New Project: Μουσικό Βιβλιοστόρι #1: ...Ας ενώσουμε τα κομμάτια!

Maria says about Μουσικό Βιβλιοστόρι


  Κάποια συναισθήματα... πολλές σκέψεις... μια περίεργη ψυχολογική διάθεση... μια προσωπική ιστορία... Ένα τραγούδι... μόνα τους και όλα μαζί γίνονται πάντοτε μια πολύ καλή αφορμή για να χαμογελάσω, να αισθανθώ περιέργως ανάλαφρη, να καταλαγιάσω τις σκέψεις μου, να ζυγίσω κάποια πράγματα, να θυμηθώ, να δημιουργήσω, να διηγηθώ μια ιστορία, να εμπνευστώ κάτι όμορφο... να τα ενώσω όλα μαζί σαν κομμάτια ενός παζλ για να δημιουργηθεί στο τέλος ένα όμορφο κάδρο από ήχους, μουσικές, τραγούδια, συναισθήματα, εικόνες, αναμνήσεις, θύμησες, λόγια, χαμόγελο, χαρά... μια προσωπική, ατομική ή ομαδική ιστορία.

  Κάπως έτσι αισθάνθηκα και εμπνεύστηκα και σκέφτηκα και δημιουργήθηκε ακόμη μία μουσική στήλη ιδιαίτερη και κάπως πιο προσωπική θα έλεγα, ενώνοντας τα τρία πράγματα που αγαπώ, δηλαδή, την μουσική, την συγΓραφή και την φωτογραφία.

by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ Μουσική βιβλιοστορία
     Το όνομα αυτής; "Μουσικό Βιβλιοστόρι".

 Γιατί, τι λέω συνήθως όταν πρόκειται για τραγούδια;


Μουσικό Βιβλιοστόρι by ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ
"Γιατί,
κάθε συναίσθημα μπορεί να εκφραστεί,
έτσι απλά, με τους στίχους
ενός τραγουδιού!!!
Γιατί, κάθε τραγούδι έχει να διηγηθεί μια ιστορία από τη δική σου ζωή.
Γιατί εκεί που φωνάζει η σιωπή, τα τραγούδια λένε όλα όσα δεν τολμάς εσύ να πεις."
 ______________

   Μέσα από αυτή την στήλη θα ακούτε τραγούδια, θα βλέπετε 1-2 δικές μου φωτογραφίες και θα διαβάζετε συνήθως μικρές έως σύντομες, λίγο πολύ μπερδεμένες και όχι πάντα ξεκάθαρες διδακτικές ιστοριούλες. Το φινάλε ή το συμπέρασμα ή τέλος πάντων το μήνυμα της ιστορίας μπορεί για τον καθένα να είναι κοινό ή διαφορετικό. Αυτό θα έχει να κάνει καθαρά με την οπτική ματιά του καθενός, με τα συναισθήματα, τα βιώματα και το σκεπτικό του καθενός. Οπότε, θα ήθελα παρακαλώ λόγω διαφορετικών γούστων στην μουσική ή σε οτιδήποτε άλλο, να μην προσπεράσετε ή αδιαφορήσετε τα τραγούδια που θα παρουσιάζονται μέσα από αυτή την στήλη θα ακούτε τραγούδια, θα βλέπετε 1-2 δικές μου φωτογραφίες και θα διαβάζετε συνήθως μικρές έως σύντομες, λίγο πολύ μπερδεμένες και όχι πάντα ξεκάθαρες διδακτικές ιστοριούλες. Το φινάλε ή το συμπέρασμα ή τέλος πάντων το μήνυμα της ιστορίας μπορεί για τον καθένα να είναι κοινό ή διαφορετικό. Αυτό θα έχει να κάνει καθαρά με την οπτική ματιά του καθενός, με τα συναισθήματα, τα βιώματα και το σκεπτικό του καθενός.

   Οπότε, θα ήθελα παρακαλώ λόγω διαφορετικών γούστων στην μουσική ή σε οτιδήποτε άλλο, να μην προσπεράσετε ή αδιαφορήσετε τα τραγούδια που θα παρουσιάζονται (γιατί το τονίζω η κάθε Μουσική Βιβλιοστορία Μου ξεκινάει ξεκάθαρα πάντα από ένα τραγούδι!) Και να μια ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικά τραγούδια που σίγουρα θα σας έχουν ξεφύγει. Γιατί πολύ απλά, όπως ήδη σας έχω δώσει το δικό μου στίγμα, ως Συλλεκτική που είμαι, Συλλεκτικά και άγνωστα για τους πολλούς πράγματα μοιράζομαι μαζί σας. Ελάτε, με έχετε μάθει πια... Ε, λίγο πολύ!😉 (γιατί το τονίζω η κάθε Μουσική Βιβλιοστορία Μου ξεκινάει ξεκάθαρα πάντα από ένα τραγούδι!) Και να μια ευκαιρία να γνωρίσουμε μερικά τραγούδια που σίγουρα θα σας έχουν ξεφύγει. Γιατί πολύ απλά, όπως ήδη σας έχω δώσει το δικό μου στίγμα, ως Συλλεκτική που είμαι, Συλλεκτικά και άγνωστα για τους πολλούς πράγματα μοιράζομαι μαζί σας. Ελάτε, με έχετε μάθει πια... Ε, λίγο πολύ!😉
 

 Το "Μουσικό Βιβλιοστόρι" έχει μερικούς κανόνες που είναι οι εξής:
  • Πάντα η αφορμή είναι ένα οποιοδήποτε -ελληνικό ή ξένο- τραγούδι, το οποίο θα είναι και το κυρίως θέμα κάθε ανάρτησης.
  •  Τα συναισθήματα και οι σκέψεις που θα ξεδιπλώνονται από το τραγούδι.
  • Αν όχι πάντα, σίγουρα κάποιες φορές, ανάλογα την ιστορία θα μοιράζομαι μια σχετική φωτογραφία (Μου).
  • Μια μικρή ιστορία γραμμένη είτε συνδέοντας μερικούς από τους στίχους του τραγουδιού συν η έμπνευση που θα ρέει είτε διηγώντας τα όχι να κλαις αλλά να γελάς από μια όμορφη ανάμνηση που θα σου φέρει το όλο τελικό αποτέλεσμα.
  • Μπορεί το κάθε Μουσικό Βιβλιοστόρι να αποτελείται από 1 έως και 7 μέρη/αναρτήσεις (parts/posts) σε μέρες της εβδομάδος. Ανάλογα δηλαδή το πόσο θα με εμπνεύσει και το πως θα εξελιχθεί η κάθε ιστορία σε κάθε ανάρτηση, τόσες θα είναι και οι μέρες των αναρτήσεων. 
  • Αν το επιθυμείτε βεβαίως κι εσείς ως αναγνώστες/ακροατές μπορείτε να συμμετάσχετε -ανώνυμα-επώνυμα- με όποιον τρόπο επιθυμείτε. Θα είναι μεγάλη η χαρά μου και μπορώ να πω η βοήθεια σας με το να βάλετε και εσείς το δικό σας λιθαράκι στο κάθε Μουσικό Βιβλιοστόρι Μου.
   Πως; Είτε με σχόλιο εδώ στο blog ή στην σελίδα του blog στο fb ή στο instagram σε κάθε σχετική ανάρτηση που θα ανεβαίνει με το που θα δημοσιεύεται η blog ανάρτηση. Επίσης, θα γίνεται και σχετική ανάρτηση στο instagram στα insta stories Μου σε μορφή Ερώτησης-Δημοσκόπησης ή κάπως έτσι τέλος πάντων. Μπορεί να έχετε και την επιλογή να επιλέξετε το δικό σας επιθυμητό φινάλε. Ίσως!
  •     Η δική μου ερώτηση προς εσάς αλλά και προς εμένα (γιατί εννοείται στο παιχνίδι των απαντήσεων θα παίξω κι Εγώ) μπορεί να είναι κάπως έτσι: ➡️ "Τι θα μου απαντούσες στα αλήθεια με το χέρι στην καρδιά αν σε ρώταγα το εξής:"
  •  Κατά μεγάλο ποσοστό μπορεί σε κάθε κομμάτι ανάρτησης να γράφω λίγα έως σχεδόν τίποτα. (Ω ναι περίεργο για μένα να μην γράψω πολλά!) Μπορεί απλά να αρκεστώ σε έναν στίχο ή απλά κάνοντας μια ερώτηση.
  •  Όταν είναι να γραφτεί η τελική ανάρτηση ενώνοντας τα κομμάτια των τραγουδιών, τις σκέψεις, την φωτογραφία, τις απαντήσεις θα βγει και η εκάστοτε ιστορία.
  • Μπορεί το κάθε μέρος μέχρι να φτάσουμε στην τελική ιστορία να μην είναι αυτό που φαίνεται. Μπορεί να είναι λίγο μπερδεμένο ή απάντηση να είναι ακριβώς μπροστά σου από την αρχή.
  • Οι Μουσικές Βιβλιοστορίες Μου δεν έχουν κάποια σταθερή ημέρα όπου θα τις μοιράζομαι μαζί σας. Διότι πολύ απλά έχουν να κάνουν καθαρά με την ψυχολογική φάση των συναισθημάτων και της έμπνευσης.
  • Κάπως έτσι θα ταξιδέψουμε με μια Μουσική Βιβλιοστορία δημιουργημένη από εμένα κυρίως για εμένα αλλά μοιρασμένη με αγάπη σε όποιον σταθεί να ταξιδέψει μαζί μου και μαζί της. Και ο καθένας είναι ελεύθερος να βγάλει το δικό του συμπέρασμα και γιατί όχι να επιλέξει το δικό του επιθυμητό φινάλε.

Μουσικό Βιβλιοστόρι #1
  
  Το πρώτο Μουσικό Βιβλιοστόρι #1 εννοείται και έχει δημιουργηθεί όχι απλά στο μυαλό μου αλλά μέχρι την ημέρα που είναι να ξεκινήσει επίσημα θα έχει κιόλας ολοκληρωθεί. Και η πρώτη ιστορία της στήλης είναι καθαρά προσωπική που είναι ένας λόγος παραπάνω αυτή η στήλη να είναι ό,τι πιο προσωπικά βαθύ έχω δημιουργήσει μέσα από το blog μου και όχι μόνο.

  Να σας δώσω μερικές πληροφορίες
  •  Βασίζεται καθαρά σε προσωπική μου ανάγκη και Προσωπική Συλλεκτική Στιγμή σαν ένα μίνι αφιέρωμα για να προστεθεί και 'επίσημα' εδώ στο blogοσπιτάκι μου. Οπότε και
  • Αποτελείται από 4 ίσως +1 τραγούδια, άρα θα ανέβουν 5 αναρτήσεις. Στην 5η ανάρτηση θα ολοκληρωθεί και το παζλ.
  • Τα τραγούδια τα έχω ήδη επιλέξει αλλά δεν θα σας τα αποκαλύψω. Ούτε θα σας αποκαλύψω τι είδους ιστορία θα σας διηγηθώ. 
  •  Θα ξεκινήσει αυστηρά την ερχόμενη 2η Δευτέρα του μήνα 8/10 και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 12/10. Οι ημερομηνίες δεν είναι καθόλου τυχαίες.
  • Δεν ξέρω αν τελικά καταφέρω το αποτέλεσμα να είναι όπως μου έχει κάτσει στο δημιουργικό μυαλό μου αλλά ξέρω σίγουρα ότι θα ολοκληρωθεί πάντα με τον τρόπο μου, πάντα αυθόρμητα όπως μου βγει. Και αυτό να κρατήσουμε παρακαλώ.

Μουσικό Βιβλιοστόρι #1: ...Σαν μια μοιραία ιστορία! Ας ενώσουμε τα κομμάτια!

   Α! Δεν σας είπα το πιο σημαντικό. Στο 1ο Μουσικό Βιβλιοστόρι #1 έδωσα τον τίτλο:
"...Σαν μια μοιραία ιστορία! Ας ενώσουμε τα κομμάτια!"
   

  Αυτά τα λίγα για να καταλάβετε τι να περιμένετε! Περισσότερα θα ακούσουμε, θα δούμε, θα διαβάσουμε, θα αισθανθούμε, θα μάθουμε στις ερχόμενες αναρτήσεις σε δυο εβδομάδες. Γι' αυτό μείνετε συντονισμένοι!😉


❗️Διαβάστε όλες τις αναρτήσεις του 1ου Μουσικού Βιβλιοστόρι!
Όλες αναρτήσεις του Μουσικού Βιβλιοστόρι 
🎶🎼Μουσικό Βιβλιοστόρι #1: Ρε Φίλε/Φίλη... Η Αγάπη Μπορεί (part1)
🎶🎼Μουσικό Βιβλιοστόρι #1: Ρε Φίλε/Φίλη... Σπάσε τα φρένα (part3)
🎶🎼Μουσικό Βιβλιοστόρι #1: Ρε Φίλε/Φίλη... Δεν ξεχνάει η καρδιά (part4)
🎶🎼Μουσικό Βιβλιοστόρι #1 - "...Σαν μια μοιραία ιστορία!" (Songs & Story)    


My name is Maria







✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿
 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...
Coffee

   

Maria Paraskevopoulou
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2018
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Καλορίζικη η νέα στήλη Μαράκι. Μου έχεις εξάψει τη περιέργεια, για το τελικό αποτέλεσμα. Θα περιμένουμε λοιπόν. Καλή Κυριακή 🍂🍁

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν μπορω να πω οτι καταλαβα πολλα, αλλα περιμενω με αγωνια να δω τι μας ετοιμαζεις αλλα και το παζλ που μας περιμενει.. Α! και σιγουρα εχω ερωτηση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μαρία μου,
    το έχω ξαναπεί ότι εδώ το σπιτικό σου έχει απογειωθεί στην κυριολεξία.
    Είναι στιγμές που μένω ειλικρινά εντυπωσιασμένος από αυτήν σου την δημιουργικότητα αλλά και την φαντασία δημιουργίας. Και θα μου επιτρέψεις να πω, με κάθε σεβασμό, ότι θα σε ήθελα συμμέτοχο σε διάφορα λογοτεχνικά δρώμενα της γειτονιάς. Θέλω να το σκεφτείς !
    Τώρα, περιμένω με χαρά εδώ τι έχεις κατά νου και θα το χαρώ πολύ να συμμετάσχω σε αυτό.
    Τι να πω, κορίτσι μου, εύχομαι πάντα να λάμπεις έτσι δημιουργικά.
    Τα φιλιά μου και όμορφη Κυριακή να έχεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes