Tag: “Το παιχνίδι των απραγματοποίητων ονείρων μου!”



   Μιας και τον τελευταίο καιρό είμαι σε mood γλυκόπικρης γεύσης, κάθισα να διαβάσω τα post που είχα γράψει και ανεβάσει στο πρώτο μου –προσωπικό- μου blog “PASSION {ΠΑΘΟΣ"}” (που όμως το έχω κλειδώσει και δεν είναι πλέον δημόσιο) και έπεσα πάνω σε ένα post με τίτλο “Το παιχνίδι των απραγματοποίητων ονείρων!” που το ανάρτησα στις 16/10/2010, δηλ. 2 χρόνια πριν.

Το συγκεκριμένο post λοιπόν ήταν μια πρόσκληση από μια αγαπημένη blogger-αναγνώστρια του blog μου τη Μαρία, για να γράψω/μοιραστώ κάποια από τα όνειρα που έχω στη Ζωή μου. Διαβάζοντάς το λοιπόν, είδα με μεγάλη μου χαρά ότι τα όνειρα που είχα γράψει πριν 2 χρόνια όχι μόνο δεν ήταν απλά σκέψεις ή όνειρα της στιγμής αλλά επιθυμίες που υπάρχουν και θα υπάρχουν -ωσότου και εφόσον πραγματοποιηθούν- στα βάθη της ψυχής μου. Έτσι σκέφτηκα την συγκεκριμένη ανάρτηση να τη ξανά δημοσιεύσω σ’ αυτό το blog και να μπει και αυτή στο αρχείο του “ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ”. 

Έναστρη νύχτα (1889)
Vincent Van Gogh

  Το παιχνίδι λέγεται “Το παιχνίδι των απραγματοποίητων ονείρων”. Όνειρα!!! Όνειρα έχω πολλά! Και ποιος άνθρωπος δεν κάνει και δεν έχει όνειρα; Και ποιος άνθρωπος δεν ονειρεύεται; Όλοι δικαιούμαστε να κάνουμε όνειρα-ρεαλιστικά και μη.

«Αν πάψεις να ονειρεύεσαι, σημαίνει πως σταματάς και να ζεις», λέω συχνά και το πιστεύω απόλυτα αυτό. 

Μόνο ένα πράγμα κάνει τα όνειρα αδύνατο να πραγματοποιηθούν. Ο φόβος της αποτυχίας!
-Paulo Coelho-
  Πέρσι στην τελευταία τάξη του Γυμνασίου η καθηγήτρια της Γλώσσας μας ζήτησε να γράψουμε μια έκθεση με θέμα: “Να γράψεις το δικό σου κείμενο για κάποια όνειρά σου για το μέλλον που σε συνεπαίρνουν” και έγραψα τα τρία μεγαλύτερα όνειρα που έχω. Σας παραθέτω λοιπόν, κάποια αποσπάσματα από αυτή την έκθεση που είχα γράψει λίγους μήνες πριν, που όμως ισχύουν μέχρι σήμερα και θα ισχύουν πάντα.


  Φαντάζομαι πως είμαι ραδιοφωνική μουσική παραγωγός και παίζω μουσική και τραγούδια που εγώ λατρεύω και μέσα απ’ τη δική μου φωνή οι ακροατές θα έχουν μια παρέα σε στιγμές μοναξιάς, χαλάρωσης, χαράς και λύπης. Γιατί, Music is (my) Life!
Ένα άλλο; Φαντάζομαι πως είμαι στιχουργός. Γράφω που γράφω στίχους, θα μου άρεσε αυτά που γράφω να «τυλιχτούν» με μουσική και να γίνουνε όμορφα τραγούδια. Μέσα απ’ τα δικά μου λόγια, ξέρω ή πιστεύω θα μπορούσε να ταυτιστεί μαζί μου μια μερίδα κόσμου. (εδώ κολλάει και το προηγούμενο όνειρο)
  Ακόμη ένα; Φαντάζομαι πως είμαι συγγραφέας και μέσα από τις δικές μου ιστορίες (ηθικοδιδακτικές ιστορίες, φανταστικές ιστορίες) τους δικούς μου αληθινούς ή φανταστικούς χαρακτήρες, άνθρωποι που αγαπούν τις ιστορίες και τα βιβλία θα βρουν ένα κομμάτι απ’ τη δική τους τη Ζωή, τον δικό τους χαρακτήρα… όπως βρίσκω εγώ η ίδια όταν διαβάζω κάποιο βιβλίο. (ήδη εδώ και κάποια χρόνια γράφω…)

  Τέλος, ένα μεγάλο όνειρο κι ίσως το μεγαλύτερο της ζωής μου και μάλλον υπερέχει απ’ όλα τ’ άλλα, είναι κάποτε να αποχτήσω ένα δικό μου σπίτι. Δεν ονειρεύομαι παλάτι αλλά ένα σπίτι, έστω και μικρό, πάλι ευχαριστημένη θα ήμουν. Όταν θα νιώθω πως δεν χωράω πουθενά, πως δεν ανήκω μαζί με τους “άλλους”… το δικό μου σπίτι θα είναι το καταφύγιό μου και η ασφάλεια μου. ***

  Αυτά είναι τα μεγαλύτερα όνειρα που έχω. Όπως βλέπεται τα δικά μου όνειρα δεν είναι απλά, δεν είναι εύκολα, αντιθέτως είναι -ίσως- ακατόρθωτα. (Εξάλλου πάντα υπάρχει το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν ποτέ και μπορεί απλά να μείνουν απωθημένα.) Τα παραπάνω είναι τα ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ όνειρα που έχω και αυτά ακριβώς σας περιγράφω… τα απραγματοποίητα… μέχρι στιγμής!!! Ζητάω μήπως πολλά;  Σίγουρα υπάρχουν κι άλλα λιγότερο ακατόρθωτα και ίσως πιο απλά και πραγματοποιήσιμα. Πάντως, το σίγουρο είναι πως εκεί στην άκρη του μυαλού μου υπάρχει η ελπίδα πως θα καταφέρω να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα ή έστω κάποια απ’ αυτά. Ούτως ή άλλος, πάντα λέω το εξής: «Ας ονειρευόμαστε! Τουλάχιστον τα όνειρα δίνουν ελπίδες, έστω και ψεύτικες». Εξάλλου, ποτέ δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και η μοίρα. Σωστά;







__________________________________________

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.

Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!

Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *

*All rights reserved

4 σχόλια :

  1. Μην σταματήσεις ποτέ να κάνεις όνειρα.
    Διότι είναι πηγή ζωής και έμπνευσης.
    Όποιος εργάζεται ανταμοίβεται και η ανταμοιβή είναι η εκπλήρωση των ονείρων του.

    Μην αποδεκτείς ποτέ ανθρώπους δίπλα σου που να μην έχουν όνειρα, και ειδικά αυτούς που σε αποτρέπουν ώστε να τα κάνεις πραγματικότητα.

    Προσπάθησε να εμπνεύσεις τους άλλους, και εμπνέοντας τους άλλους κάνεις και εσύ τα όνειρά σου πραγματικότητα.

    Φιλικά.

    Κώστας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. *Κώστα, ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Αυτά τα λόγια θα τα έχω στο μυαλό μου..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να μην με ευχαριστείς.

    Να ευχαριστείς τον εαυτό σου που διεκδικεί πράγματα.

    Κώστας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Κώστα, έχω αρχίσει να ευχαριστώ τον εαυτό μου αλλά και τον Θεό που διεκδικώ πράματα & όνειρα! Αλλά και πάλι ευχαριστώ, έτσι απλά γιατί έχω μάθει στη Ζωή μου να λέω "ευχαριστώ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes