Top 5 Favorites #13η εβδομάδα & The Ten Greek Songs Of My Life (Τα 10 Ελληνικά τραγούδια της ζωή μου)

Top 5 Favorites#13η εβδομάδα & The Ten Greek Songs Of My Life (Τα 10 Ελληνικά τραγούδια της ζωή μου)

Μουσική-Μουσική-Μουσική και πάλι Mουσική!

  Δεν μπορώ να φανταστώ τη Ζωή (μου) χωρίς μουσική! Ναι, ναι το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές, το έχω δηλώσει επανειλημμένα, το έχετε εμπεδώσει, το ξέρετε πια καλά πως ΜΑΡΙΑ + ΜΟΥΣΙΚΗ πάνε πακέτο πάντα και παντού μαζί. Βλέπετε, μια συνήθεια που δεν μπορώ να την κόψω με τί-πο-τα αλλά με τί-πο-τα όμως είναι να κυκλοφορώ πάντα με το mp3 μου και τα ακουστικά στα αυτιά. Πώς κόβεται αυτή η συνήθεια, έ;;;

  Μουσική-Μουσική-Μουσική και πάλι Mουσική! Έχω μιλήσει τι σημαίνει, τι είναι για μένα η μουσική.

  Πριν περίπου 3,5(!) χρόνια είχα ανεβάσει την ανάρτηση με τίτλο “Τα τραγούδια… της ζωής μου! (part 1)” με τα πρώτα 10 -Ελληνικά & ξένα” τραγούδια της ζωής μου που με έχουν σημαδέψει και που το καθένα για εμένα κρύβει μια μικρή ή και μεγάλη ιστορία ή στιγμή της ζωής μου. Βέβαια έπρεπε να ανέβει και ένα part2 που αν και έχουμε φτάσει στο 2015, δεν έχω αξιωθεί να ανεβάσω το δεύτερο μέρος, αλλά να είσαστε σίγουροι ότι θα ανέβει. Μέχρι τότε,θα σας παρουσιάσω τα 10 Ελληνικά τραγούδια που άγγιξαν και αγγίζουν ακόμη την Καρδιά μου, τη ψυχή μου, όλο μου το είναι και με έχουν “σημαδέψει” σε κάποια φάση της ζωής μου.

   Να σημειώσω πως η αφορμή γι’ αυτή την ανάρτηση (και για την επόμενη με τα “10 Ξένα τραγούδια”) στάθηκαν οι αναρτήσεις της Αριστέας (το παιδί Χαρά) που μοιράστηκε μαζί μας τα δικά της Ελληνικά & Ξένα τραγούδια.

  Η αλήθεια είναι πως πολλά τραγούδια με έχουν “σημαδέψει” και είναι δύσκολο να προσθέσω κάποια κι άλλα να τα αφήσω απ’ έξω και κυρίως να τα βάλω σε σειρά Top10. Όμως θα βάλω αυτά που μου έρχονται κατευθείαν στο μυαλό… αν και η σειρά δεν θα είναι η σωστή. Βέβαια, για να πω και την κρυφή μου αλήθεια, υπάρχουν μερικά τραγούδια (ευτυχώς είναι μετρημένα στα δάκτυλα του ενός χεριού) που τα απεχθάνομαι, τα μισώ, δεν μπορώ ούτε την εισαγωγή τους να ακούσω που όμως στους περισσότερους τους αρέσουν και τα αγαπούν και καλά κάνουν. 




   1. Φεύγω για μένα –Γιώργος Μαζωνάκης
1996: Πρέπει να ήμουν γύρω στα 13. Το άκουγα, έκλαιγα και έλεγα πληγωμένη και με θυμό πως κάποια μέρα θα φύγω, θα πάω εκεί που θα με αγαπούν, θα μου φέρονται καλά και με σεβασμό… Θα φύγω έλεγα ΤΟΤΕ στον εαυτό μου, λίγα χρόνια μετά το έλεγα και σε αυτούς που έπρεπε αλλά γελούσαν, θα φύγω λέω -ακόμα- και ΣΗΜΕΡΑ! Και θα γίνει …μια μέρα! 


   2. Μόνο τα μάτια σουΧρήστος Μενιδιάτης
Ο ήχος κλήσης της ευτυχίας μουή αλλιώς το τραγούδι που το έχω ταυτίσει με τον πρώτο μου μεγάλο έρωτα. 2008: η χρονιά που ξεκίνησα να Ζω ουσιαστικά, που όλα πήραν το δρόμο τους για μια καινούργια αρχή, μια καινούργια Μαρία. Άργησα(ν), όπως πάντα,  αλλά όλα ήρθαν την κατάλληλη στιγμή! Από τότε μέχρι και σήμερα ο ήχος αυτό, το τραγούδι αυτό παραμένει σταθερό σε πιθανή κλήση του και κάθε φορά είναι σαν να μου “τηλεφωνεί” η ευτυχία. Γιατί έτσι είναι! Ό,τι αγαπάς και σε αγάπησε ποτέ δε χάνεται …μέσα στο χρόνο. (ελπίζω να μη με διαβάζει, γιατί έχει ήδη διαβάσει αρκετά, όχι τίποτα άλλο αλλά ξέρω πως θα συγκινηθεί.)


  3. Εμένα δε με αγάπησε κανείς – Δημήτρης Μητροπάνος
Αν και τούτο το τραγούδι κυκλοφόρησε πριν καν ακόμη γεννηθώ, όταν μετά από πολλά-πολλά χρόνια το άκουσα για πρώτη φορά έκλαψα. Ξέρετε ένα δάκρυ κύλησε απ’ τα μάτια και μάλιστα ήταν καυτό. Από τότε όταν το ακούω, το ίδιο παθαίνω, μια συγκίνησε, βουρκωμένα μάτια κι ένα “σαράκι” μέσα… Και επειδή το λατρεύω έφτιαξα τη δική μου εκδοχή video… Κάτι που ελάχιστοι γνωρίζουν (και μεταξύ μας τώρα) είναι πως πρώτη φορά που χόρεψα ζεϊμπεκιά (αλλά και γενικώς) δημόσια ήταν τούτο το τραγούδι. Εντάξει, είχα πιει δυο ποτηράκια, ήμουν και χάλια, έπαιζε και αυτό το τραγούδι… δεν ήθελα και πολύ. 


   4. Φεύγω – Χαρούλα Αλεξίου
Το αγαπημένο μου τραγούδι από την Χαρούλα Αλεξίου. Το τραγούδι που κάθε φορά που το ακούω παίρνω δύναμη, βλέπω όλα όσα είμαι και νιώθω Εγώ… θα είναι το σύνθημα για όταν θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να πάρω αποφάσεις ζωής που θα αφορούν μονάχα τα δικά μου “θέλω”, τα δικά μου “όνειρα” τις δικές “επιθυμίες”, τη δική μου ευτυχία και όχι των άλλων. 


   5. Γυάλινος κόσμος - Στέλιος Καζαντζίδης
Τι να πω γι’ αυτό το άσμα; Τι να πω γι’ αυτό το τραγούδι που μιλάει στη Ψυχή και μέσα από τη ψυχή; Το αγαπώ, το αγαπώ, το αγαπώ…. λέμε! Μικρή έβαζε η μάνα μου τους δίσκους του Καζαντζίδη στο Πικάπ (ναι υπάρχουν οι δίσκοι σε ένα ντουλάπι στο σαλόνι και έχουμε ακόμα το πικάπ που όμως δε δουλεύει πια) και εκτός ότι καθόμουν και το άκουγα ξανά και ξανά μου θύμιζε τόσο και τις ταινίες του Νίκου Ξανθόπουλου και την άτιμη την φτώχια. Τραγούδι που παραμένει μέχρι και σήμερα ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ τραγούδι που γράφτηκε από την “σπουδαιότερη γυναίκα στιχουργός της ΕλλάδαςΕυτυχία Παπαγιαννοπούλου, (την οποία η Ζωή της με συγκινεί, απ’ όσα έχω διαβάσει) που έχει χαρίσει στην κυριολεξία τραγούδια βγαλμένα από τη ψυχή, τη δικής της ψυχή.  


  6. Αγαπιόμασταν – Ρένα Κουμιώτη
Γιατί αυτό το τραγούδι; Γιατί αγγίζει τα μέσα μου! Γιατί σου φέρνει θύμησες με την πρώτη σου Αγάπη, μια χαμένη Αγάπη, μια παντοτινή Αγάπη… 


  7. Αγάπα με – Γιάννης Πουλόπουλος
Από πάντα ήταν αγαπημένο αλλά έγινε ακόμα πιο αγαπημένο. Γιατί είναι το αγαπημένο τραγούδι “Εκείνου”. Γιατί ακούγοντας το στη διαδρομή, ένιωσα την Καρδιά να φτάνει στην Παράδεισο. Γιατί πάντα θα μου τον θυμίζει! Πάντα θα μου θυμίζει πως κάποτε πέρασε απ’ στη Ζωή μου…


  8. Όταν αγαπάς – STAN
Το menu, ναι, έχει και STAN! Που να ήξερα εκείνη την ημέρα, μέσα Σεπτέμβρη, ημέρα ευτυχίας αλλά και αποκάλυψης, που το άκουγα πρώτη φορά, που έκανα μια ρητορική ερώτηση από μέσα μου… που να ήξερα πως από εκείνη την ημέρα, μέχρι και σήμερα και για πάντα(;) και αυτό το τραγούδι θα με “σημαδέψει” τόσο που κάθε φορά που το ακούω ξεσπάω, θυμώνω, λυπάμαι, θυμάμαι την Προδοσία. Θυμάμαι τα πάντα πριν και μετά… Και έγραψα για το ..."Όταν αγαπάς... Όταν δεν σε αγαπούν!"


  9. Μόνη Καρδιά – Πέγκυ Ζήνα
Η συνέχεια μετά του “Όταν αγαπάς”. Κάπως έτσι τα έχω συνδυάσει αυτά τα δυο ως “η συνέχεια”. Να κάθομαι αργά το βράδυ για ώρες να κοιτάζω τη θάλασσα της Θεσσαλονίκης (Οκτώβριο μήνα), με τα ακουστικά στα αυτιά να ακούω ξανά και ξανά αυτό το τραγούδι και να σκέφτομαι τι πέρασα, τι ένιωσα, τι έγινε και τι πρέπει να γίνει από ‘δω και πέρα. Η απάντηση ήταν μία: “Να πάω παρακάτω…!” Και κάθε φορά που το ακούω, θυμάμαι πως η μόνη απάντηση είναι αυτή και καμία άλλη! Έγραψα λοιπόν για Εκείνη” -η Καρδιά- ακόμα προσπαθεί μονάχη…"


  10. Μη φύγεις τώρα – Νίκος Οικονομόπουλος
Αυτό το τραγούδι θα μπορούσε να είναι Νο.1 για πολλούς λόγους! Το πόσο το αγαπώ και πόσα συναισθήματα μου προκαλεί, κανένας μα κανένας δεν μπορεί να καταλάβει. Μπορείς με το που ακούω την εισαγωγή να πονάω, να κλαίω, να μην με κάνει να θυμάμαι ωραίες αναμνήσεις, ούτε με κάνει να αισθάνομαι ωραία αλλά είναι όλα απολύτως λογικά για μένα. Όλοι φεύγουν κάποτε είτε από δειλία, είτε από Αγάπη, είτε γιατί πρέπει. Αυτό το Φεύγωτο έχω νιώσει πολλές φορές και θα το νιώσω στην χειρότερη του περίπτωση. Αλλά να! Αυτό το “Φεύγω σαν δειλός” ποτέ δεν το κατάλαβα και ακόμα περισσότερο ποτέ δεν μπόρεσα να το αποδεχτώ απόλυτα. Ίσως κάποια μέρα, όταν θα μεγαλώσω αρκετά!



   Αυτά ήταν λοιπόν τα 10 Ελληνικά τραγούδια που με “σημάδεψαν”, που "σημάδεψαν" τη Ζωή μου και που συνεχίζουν να τη “σημαδεύουν”, στο άκουσμα τους. Αν και γράφοντας αυτή την ανάρτηση, ήταν σαν να έκανα ένα flashback και να ξανά ζω εκείνες τις ωραίες αλλά και άσχημες στιγμές. Ας είναι!

   Δυστυχώς, απ’ έξω έμειναν πολλά και πολλοί αλλά ας αφήσω και κάτι να μπει στα  “Τα τραγούδια… της ζωής μου! (part2)”

  Σύντομα και η επόμενη ανάρτηση με τα “10 Ξένα τραγούδια”:



Καλή εβδομάδα να έχουμε!

   


________________________
Σημείωση: Η ιδέα αυτή με την 10άδα ελληνικών & ξένων τραγουδιών είναι από τον ΔΗΜΗΤΡΗ από το blog “Vertigo”.




___________________________



 
_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων
από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
*All rights reserved

10 σχόλια :

  1. Οκ, το ότι δεν έχουμε ούτε ένα κοινό αυτή τη φορά, δεν αλλάζει κάτι!!!
    ;-)
    Απλά, επειδή βλέπω πολλή "φυγή" στην ατμόσφαιρα, απλώνω τα χέρια μου για να σε πιάσω!
    (Όχι να σε εγκλωβίσω, απλά να σε αγκαλιάσω!)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, κούκλα μου!
    Καλό μεσημεράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κανένα κοινό αυτή τη φορά και φυσικά δεν αλλάζει κάτι!
      "Φυγή" στην ατμόσφαιρα, στα τραγούδια δεν πειράζει. Άλλες "φυγές" πειράζουν!
      Την έλαβα την αγκαλιά!
      Φιλιά πολλά Γιάννα μου!

      Διαγραφή
  2. Ήρθε το χαρά γεμάτο παιδί!
    Χαίρομαι που το έκανες Μαρία μου!
    Απ΄όλα μου άρεσε πιότερο η Χαρούλα και το φεύγω :)))
    Αλλά φυσικά είναι η δική σου λίστα και αυτό σημαίνει ότι αυτά έχουν αφήσει σημάδια μέσα σου!
    Είναι ωραίο αυτό που γίνεται με τα τραγούδια και τις στιγμές μας!
    Εγώ το έζησα σαν φλας μπακ!
    Περιμένω τα ξένα σου !
    Φιλιά!♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλώς την!
      Σιγά που δεν θα το έκανα!
      Έτσι ακριβώς! Είναι η δική μου λίστα τα δικά μου σημάδια, οι δικές μου -μουσικές- και μη στιγμές...
      Κι εγώ, όπως είπα το έζησα σαν φλας μπακ.
      Τα "ξένα" μου το βράδυ!
      Φιλιά αγαπημένη!

      Διαγραφή
  3. Λοιπον ψηφίζω τον Γυάλινο κοσμο που πρέπει να σπάσει απο τον μεγάλο Στέλιο και την Χαρούλα με το Φεύγω της... Αααα μαρέσει και το άσμα του Οικονομοπουλου! Ωραία φωνή! Και τέλειες επιλογές Μαρία! Φιλια!

    ΥΓ. Το Αγάπαμε του Πουλόπουλου είναι ένα τραγούδι που θα μπορούσε να τραγουδήσει μόνο αυτός με την βελούδινη φωνή του με ατον τον μοναδικό τροπο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη χαίρομαι που 'ψηφίζεις' τις επιλογές μου....
      Ένας γυάλινος κόσμος που πρέπει επιτέλους να σπάσει................

      Όσο για το Υ.Γ. συμφωνώ και επαυξάνω! Μόνο αυτός και δεν μπορώ να φανταστώ και κανέναν άλλον να το ερμηνεύει τόσο μοναδικά.
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Μαζώ αγαπώ!!! αλλά και τη Χαρούλα!!!! :) μου άρεσε που όλα είχαν να πουν μια ιστορία για τη ζωή σου.. :) φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. "Είσαι του λαϊκού, έ"
      Πόσες φορές το έχω ακούσει να μου το λένε αυτό και πάντα γελάω ή πάω να ξεκαρδιστώ στα γέλια(χωρίς παρεξήγηση!)
      "Ναι, βρε παιδιά, είμαι της ΜΟΥΣΙΚΗΣ!" απαντώ!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου Κική μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes