Blogαλλαγές #4 - Το ανανεωμένο "♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫" (part4)


   Φίλοι μου,
όπως θα έχετε ήδη προσέξει το "♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫" ανανεώθηκε και προσωπικά χαίρομαι πάρα πολύ που την αλλαγή που εδώ και πάρα πολλούς μήνες επιθυμούσα να κάνω, επιτέλους την έκανα.

   Η αλήθεια είναι πως σκέφτηκα σοβαρά μετά από 10 ολόκληρα χρόνια παρουσίας στην δωρεάν πλατφόρμα του blogger να μετακομίσω στην πλατφόρμα της wordpress με το δικό μου self-hosted wordpress blog. Σκέφτηκα αφού το domain μου όπως σας είχα πει ΕΔΩ το έχω στο papaki.gr και είμαι ευχαριστημένη με τις υπηρεσίες που μου προσφέρει, μπορώ άνετα να κάνω την εγκατάσταση του WordPress. Όμως τελικά αποφάσισα να το αφήσω φέτος και κάποια στιγμή να "μετακομίσω" στο μέλλον.

    Ξέρετε, το blog μου (και γενικώς η ασχολία μου με το blogging) για μένα είναι σοβαρό  κομμάτι της ζωής μου και το αγαπώ και το υπο-στηρίζω απόλυτα όπως καθετί που είναι δικό μου δημιούργημα και με εκφράζει. Επειδή λοιπόν, θέλω να το αναπτύξω μελλοντικά (σιγά - σιγά δεν βιάζομαι ποτέ για όσα κάνω), να το φτάσω στο σημείο να είναι το 100% Εγώ και επειδή πια έχω περισσότερες απαιτήσεις και άλλα τόσα σχέδια, θέλω και τεχνικά και αισθητικά και φυσικά να έχω σχεδόν τον απόλυτο έλεγχο του διαδικτιακού μου χώρου, δεν με καλύπτει πια και τόσο η δωρεάν πλατφόρμα του blogger που τόσα χρόνια δεν λέει να προσφέρει στους χρήστες του κάτι το επιπλέον καινούργιο.

    
  Αποφάσισα λοιπόν, στην παρούσα φάση να αλλάξω πρότυπο (Template), αν και το προηγούμενο μου άρεσε και με κάλυπτε αρκετά. Ομολογώ πως μου πήρε πολύ χρόνο και δε ξενύχτι στο να δω και να δοκιμάσω πάνω από 200 blogger πρότυπα για να δω τι ταιριάζει στην αλλαγή που θέλω. Πολλά μου άρεσαν, πολλά δεν μου καθόντουσαν με τίποτα όσο και να πείραξα το html κώδικα (κάτι που από τις σπουδές μου απεχθανόμουν και βαριόμουν απίστευτα!) και άλλα ήταν too much  για το λειτουργικό κομμάτι του blog μου. 

  Και εκεί που είχα αγανακτήσει στο να μην μου βγαίνει όπως ήθελα και είπα "άστο μένω στα ίδια και βλέπουμε αργότερα..." τσουπ μου την βάρεσε ένα πρωί και λέω μια ακόμη προσπάθεια δουλειάς και ό,τι γίνει. Βλέπετε η ανάγκη για αλλαγή (που εμένα προσωπικά μου αρέσουν γενικά οι αλλαγές, διότι βαριέμαι εύκολα!) ήταν πιο δυνατή από την αγανάκτηση μου στο να φάω κι άλλο χρόνο στο ψάξιμο και στο πείραγμα του κώδικα. Και τελικά μέσα σε μια ολόκληρη μέρα δουλειάς μου βγήκε ικανοποιητικά η αλλαγή που ήθελα να κάνω. 


  Βλέπετε είχα στο μυαλό μου συγκεκριμένα στάνταρ. Από το πως θέλω να είναι η σχεδίαση, το menu, μέχρι και τα χρώματα που δεν ξέρω πως μου έκατσε αλλά ήθελα απαραιτήτως το λευκό, το μαύρο εννοείται αλλά και το κίτρινο-χρυσό. Το πρότυπο έπαιζε σε άλλα χρώματα, οπότε Εγώ έπαιξα αρκετά με τους κώδικες των χρωμάτων και έβαλα τους χρωματισμούς που ήθελα.

   Βέβαια, οφείλω να ομολογήσω ότι η επεξεργασία των λεπτομερειών της σχεδίασης (όσα μου επιτρεπόταν να πειράξω) δεν ήταν σχεδόν τίποτα μπροστά στα τόσα cover ή αλλιώς mini banner ή εξώφυλλα φωτο που έπρεπε να δημιουργήσω όσες είναι οι στήλες και όχι μόνο στήλες του blog μου. Χωρίς υπερβολή βγήκαν περίπου 80+;! και μου πήρε περίπου 2+ εβδομάδες δουλειάς και ξενύχτι μέχρι πρωίας. Δηλαδή όσο χρόνο και διάθεση είχα για να ασχοληθώ. Αλλά εντάξει, μαζί με την αλλαγή ήθελα έτσι για να είναι πιο λειτουργικός ο χώρος και δε όλα να είναι σε μια σειρά, αρχειοθετημένα και νοικοκυρεμένα (αφού ούτως ή άλλος είμαι νοικοκυρεμένο κορίτσι πως θα μπορούσε το blogoσπιτάκι μου να εξαιρεθεί;!) μου έκατσε στο μυαλό πως θέλω το καθένα να έχει το δικό του banner. 

   Οπότε, σε επόμενη ανάρτηση θα σας δείξω όλα τα mini banners που δημιούργησα για την κάθε στήλη και δρώμενα. Έτσι σε μια σελίδα θα μπορώ πρώτα Εγώ κι ύστερα και ο αναγνώστης να βρίσκει μαζεμένα όλες τις στήλες και γενικά το περιεχόμενο του blog. Και με ένα κλικ να επιλέγει την κατηγορία που επιθυμεί και να βλέπει όλες τις αναρτήσεις της κάθε στήλης.


   Άλλαξα την κεντρική φωτο. Βλέπετε το ΠΡΙΝ & το ΜΕΤΑ. Αν και με δυσκολία απαρνήθηκα την χρόνια σταθερή φωτο που έχω γενικώς στα social με τα "μάτια-βλέμμα μου" γιατί την αγαπώ ιδιαίτερα για την φάση που βρισκόμουν τότε όταν με αυτοφωτογράφιζα. Όμως η κεντρική που επέλεξα ειδικά για το blog μου θεωρώ πως αντιπροσωπεύει την παρούσα φάση μου. Computer, κινητό και φωτογραφική μηχανή είναι αυτά που ούτως ή άλλος χρησιμοποιώ με όσες ασχολίες και χόμπι έχω καταπιαστεί σοβαρά.


   Πάνω αριστερά με ένα κλικ διαβάζετε "το Βιογραφικό μου", τους "Όρους χρήσης του blog" και η σελίδα με τους "τρόπους επικοινωνίας μαζί μου". 

  Πάνω δεξιά με ένα κλικ μεταφέρεστε στα αντίστοιχα social προφίλ μου.

   Και το Κεντρικό menu εννοείται και αυτό άλλαξε. Αν και το προηγούμενο με τις υποκαρτέλες μου άρεσε και με βόλευε περισσότερο και καλύτερα, και αυτό τελικά έχει την χάρη του και την απλή του λειτουργικότητα για τα βασικά που χρειάζεται ένα blog menu.


   Στην mini περιγραφή για το ποιος/ποια είναι πίσω από το εν λόγω blog, επέλεξα να βάλω την αγαπημένη μου φωτογραφία. Δηλαδή, εντάξει δεν είναι απλά αγαπημένη, είναι η καλύτερη μου φωτο και δεν εννοώ από πλευράς αισθητικής ή ομορφιάς αλλά επειδή απεικονίζει ειλικρινέστατα ακριβώς αυτή που είμαι... Και τότε που πάλι με αυτοφωτογράφησα ήμουν σε πολύ χαρούμενη και γαλήνια φάση πως να το κάνουμε;! 

  Και φυσικά έβαλα φωτογραφία μου, επειδή έχω το θράσος και γράφω επώνυμα, δηλαδή, άλλοτε χρησιμοποιώντας ολόκληρο το ονοματεπώνυμο μου, δηλαδή ή Μαρία Παρασκευοπούλου ή ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) και άλλοτε το γνωστό σκέτο ΜΑΡΙΑ Π. Με κεφαλαία και με τελεία μετά το Π. παρακαλώ επειδή πολλοί όταν θέλουν να με αναφέρουν το γράφουν με μικρά που είναι λάθος για μένα, όπως επίσης όταν κάποιος αναφέρετε γραπτώς στο blog μου το σωστό είναι "ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ" με κεφαλαία και όχι "Συλλέγω Στιγμές" με μικρά. Εντάξει, θα με πείτε παράξενη και "άσε μας κουκλίτσα μου τώρα" αλλά παιδιά ξέρετε έχω δική μου γραφή και ένα μικρό δικό μου λεξιλόγιο που φωνάζει Μαράκι, πως να το κάνουμε; Αλλιώς δεν θα ήμουν και το "Συλλεκτικό Κορίτσι" ή αλλιώς "η Συλλεκτικιά", όπως με έχετε βαφτίσει κάποιοι/ες. Δείξετε κατανόηση στο Εγώ μου τρελοκομείο!😂) 

 Επίσης, άλλαξα και τις cover φωτο στα social προφίλ μου. Να σημειώσω δε πως στα προφίλ μου fb, Instagram, Flickr, Twitter, YouTube & Linkedin (ειδικά τα τρια πρώτα) δεν αποδέχομαι τους πάντες και γενικά επιθυμώ μόνο άτομα (εκτός από αυτούς που ήδη γνωρίζω από κοντά) που πραγματικά θα υπάρχει μια σοβαρή διαδικτυακή επαφή που έχει να κάνει καθαρά και μόνο με την ασχολία μου με το blogging, την ΣυγΓραφή και την Φωτογραφία. Κάτι άλλο πέρα από τα χόμπι μου και τις δραστηριοτητές μου, δεν με αφορούν.
 

Η σελίδα του blog στο facebook

Το προφίλ μου στο facebook
 
Το προφίλ μου στο Instagram


Το προφίλ μου στο Google+

Το προφίλ μου στο Twitter
 
  
 Το κανάλι μου στο YouTube


Το προφίλ μου στο Linkedin


Το Photostream e-Portfolio μου στο Flickr


  Αυτές είναι μερικές από τις αλλαγές που έγιναν. Θα έρθουν και μερικές ακόμα, μικρές λεπτομέρειες όπου θα τις δείτε εν καιρό. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα προστεθούν σιγά - σιγά ωραία νέα πράγματα, project, θέματα κ.α. πολλά που θα μοιραστώ μαζί σας που έχουν να κάνουν με όσα ασχολούμε, με όσα έχω κατά νου να κάνω, με όσα δεν σας έχω δείξει ακόμα και γενικά με όσα με αφορούν και πιστεύω πως θα αρέσουν και σε όσους με διαβάζουν, με ακολουθούν και με συμπαθούν. Εξάλλου, πρώτα απ' όλα ό,τι κάνω το κάνω για μένα ξεκάθαρα γιατί είναι η διέξοδο μου, η ψυχανάλυση μου, η δημιουργικότητα μου, ο τρόπος έκφρασής μου... κι ύστερα για τους υπόλοιπους που βρίσκουν κάτι το αληθινό και το κάτι χρήσιμο σε μένα. Και σας ευχαριστώ που με ακολουθείτε όλα αυτά τα χρόνια και με στηρίζετε και είσαστε παρών πάντα και δεν εννοώ μόνο μέσα από το blog μου... 😉

   Για πείτε μου τις εντυπώσεις σας για την ανανέωση. Σας αρέσει; Σας άρεσε η προηγούμενη έκδοση; Το βρίσκεται πιο λειτουργικό; Κάτι λείπει; Κάτι χρειάζεται; Ποιά ψηφίζετε; 🔝










*Η ανάρτηση αυτή, όπως όλα τα κείμενα και οι εικόνες είναι πνευματική ιδιοκτησία του ιστολογίου (blog) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη αναγραφή της πηγής, γραπτή άδεια αλλά και έγκριση της δημιουργού του.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2018 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

12 σχόλια :

  1. Καλημέρα αγαπημένη μου!
    Βρισκόμαστε σε φάση ανανέωσης και εγώ άλλαξα το δικό μου.
    χαχαχαχα
    μου αρεσει πολυ περισσοτερο τωρα, πιο καλοκαιρινο, πιο αναλαφρο και δροσερο!
    φιλια πολλα
    την αγαπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, μας πάει η φάση ανανέωσης και είδα και τη δική σοιυ.
      Είναι λες και μπάινω σε βιβλιοθήκη. Μου αρέσει!
      Χαίρομαι που σου αρέσει η αλλαγή μου!
      Τα φιλιά μου αγαπημένη μου Κική!

      Διαγραφή
  2. Προσωπικά μου αρέσει πάρα πολύ, που το ζηλεύω, είναι πολύ όμορφο και λειτουργικό πρότυπο. Επίσης λατρεύω το λευκό φόντο και γενικά τα ήρεμα χρώματα, καθώς δίνουν μια γαλήνια αίσθηση στον αναγνώστη.

    Καλά να περνάς Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελευθερία μου, χαίρομαι που σου αρέσει. Εσύ που ασχολήσε με πρότυπα και γενικά με το blog design έχεις έναν λόγο παραπάνω.
      Καλά να περνάς κι εσύ κορίτσι μου!

      Διαγραφή
  3. Λοιπόν Μαρία μου,
    λάτρεψα όλον αυτόν τον σαρωτικό και αρμονικό άνεμο αλλαγής....!
    Σε ξέρω λίγο εδώ αλλά δεν ξέρεις πόση θετική αύρα έχω αποκομίσει από το σπιτικό σου και τις δημιουργίες σου.
    Λατρεύω και εγώ το blogging, το βλέπεις άλλωστε.
    Εγώ ξεκίνησα από την πλατφόρμα του pathfinder, που έκλεισε στις 10/4 αλλά αρκετό καιρό πριν, είχα μετακομίσει στην blogspot με τα -4 θεματικά μου blogs.
    Αγαπώ και εγώ τις παρεμβάσεις και τις αλλαγές πάνω στα πρότυπα, πάνω σε όλα.
    Με τις λίγες γνώσεις μου στην html κατάλαβα τι πέρασες όλον αυτόν τον καιρό.
    Τώρα με εσάς μαθαίνω από κοντά την παλτφόρμα της WP (Λεξότυπη που την αποκαλεί η Μάνια....)
    Έμαθα για τα δύο είδη της .com & .org και τώρα βλέπω εδώ με σένα το πανέμορφο πέταγμά σου στο ελεύθερο δικό σου χώρο.
    Μου άρεσε πάρα πολύ το στήσιμό σου.
    Δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μεγάλα επαγγελματικά portals.
    Μπράβο κορίτσι μου, σε καμαρώνω και φυσικά να με θεωρείς πιστό σου ..ακόλουθο.
    Καλό Σ/Κ να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, το blogging είναι ένα μέσο δημιουργίας ούτως ή άλλος.
      Κι Εγώ εποχή pathfinder είχα κι Εγώ τότε, κοριτσάκι ακόμα που άρχισα να μπαίνω στον κόσμο του διαδικτύου.
      Είχα ασχοληθεί παλιότερα με την πλατφόρμα της WP αλλά την βρήκα κάπως πιο δύσκολη από του blogger και έτσι παρέμεινα σε αυτήν. Αλλά του χρόνου θα μετακομείσω, οπότε από τώρα έχω αρχίσει να μαθαίνω καλύτερα την WP.
      Χαρά μου να με ακολουθήσεις όπου κι αν πάω. Η ίδια Συλλεκτική Μαρία θα είμαι!
      Χαίρομαι που σου αρέσει η αλλαγή.
      Καλή μας εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. Μ'αρέσει! Μ'αρέσει πολύ. Και σαν νοικοκυροκόριτσο που είσαι είναι και νοικοκυρεμένο. Μ'αρέσει και το άσπρο χρώμα δηλ όλος ο χρωματισμός του μ'αρέσει
    Καλορίζικο και φυσικά θα σ'ακουλουθούμε και σε άλλη πλατφόρμα όταν πας
    Δεν κατέχω τα της αλλαγής και δεν πειράζω κώδικες απλά πράγματα ξέρω αλλά αν ήξερα θα ασχολιόμουν κι εγώ ώρες, μέρες, βδομάδες σαν και σένα χαχααχαα
    Να σαι καλά σε ότι κάνεις
    Φιλιά πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, να με ακολουθήσετε εννοείται.... Τιμή μου! Αχαχα! Σας θέλω κοντά μου... Κι Εγώ που τα ξέρω και τα έχω σπουδάσει τα βαριέμαι όλα αυτά με τους κώδικες. Χεχεχε!
      Καλά να είμαστε!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή
  5. Βρε παιδιά να ρωτήσω κάτι θέλω. Βλέπω πάρα πολλά πρότυπα τελευταία της Wordpress στα οποία κυριαρχεί σε μεγάλη πλειοψηφία το λευκό φόντο.
    Εκτός από την περίπτωση να αρέσει στον χρήστη, κάτι λογικό, υπάρχει κάτι άλλο για το οποίο λείπει το χρώμα από τα πρότυπα της πλατφόρμας ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη, Δεν ξέρω ακόμα τόσο καλά την Wordpress οπότε Εγώ δεν έχω άποψη για τα πρότυπά της.

      Διαγραφή
  6. Ααα βλέπω όλοι ταυτόχρονα ανανεωθήκαμε!
    Φαντάζομαι τη γνώμη μου για τις αλλαγές την έχεις καταλάβει!
    Εύγε Μαράκι! Σύντομα και στη wordpress εύχομαι να μην νιώθω μοναξιά :)

    Ωραία η φώτο που έβαλες στην περιγραφή σου, δείχνεις υπέροχη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου, καιρός για αλλαγές μόνο καλο μας κανουν.
      Την έχω καταλάβει και την εχω δει.
      Με βλεπω σίγουρα στην WordPress να το θυμασαι αυτό😉
      Ευχαριστώ για το κοπλιμαν Κυρία μου.
      😊😘

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes