Η αλήθεια είναι, πως, από το 1997 και μετά άρχισα να ακούω ξένη μουσική και είναι πολλά τα ξένα τραγούδια που με έχουν “σημαδέψει” αλλά θα επιλέξω και αυτή την φορά αυθόρμητα, χωρίς πολύ σκέψη τα 10 που μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό… που και εδώ η σειρά δεν θα είναι η σωστή. Το καθένα έχει τη δική του μικρή ή μεγάλη ιστορία ή στιγμή από τη Ζωή μου, όπως ισχύει και στα Ελληνικά τραγούδια.

23021iu7hwxh7hfi_thumb14


   1. Eye Of The Tiger - Survivor
Τι να πω γι’ αυτή την κομματάρα;! Μπαίνει η εισαγωγή και απλώς τρελαίνομαι, τρελαίνομαι στην κυριολεξία και τα μυαλά στα κάγκελα που λένε! Αν με ρωτήσει κάποιος “Ποιο είναι το πιο αγαπημένο σου ξένο τραγούδι;” αυτό θα πω αμέσως, χωρίς δεύτερη σκέψη. Αγαπώ τα πάντα σε αυτό το τραγούδι. Την μουσική του, τους στίχους του, το video-clip του, το συγκρότημα, τη δυναμική του, τη rockιά του, το ξέσπασμά του και το ότι εν έτη 2015 ακούγεται το ίδιο παθιασμένα. Τι παραπάνω να σας πω για να καταλάβετε πως δεν είναι τυχαία στην θέση Νο.1;


   2. Here I Am - Bryan Adams
Αγαπώ τη φωνή, την χροιά του τεράστιου (και όχι μόνο για την μουσική του πορεία)  Bryan Adams, αγαπώ και σχεδόν όλα του τα τραγούδια. “Summer of  ‘69”, “Heaven”, “Please Forgive Me”, “(Everything I Do) I Do It For You” σίγουρα λατρεμένα αλλά ένα τραγούδι του και μάλιστα από τα πιο ας πούμε “πρόσφατα” του είναι αυτό που μου ήρθε στο μυαλό ως τραγούδι της ζωής μου. Είναι το “Here I Am(2002)  το οποίο όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά απλώς το λάτρεψα, μιας και εκείνη την περίοδο έψαχνα κάπου ένα “φως” και γενικώς άρχισα να ψάχνομαι δημιουργικά.  Ένα τόσο “ελπιδοφόρο” τραγούδι, με υπέροχους στίχους, ιδιαίτερο video-clip και …τόσο υπέροχο στα αυτιά μου. 
  

  3. Unchain My Heart - Joe Cocker
Γιατί αυτό; Γιατί το αγαπώ για πολλούς λόγους και γιατί βγάζει κάτι “sexy”… Άλλα δεν θα σας πω! Χαχα!


   4. It's My Life - Bon Jovi
Γιατί είναι κομματάρα! Γιατί είναι rockιά με τα όλα της! Γιατί το τραγουδούν οι Bon Jovi. Γιατί όταν κυκλοφόρησε το album “Crush(2000) το είχα “λιώσει” στην κυριολεξία σε σημείο να μη παίζει πια. Για μεγάλες μουσικές στιγμές μιλάμε! Και γιατί μετά από τόσα χρόνια το ακούω με το ίδιο πάθος.



  5. Maria Maria – Carlos Santana ft.  The Product G&B
Το συγκριμένο τραγούδι το αγαπώ ιδιαίτερα, (φυσικά εκτός το ότι έχει το όνομά μου), γιατί ήταν και το τραγούδι που με έκανε να ψάξω να μάθω ποιός είναι ο Santana. Και κάθε φορά που ακούω τους χαρακτηριστικούς ήχους της κιθάρας, καταλαβαίνω ότι Αυτός είναι ο Santana. Santana + οι ήχοι/ρυθμός της κιθάρας του απογειώνουν τα τραγούδια και απογειώνουν κι εμένα γιατί αγαπώ την κιθάρα ως μουσικό όργανο.


  6. E Ritorno Da Te - Laura Pausini
Την Ιταλίδα τραγουδίστρια Laura Pausini την άκουσα και την έμαθα πρώτη φορά στο τραγούδι “Un'emergenza D'Amore” μετά την λάτρεψα, όπως και όλα της τα τραγούδια. Βέβαια, ηχογράφησε πολλά τραγούδια της και στα Ισπανικά αλλά και στα Αγγλικά, αλλά Εγώ την προτιμώ καθαρά στη γλώσσα της. Το “E Ritorno Da Te” είναι το πιο αγαπημένο μου τραγούδι επειδή πάντα θα μου θυμίζει έναν χωρισμό του Νοέμβριο του 2008 και επειδή δε λείπει ποτέ από τη λίστα μου στο mp3.


   7. That's The Way It Is  - Céline Dion
Αν και την Céline Dion την πρώτο άκουσα και τη πρώτο γνώρισα μουσικά από το τρυφερό γαλλικό τραγούδιPour que tu m'aimes encore” (και από εκείνη τη στιγμή την “ερωτεύτηκα” και έγινε η αγαπημένη μου ξένη τραγουδίστρια) επιλέγω το “That's The Way It Is(1999) γιατί είναι ένα τραγούδι που το θεωρώ τόσο αισιόδοξο, με απλούς δυνατούς στίχους που σου λένε “κάτι” (δες ΕΔΩ) γιατί είναι απ’ τα λίγα ξένα τραγούδια που τους στίχους του ξέρω σχεδόν απ’ έξω και ανακατωτά, γιατί μου αρέσει που λέει “So don't surrender 'cause you can win/In this thing called love”, γιατί μου φτιάχνει τη διάθεση, γιατί είναι υπέροχο το video-clip του και γιατί το τραγουδάει η Céline, που ό,τι και σε όποια γλώσσα να τραγουδήσει απλώς κι Εγώ μαζί της. 


   8. I Knew I Loved You - Savage Garden
Μπορεί οι Αυστραλοί Savage Garden να μην κράτησαν πολύ αλλά τα δυο album που κυκλοφόρησαν, το “Savage Garden” (1997) & το “Affirmation” (1999) είχαν γίνει Πλατινένια στην Ελλάδα και αγαπήθηκαν πολλή όλα τους τα τραγούδια. Για μένα παραμένουν για πάντα αγαπημένοι για τα πολύ ωραία τραγούδια που γράψανε. Φυσικά έχω και τα δυο cd και είναι από τα αγαπημένα μου στην συλλογή μου. Το “I Knew I Loved You” είναι η μπαλάντα που ξεχώρισε αμέσως και αγαπήθηκε από όλους τους ερωτευμένους και μη και είναι και δική μου αγαπημένη μπαλάντα, επειδή ο στίχος “I knew I loved you before I met you”  καταλαβαίνω απόλυτα τι θέλει να πει.  Μια πολύ τρυφερή μπαλάντα με ωραία λόγια. Επίσης ένα από τα τραγούδια τους που ξεχωρίζω για πολλούς λόγους μέσα από τους στίχους του είναι το ομώνυμο τραγούδι “Affirmation”. Αν δεν το έχετε ακούσει ή δεν έχετε προσέξει τους στίχους, να μια καλή ευκαιρία.    


  9. Last kiss - Ishtar
Απλά το λατρεύω!!!!!!! Θεϊκό τραγούδι! Με ταξιδεύει,  με κάνει να ονειρεύομαι άλλους κόσμους, άλλα τοπία, άλλη Ζωή, τον δικό μου παράδεισο! Άσε που θα μου θυμίζει μια σχεδόν πρόσφατη ευτυχισμένη νυχτερινή διαδρομή…



    10. I Need You - LeAnn Rimes
2001! Μέσα στην ημέρα παίζει να το είχα ακούσει και 40-50 φορές. Όπως έχω ξανά γράψει, το συγκεκριμένο τραγούδι το οπτικοποίησα σε μια δική μου κινηματογραφική εκδοχή και κάποιος μου είχε γράψει το εξής σχόλιο: If you had to sing one song for the rest of your life What song would you sing? Tell me! (You don't have to sing at night) τι απάντησα; Ναι! Αν έπρεπε να τραγουδήσω ένα τραγούδι για το υπόλοιπο της ζωής μου... θα ήταν αυτό!!!Λατρεύω το τραγούδι, λατρεύω τη χροιά της LeAnn Rimes, λατρεύω τα λόγια του τραγουδιού, λατρεύω και το video-clip. Θα μπορούσε άνετα να ήταν το τραγούδι του …γάμου μου!
 


   Αυτά ήταν λοιπόν και τα 10 ξένα τραγούδια που με “σημάδεψαν”, που τα λάτρεψα και συνεχίζω να τα λατρεύω μέχρι και σήμερα, όσες φορές και αν τ’ ακούω. Εντάξει, μπορεί να μην ταιριάζουν και αυτά στα γούστα σας, αλλά ταιριάζουν στα δικά μου, οπότε………………….
  
  *Σύντομα και μια ανάρτηση με ένα θέμα που θα έχει πάλι σχέση με τη μουσική και που είναι ήδη στις σημειώσεις μου εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό αλλά ακόμα δεν έχω αξιωθεί να την γράψω.. Να όμως μια καλή ευκαιρία, μετά από αυτές τις δυο αναρτήσεις.

Σας φιλώ!




_____________________





 
_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων
από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
*All rights reserved

14 σχόλια :

  1. Μαρία μου ΛΑΤΡΕΨΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!
    Αυτή η ανάρτηση μπήκε στην καρδιά μου!
    Τα κομμάτια 6-8 και 10 δεν τα ήξερα (παρ όλο που η LeAnn Rimes μου αρέσει τρελά) ..
    ευκαιρία ήταν να ακούσω και κάτι που δεν ήξερα!
    Καλά για το 1 δεν ξέρω αλλά δεν σου το 'χα! Μου θύμισες παλιές καλές εποχές!
    Πολυσυλλεκτική η ξένη λίστα σου :)))
    Φιλιά πολλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου κι εγώ ΛΑΤΡΕΨΑΑΑΑΑΑΑΑ αυτή την ανάρτηση!
      Δεν τα ήξερες και να μια ευκαιρία να μάθεις βρε και κάτι που δεν ήξερες.
      Ναι, πολλοί μου το λένε αυτό "Μα΄ρια δεν σου το είχα" για πολλά πράγματα!
      Είπαμε: "Είμαι παρεξηγημένο άτομο!" Χαχαχα!
      Και δεν έγραψα γι' αυτό το τραγούδι τι ιστορία, μάλλον τι μικρές ιστορίες έχει από πίσω.
      (ίσως σε κάποια άλλη ανάρτηση)
      Πολυσυλλεκτική λίστα, πολυσυλλεκτική Μαρία, πολυσσυλεκτικό ιστολόγιο! :p
      Φιλιά πολλάάάά! ❤

      Διαγραφή
  2. Καλημέρα, Μαράκι μου!!!
    Οκ, στα ξένα είμαστε πιο κοντά!!!
    Μου αρέσουν όόόλα, (χωρίς να με έχουν σημαδέψει!) αλλά το 4 εννοείται λίίίγο παραπάνω!!!
    ;-)
    ΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, βρε Γιάννα μου! Το ήξερα πως εδώ θα είμαστε πιο κοντά!!!
      Το 4 τα σπάει μέχρι και σήμερα και για πάντα!
      ΚΑΛΗΜΕΡΑ!
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  3. κομματαρες ολα!
    παω να δω και τα Ελληνικα!
    καλημερα Μαρια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά από αυτά που συμπεριέλαβες και εγώ τα αγαπώ.
    Πολύ όμορφες επιλογές Μαράκι μου και υπέροχη ανάρτηση. Νομίζω πως στην τρέλα των ημερών όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση και μουσική.
    Σμουτς ομορφοκόριτσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, στην τρέλα των ημερών, και κάθε μέρα όλοι έχουμε ανάγκη από λίγη χαλάρωση και μουσική!
      Το 'ομορφοκόριτσο' σου στέλενει φιλιά!!!

      Διαγραφή
  5. πολύ ωραίες επιλογές Μαράκι!!!! μου αρέσουν όλα πολύ! εντάξει, ακούω και περισσότερο ξένο, οπότε... :) φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου, χαίρομαι που σου α΄ρεσαν οι επιλογές μου!
      Κια στα ξένα και στα Ελληνικά...
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  6. Πολύ ωραία όλα!!! Κλασικά κομμάτια θα έλεγα. Το eye of the tiger τι κομματάρα που είναι! Σου ανεβάζει τη διάθεση με το που το ακούσεις! Εγώ σκέψου τώρα στην εξεταστική το άκουγα κάθε μέρα και έπαιρνα δύναμη!!!
    Φιλάκια πολλάαααα!!!! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ξέρω λιγα ξένα τραγούδια, το 1, 4,5, και το 9!
    Καλό Σαββατοκύριακο, φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes