🎅Γράμμα στον Άγιο Βασίλη #6: Καλέ μου Άγιε Βασίλη… (2022)

🎅Γράμμα στον Άγιο Βασίλη #6: Καλέ μου Άγιε Βασίλη… (2022)



🎅Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

  Ξέρω πως φέτος άργησα να σου γράψω γράμμα αλλά ξέρεις κάτι; Είτε Χριστούγεννα, είτε Πρωτοχρονιά το φετινό μου γράμμα θα Σε και θα Με συνοδεύει για όλη την νέα χρονιά που όσα ευχηθώ σαν δώρο να μου φέρεις, θα τα φέρεις μέχρι να με επισκεφτείς ξανά τα επόμενα Χριστούγεννα. Είμαι βέβαιη γι' αυτό!
 
   Πριν σου πω όσα θέλω να σου πω, να σου ζητήσω αλλά και να ευχηθώ, θέλω να σου πω πως στο Σχολείο που εργάζομαι φέτος την ημέρα που κλείσαμε πολλά από τα παιδιά μου είπαν για σένα πως "δεν υπάρχεις".
 -Κυρία δεν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης! μου είπαν κάποια πιο μικρά.
Βρε γιατί το λέτε αυτό; Αυτός που ήρθε σήμερα στις τάξεις σας και σας μοίρασε δωράκια, ποιος ήταν;
  -Κυρία, όχι αυτός δεν ήταν ο Άγιος Βασίλης, ήταν κάποιος άλλος άνθρωπος. Ο κανονικός Άγιος Βασίλης δεν υπάρχει πια. Η μαμά μας, μας έχει πει την αληθινή ιστορία ότι ο Άγιος Βασίλης έχει πεθάνει. Δεν ζει πια.
  Εντάξει βρε κι έτσι να είναι, σημασία έχει πως όσο υπάρχει στην καρδούλα μας, θα είναι πάντα ζωντανός τέτοιες ημέρες, έτσι δεν είναι;
   Κυρία, ναι έχετε δίκιο, αφού υπάρχει στην καρδιά μας...
 
 Άλλα πάλι παιδιά λίγο πιο μεγάλα μου είπαν:
  -Κυρία σιγά τον Άγιο Βασίλη, αυτός δεν ήταν ο Άγιος Βασίλης. Αφού Κυρία δεν υπάρχει στα αλήθεια. Μόνο στα όνειρά σας και στα όνειρά μας υπάρχει. (γελάγανε)
  Βρε, κι έτσι να είναι, χίλιες φορές να υπάρχει στα όνειρά μας παρά στους εφιάλτες μας. Να θυμάστε πως ο Άγιος Βασίλης με κάποιον τρόπο υπάρχει στη ζωή μας με κάποια άλλη μορφή. Αρκεί μέσα μας να έχουμε αγάπη και πίστη για καθετί όμορφο που θα μοιάζει μαγικό. Κάπως έτσι είναι και ο Άγιος Βασίλης. Κάτι ξέρω που σας λέω.
   
 Τελικά ξέρεις που καταλήξαμε; Συμφωνήσαμε όλοι στο εξής. Υπάρχεις κάπου μέσα μας. Και αυτό νομίζω είναι αρκετό, ό,τι και να πιστεύει ή ό,τι και να λέει ο καθένας.
 
   Προσωπικά, το ξέρεις πως δεν έπαψα ποτέ μα ποτέ να πιστεύω σε σένα. Πάντα είσαι παρών σαν θαύμα... καθημερινά κι όχι μόνο τις ημέρες των Χριστουγέννων.
 

  
  Όπως θα θυμάσαι, όλα τα χρόνια που σου γράφω γράμματα, σου μιλάω για το "Το κουτί των συναισθημάτων"🎁💛 Φέτος όμως δεν θα σου μιλήσω καθόλου γι' αυτό το κουτί. Ισχύει ακόμα αυτό το κουτί για μένα αλλά όχι πια σε τέτοιο βαθμό, όπως πίστευα τόσα χρόνια. Άλλαξαν πολλά πια μέσα μου εσωτερικά. Έπρεπε και αναγκάστηκα να αλλάξω πολλά μέσα μου, γιατί έπρεπε να επιβιώσω λογικά και σκληρά και όχι πια τόσο συναισθηματικά.
  
   Στο γράμμα που σου έγραψα το 2017, σου είχα πει για το κουτί: "....Για τον υπόλοιπο κόσμο, στείλε σε όλους το γνωστό μου "Κουτί των συναισθημάτων" μπας και εκτιμήσουν κάποια αισθήματα, μπας και καταλάβουν την σημασία του "Σ' αγαπώ", "Να προσέχεις"... Εγώ από πέρσι δεν το χρειάζομαι πια αυτό το κουτί διότι όλα αυτά τα συναισθήματα του κουτιού τα έχω και με το παραπάνω και δε φοβάμαι ότι θα τα χάσω, γιατί πολύ απλά και δυστυχώς θα μείνω ένα κορίτσι που γεννήθηκε με καλή και σπάνια ψυχή. Δεν τα λέω Εγώ αλλά μιλούν τα γεγονότα της ζωής μου και η αξιοπρεπής συμπεριφορά μου." δυστυχώς ή ευτυχώς δεν ξέρω και απόλυτα να σου πω, αυτό το κουτί το έχουν πραγματικά ανάγκη κάποιοι άνθρωποι που τελικά μου φέρθηκαν άδικα άσχημα. Από την άλλην, και το κουτί αυτό να τους χάριζε η ζωή σαν δώρο, ίσως τελικά να μην το εκτιμούσαν πραγματικά. Γιατί σαν άνθρωπος εκτιμάς ή δεν εκτιμάς αυτά που πραγματικά αξίζουν και πόσο μάλλον όταν τα έχεις και επιλέγεις να τα πετάξεις στα σκουπίδια για άλλα της στιγμής. Τέλος πάντων, ο καθένας κάνει τις επιλογές του...
 
🎅Καλέ μου Άγιε Βασίλη,

Μαρία (Συλλεκτικό Κορίτσι) 2022
 
 Θεωρώ πως όλη την χρονιά ήμουν -όπως πάντα, καλώς ή κακώς, ευτυχώς ή δυστυχώς δεν ξέρω σίγουρα να σου πω- ένα Καλό Παιδί που δεν έχασα ούτε το παιδί που διατηρώ μέσα μου μα ούτε την ανθρωπιά μου. Ναι, ομολογώ πως υπήρξα κάποια στιγμή (για κάποιους που τους βολεύει να έχουν φτιάξει μια τέτοια εικόνα) αυτού του "άνθρωπος με κακία" επειδή η αδικία, τα ασύστολα ψέματα, οι κατηγορίες, οι απειλές, οι ευθύνες, οι κακίες... των άλλων προς εμένα και προς την ασφάλεια της ζωής μου, να αναγκάστηκα να τους βάλω στην θέση τους με την πιο σκληρή πλευρά μου, αυτής του να σου λέω κατάμουτρα και με αποδείξεις όλες τις αλήθειες των γεγονότων που προσπαθεί ο άλλος να μου επιρρίψει για να έχει ψεύτικη καθαρή συνείδηση.
 
  Ναι, ομολογώ λοιπόν πως σε αυτή την  μοναδική στιγμή υπήρξα δίκαια σκληρή (και όχι αυτό το καλό και ευαίσθητο κορίτσι ...του χεριού τους), όχι όμως κακό παιδί και κακός Ά-νθρωπος. Αν ήθελα να φερθώ σαν κακό παιδί και ακόμα χειρότερα σαν κακός άνθρωπος, πίστεψέ με μπορούσα άνετα να γίνω και από τα δυο. Και ευκαιρίες είχα, πολλές! και ακόμα περισσότερους λόγους. Κι όμως! Η επιλογή μου ήταν να παραμείνω ένας Καλός Άνθρωπος με αξιοπρέπεια και να κοιτάξω μπροστά για τα καλύτερα... όπως και ήρθαν! Όπως και θα έρθουν τα ακόμα καλύτερα.

 🎅Καλέ μου Άγιε Βασίλη,
  η κάθε χρονιά της ζωής μας γράφει την πραγματική ιστορία μας, ακόμα κι αν εμείς οι ίδιοι -επειδή έτσι μας βολεύει- γράψουμε ή διηγηθούμε μια ψεύτικη χρονική ιστορία. Τι νόημα όμως έχει; Αφού, κανένας μας δεν ξεφεύγει από τα πραγματικά γεγονότα και από την ίδια την αλήθεια της ιστορίας. Οπότε; Εσύ ξέρεις καλύτερα αν όντως ήμουν καλό ή κακό παιδί. Το ότι μέσα στην χρονιά έλαβα όλα τα δώρα που μου χρώσταγε η ζωή και Εγώ η ίδια σε μένα, νομίζω πως η απάντηση είναι ξεκάθαρη.😉 
 
 
 
 
 🎅Καλέ μου Άγιε Βασίλη,
 Για την νέα χρονιά, το 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ θα ήθελα να μου φέρεις δυο από τα πιο ακριβά και πολυτιμότερα δώρα που υπάρχουν:
  •  Υγεία, Υγεία, Υγεία... και απεριόριστη (και άλλη, έτσι για να βρίσκεται θετικά περίσσεια) Δύναμη.
   Αυτά τα δυο εύχομαι τελευταία στον εαυτό μου και σε όλο τον κόσμο όταν αντεύχομαι.
 Όταν έχουμε την ψυχική και σωματική υγειά μας και δύναμη εσωτερική, ψυχική, συναισθηματική, μυαλού... έχουμε και φως... έχουμε και φτερά... έχουμε και χαμόγελα χαράς... έχουμε ατομικά και προσωπικά όσα χρειαζόμαστε για να αντέξουμε τα πάντα... για να παλεύουμε για τα πάντα... για να γίνουμε καλύτεροι, γεμάτοι και χαρούμενοι Ά-νθρωποι... για να κερδίσουμε τα πάντα... όσα επιθυμούμε... όσα μας αξίζουν... όσα πραγματικά χρειαζόμαστε για εμάς και όσους αγαπάμε και μας αγαπάνε αληθινά.
 
  
Μαρία (Συλλεκτικό Κορίτσι) 2022
  Θέλω λοιπόν αυτά τα πολύτιμα δώρα ...να συνεχίσεις να μου τα φέρνεις και το 2023. Το 2021 και στα μισά του 2022 που σχεδόν τα έχασα από τον -αχρείαστο- Γολγοθά που άδικα πέρασα, ξέρω πως είναι να προσπαθείς να τα κερδίσεις πάλι με μοναχικό προσωπικό ατελείωτο αγώνα. Και τα κέρδισα ξανά στον απόλυτο βαθμό και δεν πρόκειται ποτέ ξανά για τίποτα και για κανέναν να τα ξανά χάσω.  Οπότε, όπως καταλαβαίνεις π
ιστεύω και το ξέρεις από την ιστορία μου πως βραβευμένα αξίζω να τα έχω και το 2023.😂 #αυτογνωσίαλέγεται 
 
 
 
 
 
 
 
 
Merry Christmas 2022  Δεν σου ζητάω υλικά δώρα, διότι όσα μου λείπουν, θα τα πάρω μόνη μου, σιγά σιγά. Στην πραγματικότητα, δεν μου λείπει κανένα και τόσο σημαντικό υλικό δώρο. Για την ακρίβεια, στην παρούσα φάση δεν μου λείπει τίποτα και κανένας για να σου ζητήσω να μου το φέρεις σαν δώρο. Αυτή την στιγμή έχω αυτά ακριβώς, όλα εκείνα και όσους χρειάζομαι πραγματικά. Και το κυριότερο ΔΕΝ έχω όλα αυτά, όλα εκείνα και όλους αυτούς που τελικά δεν χρειαζόμουν, δεν μου έκαναν κανένα καλό και δεν ήταν δώρα αλλά ψίχουλα χωρίς ουσία.
   
My xmas tree 2022
 
 
 
Απ' την άλλην, ό,τι επιπλέον άλλο καλό νομίζεις πως αξίζει να μου φέρεις μέσα στο 2023, και τα καλά δεχούμενα και τα κακά δεχούμενα, αρκεί όμως αυτά να με πηγαίνουν στα ακόμα καλύτερα.🙏
 
 
 
 
 
 
 
🎅Καλέ μου Άγιε Βασίλη,
   σε όλο τον υπόλοιπο καλό κόσμο να φέρεις Υγεία, Δύναμη και Φως ...και κάπου μέσα από αυτά μπορεί να σωθεί ο Άνθρωπος και ο τούτος κόσμος και ό,τι καλό υπάρχει να βγει από μέσα προς τα έξω.
 
 
🎅Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,
 Σου στέλνω ένα γλυκό φιλί!
 Φιλί / Kiss
    
Χριστουγεννιάτικο δέντρο / xmas tree 
 
 
 Μαρία / Maria
  Χριστουγεννιάτικο δέντρο / xmas tree


Χριστουγεννιάτικο δέντρο / xmas tree Διαβάστε σχετικές αναρτήσεις: Χριστουγεννιάτικο δέντρο / xmas tree

------------------------------------ 

►Διαβάστε περισσότερα Χριστουγεννιάτικα Δρώμενα 

Δρώμενο: Το Xmas δέντρο των bloggers: Χ... όπως λέμε "Χαμόγελο" (22/12/2020) 

Δρώμενο: 🎄Το Xmas δέντρο των bloggers 2020 στολίστηκε!🎄 (25/12/2020)

24 Days Challenge! #24 γράμματα, 24 Λέξεις, 24 αναρτήσεις… (Συλλεκτικά κομμάτια, σου λέω!)

✑Κάθε σκέψη κι ένα γράμμα του ελληνικού αλφαβήτου! Οι σκέψεις της Μαρίας!   

☺Τα αλφάβητα των σκέψεων: Xmas Edition☺

📜Οι 10 δικές μου ευχές για το 2020! / My 10 Wishes for 2020!

🎄My Christmas Wish List 2019!

Christmas Award 2013! Χριστουγεννιάτικες ερωτήσεις-απαντήσεις! 

☃The Christmas Tag 2015 

☺Tag: It’s Christmas Time! (2013)☺


 

Μαρία / Maria


✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿


Newsletter / Ενημερωτικό Δελτίο by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

  Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην 🔑Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog.







Μπορείς επίσης να με στηρίξεις απλά κλικ...
buymeacoffee by syllegwstigmes
 


Υπογραφή: Μαρία Παρασκευοπούλου (♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫)

*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των 3 ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ - ✎Οι Συγγραφικές Μου Στιγμές✎ & ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ και ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ by mariaparask29_photography.
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, όχι για Εμπορική Χρήση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς πρώτα τη συγκατάθεσή και έγκρισή της κατόχου. 
Αν ενδιαφέρεστε για ανα-δημοσίευση θα πρέπει να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μου.  
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
 Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes