❤️Valentine's Day 2022: Η πραγματική αγάπη... (Α' μέρος)

❤️Valentine's Day 2022
 
   Έφτασε και φέτος ο Mr. Valentine! Και φυσικά και φέτος, όπως κάθε χρόνο τέτοια ημέρα, γράφω το κατιτίς μου.😊
 
 
 
    Αγάπη! Έρωτας
Τι όμορφο πράγμα, συναίσθημα, τροφή! 
Ένα από τα ωραιότερα συναισθήματα που υπάρχουν. Ένα συναίσθημα δυνατό που μπορεί να νιώθει ο άνθρωπος, συγκεκριμένα, ειδικά και γενικά.

   Τι θεωρώ Εγώ ότι είναι "αγάπη" και "έρωτας";

   Για μένα έρωτας και αγάπη είναι αυτό το συναίσθημα που προέρχεται από πολλές πηγές, που βγαίνει από τα βάθη της ψυχής μου για άνθρωπο ή αντικείμενο ή ακόμα για οτιδήποτε με κάνει να ξεχειλίζω από θετική ενέργεια χαράς και χαμόγελου. Είναι όλη αυτή η αίσθηση που περιγράφεται χωρίς να περιγράφεται ακριβώς ή εύκολα.

   Να πω πως άλλο "αγάπη" κι άλλο "έρωτας". Ναι μεν μοιάζουν, φαίνονται ότι είναι το ίδιο ή περίπου στην ίδια συχνότητα κύματος αλλά δεν είναι ακριβώς το ίδιο, ξεχωρίζει το καθένα σαν μοναδικό κομμάτι. Φυσικά όταν ενώνονται, τότε μιλάμε για την ιδανική ένωση των συναισθημάτων.

   Ο έρωτας είναι ένα κομμάτι φωτιά και λάβρα. Δημιουργία και καταστροφή. Ηρεμία και τρικυμία. Ύψος και κενό. Ανάγκη και παρηγοριά. Ένα χαζό χαμόγελο και μια ανόητη λύπη. Αδυναμία και δύναμη. Αλήθεια και παραμύθι. Παράδεισος και κόλαση. Μια χαρούμενη αρχή, μια ευτυχισμένη διαδρομή, ένα λυπηρό τέλος και μια συγκινητική ανάμνηση. Είναι ένα ατελείωτο ταξίδι αναζήτησης και μια Ιθάκη προσωπική. Ο έρωτας είναι όλα εκείνα τα φανερά και κρυφά που αναζητάμε μέχρι να φτάσουμε στην υπέρτατη δύναμη που είναι η αγάπη.
 
 

   Ο έρωτας είναι κινητήρια δύναμη για τον άνθρωπο μα είναι και ανασφάλεια, συνεχής υπερανάλυση, αϋπνία, δάκρυα, πόνος, μπορεί και μαζοχισμός, σε σημείο να καίγεσαι μέσα σου για κάποιον λόγο. Ο έρωτας όμως αν αξίζει πραγματικά σε κάνει να ξανά γεννιέσαι από τις στάχτες του.

   Όχι! Ούτε ο έρωτας, ούτε η αγάπη, ούτε δυο ερωτευμένοι, ούτε καν η ίδια η σύνδεση, η ένωση, η σχέση δεν είναι καθόλου και τίποτα εύκολο για κανέναν.

   Ούτε για εκείνους που τον βιώνουν λες και έχουν κολυμπήσει σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα, ούτε για εκείνους που έχουν αράξει στο λιμάνι τους. Και όποιος λέει ότι ο έρωτας είναι εύκολα διαχειρίσιμος, για μένα λέει ψέματα πρώτα απ' όλα στον ίδιο του τον εαυτό.

   Όχι Κυρία μου και Κύριε μου, κανένας έρωτας, καμία σχέση δεν είναι τόσο εύκολα διαχειρίσιμη και πόσο μάλλον να κρατήσεις την φλόγα αναμμένη συνεχώς ή για πάρα πολύ καιρό ή όσο πιο μακριά πάει. Θέλει οπωσδήποτε δυο μαγνήτες, δυο καρδιές να κολλάνε, θέλει
κόπο, θέλει προσπάθεια, θέλει υπομονή, θέλει σεβασμό, θέλει να της δίνεις τροφή καθημερινά, να είσαι εκεί γι' αυτήν την σχέση και αυτήν εκεί για σένα.

   Πείτε μου, ποιος έρωτας φυσιολογικός, παράλογος, παράνομος, φανερός ή κρυφός είναι εύκολος, χωρίς στιγμές εκρήξεις συναισθημάτων, ανασφαλειών, αρνητικών σκέψεων που κάποιες φορές μπορεί να ξεφύγεις λιγάκι και να περπατήσεις σε τεντωμένο σκοινί. Θα μου πείτε τώρα! Μα γιατί θα πρέπει σώνει και ντε να περπατήσεις σε τεντωμένο σκοινί για τον έρωτα σου; Γιατί πολύ απλά, και αυτό το πράγμα είναι ο έρωτας. Ένα τεντωμένο σκοινί που κάθε μέρα, σιγά-σιγά, αργά και ίσως βασανιστικά πρέπει να το περπατάς για να φτάσεις μέχρι την απέναντι πλευρά και να γευτείς όλα τα αμέτρητα καλά της στοιχεία.
 
  
❤️Valentine's Day 2022 by mariaparask29_photography
Αλίμονο σε όσους δεν τόλμησαν, δείλιασαν, φοβήθηκαν, δεν πίστεψαν, δεν ένιωσαν, πρόδωσαν, απίστησαν, κορόιδεψαν, ξεγέλασαν, ξεφτίλισαν, δε σεβάστηκαν τον "έρωτα" που τους δόθηκε σαν δώρο της ζωής. Εκεί που πολλοί άνθρωποι ονειρεύονται, διψούν, περιμένουν, αναμένουν, καρτερούν να τους χτυπήσει -έστω μια φορά- η πόρτα του απόλυτου έρωτα. Αρκεί να τον ζήσουν, αρκεί να γευτούν κάθε σπιθαμή της δύναμης του, κι ας περπατήσουν σε
αχαρτογράφητα νερά.
 
   Ευλογημένοι όσοι τόλμησαν, δεν δείλιασαν, δεν φοβήθηκαν. Για την κερδισμένη ευκαιρία, την ανοιγμένη πόρτα, για το ονειρικό ταξίδι της  διαδρομής. Ευλογημένοι όσοι τόλμησαν να κάνουν την αρχή, να αφεθούν, να ερωτευτούν, να ενωθούν, να δεθούν, να πορευτούν, να παλέψουν, να πολεμήσουν, να μην εγκαταλείψουν, να αντέξουν, να κερδίσουν, να χάσουν και στο τέλος να αγαπήσουν και να αγαπηθούν.
 
   Αυτό που ονομάζουμε "έρωτα" είναι ένα από τα πιο σημαντικά ταξίδια που οφείλει ο καθένας -έστω μια φορά- να ζήσει στη ζωή του όσο και να κοστίζει ακριβά. Μικρή ή μεγάλη διαδρομή δεν έχει και τόσο σημασία. Για τον καθένα μετριέται διαφορετικά. 
 
   Όσο μεγάλη σημασία έχει το ξεκίνημα, άλλο τόσο μεγάλη σημασία έχει η κατάληξη. Όποια κι αν είναι αυτή! Και η κατάληξη στον έρωτα είναι ξεκάθαρα η πραγματική αγάπη. Αυτή μένει στο τέλος ή αυτή πρέπει να μένει στο τέλος. "Η πραγματική αγάπη"! Αυτό είναι το κλειδί, αυτό είναι το μυστικό, αυτό θα πρέπει να είναι και το καλύτερο "happy end" στο φινάλε του βιβλίου της ζωής σου!
 
 
Συνεχίζεται... 
 
 
📌 Μοιραστείτε την παρούσα ανάρτηση...❤️ Μοιραστείτε την αγάπη...❤️ Νιώστε την...
❤️ Ακούστε την... ❤️ Αφιερώστε την...❤️ Δηλώστε την.......❤️


 


Sophia Loren & Tonis Maroudas - Τι είναι αυτό που το λένε αγάπη (1957)

Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
τι είν' αυτό, τι είν΄αυτό
που κρυφά τις καρδιές οδηγεί
κι όποιος το 'νιωσε το νοσταλγεί

Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
τι είν' αυτό, τι είν΄αυτό
γέλιο, δάκρυ, λιακάδα, βροχή
της ζωής μας και τέλος κι αρχή

Ποτέ ποτέ κανένα στόμα
δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμα

Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
τι είν' αυτό, τι είν΄αυτό
που σε κάνει να λες το σκοπό
σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ

Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
τι είν' αυτό, τι είν΄αυτό
στο λεπτό που σου δίνει φτερά
κι είναι λύπη μαζί και χαρά

Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
τι είν' αυτό, τι είν΄αυτό
γέλιο, δάκρυ, λιακάδα, βροχή
της ζωής μας και τέλος κι αρχή

Ποτέ ποτέ κανένα στόμα
δεν το 'βρε και δεν το 'πε ακόμα

Τι είν' αυτό που το λένε αγάπη
τι είν' αυτό, τι είν' αυτό
που σε κάνει να λες το σκοπό
σ' αγαπώ, σ' αγαπώ, σ' αγαπώ
.




 
Διαβάστε επίσης:
_______________
😍Γράφω για την Valentine's Day: Ολες οι σχετικές αναρτήσεις!
Άρθρα σχετικά με "ΑΓΑΠΗ/ΈΡΩΤΑ"
☺Χιουμοροκατάσταση με την Μαρία #2 - 34 Ερωτήσεις Που Θα Ήθελα Να Κάνω Στον Πρώην Μου 
😂Χιουμοροκατάσταση με την Μαρία #4 - 20 προτάσεις δώρων με -τρελή- φαντασία
 
 
 
 
 
 
 

✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿

 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...



Maria Paraskevopoulou
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

  1. Μαράκι μου έτσι είναι. Το point είναι η πραγματική αγάπη! Αλλά...Θέλει πολύ δουλειά και σε ατομικό πλαίσιο, αλλά και στο πλαίσιο της σχέσης.
    Το τραγούδι καταπληκτικό απλά!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου άρεσε αυτή η ανάρτηση. Είναι γεμάτη αγάπη, όμορφα συναισθήματα και δροσερές σκέψεις. Και τις χρειαζόμαστε Μαρία μου αυτές τις εποχές. Εύχομαι η ζωή σου, κορίτσι μου, να είναι πάντα γεμάτη με πραγματική αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes