🍿Movie in Cinema Κριτική: Jurassic World (2015)

🍿Movie in Cinema Κριτική – Jurassic World (2015)


   Χθες πήγα Cinema και είδα την ταινία που ήθελα διακαώς να δω από την ημέρα που είδα τις πρώτες φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν. Φυσικά μιλάω για το πιο δυνατό blockbuster που έχουμε δει τουλάχιστον για φέτος, το  "Jurassic World".

  Λάτρεψα την πρώτη ταινία "Jurassic Park" του 1993 που βέβαια την είδα για πρώτη φορά 3-4 χρόνια μετά. Ήμουν περίπου 10-14 ετών και το ότι έβλεπα μια ταινία με θέμα τους Δεινόσαυρους που πέρα από εντυπωσιακούς, τους θεωρούσα και τους θεωρώ ακόμα κάτι σαν "φαινόμενο", ήταν για μένα ήδη μια τεράστια ταινία. Βρήκα πολύ καλή έως αρκετά καλή, αλλά χωρίς να φτάσει να είναι εξαιρετικά τόσο καλή όσο η πρώτη (+ για τους πρωταγωνιστές Jeff Goldblum και Julianne Moore) τη δεύτερη "The Lost World: Jurassic Park" του 1997 και καλούτσικη έως και αδιάφορη (+ η επιστροφή -από την πρώτη ταινία- του πάντοτε συμπαθή Sam Neill) την τρίτη ταινία "Jurassic Park 3" του 2001, που δεν με άγγιξε και τόσο πολύ το story και γενικά έπασχε από πολλά. 

  Μάλιστα θυμάμαι εκεί το 1997 που είχε είδη κυκλοφορήσει η δεύτερη ταινία, ο ξάδελφός μου ο Γρηγόρης που έχει μια μανία με τις ταινίες, μας είχε γράψει σε βιντεοκασέτα (τότε ακόμα βλέπαμε βιντεοκασέτες) την πρώτη ταινία  και με τον αδελφό μου τον Βασίλη για 2-3 εβδομάδες βλέπαμε μέρα παρά μέρα την ταινία. Φαντάζεστε τι κόλλημα τρελό είχαμε πάθει. Θα σκεφτείτε τώρα! "Μα την βλέπατε μέρα πάρα μέρα; Δεν τη βαρεθήκατε;" Ε, μέσα της τρίτης εβδομάδα κάναμε ένα τεράστιο διάλειμμα και αρχίσαμε να ασχολιόμαστε με το Playstasion που μόλις είχε πάρει. Άμα ψάξω, κάπου θα βρω εκείνη τη βιντεοκασέτα με το κόκκινο κουτί. Κρίμα όμως που πλέον δεν έχω video player αλλά dvd player αλλά έχουμε πια και άλλα μέσα...

🍿Movie in Cinema Κριτική – Jurassic World (2015)


*Η υπόθεση της ταινίας:
Είκοσι δύο χρόνια μετά τα γεγονότα του Jurassic Park, το νησί Nublar διαθέτει πλέον ένα πλήρως λειτουργικό θεματικό πάρκο δεινοσαύρων, το Jurassic World, όπως είχε αρχικά οραματιστεί ο John Hammond. Περιλαμβάνει επίσης για πρώτη φορά ένα νέο αξιοθέατο, μία λίμνη, με δεινόσαυρους που βρίσκονται υποθαλάσσια. Το πάρκο συγκεντρώνει 10 εκατομμύρια επισκέπτες τον χρόνο και φαίνεται απόλυτα ασφαλές. Μέχρι που να αποδειχθεί το αντίθετο...


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  • ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Colin Trevorrow
  • ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Vincent D'Onofrio, BD Wong, Omar Sy, Brian Tee, Irrfan Khan, Jake Johnson
  • ΕΙΔΟΣ: Περιπέτεια, Δράση
  • ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 124' 
  • ΗΜ/ΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ελλάδα: Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

  • *Το trailer της ταινίας:


     *Η άποψή μου:

       Η ταινία τα πρώτα 40-45 λεπτά (μετά αρχίζει η δράση και το κυνήγι) μας γνωρίζει στα γρήγορα και εν μέρη το νέο πάρκο, μας 'ενημερώνει' γιατί ξανά φτιάχτηκε και γιατί πρέπει να λειτουργήσει το θεματικό πάρκο, ποιος είναι ο λόγος για να τον επισκέπτεται χιλιάδες κόσμος (εκτός φυσικά για τα λεφτά, που ίσως εξαρχής αυτός είναι και ο λόγος για όλα, το χρήμα, το κέρδος) και το τι καινούργιο έχει να προσφέρει αυτό το πάρκο με το 'προηγούμενο' πάρκο. Φυσικά υπάρχει μια σειρά αναφορών στο τι είχε συμβεί στο παρελθόν (με την πρώτη ταινία), τι πήγε λάθος, ποια λάθη γίναν, γιατί γίναν, τι μπορεί ή τι δεν μπορεί πια να συμβεί.


      Φυσικά έχουμε και τους διαλόγους με δυνατά μηνύματα περί εκμετάλλευσης των ζώων, ειδικά αυτών των ζώων, των δεινοσαύρων, της φύσης, τι ανήκει και τι δεν ανήκει στον άνθρωπο... φυσικά έχουμε και τα περί τεχνολογίας και προόδου, ατάκες των "κακών" πως μπορεί ο άνθρωπος να εκμεταλλευτεί αυτά τα εντυπωσιακά αλλά "πειραγμένα" από ένα σωρό διαφορετικά DNA προϊστορικά ζώα για να γίνουν σαν μηχανές στους πολέμους, για να πάψουν οι πόλεμοι και πως αυτό που κάνουν, δημιουργούν, ζωντανεύουν, γεννάνε, γενετικά τροποποιούν και κρατάνε το ενδιαφέρον του κόσμου για αυτά τα ζώα είναι για το καλό όλων.

    🍿Movie in Cinema Κριτική – Jurassic World (2015)

      Ατάκα του Chris Pratt (που εκπαιδεύει τους 4 Ράπτορες, με τα ονόματα Delta, Echo, Charlie και φυσικά ο αρχηγός Blue) (βλέπε φωτο) στον Vincent D'Onofrio: "Όλα γίνονται για την πρόοδο; Μήπως πρέπει καμιά φορά η Πρόοδος να κάνει πίσω...;" Κάπως έτσι τέλος πάντων το είπε. Πολλές φορές αναρωτήθηκα: Είναι τελείως τρελό οι άνθρωποι να περπατάνε, να τρέχουν, να ταΐζουν, να χαϊδεύουν, να γίνονται τέλος πάντων ένα με αυτά τα πλάσματα. Το πάρκο υποτίθεται είναι 100% ασφαλές (εδώ γελάμε!) και οι περίπου 20.000 επισκέπτες θα ζήσουν μια απίστευτη εμπειρία χωρίς να υπάρχει θέμα κινδύνου. Το πάρκο αυτό πλέον διαθέτει και ξενοδοχείο, καφετέριες, μαγαζάκια με σουβενίρ και ούτε κι Εγώ δεν ξέρω τι άλλο... και κάπου "εξοργίζεσαι" για την απληστία τους. Εκεί καταλαβαίνεις πως οι άνθρωποι του πάρκου (ή γενικά ο άνθρωποι) όχι απλά δεν μάθανε από τα προηγούμενα λάθη τους αλλά αντιθέτως νομίζουν πως μπορούν και να τα διορθώσουν. Ξεχνάνε βέβαια, πως ο κυρίαρχος του Πλανήτη δεν είναι ούτε ο άνθρωπος, ίσως ούτε και τα ζώα, είναι η ίδια η Φύση. Αλλά συνεχίζουν... για το καλό της ανθρωπότητας


     Επίσης, ακούμε συνεχώς να λένε, να δικαιολογούν ότι κάνουνε αυτές τις γενετικές τροποποιήσεις/συνδυασμούς και φυσικά δημιούργησαν/γέννησαν το καλύτερο "έκθεμα" του Πάρκου τον ακόμα πιο εντυπωσιακό T-Rex (Τυραννόσαυρος Rex) την Indominus Rex για να μεγιστοποιήσουν τις εντυπώσεις και το ενδιαφέρον των επισκεπτών. "Μα οι δεινόσαυροι είναι από μόνοι τους αρκετά εντυπωσιακοί!" αναφέρει ο Chris Pratt σε κάποια σκηνή και με βρίσκει απολύτως σύμφωνη. Τι στα 10, τι στα 30, τι στα 60 μου, εμένα σαν Μαρία οι Δεινόσαυροι πάντα θα με εντυπωσιάζουν και ως θέαμα και ως θέμα. Μόνο η "Καταστροφή του Πλανήτη" (βλέπε τόσες ταινίες) δεν με εντυπωσιάζει πλέον τόσο πολύ!

      Η ταινία φυσικά σεναριακά και συνολικά κινείται στα χνάρια της αρχικής ταινίας του 1993 και των επόμενων αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αφήνει το δικό της στίγμα και δεν σε κάνει να τη δεις και ως "ξεχωριστή".

      Άψογη φωτογραφία, καλή πλοκή, εντυπωσιακό υπερ-θέαμα, τρομερή εξέλιξη στο θέαμα με την μάχη των Δεινοσαύρων, κοντινά τους πλάνα (μάτια, βλέμμα, δόντια) που τρομάζουν, εντυπωσιάζουν (ναι ακόμα εντυπωσιάζουν εν έτη 2015!) και εσύ ως θεατής τα 'συμπαθείς' ακόμα περισσότερο, έχουμε εντυπωσιακά και απολύτως αληθοφανές ειδικά εφέ, οι Δεινόσαυροι πιο 'αληθηνοί" από ποτέ, αρκετά καλοί διάλογοι, με 3-4 αστείες σκηνές, 2-3 στάνταρ τρομακτικές σκηνές, έχουμε συγκίνηση, έχουμε νοσταλγική διάθεση (εγώ τουλάχιστον και συγκινήθηκα και ένιωσα μια νοσταλγία και ειδικά εκεί που δείχνει τις μινιατούρες που έχει κάποιος εργαζόμενος της Ασφάλειας του πάρκου (λέω γι' αυτόν που φοράει μπλουζάκι "Jurassic Park" και συνεχώς κάνει αναφορές για την πρώτη ταινία) και θυμήθηκα που είχα κι Εγώ κάποτε 3 μινιατούρες των αγαπημένων μου Δεινοσαύρων (Τ-Rex, Τρικέραπτος & Βραχιόσαυρος) αλλά δεν ξέρω τι απέγειναν), βλέπουμε κάθε είδους προϊστορικά τέρατα να εντυπωσιάζουν, να τρομάζουν και να σπέρνουν τρόμο και πανικό, έχουμε συγκλονιστικές μάχες με τον αφηνιασμένο T-Rex, συγνώμη Indominus Rex είναι το νέο της όνομα/είδος, που δεν καταλαβαίνει τίποτα, σκοτώνει τους πάντες για την πλάκα του, έχουμε 2 συμπαθέστατα παιδιά, όπως την πρώτη ταινία που όμως δεν μου έβγαλαν το συναίσθημα του εντυπωσιασμού και το ενδιαφέρον για αυτά τα πλάσματα  όπως τα αντίστοιχα παιδιά, έχουμε ένα ρομάντζο με μέτρο, χωρίς υπερβολές (ακόμα και το φιλί όταν δόθηκε, δόθηκε απλά και με μέτρο)...
     
      Έχουμε εξαιρετικό cast με τον Chris Pratt να κρατά επάξια τον Πρωταγωνιστικό ρόλο (μετά τους Πρωταγωνιστές Δεινόσαυρους) και για μια ακόμη φορά να με κάνει να παραδέχομαι πως αυτός ο ηθοποιός έχει το ταλέντο, του "ο ηθοποιός να φτιάχνει τους ρόλους και όχι οι ρόλοι τον ηθοποιό". Ναι, ομολογώ πως μου είναι πολύ συμπαθής από τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην φοβερή υπερηρωική, περιπέτεια φαντασίας ταινία "Guardians of the Galaxy (Φύλακες του Γαλαξία)" (ευτυχώς θα βγει και sequel) ο οποίο ήταν εξαιρετικός στον ρόλο του, σοβαρός αλλά ταυτόχρονα και τόσο αστείος. Και από ό,τι διάβασα χθες ακούγεται ότι μπορεί να είναι και ο νέος "Ιντιάνα Τζόουνς" στο reboot της σειράς ταινιών. Εγώ, συγνώμη αλλά τον θεωρώ 100% ιδανικός και δίνω την θετική μου ψήφο. 

      Και φυσικά έχουμε κι ένα ναι μεν αναμενόμενο φινάλε αλλά η "τελική μάχη" (το τονίζω) της Indominus Rex με το τελευταίο "κρυμμένο χαρτί" να είναι όλα τα λεφτά.    

      Βεβαίως έχουμε στην παραγωγή των Steven Spielberg, σκηνοθέτη των δυο πρώτων ταινιών, και με την επιλογή του "φρεσκότατου" σκηνοθέτη Colin Trevorrow το αποτέλεσμα είναι παραπάνω από ικανοποιητικό. Η αλήθεια είναι πως ήταν και η μόνη μου "ανησυχία" πως μπορεί ένας νέος σκηνοθέτης, που δεν έχει στο ενεργητικό του πολλές ταινίες, -νομίζω μία μέχρι τώρα, αν δεν κάνω λάθος- θα πάρει στα χέρια του την σκηνοθεσία μιας καινούργιας ταινίας "Jurassic Park". Όμως τα κατάφερε περίφημα, παραπάνω από όσο πίστευα.

      Το Jurassic World διατηρεί την μαγεία, την γοητεία και έχει τα απαραίτητα "συστατικά" για να την αγαπήσει ο θεατής, να την ευχαριστηθεί και με το παραπάνω, να χαρακτηριστεί "επιτυχημένη" (εκτός το ότι είναι η #1 ταινία όλων των εποχών μιας τόσο στο αμερικανικό, όσο και στο παγκόσμιο box office, έκανε 511,8 εκ. δολάρια σε εισπράξεις και σπάει κάθε ρεκόρ ανοίγματος ταινίας στην ιστορία) και να κριθεί ότι τελικά ήταν πολύ σωστή και σοφή η απόφαση να γυριστεί ένα ακόμη "Jurassic Park", που δεν είναι πια μόνο για μικρά παιδιά κι ας έχουν περάσει 22 χρόνια από την πρώτη ταινία.  Και θα έχουμε σίγουρα και συνέχεια! Ελπίζω σε ένα ακόμη καλύτερο, όχι ξαναζεσταμένο, και ένα βήμα παραπέρα, σενάριο.  Μου άρεσε πάρα, πάρα, πάρα πολύ! Άνετα θα την ξανά έβλεπα. Δεν είχε σχεδόν καθόλου "ψεγάδια", τουλάχιστον όχι σε βαθμό που να ενοχλούν. 

      Αν έχετε αγαπήσει τις προηγούμενες ταινίες, αν θέλετε να δείτε μια ακόμη εκδοχή και κάτι παραπάνω, αν ακόμα σαν μεγάλα παιδιά εντυπωσιάζεστε από τους Δεινόσαυρους, φυσικά και είναι μια ωραία πρόταση διασκέδασης σε μια αίθουσα κινηματογράφου. Για τους λάτρεις του 3D, υπάρχει και αυτή η επιλογή. Εγώ προσωπικά δεν πολύ καταλαβαίνω τη διαφορά του 3D, οπότε μια χαρά πέρασα και με την απλή προβολή.
     
    📌🍿Movie in Cinema Κριτική: Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022) 



    ♦ ♦ ♦ ♦



    Εσείς;  Προλάβατε να τη δείτε; Εντυπώσεις;
    Τι λέτε για την σειρά ταινιών "Jurassic Park";

    ______________________
    UPDATE: 
    Παρασκευή 24/07/2015
    Πηγή: www.facebook.com/Village.gr
    Jurassic World (2018)

    To "Jurassic World" είναι ήδη η #3 ταινία σε εισπράξεις παγκοσμίως, μετά το "Avatar" & τον "Τιτανικό". Κι έπεται συνέχεια στο βασίλειο των δεινοσαύρων ...στις 22 Ιουνίου του 2018! Στους ρόλους τους θα επιστρέψουν οι Chris Pratt & Bryce Dallas Howard.
     _______________________




    ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
    *Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
    **Δεν γράφω Κριτικές για να  γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
    ***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!
      


    Διαβάστε επίσης:
    ______________

    📂Αρχειοθήκη: 🍿Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα






      _____________________________________
    *Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
    Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
    Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
    Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
    ©Copyright 2010-2015 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

    10 σχόλια :

    1. καλημερα γλυκια μου Μαρια.
      ηθελα πολυ να τη δω αλλα δε προλαβα.
      πιστευω πως ειναι σουπερ!

      φιλακια πολλα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κική μου!
        Την προηγούμενη εδομάδα βγήκε, οπότε ακόμα θα προβάλετε.... στην περιοχή σου βέβαια δεν ξέρω τι γίνεται!
        Είναι όντως super!
        Φιλιά!

        Διαγραφή
    2. Έχεις κάνει πολύ επαγγελματική δουλειά σε σχέση με την παρουσίαση της ταινίας, την οποία δεν είδα, αλλά θα σου πρότεινα (κόντρα σε αυτήν) να δεις τα "μανταρίνια".. Μεστά και συγκλονιστικά νοήματα.. Σε φιλώ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. "Επαγγελματική δουλειά" χαχαχα! Δεν νομίζω!
        Τα ¨Μανταρίνια" την ξέρω, έχω δει το τρέιλερ, έχω διαβάσει κριτικές αλλά θα τη δω, όταν με το καλό βγει σε dvd. Τέτοιες ταινίες με βάθος και συγκλονιστικά κοινωνικά μηνύματα δεν τις χάνω...
        Όπως έχω ξαναπεί στο cinema επιλέγω τύπου action, θεαματικές, περιπέτειες, full κωμωδίες και "απορρίπτω" αισθηματικές, ρομαντικές, βαριές κοινωνικές... καταλαβαίνεις, κλαίω εύκολα. :p
        Σ' ευχαριστώ για την πρόταση!
        Φιλιά Πέτρα μου!

        Διαγραφή
    3. Τέλεια η παρουσίασή σου, Μαράκι μου, αλλά δεν θα τη δω. Δεν μου αρέσουν αυτού του είδους οι ταινίες καθόλου.
      Όνειρα γλυκά!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Αλεξάνδρα μου, σ' ευχαριστώ! Χαίρομαι έστω που διάβασες την ανάρτησή μου!
      Σε φιλώ!

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    5. Λοιπόν την είδα και μου άρεσε πολύ!!! Θα συμφωνήσω με όσα λες στην ανάρτηση σου. Μου άρεσε που η ταινία κινήθηκε στα παλιά μονοπάτια αλλά ταυτόχρονα μας πήγε και ένα βήμα παρακάτω (πχ οι εκπαιδευμένοι ράπτορες), μου άρεσε το οικολογικό μήνυμα της και το ότι αυτοί που λειτούργησαν με γνώμονα το κέρδος (ενώ έλεγαν πως δε τους ενδιαφέρει τάχα) συνειδητοποίησαν για ακόμα μια φορά ότι δε γίνεται να παίζεις με τη φύση.
      Το θέαμα εντυπωσιακότατο και με έκανε να νιώσω όπως όταν ήμουν μικρή και έβλεπα σε βιντεοκασέτες κι εγώ τα παλιά Jurrasic Park!
      Υ/Γ: λες να υπάρχει και συνέχεια, αφού τα γονίδια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια αλλού;;;
      Φιλάκιαααα!!!! ♥

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Rylie μου, χαίρομαι που την είδες και σου άρεσε. Μα ακόμα περισσότερο χαίρομαι που ένιωσες όπςω όταν ήσουν μικρή και έβλεπες τα παλιά Jurrasic Park, όπως το ένιωσα κι Εγώ. Και πιστεύω πως αυτό είναι και ένα (απ' τα πολλά) συστατικό της επιτυχίας αυτής της καινούργιας ταινίας.
        Πιστεύω πως θα δούμε κάποια στιγμή μια ακόμη... και επειδή μπορεί τα γονίδια να μεταφέρθηκαν με ασφάλεια κάπου αλλού (και σε ποια χέρια; και ποιος είναι ο σκοπός αυτού που έχει τα γονίδια; και επίσης κάπου διάβασα στο internet σε αμερικάνικο περιοδικό ότι θα γυριστεί και επόμενη αλλά όχι εμ τον ίδιο σκηνοθέτη, μιας και ο ίδιος το ξεκαθάρισε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Και γιατί να μη γίνει;
        Σ' ευχαριστώ πολύ που πέρασες και μου έγραψες τις εντυπώσεις σου. Έτσι να μοιραζόμαστε μεταξύ μας απόψεις και να μαθαίνουεμ περισσότερα.
        Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!
        Σε φιλώ!!! ♥

        Διαγραφή
    6. Αν και μου αρέσουν οι δεινόσαυροι, δεν έχω δει τις προηγούμενες ταινίες. Την συγκεκριμένη πάντως λέω να την δω από περιέργεια :)
      http://notebookofclaire.blogspot.gr/

      ΑπάντησηΔιαγραφή
      Απαντήσεις
      1. Κλεονίκη μου, αφού σου αρέσουν οι Δεινόσαυροι, να τη δεις αυτή την ταινία και θα πάρεις μια γερή γεύση στο να δεις κάποια στιγμή και τις προηγούμενες.
        Να είσαι καλά! :D

        Διαγραφή

    Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
    *Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
    *ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
    *Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
    Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

    ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



    Follow by e-mail

    MY INSTAGRAM PORTFOLIO

    My Instagram

    Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes