📽Movie of Sunday! The Possession (Η Δαιμονισμένη)

Movie of Sunday! The Possession (Η Δαιμονισμένη)

*Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς είναι το "Movie of Sunday".


  Ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσω το έβδομο post του Movie of Sunday.

  Όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο Movie of Sunday post με τα τελευταία  -το ένα μετά το άλλο- τριήμερα είμαι σπίτι και έχω δει κάποιες ταινίες, οι οποίες σας είπα πως θα σας παρουσιάσω τις επόμενες μέρες.

Οι ταινίες που είδα και χρωστάω να κάνω  review post –γιατί αγαπώ να βλέπω ταινίες & γενικά το εcinema- ίναι:
*The Cold Light of Day (Μην Εμπιστεύεσαι Κανέναν) με τους Bruce Willis & Henry Cavill.
*Trouble with the curve (Τα γυρίσματα της ζωής) με τους Clint Eastwood & Justin Timberlake.


Όμως, σήμερα θα σας παρουσιάσω μια άλλη – είναι ταινία τρόμου/θρίλερ- που ομολογώ πως την είδα δυο φορές. Την πρώτη φορά Αργά βράδυ Σαββάτου και τη δεύτερη σήμερα το πρωί. Σίγουρα θα σκεφτείτε πως για να την δω δυο φορές μέσα σε λίγες ώρες πρέπει να μου άρεσε πολύ, έτσι δεν είναι; Ναι, μου άρεσε πάρα πολύ!


Η συγκεκριμένη ταινία θρίλερ την οποία σας παρουσιάζω σήμερα είναι η The Possession/Dibbuk Box (Η Δαιμονισμένη) και είχε κυκλοφορήσει πέρσι τον Αύγουστο. Από τότε θυμάμαι που είδα το τρέιλερ και ποιοι συμπρωταγωνιστούν ήθελα πολύ να τη δω. Δεν την είχα δει τότε αλλά ήξερα πως τέτοιον καιρό θα κυκλοφορήσει σε dvd και έτσι περίμενα πότε να την πάρω στα χέρια μου.


Καταρχάς, όταν είδα για πρώτη φορά το τρέιλερ πραγματικά είπα πως θα είναι πολύ καλό θρίλερ. Επίσης είδα ότι πρωταγωνιστούσε και ένας από τους πολύ αγαπημένους/γοητευτικούς ηθοποιούς, ο Jeffrey Dean Morgan (Τζέφρι Ντιν Μόργκαν) που τον ξέρουμε από την σειρά  Supernatural (είμαι καρά-φαν της σειράς εδώ και χρόνια) αλλά και από τις ταινίες “Watchmen”, “P.S. I Love You”,  “The Resident/Ποτέ δεν είσαι μόνη” με την Hilary Swank και προτείνω αν δεν την έχετε δει, να τη δείτε. 


Επίσης, πρωταγωνιστή και η συμπαθέστατη  kyra sedgwick (Κίρα Σέντγουικ) που την γνωρίζουμε από την επιτυχημένη σειρά The Closer που προβάλει εδώ και χρόνια το Star.  Επίσης, το ό,τι η ταινία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα* και μάλιστα πρόσφατα δεν θα μπορούσε να μην με κάνει να θέλω να τη δω. Αυτοί ήταν και οι λόγοι που έλπιζα πως θα είναι μια πολύ καλή ταινία. Εκτός βέβαια, που πολλοί φίλοι μου -ξέροντας πόσο μου αρέσουν τα θρίλερ- αφού την είχαν δει μου έλεγαν και μου ξανά έλεγαν ότι πρέπει να τη δω οπωσδήποτε.



*Λίγα λόγια για το story της ταινίας:


Movie of Sunday! The Possession (Η Δαιμονισμένη)


  Ένα νεαρό κορίτσι (Natasha Calis) αγοράζει από ένα υπαίθριο παζάρι ένα κουτί αντίκα. Αυτό που αγνοεί είναι πως μέσα στο κουτί κατοικεί ένα κακόβουλο Εβραϊκό αρχαίο πνεύμα που προσπαθεί να καταλάβει το σώμα της και να της πάρει τη ζωή και τη ψυχή της. Εκείνη μέρα με τη μέρα αποκτά μια παράξενη εμμονή με το ξύλινο κουτί και αρχίζει να συμπεριφέρεται παράξενα.  Τελευταία ελπίδα της κοπέλας είναι ο πατέρας της (Jeffrey Dean Morgan) που συμμαχεί με την πρώην σύζυγο του (kyra sedgwick) και με ένα Ραβίνο για να εξαλείψουν την κατάρα και το κακό δαίμονα. 

*Το αληθινό κουτί, έγινε γνωστό το 2004, όταν πουλήθηκε μέσω του ebay, αφού είχε προκαλέσει ανεξήγητη κακοτυχία στους ιδιοκτήτες του. Η κατάρα του κουτιού αποδίδεται στο dibbuk, ένα κακό πνεύμα της Ιουδαϊκής παράδοσης, που στοιχειώνει το κουτί.


*Το trailer της ταινίας:



*Η άποψή μου:


Καταρχάς, με το που βάζεις την ταινία στο dvd player και σε βγάζει στο κεντρικό menu αμέσως ο ήχος, τα ψιθυριστά και η ατάκα “Daddy, you scared me!"1 (που την λέει κάνα 4-5 φορές το κορίτσι/δαίμονας σε μια σκηνή προς το τέλος) σε προϊδεάζουν ότι θα νιώσεις λίγο φόβο βλέποντας την ταινία. Αμέσως μετά που πατάς “Play” στους αρχικούς τίτλους2 σε ενημερώνει ότι η ταινία βασίζεται σε αληθινή ιστορία… και αμέσως χωρίς πολλά-πολλά σε βάζει στο ψητό.


Movie of Sunday! The Possession (Η Δαιμονισμένη)


Η ταινία κυλάει ακούραστα με συνεχή ένταση που δεν σε αφήνει να καταλαγιάσει η αγωνία που μπορεί να έχεις. Μπαίνει αμέσως στο ψητό της ιστορίας και μέχρι και την τελευταία σκηνή σε κρατάει σε αγωνία για το τι θα συμβεί παρακάτω. Α, και για το πρώτο μισάωρο (ίσως και λίγο παραπάνω) εκεί που η αγωνία φτάνει στο αποκορύφωμα, να σου! σε πάει απότομα στην επόμενη “ήρεμη” σκηνή και σε αφήνει λίγο ας πούμε …στα κρύα του λουτρού! Ευτυχώς αυτά τα “απότομα”  σταματάνε σχετικά γρήγορα και κυλάει η ταινία κανονικά, ολοκληρώνοντας δηλαδή την κάθε σκηνή.

Από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό η μουσική (το μουσικό χαλί), οι ήχοι, τα ψιθυριστά… συντροφεύουν την ταινία και συνεπώς και τα δικά σου αυτιά… non-stop. Και αυτό είναι τεράστιο συν (+) για να κρατήσει την αγωνία και το ενδιαφέρον στα ύψη. Ναι, θεωρώ πως η μουσική (και γενικά όλο αυτό το μουσικό κομμάτι) καθόλα τη διάρκεια της ταινίας είναι από τα μεγάλα ατού στο να αποδεχτεί ένα καλό θρίλερ. 
 
Movie of Sunday! The Possession (Η Δαιμονισμένη)
 Οι ερμηνείες μπορώ να πω πως ήταν αξιοπρεπέστατα καταπληκτικές, δίχως υπερβολές! Αν και στην αρχή η kyra sedgwick μου θύμιζε αρκετά την ερμηνεία της στο  The Closer, στην πορεία μου έβγαζε μια άλλη ερμηνεία που μου καθότανε στο ρόλο που υποδύεται, αυτό της μητέρας που προσπαθεί να σώσει την κόρη της. Γενικά την συμπαθώ τόσο πολύ ως ηθοποιό και με αυτές τις “γκριμάτσες” στο παίξιμό της που δεν μπορώ να τη βρω λάθος.

   Απ’ την άλλη ο αγαπημένος και γοητευτικός (να τα λέμε αυτά!) Jeffrey Dean Morgan τον χάρηκα πολύ! Μου άρεσε πολύ η ερμηνεία του, ο τρόπος που κινούνταν ανάλογα με τις σκηνές και ειδικά στη σκηνή που πηγαίνει με το κουτί σε κάποιους Ραβίνους3 για να ζητήσει βοήθεια… και αρχίζει να παρακαλάει, να κλαίει … ναι, εκεί “συγκινήθηκα”. 
 
Movie of Sunday! The Possession (Η Δαιμονισμένη)
 
Όσον αφορά την Natasha Calis4 που υποδυόταν την κόρη που το κουτί/δαίμονας κατέλαβε το σώμα της, εντάξει δεν έχω λόγια! Ερμηνευτικά απίστευτη, εκτός το ότι είναι ένα πολύ όμορφο κορίτσι. Την φοβήθηκε το μάτι μου! Σας μιλάω ήταν εκπληκτική στον ρόλο της! Εξαιρετική και πιστεύω πως θα κάνει ωραία πράγματα στην Ηθοποιία, αν της δοθούν και οι κατάλληλη ρόλοι!

Τέλος, ο Ραβίνος5 ήταν μια αστεία αλλά πολύ συμπαθητική φιγούρα μέσα στην ταινία. Ενώ δεν σου γέμιζε το μάτι ότι αυτός είναι τόσο κατάλληλος για να κάνει τον εξορκισμό… έλα όμως που τελικά ήταν πολύ σημαντικός για την εξέλιξη και το τέλος της ιστορίας.


*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
Το έχω πει και θα το πω πάλι, αν σου αρέσουν τα θρίλερ, έχεις δει πολλά και θέλεις να δεις ένα ακόμη που θα “φοβηθείς”, θα νιώσεις αγωνία, έχει ενδιαφέρον σενάριο (και βασίζεται σε αληθινή ιστορία), εξαιρετική μουσική επένδυση, καλά  εφέ, συμπαθητικούς-γνωστούς ηθοποιούς και καλές ερμηνείες ΝΑΙ! σου προτείνω να την δεις όπως και δήποτε!!! Να καλέσεις φίλους στο σπίτι, να φτιάξεις pop corn και να καθίσετε άνετα να τη δείτε! Αν τη δεις και με σβηστά τα φώτα (όπως κι εγώ) τότε ακόμα καλύτερα! Από ‘κει και πέρα την βλέπεις και κάνεις τη δική σου κριτική!


  Εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ και γι’ αυτό και το είδα και δεύτερη φορά! Είχα πάρα πολύ καιρό να δω ένα τόσο καλό θρίλερ! Μακάρια να έχουμε και συνέχεια... Νο.2 A new story!


*Extra:
   Προτείνω μετά το τέλος της ταινίας να πας στα “Special Features6 του dvd και να παρακολουθήσεις την αληθινή ιστορία του κουτιού αυτού. Θα δεις τους ανθρώπους που το αγόρασαν από το ebay να διηγούνται με ντοκουμέντα (μάλιστα!) τι βιώσαν αυτοί έχοντας στη κατοχή τους αυτό το “σατανικό” κουτί! Μάλιστα, στην αρχή σε ενημερώνει πως για τις ανάγκες του Ντοκιμαντέρ7 χρησιμοποιήθηκε ένα ακριβές αντίγραφο του κουτιού… για λόγους ασφαλείας.


Εντάξει, πραγματικά το είδα με μεγάλο ενδιαφέρον και απλά λέω τα εξής: Δεν ξέρω κατά πόσο όλα αυτά ισχύουν… αλλά είναι δυνατόν κάποιος να έχει ακόμη αυτό το κουτί, ακόμη και αν το έχει καλά κρυμμένο; Πάντως, πιστεύω πως γύρω από ένα μύθο πάντα κρύβεται μια δόση αλήθειας! (άποψή μου!)






Αυτή λοιπόν ήταν η έβδομη ανάρτηση της ενότητας Ταινία της Κυριακής”  (Movie of Sunday) και η ταινία που είδα και σας προτείνω να δείτε!
Εσείς την έχετε δει; Σας άρεσε; Δεν σας άρεσε; Ποιες ήταν οι εντυπώσεις σας;


Ελεύθερα περιμένω προτάσεις για ταινίες που έχετε δει και έχετε αγαπήσει για να μπούνε στην λίστα των ταινιών που δεν έχω δει.


Ραντεβού τις επόμενες ημέρες για τις δυο ταινίες που χρωστάω και σας ανέφερα πιο πάνω.






ΕΔΩ διαβάστε τις προηγούμενες αναρτήσεις του Movie of Sunday!





***
 


ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!


*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.




*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!

__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes