📧Letter to Μyself #2: Ο Εαυτός μου κι Εγώ! (Α’ Μέρος)

Me, Myself and I

Εντάξει βρε Μαρία, το ξέρω πως τελευταία (και) με τον ύπνο δεν τα πας καλά! Πόσες ώρες κοιμάσαι συνολικά; 8; 6; 3; 2; Ναι; Α, έχεις πρόβλημα κορίτσι μου ή μάλλον προστέθηκε ένα ακόμη στην ..συλλογή σου! Πόσο καιρό συμβαίνει αυτό; μέρες; εβδομάδες; Α, δεν πας καλά, καθόλου καλά! Κάτι πρέπει να κάνεις, να έρθεις στα ίσα σου. 

Έλα βρε Μαρία, εσύ; εσύ; εσύ που είχες φτάσει ένα βήμα πριν το γκρεμό αλλά δεν έπεσες; εσύ; εσύ; εσύ που έχεις φάει τόσα χαστούκια, τόσες σφαλιάρες, τόσα χτυπήματα κάτω απ’ τη μέση αλλά είχες τη δύναμη να σταθείς όρθια… και όλα αυτά ολομόναχη; Ε, όχι! Δεν το δέχομαι κοριτσάκι μου να σε βλέπω να πέφτεις στα μάτια μου. 

Πες μου βρε Μαρία τι σε απασχολεί; Ποιός ευθύνεται για τις αϋπνίες σου …αν και δεν είναι μόνο αυτό. Τι φταίει; Το άγχος; Εντάξει, γνωρίζω πολύ καλά πως όταν αγχώνεσαι εκείνος ο κόμπος στο λαιμό σε πνίγει, το σφίξιμο στο στήθος σε ενοχλεί για ώρες αλλά νέο κορίτσι μην πάθεις και κανένα έμφραγμα πριν την ώρα σου. Μην γελάς! Σοβαρά μιλάω! Τι έχουμε πει; Όσο αξίζεις εσύ κι εγώ πρώτα, δεν αξίζει κανείς άλλος! Αλλά, ξεροκέφαλη μια Ζωή, τα δικά σου κάνεις! 

Πες μου βρε κορίτσι μου! Πες μου σε μένα! Εγώ το ξέρεις, θα σε καταλάβω! Δεν θα μπορούσα να κάνω κι αλλιώς! Πώς να σου φέρω αντίρρηση εσένα; Αφού το ξέρεις “σ’ αγαπώ”! Ποιός σε πείραξε πάλι, πες μου! Ποιός σε πλήγωσε; Ποιός; Αν στενοχωριέσαι για τα γνωστά “Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου”, έλα μωρέ τώρα, αφού τα έχουμε πει, τα έχουμε επεξεργαστεί, τα έχουμε αναλύσει ένα εκατομμύριο φορές, πόσες ακόμα; Να ήταν λεφτά, να πάει στο διάολο να το συζητήσουμε άλλες τόσες φορές, αλλά δεν είναι, δυστυχώς. Κι αν τα δάκρυα, οι στενοχώριες, το άγχος, οι σκέψεις σου ήταν λεφτά, μωρέ εσύ θα ήσουν πλούσια. Τι πλούσια; Πάμπλουτη θα ήσουν. Έλα όμως που δεν είναι!  

Ωραία! Πες πως σε απασχολούν “τα γνωστά”, πες πως πάλι έπεσες στην παγίδα των “γιατί”, τον “αν” κλπ. πες πως νέα προβλήματα ή όπως αλλιώς θες πες τα, σου ‘ρίξαν την ψυχολογία και σκέφτεσαι, σκέφτεσαι, σκέφτεσαι (αυτή τη συνήθεια να  σκέφτεσαι τόσο πολύ πρέπει να την κόψεις κάποια στιγμή, δεν σου κάνει καλό!)…για την ακρίβεια -για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους όπως τα λέμε πάντα- κάνεις ανόητες σκέψεις χωρίς σταματημό με συνέπεια να χάνεις τον ύπνο σου και τη καλή σου διάθεση. Τουλάχιστον, αυτές οι ανόητες, και το ξέρεις πως είναι ανόητες, σκέψεις καταλήγουν σε κάποια λύση ή έστω σε κάποιο συμπέρασμα ή πάλι βρίσκεις κλειστή πόρτα; Γιατί αν βρίσκεις λύσεις, τα βάζεις σε μια σειρά ή  έστω βγάζεις κάποιο συμπέρασμα, ας είναι, χαλάλι. Συμβαίνει αυτό ή μπα, στην αρχή πηγαίνεις πάλι;
 
Εντάξει, ξέρω πως εκτός από σκεπτική, είσαι και απογοητευμένη για πολλά και για πολλούς! Σιγά μωρέ! Τι λες συχνά; “Συνηθισμένα τα βουνά απ’ τα χιόνια.” έτσι δεν λες; Αφού έχεις φάει με την …κατσαρόλα τόσα και τόσα, που κόλλησες πάλι; Ξεκόλλα και πήγαινε παρακάτω! Άντε ντε! 

Σε βλέπω να τα βάζεις πρώτα απ’ όλα με μένα και με σένα, να λες πως απέτυχες πάλι, δεν αξίζεις, τόσο άτυχη, ενώ προσπαθείς πολύ, γκρεμίζεις τοίχους, χτίζεις γέφυρες, ανοίγεις πόρτες και παράθυρα, δίνεις τον καλύτερό σου εγώ, χαμογελάς πολύ και τα βλέπεις όσο μπορείς θετικά, γιατί νιώθεις πως χάνεις την πίστη σου; Γιατί μωρέ κλαις; Εσύ δεν πρέπει να ρίχνεις σταγόνα δάκρυ για κανέναν. Επιτρέπεται να κλαις μόνο από χαρά και όχι από λύπη. Πόσες φορές ακόμη θα σου το πω αυτό; Μην το ξεχνάς βρε συ αυτό και τόσα άλλα που σου έχω πει! 

Εγώ δεν θα κουραστώ ποτέ να σου θυμίζω πως ήσουν, είσαι και θα είσαι αληθινό μαγκάκι με τα όλα του, που έχεις κότσια, μια ελεύθερη και καθαρή ψυχή, μια καρδιά πληγωμένη που ακόμα συνεχίζει να αγαπά, έναν χαρακτήρα και μια προσωπικότητα “καθαρόαιμη”… και μαζί εσύ κι εγώ είμαστε αυτό που φαίνεται και όχι μια βιτρίνα. Ξέρω πως θα πεις μεταξύ σοβαρού κι αστείου αυτό που λες και στην παρέα σου: “Πω πω καβάλησα το καλάμι; Μπα! Θα καβαλήσω το καλάμι, μόνο όταν θα αποχτήσω πολλά λεφτά, δηλαδή ποτέ!” αλλά αφού είσαι όλα αυτά, να μην τα πω; Ε, το πολύ πολύ να παρεξηγηθούμε και οι δυο μαζί πάλι! Ε, και; Η πρώτη φορά θα είναι; Εδώ σε παρεξηγούν όταν γελάς, όταν είσαι κάποιες φορές λίγο παραπάνω χαρούμενη και τόσα άλλα, δεν θα σε παρεξηγήσουν όταν λες και τέτοια αστεία αλλά σοβαρά αστεία; Σιγά μην καθίσεις να κλάψεις μωρέ για τον κάθε “πειραγμένο” και “κομπλεξικό”.   

Έλα βρε Μαρία, τόση ώρα μιλάω εγώ κι εσύ δεν έχεις βγάλει λέξη! Πες κάτι! Εντάξει, ξέρω ότι είσαι καλή ακροάτρια αλλά πες κάτι. Μια αντίρρηση, μια ένσταση ή μια διόρθωση σε όσα σου είπα; Κάνω κάπου λάθος; Μίλα επιτέλους και μην κρύβεσαι πια τόσο στη σιωπή. Να ξέρεις πως η σιωπή δεν κάνει πάντα τόσο καλό. Εσύ αν θυμάσαι ΕΔΩ είχες γράψει για την “σιωπή”, επομένως ξέρεις κάτι παραπάνω. Μίλα κι ας παρεξηγηθούμε μεταξύ μας! Εμείς ούτως ή άλλος θα τα ξανά βρούμε αμέσως. Μίλα μου κι εγώ θα σε ακούσω προσεχτικά χωρίς διακοπή. Μίλα, βγάλτο από μέσα σου να ξελαφρώσεις, με το στανιό θα στα βγάλω;



Συνεχίζεται….
 
 
   📍Κάνε κλικ για να διαβάσετε το 2ο Μέρος ΕΔΩ





☞Διαβάστε επίσης:
_________________
 


_______________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserve

18 σχόλια :

  1. Καλημερα Μαρακι μου!
    Διαλογος με τον εαυτο σου ε;
    Να τους ακους!
    Αυτος ξερει καλυτερα!

    Περιμενω τη συνεχεια!
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου, το πιάσες εσύ το νόημα!
      Προσπαθώ να τον ακούω αλλά μέχρι να τον παραδεχτώ, πλακώνομαι και τσακώνομαι μαζί τους κάποιες φορές!
      (ευτυχώς πια είναι λίγες αυτές οι φορές είναι λίγες και σπάνιες!)
      Περίμενε την συνέχεια......
      ☀ ΚΑΛΗΜΕΡΑ! ☺

      Διαγραφή
  2. Να τσακώνεσαι και να μαλώνεις μαζί του αλλά δώστου και λίγο χώρο να αναπνεύσει...Έτσι θα δει ξεκάθαρα κάποια πράγματα...Ο εαυτός μας είναι ο μόνος που μας καταλαβαίνει απολυτα! Καλημέρα Μαρία! Ωραίο κείμενο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μάκη, του δίνω χώρο να αναπνεύσει... απλά κάποιες φορές τον πιέζω περισσότερο από όσο πρέπει! Γιατί, όντως "ο εαυτός μας είναι ο μόνος που μας καταλαβαίνει απόλυτα!"
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  3. μίλα Μαράκι και θα σε ακούσουμε κι εμείς εκτός από τον εαυτό σου.. ποτέ δεν ξέρεις! και μη σκέφτεσαι πολύ!!! τα καλύτερα είναι αυτά που ποτέ δεν περιμένεις και δεν τα έχεις ζαλίσει με τη σκέψη!! χαλάρωσε και όλα θα είναι καλύτερα!! και τον ύπνο σου θα ξαναβρείς, θα δεις!! :) περιμένω.. φιλάκια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Εύη μου, χαίρομαι που και κάποιοι άλλοι θα με ακούνε!
      Προσπαθώ να μην σκέφτομαι πολύ! Είναι δύσκολο αλλά πρέπει να το δω πολύ εγωιστικά αλλιώς δεν θα τα κααφέρω!
      Και μόνο έτσι θα έρθουν αυτά που περιμένω, έχεις δίκιο!
      Σ' ευχαριστώ πολύ βρε συ! Φιλιά!

      Διαγραφή
  4. Δυο ψυχές σε ένα σώμα!
    ;-)
    Εγώ σε συμπαθώ και εσένα και τον εαυτό σου... Δεν ξέρουν ποιανού το μέρος να πάρω!!!
    Φιλάκια πολλά και στους 2 σας!!!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γιάννα μου, έτσι ακριβώς! Δυο ψυχές σε ένα σώμα!
      Πάρε όποιο μέρος θεωρείς πως είναι πιο δίκαιο κάθε φορά, τι να σου πω;
      Σημασία έχεις, ότι μας αγαπάς και τους δυο!
      Αυτό θα πει "Αγάπη"!
      Φιλιάάάάάά!!!!!!!

      Διαγραφή
  5. Η πολυ σκεψη κανει κακο! Πραγματικα! Κι εγω το λεω συνεχεια στον εαυτο μου μπας και το εμπεδωσω καποια στιγμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Μαρία, ναι η πολλή σκέψη και η "κακή" και οι ανόητες σκέψεις εν τέλει μόνο κακό κάνουν!
      Δύσκολα κόβεται αυτή η 'συνήθεια" αλλά κάποια στιγμή πρέπει να την κουμαντάρουμε από το να μας κουμαντάρει, έτσι δεν είναι;
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή
  6. Γεια σου Μαρία μου! Δε σε γνωρίζω, πρώτη φορά έρχομαι στο σπίτι σου, αλλά η ανάρτησή σου αυτή, σε "ξεδίπλωσε" μπροστά στα μάτια της ψυχής μου, με έκανε να σε αισθανθώ αδερφή ψυχή μου!
    Ένα έχω να σου πω!
    Έτσι ακριβώς νιώθουμε πολλοί από μας, συνήθως οι πιο ευσυνείδητοι, άνθρωποι, αυτοί, που μόνο καλοπροαίρετα μπορούμε να δούμε γύρω μας, που προσπαθούμε να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μου, αλλά και απέναντι στους άλλους. Ξέρεις τι; εμένα, με έχει πολλές φορές σώσει, μια σοφή κουβέντα που μου είπε πριν από μερικά χρόνια ένα υπέροχος, πνευματικός άνθρωπος. Τη μοιράζομαι μαζί σου: "Δε θα κουβαλάς στους δικούς σου ώμους, τα βάρη των άλλων". Με άλλα λόγια, δεν ευθύνεσαι εσύ, ούτε και μπορείς να κάνεις κάτι, για τον τρόπο που ενεργούν οι άλλοι.
    Όσο για τις προσπάθειες που δεν ευδοκιμούν, ε, όπως λέω και στον εαυτό μου, γιατί κι εγώ "μαγκάκι" είμαι, με πολύ τσαγανό, που δεν τα βάζω κάτω, μπορεί να μην ήρθε ακόμη η ώρα. Εξάλλου, το έχω δει στην πράξη, ότι κάποια πράγματα που πέτυχα, έγιναν χωρίς να το καταλάβω, τόσο εύκολα!!
    Φιλιά πολλά σου στέλνω, και μια μεγάλη αγκαλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Ροδούλα μου, καλώς όρισες στο blogοσπιτάκι μου!
      Καταρχάς, σ' ευχαριστώ πολύ για τα τόσα καλά σου λόγια αλλά και για όσα μοιράστηκες μαζί μου και για την σοφή συμβουλή που υπόσχομαι θα την κρατήσω κάπου εκεί στο μυαλό μου.
      Αν και ήδη κουβαλάω πολλά βάρη των άλλων, προσπαθώ να μην....
      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ! :)

      Διαγραφή
  7. χεχε! Μου θύμισες τους δικούς μου διαλόγους :))
    Πάω στο μέρος βου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Αριστέα μου, κάνεις κι εσύ τέτοιους διαλόγους; εντάξει είμαστε πολύ υγιείς άνθρωποι! Χαχα!
      :)

      Διαγραφή
  8. ο καλλίτερος διαλογος ο πιο αληθινός Μαρακι μου καλη βδομαδα και επειδη καταχραστηκα του χρονου και της ευγένειας σου απλα να σου πω πως συνεχιζω το TOP 5 ακαθεκτη αυτη τη φορα http://katitimou.blogspot.gr/2014/01/top-five-challenge-no-3.html
    να σου πω εγω τουτο το διαλογο μερικες φορές τον κανω δυνατα και με κοιτουν περιεργα στο σπιτι με ρωτουν σε ποιον μιλαω και απαντω στο δικο μου θελω .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Marilise μου, μα πρέπει και επιβάλλεται να κάνουεμ τέτοιους διαλόγους με τον εαυτό μας! Ειδάλλως ποτέ δεν θα τα βρεις μαζί του! Και να σου πω ότι κι εγώ το κάνω πολλές φορές δυνατά και πίστεψέ με δεν είναι παράνοια ή τρέλα αυτό! Αλίμονο σε όσους δεν το κάνουν, λέω εγώ τώρα!
      Όσο για το Top Favorites, μην ααγχώνεσαι και μην απολογείσαι!
      Κι εγώ έχω μείνει και το έχω αφήσει στην άκρη, γιατί βλέπεις άλλα κείμενα και σκέψεις μπάινουν στη μέση!
      Αλλά χαίρομαι που συνεχίζεις ακάθεκτη το παιχνίδι μου! Το βράδυ θα περάσω να διαβάσω την ανάρτηση σου, γιατί τώρα είμαισ τη δουλειά!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes