⌛Keep a 5 Year Journal: Days 7-13 (Δεκέμβριος 2015) #2

⌛Keep a 5 Year Journal: Days 7-13 (Δεκέμβριος 2015) #2


Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015: Κάτι που έκανα σήμερα και δεν θέλω να το επαναλάβω.
   Σήμερα ήμουν σαν ένας τοίχος. Ο άλλος μου μιλούσε κι Εγώ με δυσκολία τον κοίταζα και επιπλέον ήμουν και αντιρρησίας σε ό,τι κι αν μου έλεγε, διότι τα έχω ξανά ακούσει και τι να πιστέψω... πάλι; Είναι αυτό που έγραψα ΕΔΩ τις προηγούμενες ημέρες. Τα έχω πάρει αλλιώς κάποια θέματα γιατί κουράστηκα, πραγματικά κουράστηκα να βλέπω το ίδιο κακό έργο ξανά και ξανά. Όμως τελικά, Εγώ, η Μαρία, δεν είμαι ούτε τοίχος, ούτε ντουβάρι, ούτε σκύλα, ούτε αναίσθητη... δεν είμαι τίποτα που δεν έχει συν-αίσθημα και αλήθεια. Κι Εγώ σήμερα δεν ήμουν και τόσο ο εαυτός μου! Ήμουν μια άλλη -κρύα- φιγούρα που πίεζα τον εαυτό μου να γίνω κάποια άλλη. Ε, όχι ρε συ! Κανένας, τίποτα και κανένας φόβος δεν θα με κάνει να είμαι μια άλλη. Είμαι-αυτή-που-είμαι και σε όποιον αρέσω και σε όποιον με αντέχει. Τελεία και παύλα!  

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015: Σήμερα επιλέγω να .................. ακούσω δυνατά Χριστουγεννιάτικα τραγούδια και να χορέψω! Και το έκανα!!! Είχα καιρό να το κάνω! Και μιας και ήμουν μόνη μου στο σπίτι... δεν έχασα την ευκαιρία! Σε 
Christmas mood, παρακαλώ!

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015: Σε ποιόν είπα την πρώτη καλημέρα σήμερα.
 "ΚΑΛΗΜΕΡΑ Θεούλη μου, Παναγίτσα μου, Χριστούλη μου, ΚΑΛΗΜΕΡΑ Πάντες, ΚΑΛΗΜΕΡΑ! Ελπίζω σήμερα να είναι μια όμορφη μέρα." Αυτά είναι τα καθημερινά μου λόγια μόλις ξυπνήσω το πρωί! (μη γελάτε! κάθε μέρα, μα κάθε μέρα, έτσι ξεκινάω την ημέρα μου!)

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015: Κάτι που άκουσα/είδα/ένιωσα σήμερα και δεν θα ξεχάσω.
 Ένιωσα χαρά, απόλαυση, ηρεμία, αγάπη, ανακούφιση, χιούμορ μέχρι χαζομάρας (με την καλή έννοια), γέλια μέχρι δακρύων... και πολλά άλλα. Και όλα αυτά μέσα από συζητήσεις-συνομιλίες με αγαπημένα πρόσωπα. Και όταν υπάρχουν άνθρωποι που μαζί με τον χαρούμενο-θετικό εαυτό σου, βρίσκουν τρόπους να σπάνε την "μιζέρια", τότε σημαίνει πως καταφέρνεις -εσύ και όλοι μαζί- να κάνεις τις δυσκολίες (και την ας πούμε ολίγον μοναξιά) να φαίνονται λιγότερο σκληρές και εσύ να μη θέλεις να το βάζεις με τίποτα κάτω. Για τις λίγες ή πολλές όμορφες στιγμές που σου προσφέρει η ζωή ρε Φίλε!

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015:  Σήμερα ήμουν θετικός ή αρνητικός άνθρωπος; 
 Θετικότατος, όπως τις περισσότερες φορές (θέλω να πιστεύω!) Αρνητική, με την ακριβή έννοια της λέξης, όχι δεν ήμουν, δεν είμαι και γενικά δεν γίνομαι πια τόσο εύκολα, ακόμα κι αν έχω πέσει στα πατώματα από την θλίψη ή την στεναχώρια. Πλέον βρίσκω στα πάντα το θετικό του πράγματος και στέκομαι περισσότερο σε αυτό. Και όταν στο πρόσωπο σου ζωγραφίζεται με ευκολία ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά, τότε δε γίνεται να λέγεσαι ότι είσαι 'αρνητικός άνθρωπος'. Έτσι λέω Εγώ τώρα, μπορεί και να μην ισχύει και πολύ ή να ισχύει λίγο ή και καθόλου;! 

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015: 10 λέξεις που με χαρακτηρίζουν σήμερα.
1. χαρούμενη
2. ευδιάθετη
3. ανέμελη
4. ετοιμοπόλεμη
5. δημιουργική
6. διασκεδαστική
7. τα παιδεία παίζει
8. ευγνωμοσύνη
9. αγάπη
10. ελευθερία


Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015: Εάν μπορούσα να γράψω σήμερα ένα γράμμα, ποιος θα ήταν ο παραλήπτης; (εναλλακτικά το γράμμα)
   Θα έγραφα στον Άγιο Βασίλη, μιας και είναι τέτοιες μέρες! Για την ακρίβεια, γράφω σε αυτόν, και φέτος, όπως τα τελευταία 2 χρόνια και θα αναρτηθεί σύντομα. Όμως αν μπορούσα να γράψω σήμερα ένα γράμμα, εκτός στον Άγιο-Βασίλη, θα έγραφα στον εαυτό μου και θα του έσουρνα όλα όσα ξεχνάω να θυμάμαι και όσα ξεχνάει να μου θυμίζει και ένα κάρο πράγματα, από την καλή κι από την ανάποδη. Αλλά, θα έμενε στο συρτάρι μαζί με κάποια άλλα γράμματα, επιστολές και σημειώσεις που θα διαβαστούν ξανά ή για πρώτη-δεύτερη φορά στο... κοντινό μέλλον... δηλαδή μέσα στο 2016. (και τώρα που το σκέφτομαι, δεν είναι καθόλου κακή ιδέα, να -ξανά- γράψω Γράμμα ...στον Εαυτό μου!)




*Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος της συμμετοχής μου στο project "Keep a 5 Year Journal: 365 days 2015-2016". Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ!









_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

20 σχόλια :

  1. Μου άρεσε πολύ η Τρίτη 8 του μήνα!!! Έτσι το θέλω το κορίτσι μου!
    Επίσης μου άρεσαν τρελά οι λέξεις με τις οποίες σε χαρακτήρισες στις 12!
    Και όσο για το γράμμα, αν χρειαστείς βοήθεια, είμαι κι εγώ εδώ να σου τα χώσω αν χρειαστεί!!! (Έχουμε και ένα μαστίγιο που πρέπει να βγάλει τα λεφτά του!!!)
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κοριτσάρα μου! Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, Γιάννα μου, είπα θα χαρώ αυτές τις γιορτές (και την κάθε μέρα/στιγμή), τον τελευταίο μήνα του χρόνου όπως και όσο μπορώ! Ε, λοιπόν, απολαμβάνω τις στιγμές!
      Οι λέξεις στην day#12 ήταν ακριβώς όσα ένιωσα την ημέρα, πρώτα με μένα παρέα με τον εαυτό μου κι ύστερα μαζί εμ αγαπημένα πρόσωπα!
      Και ειλικρινά, όταν θα γράψω το γράμμα, αν χρειαστώ βοήθεια, ένα σπρωξιματάκι μωρέ, θα σε φωνάξω Γιάννα μου, μιας και σου έδωσα και το ελεύθερο με το...μαστίγιο! Χαχα!
      Σε φιλώ αγαπημένη και καλή, όμορφη και ήρεμη εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  2. Αν έχεις σαν γνώμονα πάντα αυτές τις 10 λέξεις που σε χαρακτήρισες, μη φοβάσαι τίποτα! ;)
    Σιγά να μην αλλάξουμε.. Προς το καλύτερο ναι αλλά όχι προς το χειρότερο, σε εκλιπαρώ!
    Αν ήταν με όσα περνάμε όλοι να γινόμασταν αυτό που "κοροϊδεύουμε", σκέψου πως θα ήταν ο κόσμος μας.. πόσο χειρότερος! Αυτό θέλουμε;;
    Καλή εβδομάδα να έχουμε και να χορεύεις πάντα στο άσχετο, γλυκαίνει την ψυχή! ♡

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κατερίνα μου, δεν με φοβάμαι όταν πορεύομαι με αυτές τις 10+ λέξεις.
      Δεν αλλάζω για κανέναν. Μόνο (και είναια υτονόητο για μένα) προς το καλύτερο. Χειρότερο δεν παίζει σε καμιά περίπτωση ακόμα κι αν ο κόσμος χειροτερεύει. Δε γίνεται να έχεις περάσει από 40(;!) κύμματα, να έχεις καεί, να έχεις ξανά γεννηθεί από τις στάχτες σου και να χειροτερέψεις.... μόνο καλύτερος άνθρωπος, διότι τότε κάπως μπορεί να καλυτερέψει και τούτος ο κόσμος.
      Καλή εβδομάδα να έχουμε! Να είναι όμορφη, ήρεμη, δημιουργική και να χαρούεμ την κάθε μέρα και στιγμή των εορτών! ♥

      Διαγραφή
  3. Μαρία, τι υπέροχο που διάβασα πως χόρεψες τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια! Μακάρι όλες οι γιορτές να κυλήσουν έτσι!
    Καλή εβδομάδα, γιορτινή και χορευτική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου, δεν χόρεψα απλά αλλά και τραγούδισα. Ειδικά αυτό το κάνω πάντα και παντού! Και ειδικά αυτές τις ημέρες θέλω αν τις χαρώ τραγουδώντας, χορεύοντας και φυσικά με ωραίους ανθρώπους γύρω μου! Και ναι! μακάρι όλες οι γιορτινές μέρες να κυλίσουν έτσι!
      Καλή, χαρούμενη, υπέροχη εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  4. Πόσο μου άρεσαν οι δέκα λέξεις ρε συ Μαράκι και λάτρεψα που σηκώθηκες και χόρεψες και είσαι σε christmas mood. Μακάρι το christmas mood να μείνει ακέραιο και να περάσουμε τέλειες γιορτές κορίτσι γλυκό!!!!!!!!
    Όμορφη εβδομάδα να έχουμε! Σε γλυκοφιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε, ναι ρε Μαρινάκι, είμαι σε christmas mood και το χαίρομαι! Όχι άλλη μιζέρια, γιορτινές μέρες διανύουμε (παρά την γενική κρίση) πως θα υποδεχτούεμ με μια μικρή επίδα το 2016; Εεεε, από ποιον την περιμένουμε; Από τις κυβερνήσεις; Σωθήκαμεεεεε!!! Αχαχαχα!!!
      Καλές γιορτινές μέρες να έχουμε!

      Διαγραφή
  5. Λοιπόν ξεκινάμε (και έτσι για να το κάνεις εικόνα, έχω δύο παράθυρα ανοιχτά στον υπολογιστή μου. Στο ένα έχω την ανάρτηση και στο άλλο γράφω αυτή την στιγμή το σχόλιο. Για να μην κάνω συνέχεια πάνω κάτω την σελίδα!)

    Δευτέρα: Πάνω που ήμουν έτοιμη να σου γράψω ότι αυτή είσαι, το έγραψες εσύ. Έχουμε κάθε δικαίωμα κάποιες φορές να γινόμαστε σκληροί. Στην τελική είναι η δική μας ασπίδα!

    Τρίτη: Πρώτον χαμογέλασα! Τα λατρεύω τα χριστουγεννιάτικα! Δεύτερον, μου έδωσες ιδέα για σήμερα το απόγευμα! Τρίτον, μου έδωσες ιδέα για ανάρτηση!!! Όλα σε ένα νοικοκυρεμένα μόνο από την Τρίτη σου! Μέχρι το τέλος της εβδομάδας σου με βλέπω να γεμίζω με πρόχειρες αναρτήσεις στο blog μου! (Ελπίζω να κατάλαβες ότι διάβαζω μέρα μέρα και έγραφα. Τώρα ας πούμε που γράφω για την Τρίτη δεν ξέρω τί θα διαβάσω για την Τετάρτη!)

    Τετάρτη: ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!! (μόνο αυτό!)

    Πέμπτη: Λίγες ή πολλές οι στιγμές δεν έχει σημασία. Σημασία έχει να είναι σπουδαία. Θυμήθηκα ένα λατρεμένο μου τραγούδι. Του Τσακνή... "μα εμένα την στιγμούλα μου πίσω ποιός θα μου φέρει; Εγώ ότι αγάπησα σε εκείνη το χρωστώ" (Κάνω ένα διάλλειμα να ανεβάσω το τραγούδι στο fb! και επιστρέφω!)

    Επέστρεψα..

    Παρασκευή: Δεν έχει σημασία αν ισχύει αυτό που λές! Σημασία έχει ότι εσύ το νιώθεις. Ένα απλό χαμόγελο μπορεί να μας δώσει τόση δύναμη ακόμα και αν δεν το πιστεύουμε απόλυτα εκείνη την στιγμή!

    Σάββατο: Από όλες τις λέξεις εγώ έμεινα στην ελευθερία. Είναι τόσο σπουδαία η σημασία της!

    Κυριακή: Ελπίζω να το έχεις ξεκινήσει το γράμμα στον εαυτό σου! Και να είσαι απόλυτα ειλικρινής ναι;; Εγώ όσες φορές το έκανα με λύτρωσε από πολλά!

    Πάει και αυτή η εβδομάδα Μαράκι και είχε πολλά να μας προσφέρει!
    Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ τουλάχιστον δεν παρατηρούσα τόσα πολλά πράγματα στην εβδομάδα μου σε σχέση με τώρα που γράφω κάθε μέρα!

    Επιπλέον το πιστεύω και θα το πώ. Το blogging μας ενώνει! Πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα αναρωτιέμαι τί να έγραψε η Μαρία σήμερα;

    Καλή εβδομάδα να έχουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μάρθαααααααα, σε λατρεύω, όπςω λατρεύω τα τεράστια (σεντόνι) σχόλια σου! (εμ, έτσι είμαι κι Εγώ, τι να κάνω; Ή κάνουμε "διαδιακτιακή συζήτηση" ή δεν κάνουεμ καθόλου! Ε, μα!)
      Πόσο χαίρομαι, που σου έδωσε ιδέα για αναρτήσεις. Έλα, βάλε μπρος, να δδημιουργίσουεμ στην blogόσφαιρα-blogογειτονιά.
      Η λέξη "ελευθερία" η έννοια/σημασία της για μένα είναι σημαντικό πράγμα στη ζωή μου. Την έχω ανάγκη όπως την αντιλαμβάνομαι Εγώ η ίδια!
      Το γράμμα μου, το έχω ξεκινήσει ήδη και πίστεψε με, όπςω είμαι ειλικρινής στις αναρτήσεις μου, έτσι είμαι και στη ζωή μου, και πόσο μάλλον στον εαυτό μου!
      Συμφωνούεμ πως το blogging μας ενώνει! Κια σ' ευχαριστώ που διαβάζω πως αναρωτιέσαι πολλές φορές μέσα στην εβδομάδα τί να έγραψα. Με τιμάει αυτό! Εγώ πάντως, περιμένω πως και πω να διαβάσω την ολοκληρωμένη σου ανάρτηση με τις μέρες σου και τις φωτο.
      Καλή, χαρούμενη, υπέροχη, διασκεδαστική εβδομάδα να έχουμε με πολύ όμορφες -συλλεκτικές- στιγμές! Σε φιλώ γλυκά!

      Διαγραφή
  6. Θα διαλέξω την Τρίτη σου, γιατί την ζήλεψα (με την καλή έννοια!) και θέλω να σε μιμηθώ! Φιλάκι γλυκό :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, αφού την διάλεξες την Τρίτη μου, με την πρώτη ευκαιρία, τώρα αμέσως μην σου πω, κάντο κι εσύ! Έλα, γιορτινές μέρες έχουμε, ας πάμε κόντρα στην μιζέρια! Φιλί γλυκό κι από μένα!

      Διαγραφή
  7. Απ όλα είχε ο μπαξές!
    Άργησα να περάσω ...εύχομαι να έχεις τη διάθεση που είχες τη μέρα που χόρεψες , γέλασες....
    και να έχεις χαθεί ( εννοώ που δεν έχεις νέα ανάρτηση) γιατί περνάς καλά και δεν προλαβαίνεις ! αχαχα!
    Πολλά φιλιά Μαρία μου! ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάντα σε μένα, απ' όλα έχει ο μπαξές... αμέ!!! Χαχαχα!
      Αριστέα μου, η διάθεση μου είναι στα πάνω της και δεν θα χαλάσει.... γιατί δεν θα το αφήσω Εγώ... ζούμε τις στιγμές, τις χαρές της ζωής και γενικά περνάω όσο γίνεται όμορφα, έτσι δεν θα έπρεπε;;;
      (χάθηκα γιατί όντως περνάω καλά και είμαι καλά και χαίρομαι την καθημερινότητα.... )
      Τα φιλιά μου Αριστέα μου! ♥♥

      Διαγραφή
  8. Μαρία μου πάντα να είσαι αισιόδοξη και να σκέφτεσαι έτσι θετικά όπως κάνεις!! :) και πραγματικά, σε όποιον αρέσουμε, για τους άλλους δε θα μπορέσουμε! φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύη μου, και που σκεφτόμαστε αρνητικά και απασισιόδοξα, βγάζει κάπου καλύτερα; όχι, οπότε, πάμε στην αντίθετη μεριά και ναι! σε όποιον αρέσουμε, για τους υπόλοιπους δεν θα μπορπέσουμε. Τα φιλιά μου και την ♥ μου!

      Διαγραφή
  9. Μ'άρεσε ο χορός σου με τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια σου. Και μ'αρέσουν όλες οι μέρες σου που έχεις θετική σκέψη!
    Αυτό το γράμμα που θα ξανα-γράψεις στον εαυτό σου θα το διαβάσουμε;
    Καλά Χριστούγεννα εύχομαι μέσα από την καρδιά μου να τα περάσεις όμορφα, με αγαπημένα πρόσωπα δίπλα σου, με θετική σκέψη, χαμόγελα και κέφι
    Φιλάκια γλυκιά Μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άννα μου, μπορεί, ποιος ξέρει (ούτε κι Εγώ ξέρω ακόμα!) αν θα το διαβάσετε το γράμμα στον εαυτό μου! Ανταποδίδω τις ευχές για όμορφες, χαρούμενες γιορτές!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  10. Νομίζω πως η Τρίτη είναι η μέρα που πρέπει όλοι να ζούμε συχνότερα!!
    Ας αρχίσουν (πάλι) οι χοροί λοιπόν! χαχα!
    Και ας κυλήσουν όλες σου οι μέρες όμορφα!!!
    Μου άρεσαν πολύ και οι λέξεις που σε χαρακτήριζαν εκείνο το Σάββατο, αλλά ας μη χαίρεται πολύ το Σάββατο γιατί νομίζω πως οι ίδιες λέξεις σε χαρακτηρίζουν και τις υπόλοιπες μέρες!
    Φιλιά πολλά και καλή Κυριακή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, πολύ όμορφο αυτό που είπες για το Σάββαυο και τις λέξεις που με χαρακτηρίζουν!
      Έτσι είναι!
      Καλές γιορτές να έχουμε με κέφι...!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes