My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα vol. 2 & bloggerσυνάντηση...

My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα


  Τι σας έχω; Τι σας έχω; Μία ακόμη αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα, το περασμένο Σάββατο 2 Ιουλίου, έτσι για να καλωσορίσω τον μήνα όμορφα και ταξιδιάρικα. Η τελευταία φορά που βρέθηκα -κανονικά και για ώρες- στην Χαλκίδα ήταν αρχές του περασμένου Γενάρη.

   ΕΔΩ σας είχα μιλήσει για το ταξιδάκι μου και σας έδειξα και φωτογραφικό υλικό. Και οι δυο μου αποδράσεις έγιναν έτσι ξαφνικά. Αφού ξέρετε, είμαι απρόβλεπτο και όλο εκπλήξεις κορίτσι! Μου την βάρεσε, που λένε, πήρα το ΚΤΕΛ και έφυγα από την Αθήνα. Η πρώτη φορά βέβαια είχα και δουλειά και μια συνάντηση αλλά και πάλι ξαφνικά πήρα την απόφαση και πήγα. Την δεύτερη, αυτή φορά, ένας λόγος που μου την βάρεσε και πήγα Χαλκίδα ήταν ο εξής. Ήθελα οπωσδήποτε μέσα στον μήνα να πάρω το καινούργιο βιβλίο της Κικής μας "Οι Φεγγίτες της Ζωής μου". Το πρώτο της, όπως λέω και στην σχετική ανάρτηση με την πρώτη μου απόδραση, το είχα αγοράσει από το Βιβλιοπωλείο της Χαλκίδας. Τότε, με την Κική δεν καταφέραμε να συναντηθούμε από κοντά.  

  Επικοινώνησα λοιπόν, μια μέρα πριν την 2η μου απόδραση, με την Κική και την ρώτησα πως μπορώ να προμηθευτώ το νέο της βιβλίο. Εκείνη μου είπε ότι μπορεί να μου το στείλει ταχυδρομικώς, κλπ. Της είπα κι Εγώ έτσι απλά, αυθόρμητα, ότι αύριο μάλλον υπάρχει πιθανότητα να έρθω Χαλκίδα, κι Εκείνη μου έκανε την πρόταση να βρεθούμε από κοντά, να μου δώσει το βιβλίο, να πιούμε καφεδάκι και να γνωριστούμε επιτέλους καλύτερα. Κι έτσι έγινε! 

  Έφτασα στην Παραλία της Χαλκίδας περίπου στις μια και κάτι το μεσημέρι. Έχω τόσο καλό μνημονικό, που θυμόμουν τα πάντα από την πρώτη μου φορά. Τα στενά, τα μαγαζιά, πως παίρνω το αστικό λεωφορείο... δεν μπερδεύτηκα καθόλου. Παίρνω τηλέφωνο την Κική, της λέω πως έχω φτάσει ήδη... και μετά από λίγα λεπτά, όπως κάθομαι στο παγκάκι και αγναντεύω την θάλασσα, ακούω από πίσω μου μια γλυκιά φωνή να φωνάζει το όνομά μου. Να σου η Κική, χαμογελαστή, με ένα χαμόγελο να! λαμπερό και τόσο γλυκιά να με καλωσορίζει. "Είδα μια κοπέλα με κόκκινο μαλλί να κάθεται μπροστά στην παραλία, αμέσως ήμουν σίγουρη ότι θα είσαι εσύ!" Μετά μου είπε "Το ξέρεις ότι μοιάζεις για ξένη; Έχει τέτοια χαρακτηριστικά που μπορεί κάποιος να σε περάσει ότι είσαι από άλλη χώρα.", μου είπε, κάτι τέτοιο τέλος πάντων. Γελάσαμε! Μου το έχουν ξαναπεί! Μου το λένε συχνά, η αλήθεια είναι! Η πρώτη εντύπωση της συνάντησης; Η καλύτερη! 

  Πήγαμε λοιπόν και καθίσαμε στο γνωστό Cafe-Bar και στέκι πολλών, στο "NEGRO CAFE", παραγγείλαμε καφεδάκια και χαλαρά, όμορφα και φιλικά είπαμε πολλά πράγματα και για τα πάντα, από περί blogging, επαγγελματικά μέχρι προσωπικά και άλλα χιουμοριστικά.

  Τι να σας πω; Από την πρώτη ματιά, από το πρώτο αγκάλιασμα, από την πρώτη κουβέντα, αισθάνθηκα πολύ όμορφα, φιλικά, άνετα λες και γνωριζόμασταν ας πούμε χρόνια, λες και δεν ήταν η πρώτη μας γνωριμία. Και πιστέψτε με, αυτή την αίσθηση με κάποιον άνθρωπο είχα πολύ καιρό να το την νιώσω. Ε, η Κική είναι ένας άνθρωπος, με χαρακτήρα, συμπεριφορά, αύρα που αμέσως σε κάνει να αισθάνεσαι άνετα, χαλαρά. Και το λέω αυτό, διότι δεν είμαι και εύκολη στο να είμαι τελείως χαλαρή, αντιθέτως αρκετά κουμπωμένη είμαι σχεδόν όλες τις φορές όταν γνωρίζομαι με έναν καινούργιο πρόσωπο, ακόμα κι αν αυτό είναι κάποιος που ήδη γνωρίζω ...μέσα από την γραφή του. 

  Μετά από κάποια ώρα, στην παρέα μας προστέθηκαν ο Αριστείδης και ο Στέλιος, πολύ καλοί Φίλοι της Κικής. Δυο καλά παιδιά, δυο Κύριοι που αμέσως με καλωσόρισαν με το πιο θερμό χαμόγελο τους και την συμπάθεια τους. Πραγματικά, μου έκανε εντύπωση που ένιωσα επίσης άνετα και χαλαρά και με τα παιδιά. Τι αστεία, τι πειράγματα, τι πλάκα, τι φωτογραφίες για να μην ξεχνιόμαστε να απαθανατίσουμε τις μοναδικές αυτές στιγμές;! Όσοι με ακολουθείτε, εμένα και την Κική στο facebook, Instagram θα είδατε ήδη τις φωτογραφικές μας συλλεκτικές στιγμές της παρέας μας και το πόσο όμορφα περάσαμε.

  Γιατί περάσαμε πολύ όμορφα! Εγώ πέρασα τέλεια! Γνώρισα επιτέλους την Κική από κοντά, γνώρισα την εξαιρετική παρέα της, ξεχάστηκα για κάποιες ώρες και χάρηκα την όλη φάση, που μόνο τις καλύτερες εντυπώσεις έχω. 

  Να πως βέβαια, πως την Κική δεν την είχα έτσι στο μυαλό μου, διαβάζοντας την τα γραπτά της, το blog της. Και της το είπα! Την είχα στο μυαλό μου για μεγαλύτερη σε ηλικία, αλλά είναι μικρή, την είχα για πολύ πολύ σοβαρό άτομο αλλά είναι πολύ cool, άνετη, απλή... είναι αυτό που λέω αραχτή και light. Και χαίρομαι που είναι έτσι! Ένας πολύ ωραίος, ταλαντούχος και κυρίως καλή ψυχή, Άνθρωπος.

  Φυσικά, μιλήσαμε και για τα βιβλία της! Μου υπέγραψε με αφιέρωση και το πρώτο βιβλίο που το είχα πάρει μαζί μου για αυτό το λόγο. Στο δεύτερο, μου το έδωσε ήδη υπογεγραμμένο. Και οι δυο αφιερώσεις που μου έγραψε ήταν πραγματικά συγκινητικές. Και την ευχαριστώ! 

   Σ' ευχαριστώ βρε Κική μου, καταρχάς για την υπέροχη Φιλοξενία σου στον τόπο σου, τον καφέ, τις συζητήσεις μας, την παρέα σου, τη δική σου και των παιδιών και φυσικά σ' ευχαριστώ για την στήριξη, υποστήριξη, συμβουλές για το δικό μου όνειρο για την αγάπη μου για την συγγραφή.

   Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω! Την Χαλκίδα την αγάπησα το 2014 για πολλούς λόγους. Τώρα την αγαπώ λίγο παραπάνω για την Κική και όχι μόνο. Θέλω ή μάλλον να πω καλύτερα επιθυμώ διακαώς, κάποια μέρα να την περπατήσω, να εξερευνήσω όλη την Χαλκίδα. Από τα σοκάκια της, την παραλία της, μέχρι το βουνό απέναντι. Και θα το κάνω, το ξέρω, το ξέρετε! Έτσι ξαφνικά, απρόβλεπτα... μπορεί να βρεθώ εκεί και να με δείτε μπροστά σας, όσοι ζείτε εκεί. Καλά, αυτό μπορεί να συμβεί και με οποιοδήποτε άλλο μέρος, που μου αρέσει.

  Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να πάω σε ένα συγκεκριμένο μέρος, σε ένα συγκεκριμένο καφέ στα ψηλά, αλλά κύλισαν οι ώρες σαν νεράκι, τόσο ευχάριστα που όταν ήρθε η ώρα να αποχαιρετιστούμε με την Κική, η ώρα ήταν ήδη γύρω στις εξίμιση περίπου αν δεν κάνω λάθος. Οπότε, έκανα μια γύρα γύρω στην παραλία. Μετά πήγα κι έκατσα να φάω κάτι γλυκό. Ήθελα διακαώς να φάω κάτι γλυκό! Έφαγα λοιπόν ένα πιάτο λουκουμάδες που ήταν απίστευτα γλυκοί και χορταστικοί. 

  Κατά τις 9 πήρα το δρόμο για να πάω στα πρακτορεία ΚΤΕΛ. Στις 10 και κάτι ήμουν ήδη στο δρόμο για επιστροφή στην Αθήνα. Κι έτσι η απόδραση μου ολοκληρώθηκε εκτός από επιτυχημένα και πολύ χαρούμενα. "Επιτυχημένα" γιατί δεν χάθηκα, δεν μπερδεύτηκα, δεν παιδεύτηκα... (καλά σιγά που δεν θα τα κατάφερνα, Εγώ;!) και "χαρούμενα" γιατί πέρασα τέλεια με υπέροχους ανθρώπους. Και αυτές οι στιγμές έχουν μείνει στην καρδιά μου, με σφραγίδα αγάπης και εκτίμησης. 

  Παρακάτω θα σας δείξω λίγες αλλά καλές φωτογραφικές στιγμές από το ταξίδι και την συνάντηση μου με την Κική. 

  Κλείνοντας, να πω ότι αύριο ή μεθαύριο θα ανέβει σχετική ανάρτηση με τις εντυπώσεις μου από τα βιβλία της Κικής που είχα την χαρά να διαβάσω και να υπάρχουν στην Βιβλιοθήκη μου, ανάμεσα σε άλλα αξιόλογα βιβλία της συλλογής μου. 

Και θα κλείσω με δυο λόγια της Κικής.
"Εχθές συλλέξαμε, τις δικές μας εκφραστικές, στιγμές. Τα μπλοκς φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους, είναι γεγονός."

____________________________
My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα

My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα

My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα

My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα



Μαρία Παρασκευοπούλου (Χαλκίδα)       Μαρία Παρασκευοπούλου (Χαλκίδα)

My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα
 Μετά το καφεδάκι, χτυπήσαμε κι ένα δροσερό τσάι

Μαρία Παρασκευοπούλου (Χαλκίδα)    Μαρία Παρασκευοπούλου (Χαλκίδα)  
 #selfοφάση
 

Μαρία Παρασκευοπούλου στην Χαλκίδα
 Ξεφυλλίζουμε μαζί τα βιβλία και κουβεντιάζουμε τι σημασία των ποιημάτων (Πολύ σοβαρή είμαι βρε παιδιά ή μου φαίνεται; Εγώ; σοβαρή; το κορίτσι "Χαμόγελο"; Χεχεχε!)


My favorite places #9 – Αυθημερόν απόδραση στην Χαλκίδα
Και τέλος, έτσι για να σας γλυκάνω περισσότερο! Πριν επιστρέψω από εκεί που ήρθα, δηλαδή από την Αθήνα, αποχαιρέτησα -προς το παρόν- την αγαπημένη μου Χαλκίδα γλυκά (χωρίς σχεδόν καμία πίκρα) όπως αυτοι οι λουκουμάδες!


 Α, διαβάζοντας την ανάρτηση μου από την προηγούμενη επίσκεψη μου στην πόλη της Χαλκίδας, στο τέλος, είχα γράψει "Εύχομαι και ελπίζω, να έχω έναν καλό λόγο και παρέα, να ξανά επισκεφτώ την Χαλκίδα, που την αγαπώ για δικούς μου λόγους." Ε, ναι λοιπόν, και καλό λόγο βρήκα και καλή παρέα, εκτός τον εαυτό μου βρήκα και όλα κομπλέ, όλα ωραία, όλα καλά, όλα ανθηρά! Είμαι τελικά υπέροχη, σίγουρα μου ταιριάζω! Χαχαχα! Μη δίνεται σημασία! Απλά, το γνωστό χιουμοράκι μου!



Διαβάστε επίσης:
_________________
Περισσότερα άρθρα από την στήλη "Ταξίδια/Traveling"
Περισσότερα άρθρα από την στήλη "My favorite places"
Περισσότερα άρθρα στην ετικέτα: #My Travel Trip
Περισσότερα άρθρα στην ετικέτα: Χαλκίδα (Chalkida)




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

12 σχόλια :

  1. Ζηλευωωω! Ειδα τις φωτογραφίες σας στο facebook της Κικης!
    Πρεπει να περασατε πολύ ομορφα, εκανε και καλό καιρό!
    Πάντα τετοια.
    Την καλημέρα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, περάσαμε πραγματικά πολύ όμορφα!
      Κια ναι έκανε πολύ καλό καιρό!
      Πάντα τέτοια, πάντα τα καλύτερα με τους καλύτερους ανθρώπους!
      Να είσαι καλά κοπέλα μου!

      Διαγραφή
  2. Πολύ σας χάρηκα, βρε κορίτσια!!!
    Είναι υπέροχο να νιώθεις όμορφα από την πρώτη στιγμή που συναντιέσαι με κάποιον που μέχρι πρόσφατα γνώριζες μόνο μέσω internet!
    Είστε υπέροχα πλάσμα και οι 2 και χαίρομαι πολύ που περάσατε όμορφα!
    Πάντα τέτοια, Μαράκι μου!
    <"Επιτυχημένα" γιατί δεν χάθηκα> λέει! Αχαχαχα! Σε νιώθω!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου!
    *Θέλω λουκουμάδεεεεεεες! -Με σιρόπι φράουλα.....-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, έχω συναντηθεί και με άλλες bloggers και αυτή την χαλαρώτητα, την άνεση, την ομορφιά σε όλα δεν την έχω νιώσει όπως με την Κική.
      Και ναι περάσαμε πολύ όμορφα! Έχω αν το λέω!
      Πάντα τέτοια, πάντα τα καλύτερα, με τους καλύτερους, όπςω έγραψα και πιο πάνω στην Αριάδνη μας!
      Ε, μα αφού δεν χάθηκα, Εγώ το κορίτσι που χάνομαι εύκολα, ειδικα΄και γενικά! Αχαχαχα!
      Λουκουμάδες με σιρόπι φράουλας; Υπάρχει κάτι τέτοιο; δεν εχω φάει.
      Και κοίτα να δεις! Η κοπέλα που μου ήρθε να μου πάρει παραγγελία, και της λέω "Θέλω κάτι γλυκό να φάω, λουκουμάδες, θα ήταν ό,τι πρέπει" μου είπε "Θέλετε με σοκολάτα από πάνω!"
      -Όχι, κλασικά με μέλι και καρύδι!" της είπα.
      Δεν ξέρω, αλλά δύσκολα αλλάζω τους κλασικούς λουκουμάδες!

      Καλά, κοίτα μην μου τη βαρέσει και μια μέρα έρθω Σύρο και σε συναντηθούεμ και σου ζητήσω λουκουμάκια, χρωματιστά κι όλας! Χεχεχεχε!

      Σε φιλώ αγαπημένη μου!

      Διαγραφή
  3. Είδα και γω τις φωτογραφίες σας και φαίνεται ότι περάσατε θαυμάσια!!! Τι ωραία!! Όταν ειδικά ταιριάζει η χημεία δυο ανθρώπων είναι ότι πιο όμορφο!! Να σου πω και γω όλο λέω να πάω Χαλκίδα και όλο Αθήνα είμαι!! Χαχα..να περνάς όμορφα πάντα στις αποδράσεις σου και να συναντάς πάντα τόσο καλή παρέα! Περιμένουμε τις αναρτήσεις με τις εντυπώσεις από τα βιβλία της Κικής!! Εμένα ακόμα μου λείπει το νο2!!φιλάκια, να έχεις μια όμορφη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτή η 'χημεία" όταν υπάρχει, όλα είναι υπέροχα!
      Κι Εγώ όλο λέω με τις Φίλες μου να πάμε Χαλκίδα και όλο κάτι τυχαίνει, οπότε πάω μόνη μου και βρίσκω και παρέα. Εύχομαι να πας μια μέρα στην Χαλκίδα.... η Αθήνα, εδώ είναι δεν φεύγει! Χεχε!
      Αύριο πρωί η ανάρτηση με τα βιβλία της Κικής μας!
      Τα φιλιά μου Εύη μου! Ένα όμορφο βράδυ να έχεις!

      Διαγραφή
  4. Μπράβο κοριτσάκια μου.
    Την επόμενη φορά περισσότεροι!
    Να είστε καλά και οι δύο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να είστε καλά κορίτσια να ανταμώνετε και να περνάτε πάντα όμορφα!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να αναταμώνουμε πάντα με ωραίους ανθρώπους βρε Μαρία μου! Ευτυχία!
      Να είσαι καλά!
      Σ' ευχαριστούμε!

      Διαγραφή
  6. Πέρασα ΥΠΕΡΟΧΑ Μαρία μου!!
    Φάνηκε άλλωστε αυτό!
    Εις το επανιδείν φίλη μου!

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes