⌛Keep a 5 Year Journal 2015: Days 23 - 30 (Νοέμβριος 2015) #3

⌛Keep a 5 Year Journal 2015: Days 23 - 30 (Νοέμβριος 2015) #3


Δευτέρα 23/11/2015: Συμπλήρωσε την φράση: «Σήμερα μύρισα.................»
   Σήμερα μύρισα ένα άρωμα που μου είχε κάνει δώρο ένας πολύ αγαπημένος Συμμαθητής-Φίλος μου, το Νοέμβριο του 2013. Το κρατάω στο ντουλάπι μου ως αναμνηστικό, για να μου θυμίζει εκείνη την εποχή και την πολύ όμορφη ανιδιοτελής Φιλία μας.

Τρίτη 24/11/2015: Συμπλήρωσε την φράση: «Σήμερα νιώθω.................»
  Σήμερα ένιωσα χαλαρά με το μάθημα των Αγγλικών (που πάντα με άγχωναν και συνεχίζουν να με αγχώνουν λιγάκι!). Το ευχαριστήθηκα και το διασκέδασα! (Τι ωραία αίσθηση να ευχαριστιέσαι και να διασκεδάζεις συγχρόνως με ό,τι ασχολείσαι!) Συνήθως έχω ένα ψιλό άγχος να το πω; έναν κόμπο στο λαιμό να το πω; πατατράκ να το πω; όταν έρχεται η σειρά μου να μιλήσω στο μάθημα, γιατί νομίζω πως θα τα πω λάθος. Αλλά χαζομάάάάρες βρε Μαρία, αφού το έχεις κοπελιά και με τα Αγγλικά, γιατί αυτή η 'αμφισβήτηση' προς τον εαυτό σου και στις ικανότητές σου; Ε, γιατί;;;

Τετάρτη 25/11/2015: Εάν είχες ένα μόνο παράθυρο που θα μπορούσες να κοιτάζεις για 6 μήνες, τι θέα θα ήθελες να έχει;
  Μα φυσικά θα ήθελα να έχω τη θέα της θάλασσας (αφού ξέρετε πόση αγάπη της έχω!) αυτού του απέραντου γαλάζιου/μπλε που με χαλαρώνει, με ηρεμεί, με γαληνεύει, με ξεκουράζει, με απελευθερώνει, με ταξιδεύει, με γοητεύει, με παθιάζει, με εμπνέει ...που με κάνει να νιώθω ότι υπάρχει τελικά τόση ομορφιά σε αυτό τον κόσμο, σε αυτή τη ζωή, σε αυτό τον πλανήτη Γη. Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα τα προσφέρει η θέα της θάλασσας.

Πέμπτη 26/11/2015: Περιέγραψε ένα έντονο συναίσθημα που ένιωσες σήμερα.
  Ένιωσα το συναίσθημα της "απελευθέρωσης" (επιτέλους! όπως έχω δηλώσει, πάντα χρειάζομαι τον χρόνο μου αλλά και ένα χέρι βοηθείας (συζήτηση, κουβέντα κλπ.) και επίσης Εγώ ξέρω για μένα, καλύτερα από τον καθένα) από τα αρνητικά συναισθήματα, όπως της 'απογοήτευσης', της 'στενοχώριας', της 'πίκρας', της 'θλίψης' και του 'θυμού' που ένιωθα τις τελευταίες περίπου 3 και βάλε, εβδομάδες, όπως ένιωσα την ανάγκη να τα πω ΕΔΩ. Επίσης, ένιωσα "ανακούφιση" γιατί πρώτον, πέρασε και αυτή η φουρτούνα και δεύτερον, στις ξεκάθαρες -με αλήθεια κι ειλικρίνεια- συζητήσεις παύουν να υπάρχουν παρεξηγήσεις. Και οφείλω ένα ευχαριστώ ...σε κάποιον, κάπου.

Παρασκευή 27/11/2015: Ποια είναι τα σχέδια σου για απόψε;
  Μπροστά στον υπολογιστή μου να αρχειοθετώ (για τρίτη μέρα) τα προσωπικά αρχεία μου σε ξεχωριστούς φακέλους, αφού πριν 4 μέρες, κάτι έγινε και τα έχασα όλα (έπαθα πανικό μιλάμε!) από τον εξωτερικό σκληρό δίσκο. Ευτυχώς με ένα πολύ ωραίο, εύκολο και χρήσιμο προγραμματάκι επανέφερα μεγάλο ποσοστό από τα αρχεία μου. Περισσότερα θα σας πω σύντομα σε σχετική ανάρτηση μου.

Σάββατο 28/11/2015: Περιέγραψε το πρωινό σου.
  Ξύπνησα, όπως συνήθως, πριν τις 08:00. Αλλά σηκώθηκα στις 09:00 και κάτι, αφού είχα κοιμηθεί στις 05:00 το πρωί. Ήπια το καθημερινό χλιαρό νεράκι με λεμόνι και μέλι, έκανα της δουλειές του σπιτιού (με μουσικούλα πάντα!), ενδιάμεσα έβαλα πλυντήριο, έπαιξα κυνηγητό με τον σκύλο μου τον Rex, ετοιμάστηκα, άπλωσα τα ρούχα κι έφυγα για να συναντηθώ με τη Φίλη μου για καφεδάκι. Και γενικώς η υπόλοιπη μέρα κύλισε όμορφα, χαλαρά με Φίλους αγαπημένους. (Εξάλλου, την Κυριακή, θα κάνω γενική καθαριότητα στο σπίτι και θα στολίσω το δεντράκι μου και ...ωχ! για τις υπόλοιπες μέρες θα με πεθαίνει η μέση μου, πάλι.)

Κυριακή 29/11/2015: Τι σε ανησύχησε σήμερα;
  Τίποτα το ιδιαίτερο δεν με ανησύχησε. (ευτυχώς Παναγία μου!) Τις Κυριακές, λέω να παίρνω ρεπό από τις "ανησυχίες, στενοχώριες, νεύρα" κλπ. αρνητικά συναισθήματα. Άντε γιατί έχουμε ξεφύγει τελείως από το μέτρο, με το να χανόμαστε καθημερινά στο λαβύρινθο της δύσκολης καθημερινότητας και ξεχνάμε πως οφείλουμε τα Σαββατοκύριακα (κάποιοι το βρίσκεται υπερβολή το Σ/Κ; άντε κρατείστε την Κυριακή) να τα περνάμε λίγο πιο χαλαρά, κάνοντας πράγματα που μας χαλαρώνουν, μας ξεκουράζουν και σπάνε την ρουτίνα. Άσε που φορτίζουμε και τις μπαταρίες μας (100% για να κάνουμε και σωστή δουλειά!) για να είμαστε πιο αποδοτικοί όλη την εβδομάδα που έρχεται. Έχω άδικο βρε παιδιά;

Και μένει μια ακόμη ερώτηση, η παρακάτω, για την τελευταία ημέρα του Νοέμβρη. Λέω να την απαντήσω κι αυτήν για να ολοκληρώσω το "μηνιαίο ημερολόγιο" μου για τον μήνα Νοέμβριο. Και συνεχίζω γερά για τις 31 ερωτοαπαντήσεις του Δεκέμβρη.

Δευτέρα 30/11/2015: Κάτι που ξεκίνησες ή ολοκλήρωσες τον Νοέμβριο.
  Λοιπόν, ξεκίνησα να γράφω 3 ιστορίες (Το είχα αναφέρει ΕΔΩ, στην 1η μέρα του μήνα) και κατάφερα, με εκείνα και με τ' άλλα, να ολοκληρώσω τις δυο. (κάτι είναι και αυτό!)













___________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
  ©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

18 σχόλια :

  1. Χαίρομαι που είσαι καλύτερα και πέρασε η φουρτούνα! :)
    Επίσης καλή δύναμη με τη γενική καθαριότητα (κάναμε πριν λίγες μέρες και ψοφήσαμε στην κούραση). Καλές ετοιμασίες για τις γιορτές Μαράκι μου! Με το καλό, με υγεία!!!
    Και στα αγγλικά σε καταλαβαίνω, είχα το ίδιο "άγχος", αλλά όλα θέμα συνήθειας είναι, μη στενοχωριέσαι, και να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση! Κανένας μας δεν ήξερε, γι' αυτό πήγαμε σε φροντιστήρια και δεν μπορεί, έχουμε μάθει!! ;-) Αυτό να σκέφτεσαι!
    Σε φιλώ πολύ πολύ!
    Καλό απόγευμα!!!! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, είμαι καλά και κάθε με΄ρα καλύτερ. Αφού δεν αξίζει να στεναχωριέμαι για κάτι που τελικά δεν άξιζε!
      Η καθαριότητα έγινε και ωχ! η μεσούλα μου αλλά βλέπω το αποτέλεσμα και το χαίρομαι.
      Έχεις δίκιο για τα Αγγλικά! Αυτό θα σκέφτομαι!
      Να είσαι καλά κουκλίτσ αμου!
      Χαίρομαι που χαίρεσαι!
      Σε φιλώ! Κλαή εβδομάδα και καλές γιορτές να έχουμε και την Υγειά μας! ❤

      Διαγραφή
  2. Μπορώ να κρατήσω το αίσθημα της "απελευθέρωσης" που αναφέρεις και αυτή την υπέροχη αίσθηση που σου ξύπνησε το άρωμα?
    ;-)
    Μου άρεσε εννοείται η χαλαρή διάθεση του Σαββατοκύριακου και ελπίζω η μεσούλα σου να μη σε βασανίσει τις επόμενες ημέρες!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά (και μην έχεις άγχος για τα Αγγλικά σου! Και στο κάτω-κάτω, και λάθος να κάνεις, θα το διορθώσεις και την επόμενη φορά θα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση, γιατί μέσα από το λάθη μας μαθαίνουμε! Ναι?)
    ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, ομορφιά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννα μου, να τα κρατήσεις... αχ! νιώθω καλά και είμαι καλύτερα, επιτέλους!
      Η μέση ελπίζω να μην με ταλαιπωρήσει, γιατί είναι ένα από τα χειρότερα μου!
      Έχεις δίκιο κι εσύ (όπςω και πιο πάνω η Αναστασία μας) για τα Αγγλικά.
      Τα φιλιά μου αγαπημένη μου!
      Καλές γιορτές να έχουμε! ❤

      Διαγραφή
  3. Μαράκι μου η θέα της θάλασσας είναι όντως υπέροχη, εγώ θα διάλεγα βέβαια ένα μικρό χωριό στολισμένο χριστουγεννιάτικα, αλλά εγώ δεν είμαι και νορμάλ άνθρωπος χαχα
    Μην έχεις άγχος με τα αγγλικά. Αυτό μας έλειπε. Να διαβάζεις και να προσπαθείς και από εκεί και πέρα να μην σε νοιάζει τίποτα. Trust yourself ;)
    Με το καλό να στολίσεις το δεντράκι σου, να μπεις και εσύ σε xmas mood και εύχομαι να μην ταλαιπωρηθείς από την μεσούλα γιατί δεν παλεύεται ο πόνος.
    Σου στέλνω φιλί για καλή εβδομάδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι καθόλου άσχημη η θέα του μικρού χωριού στολισμένο χριστουγεννιάτικο! Αγαπώ τα χωριά και πόσο μάλλον στολισμένα... χεχε!
      Θα προσπαθήσω αν μην έχω άγχος για τα Αγγλικά. Το δεντράκι μου το στόλισααααα! Είναι ένα μικρό πανέμορφο δεντράκι στο δωμάτιο μου και το χάιρομαι και φυσικά έχω μπει ήδη σε x-mas mood. Όσο για την μέση μου, δυστυχώς ταλαιπωρούμε και ειδικά σήεμρα και αύριο είναι δύσκολες μέρες με υποχρεώσεις έξω και θα τη βγάλω δύσκολα. Αλλά μασάω; δεν μασάω! Χαχαχα! (το κακό είναι ότι ποτέ δεν παίρνω χάπια για κανέναν πόνο δυνατό, εκτός από κανένα πονοκέφαλο!)
      Καλή εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα Μαρία μου
    Μεγεια το στολισμενο μπλοκοσπιτακι σου
    Μου φτιαχνει τη διαθεση ειλικρινα
    Και εσυ Αγιο Βασιλίτσα υπέροχη
    Με το καλό να ερθει ο νεος μηνας
    Φιλια πολλα και καλη εβδομαδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, χαίρομαι που σου αρέσει το στολισμέενο μου blogοσπιτάκι!
      Με το καλό να έρθει ο καινούργιος -γιορτινός- μήνας!
      Καλή εβδομάδα να έχεις!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Δεν ειναι υπέροχο το αίσθημα της απελυεθέρωσης??Περναω κι εγώ μια μικρή περιοδο κρίσης και περιμένω πως και πως να το νιώσω ξανά!!!
    Σε φιλω πολυ μικρη χριστουγεννιάτικη Φιλεναδα μου!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, όσες φορές το έχω νιώσει, ήταν λες και γεύτηκα τη γαλήνη μέσα μου! Ευτυχως ήρθε νωρίτερα από όσο πίστευα!
      Θα το νιώσεις κι εσύ, μην μου ανησυχείς! Όλα το χρόνο τους θέλουν, εκείνος (ο χρόνος) ξέρει καλύτερα.
      Καλή εβδομάδα Φίλη μου!

      Διαγραφή
  6. Τι ωραία η ερώτηση της Τετάρτης!
    Τι θέα θα ήθελες για 6 μήνες!
    Μαρία μου στόλισες και του χρόνου χαρά μου !
    Μπράβο που τηρείς τελικά το ημερολόγιο.
    Περιμένω να με διαφωτίσεις με το σώσιμο των αρχείων!
    Πάω τρέχοντας να δω τι έχασα με τούτα και με κείνα τις προηγούμενες μέρες ( αν έχασα☺)
    Φιλάκια και καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, όντως ωραία η ερω.6 που φυσικά αναμενώμενη η απάντησή μου, τι άλλο; Θάλασσα!!!
      Θα το συνεχίσω και θα το τηρίσω γιατί μου αρέσει!
      Έρχεται μέσα στην εβδομάδα η ανάρτηη με το "σωσιμο" αρχείο. Άσε, γιατί ακόμα δεν ξεμπέρδεψα με την αρχειοθέτηση!
      Καλή μας εβδομάδα και Καλό μήνα!

      Διαγραφή
  7. ωραίες σκέψεις και συναισθήματα Μαράκι.. το πιο σημαντικό είναι αυτό που κάνεις να το κάνεις με αγάπη φυσικά! καλή συνέχεια, καλή εβδομάδα και καλό μας μήνα! φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου, όταν κάτι το κάνεις με αγάπη, τότε θα σε "κουράζει" λλιγότερο.
      Καλή μας εβδομάδα και Καλό μας μήνες!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  8. Καταρχήν να σου πώ κάτι που μόλις πρόσεξα. Πέραν του αρχικού συναισθήματος ότι είναι ωραία να γράφω κάθε μέρα, συνειδητοποιώ ότι μου αρέσει πολύ να διαβάζω και τις ημέρες των άλλων φίλων που συμμετέχουν. Δεν ξέρω, είναι σαν να είμαστε κοντά κατά κάποιον τρόπο!
    Λοιπόν.. Πιάνω μια μια τις ημέρες γιατί σχεδόν σε όλες έχω κάτι να πώ!

    Η Δευτέρα ήταν πολύ ιδιαίτερη τελικά για όλους μας, με αναμνήσεις! Μια μαγική blogική χρυσόσκονη μας ένωσε!

    Την Τρίτη σου την απόλαυσα γιατί "μάλωσες" τον εαυτό σου που κάποιες φορές τον αμφισβητείς!

    Την Τετάρτη μου θύμισες ένα τέτοιο παράθυρο. Ενός ανθρώπου που σπάνια μιλάμε, αλλά όταν τα καταφέρνουμε είμαστε μπροστά σε μια τεράστια τζαμαρία στο σπίτι του που βλέπει το απέραντο γαλάζιο!

    Την Πέμπτη. Αχ αυτή η Πέμπτη! Πόσο σπουδαία ημέρα για εσένα!!!! Είναι υπέροχο το συναίσθημα της απελευθέρωσης! Είναι κάτι σαν "ανταμοιβή" για την υπομονή μας στα δύσκολα!

    Της Παρασκευής τα καμώματα θα τα περιμένω σε ανάρτηση, γιατί είναι αρκετά χρήσιμο αυτό το προγραμμάτακι και μακριά απο εμάς αλλά όλο και σε κάποιον μπορεί να χρειαστεί!

    Το Σάββατο για κάποιον λόγο σε έκανα εικόνα στο σπίτι σου! Αν ποτέ συναντηθούμε θα σου πώ αν ταίριαξε η εικόνα που έφτιαξα στο μυαλό μου με την πραγματικότητα!

    Όσο για την Κυριακή σου, απλά καταπληκτική! Ρεπό στα πάντα! Θα το εφαρμόσω κι εγώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Μάρθα, για όλες τις ημέρες είχες κάτι να γράψεις! Δεν παίζεσαι! Είσαι μοναδική! Χαίρομαι που κάπως έτσι, με αυτό το project γνωριζόμαστε όλοι μας λίγο καλύτερα. Λοιπόν, Είμαι τόσο δίκαιος Άνθρωπος που πάντα πρώτα μαλώνω εμένα. Ποτέ δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω! Κι αν δεν με μαλώσω και λιγάκι (αλλά να με χαιδεύω όμως γιατί για πολλά χρόνια μόνο σφαλιάρες και κατηγορίες μου έριχνα!) πως θα συνέρχομαι;! Πω πω, έκανα εικόνα την ...Τετάρτη σου! Η Πέμπτη ήταν υπέροχη και επιτέλους ξανά βρήκα τον εαυτό μου! Και ναι! είναι σαν "ανατμοιβή" για την υπομονή (και όχι μόνο) στα δύσκολα! Και κάποια στιγμή, για όσα τραβάμε πρέπει να ανταμειβόμαστε, που και που!
      Για της "Παρασκευής τα καμώματα" έρχεται μέσα στην εβδομάδα! Θα είναι χρήσιμη σε πολλούς! Το Σάββατο με έκανες εικόνα; Αααα, αν ποτέ συναντηθούμε, (όπως λες κι εσύ) να μην ξεχάσω να σε ρωτήσω πως με φαντάστηκες! Πλάκα θα είχα, έ;
      Όσο για τις Κυριακές, τέλος!!! Ρεπό στα πάντα, στα άσχημα, στα αρνητικά! Πρέπει όλοι μας να το εφαρμόσουμε!
      Μάρθα μου, σ' ευχαριστώ για το απολαυστικό (ΣΑΝ να κάναμε συζήτηση) σχόλιο σου! ❤

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes