✍My thoughts #28 -- Ⓜ️Μαρία αχ Μαρία...

©mariaparask29_photography
  
 
🎼"Μαρία είν’ η ζωή μια μπερδεμένη ιστορία
όλα σωστά μα βγαίνουν λάθος στην πορεία
μα η αγάπη για να σωθούμε είναι η μόνη ευκαιρία 
Μαρία για μια στημένη δυστυχώς ευημερία
γίνονται οι άνθρωποι ανήμερα θηρία
μα η αγάπη για να σωθούμε είναι η μόνη ευκαιρία
Μαρία αχ Μαρία"
🎼
 
   
    
   
   
 
 
 
 
 
 
 
   Στίχοι με νόημα και πάντα επίκαιροι. Τραγούδι που λατρεύω όχι μόνο επειδή λέει το όνομά μου😉 αλλά και επειδή κάθε αράδα με εκφράζει. Και μιας και σήμερα Κυριακή γράφοντας με έπιασε να ακούσω Γιάνναρο full, έρχεται από όλα τα τραγούδια του να σταθώ στο repeat στο "Μαρία" και χαμογελάω στραβά και ίσια μαζί. Και ξέρετε γιατί; Γιατί οι εποχές που ζούμε είναι επικίνδυνα κακές, το σύστημα ή μάλλον τα συστήματα παντού (από το κράτος, την εργασία μέχρι και στους τοξικούς χώρους και ανθρώπους που συναναστρεφόμαστε) είναι πιο διεφθαρμένα από ποτέ και οι άνθρωποι είναι πιο ανήμερα θηρία από ποτέ, έτοιμα να σε κατασπαράξουν με το που πεις την γνώμη/άποψη σου, με το που θα αναφέρεις ένα κακός κείμενο στην καθημερινότητα, στη δουλειά σου, με το που αντί να σιωπήσεις θα μιλήσεις και θα προστατεύσεις τα συμφέροντά σου, τον ίδρωτα σου, τον μισθό σου, ακόμα και το διάλειμμα που δικαιούσαι ως εργαζόμενος. 
 
   Κάπου εκεί βλέπεις και την ξεκάθαρη αλλαγή στο πως σου συμπεριφέρονται, στο πως σε κοιτάζουν, στο πως το ρίχνουν στην σιωπή και κάνουν τις πάπιες για να μην τους πάρει η μπάλα και χαλάσουν την εικόνα και το συνεχές "Ναι" προς τα μεγάλα κεφάλια. Αλλά! Αλλά από πίσω και μεταξύ τους συνέχεια με ένα "Δεν μπορώ", "όχι δεν το θέλω" και εν τέλει φίδια συνάδελφοι/φίλοι/γνωστοί. Εμ, αφού τελικά τους έχεις τσεκάρει και είσαι ξεκάθαρη και εντάξει με τον εαυτό σου, κάνεις πολύ απλά πραγματάκια. Απόμακρη/ος τόσο όσο πρέπει, σιωπηλή στα περιττά, στα παραμύθια και στην τάχα παρέα, κοιτάς μονάχα τη δουλειά σου, αλλά! χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα αφήσεις να σε εκμεταλλευτούν στην κούραση σου και στο ότι θα δουλέψεις για εσένα και όχι διπλά και για την κάθε τεμπέλισα μόνιμη ή μη. Και κυρίως γελάς, γελάς και ίσια και στραβά ρίχνοντας το στην ωραία τρέλα, γιατί όπως λέω...

✌Είναι ωραία η αίσθηση σου λέω… ρίξ’ το στην τρέλα!✌"

    Κι αν την έχεις εκ φύσεως -όπως Εγώ-😜 δεν είναι καθόλου δύσκολο, βγαίνει απολύτως φυσικό.
 
   Από την άλλην, εσύ επιλέγεις αν θα παραμείνεις ο εαυτός σου, αν θα υπερασπιστείς τον εαυτό σου, αν θα μείνεις αληθινός, δίκαιος και πάνω απ' όλα Ά-νθρωπος με καλή ψυχή και έτσι θα κοιμάσαι ήσυχη/ος τα βράδια ή αν θα γίνεις φίδι κολοβό, αν θα είσαι ένας υποκριτής που κοιτάς να εκμεταλλευτείς καταστάσεις, κόπους και ανθρώπους, αν θα είσαι με υποκρισία ένα άσπρο πρόβατο που τη ζωή σου στην πραγματικότητα την ορίζουν οι άλλοι και εσύ με αργούς ρυθμούς θα πεθάνεις πριν την ώρα σου ή θα είσαι το μαύρο πρόβατο που θα βαδίζεις με αλήθεια, ανθρωπιά και ψυχή που παρόλο τις δυσκολίες θα γίνεσαι καλύτερος και υγιής άνθρωπος εσωτερικά και εξωτερικά.
 
Διάβασε επίσης
 
   Ομολογώ χωρίς φόβο ότι καμαρώνω που έχω επιλέξει να είμαι το μαύρο πρόβατο. Γιατί καταλαβαίνω τα πάντα! Κάνω ότι δεν καταλαβαίνω ή ότι είμαι στον κόσμο μου. Είμαι πια σε μια ηλικία που έχω τρομερή αντίληψη ακόμα κι αν ο άλλος μου παίζει θέατρο και πόσο μάλλον όταν το βλέμμα του προς εμένα αλλάζει. Έχω περάσει και περνάω στη ζωή μου καταστάσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί επειδή είμαι ένας άνθρωπος που χαμο-γελάω συνέχεια, είμαι ευγενική, σέβομαι, ξέρω να ακούω, είμαι δυνατή, ξέρω ποια είμαι, δουλεύω πολύ και βασίζομαι στις πλάτες μου και σε καμία περίπτωση δεν είμαι ούτε αφελής, ούτε ο μαλάκας της υπόθεσης, αντιθέτως είμαι ένας πολύ καλός Ά-νθρωπος που μόνο όταν με πειράξεις, πας να με εκμεταλλευτείς και μου πεις να σωπάσω και να φοβάμαι, τότε θα σε τσακίσω με την αλήθεια μου και με ό,τι μέσα έχω τίμια, ντόμπρα και με ανοιχτά χαρτιά. Και κυρίως, το πιστεύω, τολμώ και το λέω πως "Όχι δεν θα γίνουμε ίσα και όμοια" και όχι σε καμία περίπτωση δεν εννοώ πως Εγώ είμαι ανώτερη από τον άλλον. Αλλά πως να το κάνουμε; Εγώ δεν είμαι ούτε ψεύτικη, ούτε υποκρίτρια, ούτε πηγαίνω όπου φυσάει ο άνεμος, ούτε εκμεταλλεύομαι κανέναν, οπότε γιατί θα είμαι ανάμεσα ή έστω να θεωρώ πως είμαι ίσα και όμοια με κάποιον/α που είναι όλα αυτά; Ακόμα και στη δουλειά μου πια το βλέπω και απλά είναι για γέλια τέτοιοι άνθρωποι. Γιατί η Μαρία του 'τότε' και του 'σήμερα' παραμένει η ίδια στην ψυχή αλλά πιο δυνατή και πιο μάχιμη για την ζωή που μου δόθηκε για κάποιον λόγο και οφείλω να την/με σεβαστώ. Έχω άποψη/γνώμη, ισχυρό χαρακτήρα, ξέρω ποια είμαι και τι αξίζω σαν Ά-νθρωπος. Πολύ απλά και ξεκάθαρα τα πράγματα, καθόλου σύνθετα!

    Τα πάντα είναι επιλογές! Η ζωή μας δίνει επιλογές και ευκαιρίες! Εμείς επιλέγουμε τον δρόμο που θα πάρουμε για να σωθούμε, για να σώσουμε ό,τι καλό έχει απομείνει, ποιους πραγματικά θέλουμε δίπλα μας, αν θα επιλέξουμε το παιχνίδι της υποκρισίας, την σαπίλα ή την ανθρωπιά, αν θα δώσουμε ευκαιρίες σε ανθρώπους που είναι τοξικοί και μας καταστρέφουν τη ζωή ή θα δώσουμε την μάχη μας για να καλυτερέψουμε τη ζωή μας και να τη ζήσουμε όπως μας αξίζει, με λίγα ή πολλά. Ή θα επιλέξεις την υποταγή ή την επανάσταση όταν βεβαίως βεβαίως το πάρεις απόφαση.

“Όλα ξεκινούν από εμάς τους ίδιους!”

   Στο τέλος, όσο περνούν τα χρόνια και πριν είναι αργά, στον απολογισμό θα πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι για τον εαυτό μας και όσα έχουμε καταφέρει ή ακόμα και γι' αυτά που δεν ήταν γραφτό να γίνουν και για όσα προσπαθήσαμε. Τουλάχιστον την εξ ολοκλήρου, την απόλυτη ευθύνη για εμάς να την έχουμε εμείς οι ίδιοι κι όχι να κατηγορούμε τους άλλους γιατί εμείς φοβηθήκαμε να επιλέξουμε να αγαπήσουμε και το μαύρο πρόβατο που βρισκόταν καλός ή κακός ανάμεσα στα άσπρα πρόβατα.
 
 ✍@υτές ήταν οι προσωπικές μου σκέψεις και μόνο!
 Επειδή εγώ γράφω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)
 
 
-----------------------
Υ.Γ.: Μετά από περίπου 2,5 μήνες επιστρέφω επιτέλους για τα καλά στα blog μου. Και είμαι πολύ χαρούμενη που ξανά γράφω! Μου έλειψε, όπως μου λείψατε κι εσείς!😃 


Γιάννης Πλούταρχος - Μαρία
Στίχοι:
Βασίλης Γιαννόπουλος
Μουσική:
Χριστόφορος Γερμενής
Κυκλοφορία: 2011
Album: Η δύναμη του έρωτα

Μου λεγαν πάντα πρέπει νααι δυνατός
στο κάθε χτύπημα απλά να υπομένω
και γω ψιθύριζα δεν είμαι πια μικρός
καταλαβαίνω καταλαβαίνω

Μου `λεγαν πρόσεξε τα λόγια που θα πεις
είναι το σύστημα σχεδόν διεφθαρμένο
και γω τους έλεγα δεν είμαι αφελής
καταλαβαίνω καταλαβαίνω

Καταλαβαίνω πίστεψέ με τι συμβαίνει
κι όμως φοβάμαι την αλήθεια να σου πω

Μαρία είνη ζωή μια μπερδεμένη ιστορία
όλα σωστά μα βγαίνουν λάθος στην πορεία
μ
α η αγάπη για να σωθούμε είναι η μόνη ευκαιρία

Μαρία για μια στημένη δυστυχώς ευημερία
γίνονται οι άνθρωποι ανήμερα θηρία
μ
α η αγάπη για να σωθούμε είναι η μόνη ευκαιρία
Μαρία αχ Μαρία

Μου `λεγαν πρέπει από κάπου να πιαστείς
για να μην νιώθεις ότι σέχουν ξεγραμμένο
και γω τους έλεγα μην νοιάζεστε ρε σεις
καταλαβαίνω, καταλαβαίνω

Κι ύστερα αγάπησα με πάθος μια ψυχή
μ
α το μυαλό μου ήταν ήδη διαλυμένο
σαν στρατιωτάκι που βαράει προσοχή
να λέω έπρεπε παντού καταλαβαίνω

 





 
☞Διαβάστε επίσης:
___________________
► Διαβάστε περισσότερα άρθρα μου από την στήλη "Σκέφτομαι και Γράφω"
► Διαβάστε περισσότερα άρθρα μου από την στήλη "✍My thoughts"
► Ακούστε και διαβάστε κι άλλες μουσικές επιλογές από τις μουσικές στήλες ♪Let's Talk About Music & ♫Music Obsessions
Maria's posts!




*Η παρούσα ανάρτηση, όπως όλα τα κείμενα, οι εικόνες και οι φωτογραφίες είναι πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Απαγορεύεται η τροποποίηση, η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των κειμένων καθώς και των φωτογραφιών από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς προηγούμενη έγκριση της δημιουργού του αλλά και η απαραίτητη αναγραφή της πηγής.
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

10 σχόλια :

  1. Μαρία μου καλησπέρα σου. Πάντα παρακολουθώ τις σκέψεις σου και αφουγκράζομαι τις αγωνίες σου και πολλές φορές την οργή σου. Έξω είναι δύσκολα τα πράγματα και πολλοί "λύκοι" καιροφυλακτούν. Όμως σου έχω εμπιστοσύνη Μαρία μου! Στην ποιότητά σου, στο φρόνημα και στην αγωνιστικότητά σου.
    Καλή βδομάδα κοπέλα μου, να είσαι καλά. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, έχω επιλέξει σαν Άνθρωπος να μην σχολιάζω πάντα την επικαιρότητα και ό,τι συμβαίνει εκεί έξω, παρά μόνο όταν φτάσω σε τέτοιο σημείο που θα πρέπει να τα πω, να τα γράψω. Εκεί έξω τα πράγματα είναι δύσκολο και το χειρότερο απ' όλα είναι ότι οι καλοί άνθρωποι εκεί έξω είναι λίγοι ανάμεσα σε τόσους κακούς. Ευτυχώς όμως υπάρχουν και Εγώ θέλω να είμαι μαζί τους.
      Κι Εγώ μου έχω εμπιστοσύνη γιατί με βλέπω... Πόσο σ' ευχαριστώ για τα τόσο καλά σου λόγια!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε και με υγεία!

      Διαγραφή
  2. Τα πάντα είναι επιλογές Μαράκι μου, πολύ σωστά τα λες! Και ναι ξέρω πόσο σταθερή και δυνατή είσαι, δεν σε πτοούν τοξικοί άνθρωποι και καταστάσεις ντροπής.
    Συμφωνώ με όσα γράφεις και σε καμαρώνω, να ξέρεις
    Καλή εβδομάδα μάτια μου
    Τα φιλιά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, στο έχω ξαναγράψει! Πόσο εκτιμώ τις κουβέντες σου!
      Γιατί έχεις μια αλήθεια που δεν φοβάσαι να πεις.
      Να είμαστε καλά και δυνατοί να τα ξεπερνάμε όλα!
      Καλή εβδομάδα να έχουμε με υγεία!

      Διαγραφή
  3. Επιτελους! Ξερω πολυ καλα πως το εννοεις,και ολα οσα λες! Τα εχουμε συζητησει παρα πολλες φορες. Και πολλα πραγματα, οτι και να κανουμε, οσα χρονια και αν περασουν δεν αλλαζουν. Γιατι μερικοι ανθρωποι αρνουνται να αλλαξουν, 16 χρονια τραβαω κουπι , 16 χρονια και δεν ειδα ποτε αλλαγη.. Απο οτι ειδες και απο οσα ελεγα τις προαλλες ακομη και τωρα τιποτα δεν αλλαξε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επιτέλους, επιτέλους δεν λες τίποτα!😂
      Δεν πιστεύω πως τα πολύ κακώς κείμενα και πόσο μάλλον οι άνθρωποι που εκμεταλεύονται, κρίνουν και δεν έχουν με τι να ασοχληθούν πέρα από την ζωη του άλλου, δεν θα αλλάξουν, ακόμα κι αν έρθει η συντέλεια του κόσμου. Ε, τότε θα είναι και αργά, τι να το κάνεις;
      Δεν πτοούμε γιατί κοιτάζω να υπερασπιστώ εμένα, οι άλλοι να κόψουν το λαιμό τους, πολύ απλά! Ξέρεις εσύ, στα έχω πει!

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Κική μου, καλώς σας βρήκα Φίλη μου!
      Σε διαβάζω αλλά δεν σχολιάζα από τα κινητά και tablet, κάπως με κουράζει, τώρα από τον σταθερό υπολογιστή, εδώ θα είμαι!

      Διαγραφή
  5. Πόσο δίκιο έχεις Μαρία μου. Όλα από εμάς ξεκινάνε. Ναι, δεν εξαρτώνται όλα από εμάς, υπάρχουν κι αστάθμητοι παράγοντες, αλλά το σίγουρο είναι πως οι επιλογές είναι δικές μας.
    Δεν είσαι μαύρο πρόβατο. Είσαι ένας άνθρωπος που έχει αγκαλιάσει την μοναδικότητα του κι αυτό είναι υπέρ σου!
    Πολλά πολλά φιλάκια Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, ναι είμαι ένας τέτοιος άνθρωπος και σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!
      Σημασία έχει να μείνουμε Άνθρωποι λέω με τις όποιες επιλογές μας!
      Να είσαι καλά, να είμαστε καλά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes