Diary of Bliss 2014: #2 – Ξεκάθαρο τοπίο…


Τέλος Παιχνιδιού (Game over)


  Ε, ναι! Επιτέλους γράφω στο blog μετά από πολλές ημέρες. Βλέπετε με έφαγαν οι βόλτες, τα ξενύχτια που λέει ο λόγος, τα ταξίδια, η τεμπελιά και γενικά όλες αυτές τις τελευταίες ημέρες απολάμβανα την ηρεμία, την χαλάρωση που τόσο πολύ αναζητώ στη Ζωή μου. Νομίζω πως μετά από τόση στεναχώρια, πίκρα (και λίγα λέω) που “έφαγα” ειδικά τον προηγούμενο μήνα. (δεν αναφέρω τίποτα, γιατί τα ξέρετε ήδη) τι καλύτερο από ένα μικρό διάλειμμα από την κλάψα και τη μιζέρια; (Έφτασε η ώρα για να ασχοληθώ με ευχάριστα πράγματα εδώ στο blog μου αλλά και εκτός αυτού…)

Εντάξει, και η κλάψα (προτιμώ τον τίτλο drama queen σας παρακαλώ, αν δεν σας πειράζει!) και η υποφερτή μιζέρια και η μοναξιά και το κλάμα και το “κλείνομαι στο καβούκι μου” και δεν θέλω άνθρωπο να δω και θέλω τον χρόνο μου κλπ., όλα μωρέ χρειάζονται. Όλα βέβαια μέσα σε λογικά πλαίσια. Και λέω πως και αυτά χρειάζονται, γιατί αν δεν τα περάσεις αυτά δεν μπορείς να ξεσπάσεις, να βγάλεις όλο σου τον πόνο προς τα έξω, να νιώσεις λίγο παραπάνω Άνθρωπος, να νιώσεις πως έχεις συναισθήματα, πως ζεις… δεν μπορείς και να πας παρακάτω. Πρέπει να λυγίσεις, να συρθείς, να βιώσεις τον “μικρό θάνατο” (αν πρόκειται για χωρισμό), να συνειδητοποιήσεις τι άξιζε και τι δεν άξιζε, τι αξίζει και τι δεν αξίζει και κυρίως να μάθεις ακόμη καλύτερα τον εαυτό σου και να πιστέψεις στις δυνατότητές σου.

 Έχω λοιπόν να δηλώσω εγώ η Μαρία (μήπως σας μοιάζω για ψωνάρα; κι ακόμα δεν έγινα διάσημη συγγραφέας τρομάρα μου! Το γνωστό μου χιούμορ βρε!) πως επιτέλους είμαι καλά! Τέρμα η κλάψα για το συγκεκριμένο γνωστό θέμα. Τέρμα οι αναφορές, οι σκέψεις και καθετί αρνητικό για το συγκεκριμένο θέμα, για τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Σήμερα, με αυτή την “ευχαριστήρια” ανάρτηση θα είναι και η τελευταία αρνητική. 

1 μήνας από τον μικρό θάνατο… 

1 μήνας και κάτι με πόνο, λύπη, δάκρυα, “κλεισμένη στο καβούκι μου”, με απορίες, συμπεράσματα, εφιάλτες, αϋπνίες, ξενύχτια, μοναξιά, αναπάντητα ερωτήματα, εικόνες, μηνύματα, φωτογραφίες, σκέψεις και κυρίως “Μου λείπει”

1 μήνας και κάτι με 3 τυχαίες συναντήσεις και είδα τα πάντα ξεκάθαρα μπροστά μου, στα μάτια μου, στα αυτιά μου. Όταν αυτό(ς) που αγάπησες “πέφτει στα μάτια σου”, τι απομένει μετά, εκτός από την εκτίμηση, αγάπη πάντα, ίσως και ”λύπηση”; Τα υπόλοιπα που ένιωσες, απλά κλειδώθηκαν κάπου πολύ βαθιά. Μονόπλευρα ήταν ούτως ή άλλος… 

1 μήνας και κάτι και σήμερα Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 ξεκαθάρισε εντελώς το τοπίο. Δεν χρειάστηκε να βάλω καν το χεράκι μου. Όλα ήρθαν τυχαία, από μόνα τους, όπως ξέρεις καλύτερα πάντα η ζωή.

   Σήμερα ομολογώ πως συνειδητοποίησα για τα καλά και την αλήθεια αυτών των στίχων από αυτό το τραγούδι (Δεν έχει δεύτερη φορά/κι ούτε καμία διαφορά/σε έβγαλα πρώτα απ' την καρδιά μου και σε τέλειωσα μετά)♬. 

Γιατί όταν εγώ φωνάζω πως η Ζωή σε βρίσκει με κάποιον τρόπο, κάπου, κάποτε… δεν με ακούει ποτέ κανείς.

Γιατί όταν εγώ φωνάζω πως η ανακούφιση, η δικαίωση, η ψυχική ελευθέρωση, το τέλος και η αρχή… η Ζωή, ο χρόνος, η μοίρα, ο Θεός ο ίδιος σου τα στέλνει την κατάλληλη στιγμή, κάποτε, αργά ή γρήγορα… δεν με ακούει ποτέ κανείς. Ίσως και κανείς να μην παίρνει και τόσο σοβαρά τις όποιες “Φιλοσοφίες μου”. Μπορείτε να μάθετε κάτι από εμένα, πιστέψτε με!

Χρειάστηκε 1 μήνας και κάτι για να καταλάβω ότι ποτέ δεν ανήκα εκεί που νόμιζα πως ανήκα. Γιατί πολύ απλά, ποτέ δεν έπαιξα με την καρδιά ενός ανθρώπου, ούτε σε διπλό ταμπλό, ούτε σε τριπλό ή έβδομο ταμπλό. (Τόσα ταλέντα, συγνώμη αλλά δεν έχω!) Είμαι ανίκανη να παίζω παιχνίδια ποντάροντας στα συναισθήματα ενός ανθρώπου. Μόνο στα επιτραπέζια  τύπου Monopoly, Scrabble κλπ. σε αυτά, ναι είμαι καλή.

Χρειάστηκε 1 μήνας και κάτι για να μάθω την αλήθεια που ήδη ήξερα από την αρχή, άντε από την μέση. Μια αλήθεια ή μάλλον πολλές αλήθειες που τις ήξερα αλλά όταν πέφτεις στην παγίδα του έρωτα, της αγάπης ή όπως ο καθένας το λέει, τότε δε βλέπεις τίποτα μπροστά σου ή μάλλον όλα τα βλέπεις “παραμυθένια”. (Βρε ξυπνήστε! Τα παραμύθια δεν ισχύουν στην πραγματική Ζωή!)

Πορεύομαι με την αλήθεια! Πάντα με αυτήν πορευόμουν στη Ζωή και θα συνεχίσω να το κάνω μέχρι το ύστατο χαίρε, το πιστεύει κάποιος είτε όχι. 

Λατρεύω την αλήθεια! Και χρειάστηκε πολλές φορές να “πέσω στη φωτιά”, να “βυθιστώ στο σκοτάδι”, να “τα παίξω όλα για όλα” για να μάθω την αλήθεια, ακόμα κι ας ήξερα πως θα με κατέστρεφε, θα με σκότωνε, θα με έφτανε σε ένα σημείο που θα είχε την ταμπέλα “Τέλος”.  

  Κι αν κάποιος δεν μπορεί να καταλάβει, να νιώσει, να ξεχωρίσει την αλήθεια μου και την περνάει για ψέμα ή είναι μπερδεμένος, λυπάμαι αλλά μάλλον ποτέ στη Ζωή του δεν έμαθε τι εστί πραγματική αλήθεια ή δεν κατάλαβε καθόλου τίποτα από εμένα. Ό,τι ψέμα και να πεις (και μιλάω για μεγάλα ψέματα και όχι για τα γνωστά ψεματάκια που λέμε όλοι μας!), κάποια στιγμή θα φανερωθεί η αλήθεια και τότε δεν σε σώνει τίποτα. Οπότε γιατί να παραμυθιάζεις;;;

Αγαπώ την αλήθεια ακόμα κι αν πονάει σαν μαχαιριά. Το ψέμα όμως πονάει περισσότερο. Και δεν σηκώνω κουβέντα πάνω σε αυτό. Αν λοιπόν, τις αλήθειες κάποιος τις μεταφράζει ως ψέματα, τότε λυπάμαι πραγματικά. Μόνος του βγάζει τα ματάκια του, καταστρέφει μια σχέση, έναν άνθρωπο, τον ίδιο του τον εαυτό. Μόνο γι’ αυτό λυπάμαι γενικώς, για τίποτα άλλο. 

Είμαι λοιπόν πλέον καλά! Δεν στενοχωριέμαι πια για “παλιά ξινά σταφύλια”, δεν ρίχνω σταγόνα δάκρυ για καταστάσεις και ανθρώπους που τελικά δεν αξίζουν περισσότερο από όσο πραγματικά αξίζουν. Δεν κολλάω στο τι έγινε, γιατί έγινε κλπ. Τις απαντήσεις εξάλλου τις έχω και αν δεν τις έχω όλες, δεν με νοιάζει πλέον να πάρω περισσότερες απαντήσεις. Καμιά απορία, κανένα “γιατί” δεν μου τρώει πια τη ψυχή. Και ούτε η ίδια η Καρδιά δεν της νοιάζει να μάθει κάτι περισσότερο από όσα ξέρει και κυρίως από όσα έχει νιώσει ή νιώθει. 

Ούτε “Εκείνη-η Καρδιά”, ούτε κι Εγώ δεν πονάμε πια, δεν νιώθουμε πως καιγόμαστε από τον “μικρό θάνατο”, ούτε κλαίμε για μια χαμένη μάχη. Χάσαμε μια ακόμη μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο.  Όταν “παίζεις” από την αρχή τίμια, δίκαια, έντιμα και με φανερά χαρτιά δεν έχει να φοβάσαι για τίποτα και κυρίως να παραδεχτείς τα λάθη σου και ίσως και να ζητήσεις συγνώμη. Όταν δεν τα κάνει κάποιος αυτά, μάλλον εκεί φαίνεται και “ ο σκάρτος”. Μια χαρά λοιπόν τα καταφέρνουμε! Αφού καταφέραμε και βγήκαμε –και πάλι- αλώβητες από την πιο χειρότερη παγίδα που πέσαμε ποτέ, στον έρωτα, στην αγάπη ή όπως αλλιώς το λένε, πάλι καλά! Μπορούμε να επιβιώσουμε μάλλον από τα πάντα. 

Δεν κρατάμε καμιά κακία! Ούτε νιώθουμε πλέον θυμό, οργή… Θέλουμε το καλό του άλλου και ειδικά των ανθρώπων που αγαπήσαμε και θεωρήσαμε “δικό μας άνθρωπο”. Αυτό είναι αυτονόητο!

Φυσικά και δεν ξεχνάμε! Περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι! Όσος καιρός κι αν περάσει, το άδικο θα πάρει αυτό που του αξίζει από το δίκαιο της ζωής. Όλα κι όλα! Είπαμε είμαστε ανώτερες, με κάποιο Α επίπεδο και με μια καλή ψυχή αλλά αυτό δεν αλλάζει πως κάποια μέρα, η δικαιοσύνη θα έρθει. Πρέπει το άδικο αλλά και η υποκρισία να δικάζεται αργά ή γρήγορα. Νόμος!  


Όλα καλά λοιπόν! Ξεκαθάρισε το τοπίο! Και είναι ωραία η αίσθηση που να πάρει! Σημασία έχει ότι έχω Πίστη, κοιτάζω μπροστά, πιστεύω ότι τα καλύτερα ακόμα δεν έχουν έρθει, είμαι ακόμα πιο δυνατή, (άλλωστε εμείς οι Σκορπιοί ξαναγεννιόμαστε από τις στάχτες μας), χαμογελάω ακόμα πιο πολύ,  βλέπω και παίρνω τα πράγματα πιο χαλαρά, με πιο πολύ χιούμορ, ζω τα ωραία συναισθήματα, τις ωραίες στιγμές και κυρίως νιώθω ανάλαφρη, χωρίς το βάρος του άδικου πόνου. Δεν είναι λίγο αυτό! Και δεν είμαι μόνο στα λόγια! Φαίνονται όλα αυτά ήδη από τις πράξεις μου… το βλέπουν και το εισπράττουν και οι γύρω μου… το βλέπω και το αισθάνομαι κι εγώ η ίδια. 


Και όπως λένε: “Επιτρέπεται να λυγίσεις αλλά επιβάλλεται να σηκωθείς!”


Και ο επίλογος αυτού του ωραίου αλλά με unhappy end παραμυθιού πιστεύω γράφτηκε με τον καλύτερο και πιο δίκαιο τρόπο, όπως μου άξιζε. Σ' ευχαριστώ…!





*Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος του Diary of Bliss 2014 από το Positive Thinking Greece 





__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

26 σχόλια :

  1. Στα καλύτερα από εδώ και πέρα..!
    Με πυξίδα τα όνειρά σου.. Πολλά φιλιά Μαρία μου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς Κατερίνα μου!
      Τα καλύτερα από 'δω και πέρα με πυξίδα τα όνειρά/στόχους μου.
      Τα φιλιά μου και από εμένα!

      Διαγραφή
  2. Παλι σε απολαυσα!!! Ημουν σιγουρη πως θα το ξεπερνουσες πολυ συντομα κοριτσακι μου. Εισαι μια δυνατη πεισματαρα υπαρξη. Χαιρομαι που αρχισαν ολα να μπαινουν και παλι στην θεση τους. Τα καλυτερα ερχονταιιι λεμε! πολλα φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαράκι μου, χαίρομαι που με απολαμβάνεις!
      Ξεπερνάς κάτι σχετικά πολύ σύντομα όταν σε βοηθάνε πολλοί παράγοντες... και κυρίως η δύναμη που κρύβουμε οι ίδιοι μέσα μας.
      Όλα μπήκαν στη θέση τους ήδη....
      Πάμε για τα καλύτερα.
      Τα φιλιά μου Σκορπίνα μου.

      Διαγραφή
  3. Μαρία μου, όπως το είπες κι εσύ κάποια στιγμή στην ανάρτησή σου: "η αλήθεια που ήξερα από την αρχή"... Αυτό τα λέει όλα. Αν μόνο δίναμε λίγη περισσότερη σημασία στην αρχή κάθε σχέσης στην εσωτερική μας φωνή που μας λέει την αλήθεια, όλα θα ήταν πιο εύκολα και λιγότερο επώδυνα...
    Έπαθες, έμαθες, πάμε παρακάτω λοιπόν! Και να σου πω και κάτι; Ό,τι δεν είναι αληθινό, δεν αξίζει να το συνεχίζεις γιατί καταστρέφεις τη ζωή σου!
    Σε φιλώ γλυκά!
    να σε προσέχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύα μου, αγαπημένη μου Εύα, έχεις δίκιο!
      Αν δίναμε περισσότερη σημασία στην αρχή.... όλα θα ήταν λιγότερο επώδυνα... για εύκολα δεν ξέρω, γιατί νομίζω και πιστεύω πως σε αυτή τη Ζωή ΤΙΠΟΤΑ δεν είναι εύκολο.
      Όμως σημασία έχει ότι στο τέλος όλα πήγαν καλά...
      Σ' ευχαριστώ πολύ! Με προσέχω ήδη....
      Σε φιλώ κι εγώ!

      Διαγραφή
  4. και ολα θα πανε καλα!
    ολα συνεχιζονται καλως! ναι; :)
    να περνας ομορφα Μαρακι μου!
    και θα ερθει οτι αξιζεις πραγματικα!
    φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά Κική και όλα θα πάνε καλά!
      Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου για μια όμορφη, αν και βροχερή Παρασκευή.

      Διαγραφή
  5. Πόσο χαίρομαι που σε συναντώ ξανά αισιόδοξη!
    Και ναι, δεν ξεχνάμε...προχωράμε όμως!
    Μπράβο Μαράκι μου ♥
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, κατά βάθος μωρέ είμαι πολύ αισιόδοξη, αλλά σαν παρεξηγημένο άτομο... καταλαβαίνεις! Χαχα!
      Έτσι ακριβώς, προχωράμε! Ε, μα!
      Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  6. Χαίρομαι που είσαι καλύτερα Μαρία :)

    Καλησπέρα και καλό Σ/Κ!

    Υ.Γ. Βρε μήπως να οργανώναμε καμία σκραμπλοκόντρα; χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο μου, εγώ να δεις πόσο χαίρομαι που επιτέλους είμαι καλά!
      Σκραμπλοκόντρα, έ; Καλό μου ακούγεται! Γιατί όχι;
      Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε!

      Διαγραφή
  7. Καλησπέρα Μαρία μου,
    Είχα περάσει και το πρωί αλλά δεν με άφηνε να σου σχολιάσω.
    Πολύ δυναμικά αποφασισμένη σε είδα και σε απόλαυσα. Μακάρι όλοι να είχαν την δύναμη να πουν τα λόγια σου.
    Εγώ σου εύχομαι πάντα η ψυχή σου να νιώθει ήρεμη, η καρδιά σου γεμάτη και το μυαλό σου έτοιμο για καρδιάς δημιουργίες.
    Σε φιλώ γλυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρίνα μου, ο blogger που και που κάνει τα δικά του!
      Καλά με είδες! Αποφασισμένη κάργα που λένε! Τη δύναμη να πω τα πράγματα με το όνομά τους και αλήθειες δεν φοβήθηκα ποτέ μου.
      Μακάρι η ψυχή μου να είναι πάντα ήρεμη, αυτό το αποζητάει. Η Καρδιά ούτως ή άλλος γεμάτη από συναισθήματα και το μυαλό αν και κάποιες φορές πολύ φορτωμένο από σκέψεις, μια χαρά δουλεύει....
      Να είσαι καλά! Σ' ευχαριστώ πολύ!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  8. Σπάσε το καβουκάκι σου και προχωρα Μαρακι μου! Η ζωη σε περιμενει να τη ζησεις και να τη γευτεις!
    Καλό απόγευμα :)
    Φιλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, αυτό το ρημαδοκαβουκάκι μου χρόνια τώρα προσπαθώ να το σπάσω, να το ξεφορτωθώ....
      Η Ζωή περιμένει κι εμείς εκείνην...
      Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

      Διαγραφή
  9. Όλα χρήσιμα είναι Μαρία μου! Και drama queens θα γινόμαστε και χαζοχαρούμενοι και απ' όλα... Όλα στη ζωή είναι! Και φυσικά ο καθένας έχει το δικό του χρόνο που μαθαίνει/καταλαβαίνει/ξεπερνάει πράγματα και καταστάσεις...
    Τα καλύτερα είναι μπροστά μας, αρκεί να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να τα δούμε χαχα!
    Μου αρέσουν πολύ και οι αλλαγές στο μπλογκ σου!
    Φιλάκια πολλά! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rylie μου, φυσικά και είναι όλα χρήσιμα!
      Και τα μάτια μου και τα αυτιά μου και την αγκαλιά μου και την καρδιά μου όλα ανοιχτά τα έχω.....
      Κι εμένα μου αρέσουν οι μικρόαλλαγές που έχω κάνει στο blog μου!
      Φιλιά κούκλα μου! ❤

      Διαγραφή
  10. αχ βρε κοριτσάκι μου ευτυχώς που πλέον είσαι καλά!είναι ωραίο να μαθαίνεις από τα λάθη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαρά μου, αγαπημένη μου Χαρά, ναι δόξα τω Θεό είμαι πολύ καλύτερα, για την ακρίβεια είμαι καλά, περνάω μια χαρά. Θυμάσαι τι μου είχες γράψει την προηγούμενη εβδομάδα ότι η καρδιά πρέπει να στέκεται περήφανη και δυνατή;; Ε, σε άκουσα! Έπαθα, έμαθα, έγινα σοφότερη.... όπως πάντα από όλες τις καταστάσεις που έζησα.
      :)

      Διαγραφή
  11. Έτσι σε θέλω! Και έτσι πρέπει στην τελική! Τα καλύτερα έρχονται :)) Γλυκό φιλάκι :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κι εγώ έτσι με θέλω! Γιατί μωρέ έτσι πρέπει στην τελική, όπως λες κι εσύ.... για τον εαυτό μας!
      Ναι, τα καλύτερα έρχονται!
      Ευχαριστώώώ!!!

      Διαγραφή
  12. Λοιπον... επειδή παντου κολλάει μια Καιτούλα, αυτή σου η αναρτηση με παραπέμπει στο να σου αφιερώσω το παρακατω κομμάτι!
    https://www.youtube.com/watch?v=r041n0oHMhs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ε μα ναι! Το έχουμε πει πως μια Καίτη κολλάει παντού!
    "Χρόνια που πέθαινα, χρόνια που τέλειωνα κι είμαι ακόμα εδώ
    Όλα τα λάθη μου έχω στην πλάτη μου, μα είμαι καινούργια εγώ
    Χρόνια που πέθαινα, χρόνια που τέλειωνα κι είμαι ακόμα εδώ
    Όλο το δάκρυ μου στέγνωσε, αγάπη μου, κι είμαι καινούργια εγώ"

    λέει το τραγούδι! Ε, μα ναι! Καινούργια Εγώ!
    Ευχαριστώ για την αφιέρωση!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes