⏳Συλλέγω Στιγμές #25: Είμαι περαστική από ‘δω σου λέω!


⏳Συλλέγω Στιγμές #25: Είμαι περαστική από ‘δω σου λέω!

Πάει και η Καθαρά Δευτέρα! Πάμε γι’ άλλα τώρα!

Όλα έρχονται! Όλα φεύγουν! Τελικά όλα είναι περαστικά!

Ακόμα κι εγώ περαστική είμαι!

Μεταξύ σοβαρού κι αστείου (μην ξεχνάμε πως το δικό μου χιούμορ εκτός από ‘black’ είναι και 50-50) λέω: “Α, εγώ περαστική είμαι από ‘δω!”

Από το σπίτι μου, τη δουλειά μου, το σχολείο, στη Ζωή των φίλων μου (εντός και εκτός « »), των δικών μου ανθρώπων, από ‘δω, από ‘κει, από τη Ζωή γενικά… περαστική είμαι!

Περαστική σου λέω! Αφήνω όμως πάντα, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, το αποτύπωμα μου. Δεν ξέρω πως το καταφέρνω και αυτό! Δεν βάζω ιδιαίτερα το χεράκι μου! Απλά συμβαίνει από μόνο του!

Τόσο περαστική που περνάω τις ημέρες, τις νύχτες, τις στιγμές (και δε περισσότερο τις μοναχικές) με ένα τεράστιο χαμόγελο. Προσπαθώ να βρίσκω μέσα στις στιγμές, μέσα στα πράγματα, ακόμα και στα αντικείμενα κάτι που θα με κάνει να χαμογελάσω, να βγάλω ένα δυνατό γέλιο και θα νιώσω ότι είμαι και περνάω καλά.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τη Μουσική! Αχ αυτή η Μουσική! Δεν μπορώ να διανοηθώ τη Ζωή (μου) χωρίς μουσική! Πάντα εκεί για εσένα! Να σου κρατά συντροφιά, να σε γεμίζει νότες ευτυχίας και να σε καταλαβαίνει απόλυτα όσο κανείς άλλος! Ναι, η μουσική δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα άλλο, ως “το απόλυτο μέσο ευτυχίας”. Βέβαια, “μέσο ευτυχίας” και κινητήρια δύναμη είναι η Αγάπη, ο έρωτας, αλλά η διαφορά με τη μουσική είναι ότι αυτά τα δυο δεν είναι πάντα εκεί για εσένα, άσε που σε πληγώνουν, σε προδίδουν! Η μουσική δεν σε πληγώνει και δε σε προδίδει ποτέ! Όπως και να το κάνουμε, τεράστια διαφορά!  

Ναι, ακόμα και μόνη μου περνάω καλά! Πραγματικά πως τα καταφέρνω και νικάω την “κακή” μοναξιά (γιατί με την “καλή” έχω την καλυτερότερη σχέση, είναι Φίλη μου!), ούτε κι εγώ η ίδια δεν μπορώ να το εξηγήσω. Ίσως η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι η εξής: Όλα για κάποιο λόγο γίνονται (που ίσως να μην τον μάθω και ποτέ) και το μόνο που μου απομένει είναι η πίστη μου ότι όσα αξίζω επιτέλους, θα μου τα δώσει η Ζωή ή όποιος αποφασίζει τέλος πάντων για εμένα, εκτός από εμένα.”

Αυτό το τριήμερο ήταν ωραίο τελικά! Όπως και να ήταν, ήταν ωραίο, γιατί το έκανα εγώ να είναι! Θα μπορούσα να επιλέξω να το περάσω στην “θλίψη”, όμως προτίμησα να το περάσω με σχετικά καλή διάθεση και κάνοντας πράγματα που μου αρέσουν. Θα επιθυμούσα, βέβαια, κάτι περισσότερο και σίγουρα με κάποια ‘ιδιαίτερη’ παρέα, αλλά τι να κάνουμε; Σ’ αυτή τη Ζωή δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα! (Εγώ σίγουρα όχι, ακόμα και τα πιο απλά δεν μπορώ να τα έχω!)

Αυτό το τριήμερο, πήρα κάποιες αποφάσεις! Μην φανταστείτε ότι κάθισα και σκέφτηκα για ώρες. Μπορώ να πω, πως σκέφτηκα ελάχιστα! Ναι, εγώ που σκέφτομαι συνέχεια και πολύ, σκέφτηκα ελάχιστα! Δεν χαράμισα τον πολύτιμο χρόνο μου σε ανούσιες σκέψεις, σε “Γιατί” ή ψάχνοντας απαντήσεις! Απλά, να! βαρέθηκα να σκέφτομαι τόσο πολύ! Να επεξεργάζομαι και να αναλύω τα πράγματα, τις καταστάσεις και τους ανθρώπους ή τις συμπεριφορές τους. Ειλικρινά, βαρέθηκα και κουράστηκα συγχρόνως!

Όπως έγραψα και πριν λίγες ώρες στο προφίλ μου στο fb:
Αχ αυτό το... (ούτε κι εγώ ξέρω πως να το χαρακτηρίσω) να ξέρω εξ' αρχής το τι συμπεριφορά θα έχει ο άλλος προς εμένα και γενικά πόσο προβλέψιμος μπορεί να γίνει, πραγματικά πολλές φορές με ξεπερνάει! (φταίει το ότι είμαι Σκορπίνα, φταίει το δυνατό μου ένστικτό;) Δεν ξέρω αν θα πρέπει να γελάσω, να κλάψω ή να το περάσω στο ντούκου. Προς το παρόν, ας πω ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ Κόσμε! Αύριο ξημερώνει μια πιο όμορφη μέρα!”

Όταν τα γεγονότα, οι συμπεριφορές και πόσο μάλλον οι πράξεις μιλάνε από μόνα τους, δίνοντας αυτομάτως και τις απαντήσεις, ποιός ο λόγος εμείς οι άνθρωποι, να μπαίνουμε στη διαδικασία να σπάμε το κεφαλάκι μας και το μυαλουδάκι μας, το να σκέφτεται και να σκέφτεται και να σκέφτεται…; Μέγα λάθος, σου λέω εγώ!

Κάποιες αποφάσεις πάρθηκαν και μάλιστα κάποιες από αυτές, έχουνε και τη συγκατάθεση των …άμεσα ή έμμεσα “ενδιαφερομένων”. Αν θα μετανιώσω; Θα μετανιώσω αν συνεχίσω να απο-δέχομαι την κοροϊδία του καθενός. Και ακόμα περισσότερο να δείχνω κατανόηση και να δίνω ευκαιρίες σε ό,τι τελικά δεν αξίζει τις προσοχής μου, επειδή δεν υπάρχουν …αμοιβαία αισθήματα και εμπιστοσύνη.

Μια ατάκα που χρησιμοποιώ τελευταία είναι: “Ας πρόσεχες!” Εννοώντας: “Εγώ είμαι εδώ για ό,τι χρειαστείς αλλά εσύ δεν εκτίμησες το ελάχιστο, αντιθέτως με θεώρησες δεδομένο… επομένως “Ας πρόσεχες!”

Νιώθω πολύ καλά κι ας ακούγομαι στενοχωρημένη ή πληγωμένη ή δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο! Είμαι δεν θα το κρύψω! Όμως…Είμαι η Μαρία και είμαι όπως πάντα Δυνατή, χαμογελαστή παριστάνοντας τον κλόουν, δεν έχασα ακόμα την πίστη ούτε την ελπίδα μου. Εκτιμάω απεριόριστα ότι έχω την Υγεία μου και ό,τι δεν το βάζω κάτω με τίποτα! Μωρέ, εγώ η Σκορπίνα, μασάω; (που θα έλεγε και μια φίλη!) Ήμουν και είμαι πάντα αποφασισμένη και όχι αναποφάσιστη και πάντα ετοιμοπόλεμη! Δεν πρόκειται για κανέναν λόγο ή για τον οποιοδήποτε να εγκαταλείψω! Όχι, αν δεν φτάσω πρώτα στα όριά μου! Τα έχω ξεκαθαρίσει αυτά τα πράγματα εδώ και χρόνια με τον εαυτό μου, οπότε ντόμπρα και εξηγημένα λέω σε όλους: “Δυστυχώς ή ευτυχώς για πολλούς, είμαι ακόμα εδώ, δυνατή και πάντοτε με ένα χαμόγελο στα χείλη. Αν γουστάρετε πορεύεστε μαζί μου, αν πάλι όχι, όπως λέω πάντα, Καλή Καρδιά πάνω απ’ όλα!

Γιατί, πολύ απλά, τελικά όλοι περαστικοί είμαστε σ’ αυτή τη Ζωή! Τίποτα δεν θα πάρουμε μαζί μας! Ας βγάλουμε ότι κρατάμε μέσα μας, σαν επτασφράγιστο μυστικό. Ο καθένας επιλέγει πως θέλει να “συντηρεί” τη Ζωή του! Ο καθένας επιλέγει αν θέλει μια “μισή” ή “ολόκληρη” Ζωή! Αν θέλει να ζει μια Ζωή “ψεύτικη” ή “αληθινή”! Αν θέλει να βλέπει και να επικεντρώνεται μονίμως στην σκοτεινιά ή στο φως που εμφανίζεται ξαφνικά από το πουθενά.


Αλλά ποια είμαι εγώ για να τα λέω όλα αυτά για να τα πάρει κάποιος στα σοβαρά; Είμαι απλά η Μαρία και σου λέω πως είμαι περαστική από ‘δω. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!




Σημ.: Επειδή εγώ γράφω ό,τι μου κατεβαίνει στο κεφάλι, ΔΕΝ σημαίνει ότι πρέπει και επιβάλλετε ο άλλος που με διαβάζει να συμφωνεί με όσα γράφω. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει την άποψή του, όπως το έχω κι εγώ! (αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων!)




Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα post της στήλης “Συλλέγω Στιγμές#”!





________________________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2014 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

18 σχόλια :

  1. Καλημέρα Μαρία μου.
    Σήμερα ξημέρωσε ήδη μια άλλη μέρα.
    Εύχομαι να είναι καλή.
    Φιλακια πολλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κική μου! Έξω έχει έναν υπερλαμπρο ήλιο και ήδη, όπως ήδη έγραψες κι εσύ, σήμερα ξημέρωσε μια άλλη μέρα! Και ναι! Θα είναι πάρα πολύ καλή!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  2. Στον επίλογό σου θα σταθώ, Μαράκι!
    Προφανώς και επιλέγουμε μια ΟΛΟΚΛΗΡΗ και ΑΛΗΘΙΝΗ ζωή, στην οποία θα είμαστε εμείς οι ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ! (Σαν σλόγκαν προεκλογικού αγώνα ακούστηκε αυτό!)
    ;-)
    ==Η Γιάννα είναι λυπημένη... Δεν ξέρω πότε την έκανες την αλλαγή, αλλά τώρα είδα πως λείπει αυτό το menu με τα όμορφα εικονάκια που μου άρεσε τόσο πολύ... ΤΟ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ!!! Ήταν τέλειο!!!==
    (Α, τώρα κατάλαβα... έτσι προσπαθείς να μου αποδείξεις πως όλα είναι περαστικά σε αυτή τη ζωή, ε? Όπως το συγκεκριμένο menu!!!)
    ;-) χαχα!
    Αγκαλίτσα και φιλάκι, κούκλα μου!
    ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. *Αχ βρε "άτιμο" κορίτσι, με έκανες να γελάσω δυνατά με αυτά που γράφεις! (όχι τίποτα άλλο αλλά θα με περάσει η μάνα μου για τρελή που γελάω μόνη μου! αλλά I DON'T CARE!)
    Ωραίο σλόγκαν, αν και μου θύμησε την ομώνυμη εκπομπή του Κύριου Σταύρου Θεοδωράκη) Προφανώς κι εγώ επιλέγω την ΟΛΟΚΛΗΡΗ & ΑΛΗΘΙΝΗ Ζωή με Πρωταγωίστρια εμένα πάντα! (πω πω πόσο ψωνάρα γίνομαι τελειταία κι ακόμα δεν έχω αποκτήσει λεφτά!)

    Μωρέ, τα εικονίδια τα έβγαλα και έβαλα αυτό το menu. γιατί θεώρησα ότι μπορεί να ευθύνεται που το blog μου κάποιες φορές αργεί να φορτώσει! Δεν ξέρω, αλλά κι εμένα μου άρεσαν! ήταν μοναδικό και έδειχνε την "ταυτότητα" της κάθε στήλης!
    Αλλά ναι, περαστικό ήταν και αυτό, όπως όλα σ' αυτή τη Ζωή! Χαχα!
    Φιλιά πολλά! Έξω έχει έναν ηλιόλουστο ήλιο και χαίρομαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημερα και απο μεναααααααααα...Την ζωη μας δεν θα μας την δωσει κανεις πισω.. Οποτε τωρα που εχουμε την ευκαιρια ας ζησουμε οπως θελουμε εμεις. Η αποψη του καθενος για την δικια μας ζωη μπορει απλα να μπει σε ενα συρταρι και να κλειδωθει καλα. :p

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γεια σου Μαράκι μου!
      Δεν θα μπορούσα να μην συμφωνήσω μαζί σου! Απόλυτα!
      Μου αρέσεις όπως σκέφτεσαι! :)

      Διαγραφή
  5. Κάπου είχα ακούσει ότι είμαστε αυτό που αφήνουμε πίσω μας όταν φεύγουμε, αν ισχύει τότε για κάποιο λόγο πιστεύω πώς εσύ θα αφήσεις όμορφα πράγματα πίσω από όπου και αν περάσεις!

    Καλό απόγευμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου Γιώργο, πόσο όμορφο αυτό που έγραψες!
      Αν είναι έτσι... μακάρι να είναι έτσι... τότε μάλλον κάτι ωραίο θα αφήσω πίσω!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  6. Σε έγραψαν οι εφημερίδες;;; Γιατί;;;
    :) Μαρία μου καλό μήνα πρώτα απ'όλα..!
    Νομίζω στο έχω ξαναγράψει.. Η πολύ σκέψη και η ανάλυση μας στερεί πράξεις, δεν απολαμβάνουμε έτσι την καθημερινότητα.. Η οικογένειά μου μια ζωή υπερανέλυε τα πάντα (κόλλησαν κι εμένα φυσικά) μέχρι που έπαθα overdose και άλλαξα στροφή.
    Μην κολλάς σε τελειωμένες καταστάσεις και σε ανθρώπους που δεν ταιριάξατε γιατί έτσι στερείς από τον εαυτό σου την χαρά και την ανακάλυψη νέων διαδρομών..
    Με συγχωρείς που μιλάω απόλυτα, καταλαβαίνεις μετά από τόσα χρόνια που επικοινωνούμε ότι τα λέω καλοπροαίρετα έτσι;
    Μπορεί όλοι να είμαστε περαστικοί, αλλά μπορούμε να αφήνουμε κάθε μέρα το αποτύπωμά μας.. να μην περνάμε απλά για να περάσουμε! :)

    Καλή Σαρακοστή φιλάκια!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Καλό μήνα Κατερίνα μου!
      Μην ανησυχείς, δεν πολύ σκέφτομαι πλέον τόσο πολύ! Που θα πάει, θα καταφέρω κάποια στιγμή να την κόψω αυτή την ...συνήθεια!
      Έχεις δίκιο! Οι νέες διαδρομές θα είναι οι καλύτερες για εμένα...
      Το ξέρω βρε πως τα λες καλοπροαίρετα... Α, εγώ αφήνω πάντα και παντού το αποτύπωμά μου με κάτι καλό και θετικό! Δεν θέλω να περνάω απλά για να περνάω... βιτρίνα μου κάνει αυτό! Κι εγώ τις "βιτρίνες" τις απεχθάνομαι χρόνια τώρα!
      Σ' ευχαριστώ για μια ακόμη φορά Κατερίνα μου!
      Καλή Σαρακοστή να έχουμε!

      Διαγραφή
    2. Μα αυτό έλειπε, τέτοια δυναμική προσωπικότητα σκορπίνας να περνάει έτσι απλά!
      Δεν το είπα για σενα αυτό περί αποτυπώματος, με συγχωρείς για την παράλειψη, το είπα γενικά! :)

      Διαγραφή
    3. *Ναι βρε Κατερίνα μου, το ξέρω ότι μιλούσες "γενικά"! Εγώ ας το πάρω και "ειδικά" μπας και ανέβει λίγο περισσότερο το ηθικό!
      Φιλιά!

      Διαγραφή
  7. πολύ ωραία το έθεσες Μαρία μου! όλοι περαστικοί είμαστε στη ζωή!!! και δε σκάμε για κανέναν.. είμαστε αυτοί που είμαστε, αληθινοί και σε όποιον αρέσουμε! καλή καρδιά πάνω απ'όλα!! φιλάκια πολλά, καλό μήνα και καλή Σαρακοστή!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Εύη μου, τα είπες όλα εσύ για εμένα! Καλό μήνα και Καλή Σαρακοστή να έχουμε! Φιλιά πολλά-πολλά!

      Διαγραφή
  8. Από τη μία θα πω πως καταλαβαίνω απόλυτα το κείμενό σου και συμπάσχω και από την άλλη θα συμφωνήσω απόλυτα με το σχόλιο της Κατερίνας. Και εγώ είμαι διχασμένη ανάμεσα στο να υπεραναλύω τα πάντα γύρω μου και να καταλήγω κομμάτια και με πονοκέφαλο και στις μέρες που λέω "ουφ δε βαριέσαι! Ό,τι είναι να γίνει ας (θα) γίνει". Τώρα καλό- κακό δεν ξέρω... Είναι ο διακόπτης που κατεβάζω μερικές φορές για να μπορέσω να επιβιώσω, αλλά δυστυχώς κρατάει πολύ λίγο!
    Καλό Μήνα θα ευχηθώ (λίγο καθυστερημένα)! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Rylie μου, Αυτό τον διακόπτη τον κατεβάζω κι εγώ και κάποιες φορές κρατάει λίγο, άλλες πολύ περισσότερο και... σημα΄σια έχει ότι καταφέρνουεμ και τον κατεβάζουμε... όση διάρκεια κι αν έχει!
      Κορίτσι μου, ας μην σκάμε για κανέναν! Πρώτα ο εαυτός μας κι ύστερα οι υπόλοιποι! Καλό μήνα να έχουμε! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  9. Μπράβο σκορπίνα που δε μασάς!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes