✅33 πράγματα που θέλω να κάνω στην ζωή μου (λίστα) (+Update)

✔️33 πράγματα που θέλω να κάνω στην ζωή μου (λίστα) by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫


 Με αφορμή αρχικά, την ανάρτηση με τίτλο: "10 πράγματα που θέλω να κάνω στην ζωή μου" της Μαρίνας από το blog "Εκεί που ερωτεύομαι την ζωή" και ύστερα με την ανάρτηση με τίτλο: "40 πράγματα που θέλω να κάνω πριν τα 40" της Μαρίας από το blog "Swanocean", σκέφτηκα να γράψω κι Εγώ με την σειρά μου, μια παρόμοια λίστα αλλά με τη διαφορά να γράψω τα 33 πράγματα που θέλω να κάνω στη ζωή μου, μιας και την ερχόμενη Παρασκευή είναι τα -ορόσημα- γενέθλιά μου. Και ξέρετε πολύ καλά πια πως τα γενέθλια ΜΟΥ (μαζί με τις γιορτές των Χριστουγέννων, εκτός την νύχτα που αλλάζει ο χρόνος), είναι οι μόνες γιορτές που μου αρέσουν. 
 
  Θα μοιραστώ μαζί σας λοιπόν 33 πράγματα (εντελώς τυχαία αριθμημένα) που θέλω πολύ να κάνω και να δοκιμάσω στη ζωή μου, ανεξαρτήτως χρόνου, ηλικίας, καιρικών συνθηκών ή δεν ξέρω κι Εγώ τι άλλο. Εξάλλου, είναι καρατσεκαρισμένο ότι μέχρι σήμερα όλα όσα έχω κάνει, τα έχω κάνει καθυστερημένα, γιατί όσο και να το έχω παλέψει, δεν μου κάθονται σχεδόν ποτέ τα χρονοδιαγράμματα. Ό,τι είναι να γίνει λοιπόν, πέρα από τις δικές μου δυνάμεις, προσπάθειες και θέληση, υπάρχει και το γνωστό σοφό "Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος". 😉
 
Καλή Τύχη / Good Luck
    
 1. Να πιάσω πάρα πολλά λεφτά στο Τζόκερ ή και στο ΚΙΝΟ ή και σε κανένα Ξυστό. Δεν με ενδιαφέρει σε ποιο τυχερό παιχνίδια θα τα πιάσω, μου αρκεί να τα πιάσω και αν γίνεται να είναι πολλά. Γιατί συγγνώμη, αλλά η καθημερινότητα χωρίς λίγα περισσότερα λεφτά (κι όχι ψίχουλα ή τσίμα-τσίμα) δεν τσουλάει μάνα μου εύκολα ή πάντα ευχάριστα. 💰💶
 
✅2.  Να αποκτήσω το ολοδικό μου σπίτι. (📍2022 και κάτι πραγματοποίησα!) Αν είναι κοντά ή δίπλα στη θάλασσα, ακόμα πιο ευτυχία για μένα. 🏡
 
3. Να ταξιδέψω στο Παρίσι. Κατά προτίμηση Χειμώνα, προς Χριστούγεννα! Και, γιατί όχι; να αναβιώσω και μια τύπου φάση Carrie Bradshaw in Paris, με τις βόλτες της στους δρόμους του Παρισιού με τις στυλάτες - κομψές εμφανίσεις της.

✅4. Να πάω -αν γίνεται- του χρόνου διακοπές (📍και ναι το πραγματοποίησα!) τουλάχιστον για μια ολόκληρη εβδομάδα, μην σας πω και λίγο περισσότερο. Να κλείσω τα πάντα, να απέχω από facebook, κοινωνικά δίκτυα, τεχνολογία, τηλέφωνα κλπ. μέχρι σε σημείο να μην έχω καμία απολύτως επαφή με γνωστούς, Φίλους και οικογένεια. Εννοείται, θα τους έχω ενημερώσει ότι "Φεύγω! Θα είμαι καλά! Θα μιλήσουμε ξανά όταν γυρίσω! Στοπ!"

✅5. Να κάνω την μεγάλη φυγή... (📍Την έκανα επιτέλους τον Απρίλιο του 2022!!!!) ....εντός ή εκτός δεν έχει τόση σημασία. Σημασία έχει να "εξαφανιστώ" για λίγο, πολύ ή για κάποιο μεγάλο χρονικό διάστημα, κάπου όμορφα, ανθρώπινα, κάπου που δεν γνωρίζω κανέναν και δεν ξέρει κανείς τίποτα για μένα, κάπου που θα με ξανά γεννήσει και θα με κάνει ακόμα πιο δυνατή σωματικά και πνευματικά. Εννοείται πως και σε αυτή την περίπτωση θα ενημερώσω... αλλά ως εκεί!


✅6. Να έχω μια τεράστια 📍βιβλιοθήκη με πάρα πάρα πάρα πολλά διαβασμένα και αδιάβαστα βιβλία.📚

7. Να αποκτήσω μια δική μου γραφομηχανή, κι ας έχει τελειώσει προ πολλού η εποχή της, κι ας βρισκόμαστε πλέον στην ψηφιακή τεχνολογία. Δε γίνεται Εγώ που γράφω τόσο και δηλώνω μια μελλοντική Συγγραφέα να μην έχω στην κατοχή μου μια γραφομηχανή και πόσο μάλλον να γράφω σε αυτήν.


8. Το blog μου ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ να το φτάσω σε σημείο να είναι 100% ΕΓΩ και σε επίπεδο που η αξία του σε αυτό που προσφέρει και προσφέρω να είναι σαν μια πολύτιμη βοήθεια σε συνανθρώπους μου.


9. Να ολοκληρωθούν τα βιβλία -μου- που γράφω και να πάρουν το δρόμο που τους πρέπει και αξίζουν. Θα είναι πρώτα απ' όλα η κατάθεση ψυχής μου κι ύστερα η δικαίωση μου. 📖 Και φυσικά, εννοείται να γίνω μια καλή Συγγραφέας, που οι αναγνώστες μου μέσω της γραφή μου θα μιλούν τα συναισθήματά τους.


10. Να περάσω τα ωραιότερα γενέθλια της ζωής μου, με πρόσωπα που αγαπώ και με αγαπούν πολύ και αληθινά, σβήνοντας μια τούρτα με κεράκια, ανοίγοντας δωράκια, πίνοντας, τρώγοντας και χορεύοντας με τρέλα και ευτυχία για όλους. 🎂🎊(📍Τα  38α Γενέθλια Μου 2021)


11. Να περάσω τις ωραιότερες γιορτές Χριστουγέννων και πόσο μάλλον αλλαγή του χρόνου με όλη την οικογένεια ή με καρατσεκαρισμένους Φίλους και όχι πλέον μόνη.🎄


12. Να μην ξανά χρειαστεί να ξανά δουλέψω σε ξένα χέρια. Με την προϋπόθεση φυσικά να μην έχω ανάγκη να δουλέψω για τα χρήματα... γιατί θα έχω ήδη αρκετά χρήματα. Να δουλεύω για μένα και μόνο για μένα ή και με ανθρώπους που θα έχω επιλέξει Εγώ. Και ακόμα καλύτερα η δουλειά μου να είναι το -όποιο- αγαπημένο μου χόμπι. 


13. Να γίνω Ραδιοφωνική Παραγωγός (κατά προτίμηση νυχτερινή) έστω και για μια μέρα, βάζοντας ό,τι μουσική γουστάρω και κάνοντας την εκπομπή που γουστάρω συζητώντας στον αέρα για διάφορα θέματα με τους ακροατές μου.🎧


14. Να κάνω μια χορταστική φωτογράφιση στο concept που επιθυμώ, στα μέρη που αγαπώ, με τα ρούχα και γενικά το στιλ που μου αρέσει και φυσικά, εννοείται θα συνοδεύεται και από μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη. Μμμμμ, και τώρα που το σκέφτομαι, λέω να γράψω μια ξεχωριστή ανάρτηση και να σας πω περισσότερα και με λεπτομέρειες παρακαλώ για την φωτογράφιση ...των ονείρων μου! Σας εγγυώμαι, θα γελάσουμε πολύ! #χιουμοροκατάσταση φάση και καλά! 😉(📍Έχω κάνει κάποια προσωπικά Φωτογραφικά project και θα τα βρείτε στο Φωτογραφικό μου blog "Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές")


✅15. Να κάνω μια επίσκεψη έκπληξη που θα τρέμουν και ...οι πέτρες! Αχαχαχα!😜 Γιατί, μπορεί να είμαι ακριβοθώρητη, ήρεμη δύναμη, σιγανό ποταμάκι (πάντα με την καλή έννοια) αλλά όταν είναι να κλέψω τις εντυπώσεις και πόσο μάλλον να γράψω το δικό μου "δίκαιο Φινάλε", το κάνω εντυπωσιακά αφήνοντας το στίγμα μου. (📍Την έκανα!😂 Τρίτη 2/11/2021 & την ξανά έκανα στις 27/07/2022 & The End!)  N(X) 


16. Να συνεργαστώ μια μέρα με τον Γιάνναρο (τον Πλούταρχο ντε!), τον Θοδωρή Φέρρη, την Φανή Δρακοπούλου τραγουδώντας τραγούδι σε δικούς μου στίχους, το οποίο θα έχει γίνει ένα από τα τραγούδια της χρονιάς. 🎼 


17. Να γίνω για λίγο ξανά ξανθιά, εννοείται στο χρώμα που θα μου πηγαίνει ταμάμ. Είχα γίνει ξανθιά εκεί γύρω στα 21, με πολύ κοντό καρέ μαλλί και ...ήμουν χάλια!👸  
 

18. Να 'διδάξω' έστω και για μια ώρα, σε μια τύπου πανεπιστημιακή αίθουσα με νέους ανθρώπους στο κοινό, μιλώντας άνετα για προσωπικά βιώματα και εμπειρίες με συμπεράσματα και προσωπικά διδάγματα ζωής.  


19. Να 'αποκαταστήσω' την καλύτερη μου Φίλη Έφη (χωρισμένη χρόνια και μαμά μιας όμορφης 20χρονης). Να τη δω επιτέλους δίπλα σε έναν καλό και σωστό Άνθρωπο σύντροφο για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής της. Όχι άλλο να παλεύει μόνη της! (Σκορπίνα και αυτή!) 


20. Να βρω κι Εγώ έναν ΑΝΤΡΑ-σύντροφο που θα είναι μοναδικά και αληθινά άξιος σε όλα του και προς το πρόσωπο μου έντιμος. Να με κάνει να "διαγράψω" από την μνήμη μου όλους τους προηγούμενους! Ψέματα, παραμύθα, δίπορτο, κοροϊδία, βόλεμα κ.α. τέτοιες δυστυχίες... ευχαριστώ δεν θα πάρω, διότι απλά δεν μου αξίζουν ούτε για σταγόνα.💏(📍2022 & 2023 +... και έπαψα να πιστεύω σε τέτοια ψεύτικα, ανώφελα παραμύθια...)
 

✅21. Να αφήσω κάποιους σε επιλογή "μακριά κι αγαπημένοι" κι άλλους σε επιλογή  "μακριά και ξένοι και άγνωστοι αν γίνεται". Να μην τους αφήσω ξανά να μπουν ή να μπαινοβγαίνουν στη ζωή μου δίνοντας τους "κι άλλη" ευκαιρία για να πάρουν, αφού είναι 'κακοί', 'λίγοι' ή και 'ανάξιοι' να ανταποδώσουν ή και να εκτιμήσουν το ελάχιστο από αυτό που προσφέρω με όλη μου την εκτίμηση κι αγάπη. Delete, block ή ακόμα καλύτερα 'κόκκινη γραμμή' μπας και καταλάβουν "πότε, πού κι αν" έχουν το δικαίωμα να ξεπερνάνε, περνάνε ή να πηδάνε τα όρια μου χωρίς να με θεωρούν πιόνι. (Η υπομονή, η κατανόηση και η αναμονή-στο περίμενε, κάποτε τελειώνουν!) 
  📍Έφτασε αρχές του 2022 για να αφήσω και να πετάξω μακριά για να σωθώ επιτέλους όλους αυτούς που δεν άξιζαν. Άλλοι/ Άλλος πάλι με πέταξαν σαν τα σκουπίδια από μόνοι τους και με τόση ευκολία και απανθρωπιά. Και γι' αυτό τους/τον Ευχαριστώ, διότι επιβεβαιώθηκα για μια τελευταία φορά ότι "Υπάρχουν Ά-νθρωποι και ανθρωπάκια..."
 

✅22. Όταν θα έχω αρκετά λεφτά ή και μια καλή ευκαιρία, θα προσφέρω στην μάνα μου ένα μήνα ή όσο θέλει διακοπές στο χωριό την Καστοριά, στο πατρικό της, που τόσο μα τόσο πολύ επιθυμεί (και δική μου όμως επιθυμία!) να πάει, αφού έχει χρόνια να το επισκεφτεί. Να πάει, να ξεκουραστεί, να περάσει καλά, να μαζέψει τις καρυδιές μας και να κάνει ό,τι γουστάρει εκείνη... στον εαυτό μου όλα όσα (μου στέρησαν) στερήθηκα και μου αξίζουν στο έπακρον. 
  📍2023 και μπορεί να μην έχω τα πολλά λεφτά για να έχω την άνετη οικονομική κατάσταση αλλά με όσα βγάζω μέσα από τη δουλειά μου, προσφέρω κάθε φορά και κάτι που στερήθηκα ή επιθυμώ και όλα αυτά βασισμένη αποκλειστικά στον εαυτό μου. 
 

✅23. Να επισκεφτώ τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου που βρίσκεται στο Προκόπη της Βόρειας Ευβοίας. Μου το έχω τάξει από τον Ιούλιο του 2014. 📍(Πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2018)
 

24.Να επισκεφτώ τον ναό της Παναγίας Ευαγγελίστριας της Τήνου και να προσκυνήσω. Το έχω "τάμα" από όταν την γλίτωσα και πάλι παρατρίχα. ⛪  
 

25. Να επισκεφτώ ξανά την Θεσσαλονίκη και να κάνω ό,τι δεν πρόλαβα να κάνω τον Οκτώβριο του 2014. Από το να επισκεφτώ τον Λευκό Πύργο μέχρι να ξαπλάρω Χαλλλαρά στο γρασίδι. 
 

26. Να ξανά επισκεφτώ την Ρώμη και να ξανά πάω σε όλα τα μέρη/σημεία/μαγαζιά/δρόμους που είχα επισκεφτεί το Δεκέμβριο του 2009 και δε τα σημεία που είχα "χαθεί" και είχα ζήσει την πρώτη μου θετική εμπειρία "άγνοια κινδύνου" που όμως στάθηκε ως αφορμή για να ανακαλύψω ωραίες-δυναμικές-κρυφές μέχρι τότε  πτυχές της προσωπικότητας μου. (τελικά χρωστάω πολλά 'ευχαριστώ' στους υπαίτιους! Βέβαια τους τα έδωσα με τον τρόπο μου!)
 

27. Να γράψω ένα ερωτικό-αγαπησιάρικο-εξομολογητικό-ευχαριστήριο γράμμα, έστω και σε λίγες γραμμές (πράγμα δύσκολο για μένα που γράφω κατεβατά!) και να διαβαστεί από το σωστό άτομο που θα καταλάβει και θα εκτιμήσει έστω και μια φράση μου από όσες γράψω. Έστω κι αν είναι το "Σ' ευχαριστώ για όλα!" (Για να είμαι ειλικρινής, έχω γράψει στο παρελθόν για τον πιο σωστό άνθρωπο αλλά δε το διάβασε ποτέ. Θα μπορούσα να του το δώσω τώρα, θα το διάβαζε με μεγάλη του χαρά και θα ένιωθε μάλιστα μεγάλη συγκίνηση αλλά... δεν χρειάζεται διότι του τα είπα με πιο απλά, λιτά και σταράτα λόγια. Τέτοιο κορίτσι είμαι Εγώ! Αμέ!😉)
 

28. Αν και απεχθάνομαι τις απόκριες, θέλω για πρώτη φορά (και τελευταία μάλλον) να μεταμφιεστώ σε χορεύτρια oriental και να χορέψω, μέσα ή και έξω, τσιφτετελοτράγουδα. 💃
 

29. Να ξεντροπιάσω ΑΥΤΟΝ Ν(Χ) (αν και είμαι βέβαιη πως η ζωή θα του το κάνει!) που ξεφτίλισε -όχι τόσο εμένα για εμένα- μέχρι το τέλος ξανά και ξανά το δώρο της αγάπης ...γιατί το συναισθηματικό και ψυχικό κακό που προκαλείς είναι ασυγχώρητο ή απλά για το "Γκραν Φινάλε" πριν την αξιοπρεπής αποχώρηση μου από τη ζωή!
 

✅30. Να φύγω για την Αυστραλία (που από το 2014, όλο και κάτι ή κάποιος μπαίνει 'εμπόδιο' και δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα) έστω και για έναν μήνα το λιγότερο. Για περισσότερο... ας αποφασίσει η ζωή!
  📍Και τελικά Έφυγα για Αυστραλία τον Σεπτέμβρη του 2017 για 3 μήνες! 
 

✅31. Να ξενυχτήσω κάπως-κάπου ψηλά μέχρι να με βρει το ξημέρωμα και να απολαύσω την ανατολή του Ήλιου καλωσορίζοντας την καινούργια μέρα που μόλις ξεκινά. Ηλιοβασιλέματα, δόξα τω Θεό, έχω δει αρκετές φορές, σε διαφορετικά μέρη, μόνη ή και με παρέα, οπότε μένει η αυγή. 🌅
 

✅32. Να έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος, πιο δυνατή, πιο δυναμική, πιο σοφή, πιο φωτεινή, πιο ψαγμένη, πιο ελεύθερη, πιο γαλήνια, πιο αισιόδοξη, πιο χαρούμενη, πιο γελαστή, πιο όμορφη, πιο παθιασμένη, πιο -ωραία- τρελή, πιο δυνατή μνήμη, πιο πλούσια σε ανθρωπιά, πιο πολύ τους περιττούς και τα περιττά να τους γράφω στα παλιά μου τα παπούτσια... να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου τόσο εξωτερικά αλλά όσο και περισσότερο εσωτερικά. (ευτυχώς είμαι πάντα σε καλό δρόμο!) 
  📍Οκτώβριος 2023 και Ξέρω Ποια Είμαι! Είμαι επιτέλους η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και νιώθω απόλυτα ήρεμη, χαρούμενη και ζωντανή!


✅33. Δεν ξέρω τι θα κάνω, πως θα το κάνω, πότε θα τα κάνω, να φέρω τα πάνω-κάτω αν χρειαστεί αλλά να πραγματοποιήσω τουλάχιστον τα 10 από τα 33. 😎
  📍2023 και νομίζω έχουν μείνει ελάχιστααπό τα 33 κι ας έχω φτάσει πια στα 39+κάτι!






  Αυτά ήταν τα 33 πράγματα που θέλω να κάνω στη ζωή μου. Τι λέτε; Είναι βατά και πραγματοποιήσιμα ή μπα; Αχαχα!😂 Εγώ πάντως, είμαι αισιόδοξη και έτοιμη, όπως κάνω μια ολόκληρη ζωή, να κάνω τις προσπάθειες μου. 😏




Διαβάστε επίσης:
_____________________
 
 
 


*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Μερικά θα τα ευχόμουν και για μένα.
    Να είσαι γερή και δυνατή και να προσπαθείς για το καλύτερο!
    Σου τα εύχομαι όλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, πάντα προσπαθώ για το καλύτερο.
      Μας εύχομαι να πραγματοποιηθούν οι περισσότερες επιθυμίες μας!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Το 11 και το 22 με συγκίνησαν..
    Όπως λέει κι η Μαρία, μερικά θα τα ευχόμουν κι εγώ για μένα..
    αλλά ΚΑΙ τα 33, τα εύχομαι από καρδιάς για σένα! Πολλά φιλιά ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, μας τα εύχομαι λοιπόν!
      Και τα 33 για μένα, γιατί όχι; Δεν νομίζω πως ζητάω τον ουρανό με τ' άστρα, εεεε;; Χαχα!😜
      Σε φιλώ γλυκά!💛

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes