Diary of Bliss 2013: 5η εβδομάδα! “Η επίσκεψη της Χαράς μετά τη Λύπη…”

People Cry


Είναι κάποιες μέρες που η θλίψη, η λύπη και τα δάκρυα κυριαρχούν απόλυτα σε σημείο να νιώθεις πως δεν ανήκεις πουθενά! Ο κόσμος έξω μοιάζει ξένος… λες και δεν ζεις… απλά υπάρχεις! Οι άνθρωποι γύρω σου, οι φίλοι σου και η καθημερινότητά σου να μην σε αγγίζουν στο ελάχιστο. Να χαμογελάς ψεύτικα για να μην δείξεις ότι πονάς… να λες μια κουβέντα και αυτή με το ζόρι… ο χώρος στον οποίο βρίσκεσαι να σε πνίγει…  η ώρα να μην λέει να περάσει… θες να το βάλεις στα πόδια… να κλειστείς στους τέσσερις τοίχους στους σπιτιού σου, στο δωμάτιό σου… να βάλεις μουσική… να πέσεις στο κρεβάτι σου κοιτώντας το ταβάνι… να σκέφτεσαι κλαίγοντας μέχρι να σε πάρει ο ύπνος… να ξυπνάς μέσα στη νύχτα και να σε βρίσκει το πρωί στην ίδια κατάσταση όπως το προηγούμενο βράδυ! 

Είναι οι καταστάσεις, οι κινήσεις που περιμένεις να συμβούν μα απογοητεύεσαι γιατί τα αποτελέσματα είναι τελείως διαφορετικά! Και τότε κάνεις σκέψεις… βάζεις τα πράγματα κάτω και προσπαθείς να κατανοήσεις τα σημάδια… να δεις τελικά ποια είναι αληθινά, ποια ισχύουν και ποια ήταν απλά ψευδαισθήσεις. Και ξεκινάς να χωρίσεις τα συναισθήματα από τη λογική, τα κατά και -απ'- τα υπέρ, τις ίδιες κινήσεις απ’ τις ξεχωριστές. Και τότε έρχεται η απάντηση! Μετά από τόση θλίψη, τόση λύπη, τόσα δάκρυα, τόσες σκέψεις… έρχεται η απάντηση!

Και η απάντηση είναι η εξής: “Μην περιμένεις να συμβεί το οτιδήποτε! Αν είναι να έρθει, θα έρθει! Αν είναι να συμβεί, θα συμβεί! Σημασία έχει εσύ να είσαι καλά με τον εαυτό σου και να έχεις προσπαθήσει από την πλευρά σου! Τότε θα είσαι ελεύθερη/ος! Τότε θα μπορείς να προσφέρεις  σ’ αυτούς που το αξίζουν αγάπη και εσύ να πάρεις ό,τι δεν μπόρεσαν οι άλλοι να σου προσφέρουν!”

The end / Τέλος

Έρχεται η μέρα που λες "Δεν πάει άλλο" και δίνεις το χαριστικό ΤΕΛΟΣ! ΤΕΛΟΣ σε όσους δεν σε εκτίμησαν, δεν νοιάστηκαν, δεν άρπαξαν την ευκαιρία να σε γνωρίσουν καλύτερα, σε έκαναν να κλάψεις μα πιο πολύ σε πλήγωσαν χωρίς να δώσουν δεκάρα για τα αισθήματά σου! ΤΕΛΟΣ σε όλα εκείνα που πίστευες (όπως ο καθένας πιστεύει) πως αξίζει όχι να παλέψεις αλλά έστω να προσπαθήσεις! Έρχεται η μέρα που λες "ΤΕΛΟΣ...καιρός να πάω παρακάτω... εγώ και η πάρτη μου!" Και η μέρα αυτή είναι ...ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη 2/4/2013! (My fb status)

Όταν λοιπόν γράφεις αυτές τις σκέψεις και ακόμα περισσότερο τις αισθάνεσαι, τις πιστεύεις, άρα τις εννοείς… τότε νιώθεις πολύ καλύτερα! Νιώθεις ελεύθερη και ελαφρότερη! Ξαφνικά από τη λύπη ‘περπατάς’ στην χαρά και όλα πλέον τα βλέπεις πιο διαφορετικά, πιο θετικά, πιο δυναμικά! Πλέον, τα πράγματα τα ζυγίζεις αλλιώς, χωρίς να έχεις ψευδαισθήσεις και χωρίς να περιμένεις πολλά!

Και σκέφτεσαι: “Είναι εκείνη η ανεξήγητη Χαρά που σε επισκέπτεται μετά τη λύπη, κι εσύ απλά παραδίνεσαι σ' αυτήν χωρίς να ρωτήσεις 'γιατί'!” (My fb status)

Αυτή η χαρά λοιπόν, η ελευθερία που νιώθεις σου βγαίνει πλέον άνετα, αβίαστα! Και δεν είναι ότι το νιώθεις μόνο εσύ αλλά και οι γύρω σου! Αναρωτιόνται τι καλό σου έχει συμβεί και γελάς πολύ και φωτίζεται το πρόσωπό σου (ναι, μάλλον δεν οφείλεται  μόνο στο μακιγιάζ) και χαίρονται (κάποιοι) για την χαρά που εκπέμπει.

Και τελικά απ’ όλα αυτά παίρνεις ένα ακόμη μάθημα ζωής καταλήγοντας στο συμπέρασμα…
Θα υπάρχουν μέρες που η λύπη θα σε τσακίζει για μέρες… αλλά ξαφνικά θα σε επισκεφτεί η χαρά και θα αισθανθείς πολλά περισσότερα απ’ όσα ένιωσες με τη θλίψη! Απλά να θυμάσαι να μην τις κλείσεις την πόρτα όταν εκείνη σου χτυπήσει… το κουδούνι!


*Διαβάστε ΕΔΩ τι ακριβώς είναι το "Diary of Bliss 2013".
*Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις προηγούμενες σχετικές αναρτήσεις του Diary of Bliss!

***

Στο Diary of Bliss 2013 συμμετέχουν τα εξής ιστολόγια:
Diary of Bliss 2013


http://syllegw-stigmes.blogspot.gr
http://mystickland.blogspot.gr
http://princess-airis.blogspot.gr
http://gynaikiesypotheseis.blogspot.gr
http://confusedmindblog.blogspot.gr
http://vasiaakarepi.blogspot.gr
http://beloved-ideas.blogspot.gr
http://armoniaart.blogspot.gr
http://miaanapnoi.blogspot.gr




__________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog syllegw-stigmes.blogspot.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ *
*All rights reserved

4 σχόλια :

  1. Υπέροχη η ανάρτησή σου Μαρία μου! Αχ πόσο σε νιώθω.. Έχω περάσει κατά καιρούς πολλά από αυτά που περιέγραψες και συμφωνώ απόλυτα με τα μηνύματα που περνάς!
    Καλό ξημέρωμα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι όμορφο και ευαίσθητο κείμενο...
    Πραγματικά με άγγιξε..
    Φιλάκια πολλά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έχω την αίσθηση πως μόλις, περιέγραψες ακριβώς (ακριβώς, όμως!) τη συναισθηματική μου διαδρομή (για επαγγελματικούς λόγους) τον τελευταίο μήνα...
    Σε φιλώ πολύ-πολύ, Μαράκι μου!!!
    Να έχεις μια πολλή όμορφη μέρα, κοριτσάκι μου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. *Katerina Verigka, αχ πόσοι περνάμε τα ίδια; Το θέμα είναι να βγαίνει στο τέλος και κανένα μήνυμα, και κανένα νόημα και να έχουμε καταλάβει και κάτι! Καλή εβδομάδα Κατερίνα μου!

    *Marsia Bramucci, χαίρομαι που αισθάνθηκες έτσι καλή μου! Καλή εβδομάδα να έχεις!

    *syros2js, Γιάννα μου, εύχομαι η συναισθηματική σου διαδρομή από 'δω και στο εξής να είναι μόνο καλή και μόνο χαρούμενη!
    Καλή εβδομάδα να έχεις κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes