⌛Keep a 5 Year Journal 2015: Days 16 - 22 (Νοέμβριος 2015) #2

⌛Keep a 5 Year Journal: Days 16 - 22 (Νοέμβριος 2015) #2


Δευτέρα 16/11/2015: Τι σου άρεσε περισσότερο σήμερα στην ημέρα σου.
  Η συνάντηση μου μετά από πάρα πολλούς μήνες με έναν πολύ καλό μου Φίλο, που αγαπώ και εκτιμώ όσο κανέναν άλλον. Και για μια ακόμη φορά συνειδητοποίησα πως δεν έχει καμιά σημασία η απόσταση ή ο χρόνος που μπορεί να χωρίζει τους ανθρώπους, παρά μόνο τα συναισθήματα που έχει ο ένας  για τον άλλον και πόσο μάλλον όταν είναι αμοιβαία και ανιδιοτελή μέσα στο πέρασμα του χρόνου. 


Τρίτη 17/11/2015: Ποια είναι η ένοχη σου απόλαυση;
  Νομίζω δεν έχω καμιά ενοχική απόλαυση. Όλες τις απολαύσεις τις απολαμβάνω χωρίς ενοχές. Ακόμα και την καθημερινή σοκολάτα που τρώω, τελικά το κάνω χωρίς ενοχές. Και στο φινάλε, σιγά μην νιώθω ενοχές για πράγματα (ό,τι κι αν είναι αυτά!) που με κάνουν να αισθάνομαι ωραία, μέσα κι έξω μου. (φυσικά όταν αυτές οι απολαύσεις, δεν κάνουν κακό στους άλλους!)


Τετάρτη 18/11/2015: Τι σε ενόχλησε σήμερα;
  Ο εαυτός μου! Δε λέει να φύγει η στεναχώρια και η πικρ-ί-α (και η απογοήτευση μου από άνθρωπο που δεν το περίμενα) που νιώθω και εξαιτίας αυτών των συναισθημάτων έχω σκαμπανεβάσματα στην διάθεσή μου. Ξέρω πως θα περάσει και αυτή η "δοκιμασία" αλλά θέλω τον χρόνο μου... όπως πάντα. 


Πέμπτη 19/11/2015: Τι σου έδωσε έμπνευση σήμερα;
  Η συνάντηση μου με τον συγγραφέα κ. Τσεπενέκα (ΕΔΩ σας έχω μιλήσει) για να συζητήσουμε για την παρουσίαση-ομιλία μου για το βιβλίο του που θα γινόταν την επόμενη μέρα και να πιούμε καφεδάκι και να αλληλο-γνωριστούμε λίγο καλύτερα. Είπαμε πολύ ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα και πραγματικά νιώθω πολύ τυχερή που στο δρόμο μου συναντάω τέτοιους Ανθρώπους. Διότι και γίνομαι καλύτερος Άνθρωπος με το να μαθαίνω, να διδάσκομαι και να παίρνω έμπνευση και να την χρησιμοποιώ υπέρ μου.


Παρασκευή 20/11/2015: Περιέγραψε ένα συναίσθημα που προκάλεσες σε κάποιον σήμερα.
  Σήμερα ήταν η παρουσίαση-ομιλία, οπότε τα συναισθήματα που ένιωσα ήταν πολλά και διαφορετικά, μια κρύο-μια ζέστη. Ένιωσα αρχικά, άγχος, άγχος και πάλι άγχος σε ηλίθιο -τσάμπα κόπος που λένε- βαθμό. Αλλά επίσης ένιωσα και χαρά που έλαβα αλλά και που έδωσα-προκάλεσα σε άλλους, σε γνωστούς, Φίλους και αγνώστους. Οι θερμές χειραψίες, τα λόγια, οι κουβέντες, οι αγκαλιές, τα χαμόγελα που έλαβα και φυσικά ανταπέδωσα ήταν τόσο μα τόσο δυνατά συναισθήματα που στο τέλος της νύχτας, ελάφρυναν την φάση της στενοχώριας μου και της έτσι κι έτσι διάθεσης μου.  

Σάββατο 21/11/2015: Συμπλήρωσε την φράση: «Σήμερα είδα.................» 
... τίποτα;! Αν και γιόρταζα σήμερα, δεν πήγα πουθενά, ήμουν όλη μέρα στο σπίτι, στο κρεβάτι από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ. Όλη η κούραση, μου βγήκε αυτή την ημέρα. Κι από την άλλη ένιωθα πως θέλω να ξαπλώσω μπας και σταματήσω να σκέφτομαι.

Κυριακή 22/11/2015: Συμπλήρωσε την φράση: «Σήμερα άκουσα.................»
"Μαρία πονάει το δόντι σου;" από την μαμά. Γιατί είχα το χέρι μου στο μάγουλό μου και νόμιζε (και καλά νόμιζε) πως πονούσε το δόντι μου. Καλά, που και που πονάει ένα από τα μέσα-μέσα δόντια μου, μιας και έφυγε το σφράγισμα, αλλά μπροστά στον "πόνο" που νιώθω στην καρδιά-ψυχή, τον πόνο του δοντιού τον αντέχω πιο εύκολα και για πολύ. 




Keep a 5 Year Journal: 365 days


  Αυτές ήταν οι επόμενες 7 ερωτήσεις/απαντήσεις της εβδομάδας που μας πέρασε για το project/στήλη "Keep a 5 Year Journal: 365 days". Την επόμενη (αν όχι νωρίτερα) Κυριακή 29/11/2015 θα ανεβάσω ανάρτηση με τις τελευταίες 8 ερωτοαπαντήσεις, κι έτσι θα ολοκληρώσω το "μηνιαίο ημερολόγιο" μου για τον μήνα 'Νοέμβριο'.




Υ.Γ.1: Επειδή πολλοί με ρωτήσατε πότε γιορτάζω κανονικά και έχετε μπερδευτεί, να σας πω λοιπόν ότι όλα μου τα χρόνια, από μικρή γιορτάζω και τις δυο γιορτές, δηλαδή και 15/08 και 21/11. Η κανονική μου είναι στις 21/11. Απλά Εγώ τιμώ το όνομα (το πήρα που το πήρα με δυσκολία!) και την Παναγία και γι' αυτό τις γιορτάζω και τις δυο. Και δεν το αλλάζω αυτό, για κανέναν λόγο! Τώρα, αυτό με το "παντρεμένες-ανύπαντρες-παρθένες" κλπ.  συγγνώμη Εγώ αυτά δεν τα καταλαβαίνω.

Υ.Γ.2: Όσο για την παρουσίαση-ομιλία μου, να σας πω για αρχή ότι όλα πήγαν καλά, καλύτερα από όσο περίμενα και ας είχα λιώσει στο άγχος, Εγώ η ανόητη... Περισσότερα θα σας πω και θα σας δείξω τις επόμενες μέρες. 

 





 
_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

13 σχόλια :

  1. Ε, μαααα! Πες τα, βρε Μαράκι! Στις απολαύσεις ΔΕΝ πρέπει να νιώθουμε ενοχές! Ασφαλώς και εννοείται το "όταν δεν κάνουμε κακό στους άλλους"!
    Πάρε το χρόνο σου και ξεπέρασε ό,τι και όποιον σε πόνεσε και προσπάθησε να σκέφτεσαι πράγματα που σε κάνουν χαρούμενη και υπερήφανη! Όπως το ό,τι τα πήγες περίφημα στην παρουσίαση!
    *Καλά κάνεις και γιορτάζεις 2 φορές! Σιγά να μη δώσεις και λόγο από πάνω!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου! (Μην αφήσεις το δοντάκι σου να πονάει... Άντε να του ρίξει καμιά ματιά ο γιατρός... Περαστικούλια!)
    Α, στόλισες εδώ μέσα, ε? Μάλλον πρέπει να κάνω κάτι κι εγώ...! Υπέροχο και πολύ ζεστό το ντεκόρ σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, μαααα! Εγώ τα λέω όπςω βλέπεις Γιάννα μου! Όλα θα περάσουν, όπως έχω περάσει άλλα κι άλλα!
      Καλά εννοείται και δεν θα δώσω λόγο ούετ θα απολογηθώ που Εγώ τιμώ και τις δυο γιορτές... όποιος έχει πρόβλημα, ας πάει να το λύσει με κανέναν άλλο, Εγώ έχω εξηγηθεί και όποιος κατάλαβε-κατάλαβε.
      Όσο για το δόντι, πρέπει κάποια στιγμή να πάω, γιατί θα μου κάνει ζημιά... έχει ιστορικό το συγκεκριμένο.
      Στόλισα μωρέ! Αν και δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλω, αλλά δεν έχω υπομονή για κάτι παραπάνω. καλό είναι κι έτσι, όμορφο!
      Τα φιλιά μου αγαπημένη! ♥

      Διαγραφή
  2. Καταρχην μαλλον πρεπει να στολισω κι εγω σιγα σιγα εεεΕ?? χοχοχο :P Κατα δεύτερον παλι υπεροχες οι απαντησουλες σου
    Κατα τρίτον αντε να δεις δοντακι!Θα ποναει περισσοτερο μετα! σε φιλω πολυ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα να στολίσεις κι εσύ, που είμαι σίγουρη ότι θα μας καταπλήξεις με την ομορφιά. Εγώ δεν έχω και πολύ υπομονή και διάθεση για κάτι παραπάνω.... αλλά είναι όμορφο κι έτσι! Οι απαντήσεις μου είναι πάντα υπέροχες, γιατί είμαι Εγώ 'υπέροχη'. Όσο για το δοντάκι μου, πρέπει με την πρώτη ευκαιρία να πάω να το κοιτάξω, γιατί και πολύ το άφησα. Σε φιλώ φιλενάδα και καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα Μαράκι μου!!!
    Πολύ μου αρέσει ο στολισμός σου!!! Άντε να μπούμε όλοι στο κλίμα να ανέβουμε σιγά σιγά.
    Σε πολλά πράγματα σε νιώθω. Και ειδικά σε αυτόν τον εσωτερικό πόνο. Να σου πώ κάτι που έμαθα; Αγκάλιασε τον. Κάντον δικό σου. Αγάπησε τον. Τότε μόνο θα φύγει.

    Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρθα μου, τον πόνο μου, τον κάθε πόνο μου, πάντα τον αγκαλιάζω/τον κάνω δικό μου/τον αγαπάω γιατί έτσι με τον χρόνο μπορώ να τον ξεπεράσω καθαρά, τελείως και να πάω παρακάτω.
      Χαίρομαι που σου άρεσε ο στολισμός μου! Άντε σιγά-σιγά να μπούμε στο κλίμα γιατί έχουμε "κάτσει" πολύ στο κλίμα που βιώνουμε καθημερινά με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η ζωή είναι σήμερα, αύριο δεν ξέρεις! Μόνο έτσι θα τα αντιμετωπίζουμε όλα πιο εύκολα.... Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου για μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  4. καλημερα Μαρακι μου και καλη εβδομαδα
    περιμενω να διαβασω την εμπειιρια σου για την παρουσιαση
    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε λίγες ημέρες, φαντάζομαι Κική μου!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου για μια όμορφη εβδομάδα να έχεις!

      Διαγραφή
  5. Μαράκι μου αρχικά να σου πω πως περιμένω και εύχομαι οι επόμενες μέρες να σε βρουν καλύτερα και στο πόνο του δοντιού και από την στεναχώρια στην ψυχούλα σου. (Θες να δείρουμε κάποιον; Υπέρ της βίας δεν είμαι αλλά είναι βάλε μια φωνή!).
    Δεύτερον να σου πω και ευχές από εδώ για την γιορτούλα σου, όλα τα καλά να σου έρθουν, γιατί είσαι κορίτσι γλυκό και σου αξίζει.
    Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά στην παρουσίαση, αν και δεν είχα αμφιβολία ;)
    Σου στέλνω φιλί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, καλύτερα είμαι , σιγά-σιγά! Δεν χρει΄ζεται να δείρετε κανέναν, προς το πα΄ρον καθαρίζω μόνη μου αλλά αν χρειατσώ βοήθεια, θα "τσακίσουμε" μπας και βάλουμε μερικο΄ςυ στην θέση τους. Όχι βία, απλώς μια φωνή. Χαχα!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου για την γιορτούλα μου και που χάρηκες για την παρουσίαση.
      Σε φιλώ! Να έχεις μια όμορφη εβδομάδα!

      Διαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Μαρία μου.
    Δεν γνώριζα ότι γιορτάζεις και τον Νοέμβριο!
    Καλές γιορτές να έχεις και του χρόνου (στον στολισμό αναφέρομαι!)
    Το μπλογκ εγώ δεν το στολίζω.Νομίζω ότι βάζω ένα δεντράκι μόνο; Δεν θυμάμαι καθόλου! αχαχαχα!
    Φιλάκια πολλά κοριτσάρα μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ πολύ Αριστέα μου!
      Από πέρσι (αν και όχι και πρόπερσι) στολίζω το blog μου, έτσι για να μπάινω πιο πολύ μέσα στο κλίμα. Αφού και το blog μου είναι σαν το δεύτερο σπίτι μου!
      Τα φιλιά μου αγαπημένη και καλή εβδομάδα να έχεις! ♥

      Διαγραφή
  7. Μαράκι μου, ξέχασα να σου γράψω και για το στολισμό στο μπλογκ! Με το καλό να έρθουν οι γιορτές, με υγεία και αγάπη για όλο τον κόσμο! :)
    Χαίρομαι που όλα πήγαν καλά με την παρουσίαση (καλά μέχρι να πάρω μπρος εγώ περί τίνος πρόκειται, φέξε μου και γλίστρησε), που είδα και στο facebook..! Μπράβο σου! Να μην έχεις άγχος για τον εαυτό σου καθόλου, όπως βλέπεις πάντα τα καταφέρνεις περίφημα! ;-)
    Εύχομαι πολλές συναντήσεις ακόμα με αγαπημένα σου πρόσωπα, αν και η εκτίμηση και η αγάπη δε χάνονται μέσα από την απόσταση και μέσα από το χρόνο.. είμαστε λίγο πολύ όλοι απορροφημένοι με τις υποχρεώσεις μας, αλλά όταν μας δίνεται η ευκαιρία πάντα θέλουμε να βλέπουμε όσους αγαπάμε!
    Ξέρω πως θα το ξεπεράσεις το όποιο θέμα προέκυψε, όπως επίσης και την πικρία που αισθάνεσαι, κάνε κουράγιο Μαράκι μου, όλα θα φτιάξουν γλυκιά μου!
    Πολλά πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes