Νεόπτωχοι: «Μια νέα κοινωνική τάξη που ολοένα αυξάνει»

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

    Οι νεόπτωχοι είναι μια νέα κοινωνική τάξη, στην οποία ανήκουν οι νέοι άνεργοι πτυχιούχοι, οι χαμηλόμισθοι που δύσκολα τα φέρνουν βόλτα, οι απολυμένοι, τα μέλη μονογονεϊκών ή πολύτεχνων οικογενειών, κ.λπ. Αυτή η νέα κατηγορία ανθρώπων πορεύεται σε μια κοινωνία ενός οικονομικού και ανταγωνιστικού «πολέμου», που προσπαθεί να επιβιώσει όλο και πιο δύσκολα σ’ έναν κόσμο που οι έχοντες πλουτίζουν όλο και περισσότερο και οι μη έχοντες θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους… των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων.

    Στη χώρα μας η ανεργία εκτιμάται ότι έχει φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα, που αυτό σημαίνει ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι ζουν με το φόβο και το άγχος ότι οι μεν… απ’ τη μία στιγμή στην άλλη θα βρεθούν χωρίς δουλειά, και οι δεν… δεν θα μπορέσουν να εργαστούν έστω και για ένα κομμάτι ψωμί. Μάλιστα μεγάλη μερίδα πολιτών πιστεύει ότι η οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας και με τα επώδυνα, σκληρά και συνάμα άδικα οικονομικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση, προς όφελος της διάσωσης και προστασίας της χώρας(όπως δήλωσε ό ίδιος   Πρωθυπουργός της χώρας μας Γιώργος Παπανδρέου), θα φέρει μεγάλες αλλαγές τόσο στη διαμόρφωση του τόπου, όσο και στην Ζωή των ίδιων των πολιτών, λέγοντας επίσης ότι θα περάσουμε χειρότερες μέρες απ’ αυτές που πέρασαν οι προηγούμενες γενιές.

    Πάντως, όπως και να έχουν τα πράγματα, το γεγονός είναι ένα˙ οι νεόπτωχοι βιώνουν την χειρότερη τάξη πραγμάτων και θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν (και όλοι μας) καταστάσεις και δυσκολίες άθλιες και απάνθρωπες.

Το απόλυτο συναίσθημα του καθενός;
…ένα αβέβαιο – "σκοτεινό" - μέλλον!


Μαρία Παρασκευοπούλου


**Το παραπάνω κείμενο το είχα γράψει, όπως βλέπεται κι απ’ την ημερομηνία, πριν 1 χρόνο, για το μάθημα της ‘Κοινωνιολογίας’. Τότε απλά ο χρόνος μετρούσε αντίστροφα… μέχρι να έρθει η ώρα της εξόντωσης… της κατηφόρας της χώρας μας… και της δικιάς μας! Εν έτη 2011… απλά προσπαθούμε να επιβιώσουμε!!! 



 __________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes