✅Ανασκόπηση 2017: ☆Οι Συλλεκτικές Στιγμές του 2017!☆


  Γράφοντας την τελευταία ανάρτηση για το 2017 αποχαιρετώντας το 2017 και καλωσορίζοντας το 2018, είπα ότι το 2017 για μένα προσωπικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Όχι γιατί όλα ήταν ρόδινα ή όλα μου ήρθαν όπως ήθελα αλλά γιατί στα χιλιάδες ζόρια, στις αρκετές δυσκολίες και στεναχώριες που με βάραιναν χωρίς να είναι απαραίτητα δικά μου βάρη, στον "γολγοθά" (Ναι, ναι Γολγοθάς!) που πέρασα στους τρεις μήνες που έμεινα στην Αυστραλία (μέσα στον μήνα θα σας πω και θα σας δείξω περισσότερα) επιβίωσα και μπράβο μου(!) και κυρίως ότι πέρασε ακόμη μία χρονιά και είμαι ακόμα ζωντανή και καλύτερη πολύ καλύτερη σαν άνθρωπος.  Και ιδού μια ακόμη ανασκόπηση και γραπτώς για να έχω να θυμάμαι!
 
  Σίγουρα δεν μου ήρθαν όλα αυτά που μου αξίζουν έτσι όπως πρέπει και δικαιούμε αλλά είμαι πολύ ευχαριστημένη που έχω κάνει κάποια βήματα πιο μπροστά. Εξάλλου, η προσπάθεια από μόνη της είναι μεγάλο πράγμα και ξέροντας καλά πως πολλά πράγματα δεν είναι στα δικά μου χέρια, μου φτάνει που δεν τα παράτησα και άρπαξα κάθε μικρή ή μεγάλη ευκαιρία που μου προέκυψε. 
 
  Η πραγματικά στενάχωρη στιγμή όλου του 2017 ήταν η απώλεια του Rex μου την Δευτέρα 6 Μαρτίου. Καμία άλλη στεναχώρια είτε προσωπική είτε οικονομική είτε επαγγελματική είτε ακόμα και ερωτική δεν είχε πραγματικά ουσία, νόημα και αξία μπροστά στην απώλεια του σκύλου μου που ζήσαμε μαζί 15+ ολόκληρα χρόνια. Από την ημέρα που έφυγε η μοναξιά ναι μεν παρέμεινε "Φίλη καλή" αλλά κάποιες μέρες, νύχτες και στιγμές ήταν φριχτή γιατί δεν είχα κανέναν να με νοιαστεί. Ο Rex ήταν το καλύτερο σκυλί που έδινε μόνο αγάπη και παρουσία στη ζωή μου, στο σπίτι μου... Και τώρα στις γιορτές που έμεινα όπως συνήθως μόνη μου η παρουσία του έλειπε διότι όταν ήταν "Εκείνος" δεν ήμουν και τόσο μόνη. Μεγάλη διαφορά, πιστέψτε με! 
 
  Με παρηγορεί όμως μέχρι και σήμερα ότι ήμασταν τόσο τυχεροί πο έφυγε έτσι όπως επιθυμούσαμε και για "Εκείνον" και για εμάς την οικογένειά του. Έφυγε ήρεμα, γρήγορα, χωρίς να υποφέρει ιδιαίτερα, χωρίς να μας παιδέψει και να μας ταλιαπωρήσει. Και ότι η ζωή μας τα έφερε έτσι, ο πόνος ήταν πιο υποφερτός. 
 
  Κατ' άλλα, ένιωσα τόσο χαζή που χαλιόμουν για χαζομάρες, για ανόητους ανθρώπους που δεν μου φέρθηκαν εντάξει, για στιγμές που ανθρώπινα λύγισα γιατί ok Μαράκι είσαι από ατσάλι αλλά μπάστα κοπελιά αφέσου μια φορά και δείξε ότι δεν είσια δυνατή 24ώρες το 24ώρο. Και ξέρετε κάτι; το έδειξα αυθόρμητα αν και προσπάθησα να το "παίξω" και σε εκείνη την "αδύναμη στιγμή" δυνατή. Και μπορεί εκείνη την στιγμή να μην μου άρεσε και να με μάλωσα που με είδε κάποιος (ειδικά αυτός που δεν ήθελα ποτέ μα ποτέ να με δει έτσι) σε τέτοια φάση αλλά όταν θυμάμαι εκείνη την φάση και τώρα ακόμα, γελάω και σκέφτομαι ότι καλό μου έκανε, από όποια πλευρά κι αν το δω. Οπότε, έζησα κάτι που έπρεπε να το ζήσω και πήρα το μήνυμα.
 
   Έκανα το Καλοκαίρι διακοπές εδώ στην Ελλάδα, που τόσο ήθελα και δεν το περίμενα. (Χρωστάω την ανάρτηση!) Και μάλιστα ήταν οι καλύτερες διακοπές που έχω περάσει στη ζωή μου! Λίγες ημέρες αλλά οι στιγμές ήταν όντως Συλλεκτικές. Έκανα και 3 μήνες διακοπές (συν και δουλειά) στην Μελβούρνη της Αυστραλίας που δεν το ήθελα πραγματικά (και όποτε δεν αποφασίζω 100% Εγώ πάντα τρώω το κεφάλι μου με την κακή έννοια!) και εντάξει είδα και έζησα μια άλλη κουλτούρα και ζωή και μπλα μπλα αλλά αντικειμενικά και με τελικό συμπέρασμα, πέρασα άσχημα. Περισσότερα θα σας εξηγήσω σε σχετική ανάρτηση. Με την Οικογένειά μου, δεν είχα ιδιαίτερα προβλήματα, αντιθέτως κατάλαβα πολλα από τα λάθη τους και τις αδικίες τους προς εμένα οπότε είχαμε μια ηρεμία και αυτό μου αρκεί. Οικονομικά κουτσά στραβά ok πάλι καλά λιγότερη φτώχεια ένιωσα. Γιατί συγγνώμη το έχω ξαναπεί έχω ζήσει πολύ φτωχικά και πια δεν την αντέχω να την ζήσω σε μεγάλο βαθμό όχι όσο μεγαλώνω. Ναι λίγα και καλά αλλά όχι στο τίποτα.
 

  Όσο για την Υγεία, αυτό το πολύτιμο το πολυτιμότερο μάλλον αγαθό την είχα, εκτός από τους μήνες που έζησα στην Αυστραλία. Αλλά μωρέ και πάλι επέζησα οπότε στέκομαι ότι είμαι καλάάάάά. Ελπίζω να έχω την Υγειά μου και το 2018 και γενικά να μας προσέχουμε γιατί καλά η δουλειά, ο αγώνας, τα υλικά πράγματα, τα συναισθήματα και τα λεφτά βεβαιώς βεβαίως αλλά σκέφτομαι συνέχεια σαν σημαία την έχω αυτή την σκέψη πως "Αν δεν έχουμε την Υγειά μας, όλα τα υπόλοιπα θα μοιάζουν τόσο περιττά και ανώφελα, αν δεν μπορείς να τα ζήσεις χωρίς πόνους και κακή διάθεση, είτε σωματική είτε ψυχολογική." Έτσι δεν είναι;
 
   Ήταν μια χρονιά γεμάτη από (εννοείτε😉) Συλλεκτικές Στιγμές, ωραίες και χαρούμενες στιγμές και μπροστά στις περισσότερες "happy moments", οι  λίγες στεναχώριες μοιάζουν τελικά τόσο ανόητες και για γέλια.
 
  Δεν έχω κάτι άλλο να πω για τις στιγμές του 2017. Πολλές έχουν μείνει τόσο δυνατές εξέχαστες αναμνήσεις, άλλες δεν λέγονται ούτε γράφονται ούτε καν φωτογραφίζονται γιατί τα λόγια θα μοιάζουν τόσο λίγα μπροστά στο ίδιο το γεγονός που έχω ζήσει και τα έχω όλα κρυμμένα στο μυαλό μου και στην καρδιά μου. Απλώς εύχομαι το 2018 να συνεχίσει να μου προσφέρει τα ήδη υπάρχοντα πράγματα αλλά ένα τόνο παραπάνω, όχι τα ίδια αλλά και κάτι παραπάνω. Να μου δώσει όσα δεν μου έδωσε το 2017... Να είναι πιο εύκολος σε όλους τους τομείς όχι πια σε όλα τόσο δυσκολία... Να φέρει ακόμη περισσότερη δημιουργία, έμπνευση, πάθος και χαμόγελα με ότι καταπιάνομαι. Αλλά γι' αυτά τα τέσσερα δε ανησυχώ καθόλου γιατί είναι κομμάτια της ψυχής μου και δεν τα χάνω ποτέ και για κανένα λόγο. Φυσικά να εξελιχθώ σαν άνθρωπος, σαν Μαρία αλλά και σε ό,τι μου αρέσει... 
 

  Όμως, για να μην τα πολυλογώ, 2018 σε προκαλώ να ξεπεράσεις τον 2017 και να κάνεις την μεγαλύτερη διαφορά στα μάτια μου. Το 'χεις; Γιατί Εγώ το 'χω και μπορώ με θάρρος και θράσσος να συναγωνιστώ μαζί σου και να δεις τι μπορώ να κάνω κι Εγώ εκτός από ό,τι μπορείς εσύ να κάνεις για μένα.😉
 
 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε! Καλό Μήνα & Καλή εβδομάδα μιας και όλα έπεσαν μαζί και πολύ μου αρέσει όταν συμβαίνει αυτό.🤣 Όλα μοιάζουν σαν μια "Καινούργια αρχή". Και δεν ξέρω αλλά μου αρέσει επίσης αυτή η αίσθηση και έτσι ακριβώς με αυτή την αίσθηση, με αισιοδοξία και με χαμόγελο που είχε μια σιγουριά επίσης ξύπνησα το πρώτο πρωινό του 2018. Και γιατί όχι; Η χρονιά έχει 365 ημέρες και είμαι πανέτοιμη να γράφω κάθε μέρα μια σελίδα με τα καλύτερα και φυσικά να ζω την κάθε στιγμή της ημέρας και να συλλέγω ωραίες εμπειρίες, αφού είμαι "Το Συλλεκτικό Κορίτσι".😉
 

 
     



*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (εννοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2017 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

12 σχόλια :

  1. Καλή Χρονιά, Μαρία μου. Σου εύχομαι ό,τι καλύτερο, κοπέλα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή χρονιά με υγεία ευτυχία και περισσότερα χαμόγελα!
    Λυπάμαι πολύ για το Ρεξάκο, εχω χασει και εγω κατοικιδιο και ξερω πως νιωθεις :(
    Ζηλευω που έκανες διακοπές, εγω δουλευα σεζον....
    επίσης ζηλεψα το ταξίδι στην Αυστραλία, αλλά δεν ανεβαίνω σε αεροπλάνο, οπότε καταλαβαινεις....
    Φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, φυσιολογικη εξέλιξη της ζωής είναι και οι απώλειες. Τουλάχιστον, τον γνώρισα και τον έζησα τον Rex μου και αυτό είναι μόνο ευλογία.
      Είναι πολύτιμο αγαθό οι διακοπές και ξεκούραση του σώματος με τόση δουλειά που ρίχνουμε όλοι μας έτσι όπως έχει καταντήσει η ζωή. Εύχομαι φέτος να κάνεις διαακοπές, κι Εγώ και ολοι όσοι τις χρειαζόμαστε.
      Θα σε ταξιδέψω με τις αναρτήσεις μου στην Αυστραλία μέσα στον μήνα που θα ανεβάσω τις αναρτήσει. Και όσο για το αεροπλάνο, είναι καταπληκτική εμπειρία.
      Σε φιλω κορίτσι μου και Κακλη μας Χρονιά.

      Διαγραφή
  3. Δύσκολη, αλλά δυνατή, διδακτική η χρονιά για σένα Μαρία μου. Σωστά η κάνω λάθος? Έκανες και ένα ταξίδι ζωής για πολλούς ανθρώπους, στην μακρινή Αυστραλία.! Εύχομαι η νέα χρονιά να σου φέρει οτι επιθυμείς, πρωτίστως Υγεια. Πολλά φιλιά!

    Υ.Γ. Όλα καλά και Άγια, για κανέναν Αυστραλό όμως δεν έκανες κουβέντα και ανησυχώ...χαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δύσκολη αλλά δυνατή και διδακτική χρονιά που με εξέλιξε ως Ανθρωπο.
      Εντάξει ποτέ δεν ήταν για μένα η Αυστραλία "Ταξίδι ζωής" αλλα ok έζησα κάτι που δεν μπορούν οι περισσότεροι Άνθρωποι γιατί δεν είναι ούτε εύκολο αλλά ούτε προσιτά οικονομικό ταξίδι.
      Χαχαχα γιαα κανέναν Αυστραλό δεν έκανα κουβέντα γιατί δεν έχω κατι ιδιαίτερο να πω. Απογοήτευση γενικώς οι Αυστραλοί... Θα τα πω σε σχετική ανάρτηηση βρε.
      Καλή μας Χρονιά Μάκη!

      Διαγραφή
  4. Ω, λυπάμαι που πέρασες άσχημα στην Αυστραλία! Το αντίθετο πίστευα εγώ !
    Καλή χρονιά να έχεις Μαρία μου. Χωρίς απώλειες ή θλίψεις μάτια μου!
    Μόνο χαρές :)
    Πολλά φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, πολλοί το αντίθετο πίστευαν όπςω εσύ αλλά τα γεγονόταν μαρτυρούν άλλα. Θα σας πω περισσότερα σύντομα. Καλή μας Χρονιά χωρίς καμία απώλεια ή θλίψη για όλους μας. Περισσόετρες χαρές και χαμόγελα αν γίνεται.
      Τα φιλιά μου και τα καλύτερα εύχομαι!

      Διαγραφή
  5. Καλώς βρεθήκαμε και πάλι Μαρία μου. Με συγκίνησε το σχόλιο σου,σ ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Κι εγώ το ελπίζω να μη ξαναχαθώ {νομίζω δε θα γίνει όμως} , το αγαπούσα πολύ το δελφινάκι μου αλλά δυστυχώς το διάγραψα κι έτσι έκανα νέο μπλογκόσπιτο..
    Να έχεις μια όμορφη χρονιά γεμάτη υγεία και ευτυχία και ωραίες στιγμές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου, δεν θα ξανά χαθείς... Το ξέρω πόσο αγαπούσες το "ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ" σου αλλά δεν ήταν ανάγκη αν το διαγράψεις, απλά να το κλείσεις και να το έχεις για σένα. Αλλά δεν πειράξει γιατί θα σε βρίσκουμε στο νέο σου blogόσπιτο και αυτό είναι υπέροχο.
      Σ' ευχαριστώ πολύ ανταποδίδω τις ευχές!

      Διαγραφή
  6. Μαρία μου, καλημέρα και από εδώ!
    Χρόνια πολλά, καλή χρονιά, με υγεία και κάθε καλό!
    Σου εύχομαι ολόψυχα το νέο έτος να σου φέρει ότι μα ότι επιθυμεις και να ειναι άκρως λαμπερό και γενναιόδωρο μαζι σου.

    Όταν είδα ανάρτησή σου, χάρηκα πάρα πολύ, σου είχα πει άλλωστε και απο κοντά όταν βρεθήκαμε πως μου έλειψε η παρουσία σου εδώ και την αναζητούσα.
    Σήμερα, μπορώ να πω, γουλια γουλια, απολαυσα τις λεξεις σου.
    Μια ανασκοπηση συγκλονιστικη και παρολο που ξερω αρκετα, ομολογω πως περιμενω αγωνιωδως νεες σου αναρτησεις.

    Λυπαμαι για τον Ρεξ, να τον θυμασαι παντα με αγαπη. Τα αλλα οπως ειπες κι εσυ ειναι περαστικα. Υγεια να εχουμε και να κοιταμε μπροστα.

    Να περνας ομορφα.
    Την αγαπη και τα φιλια μου!
    την αγαπη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Υγειά μας να έχουμε πρώτα απ' όλα Κική μου και όλα τα υπόλοιπα με αγώνα, υπομονή και θέληση θα τα κάνουεμ πραγματικότητα.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για την χαρά σου και την αντιλαμβάνομαι και από το σχόλιο σου αλλά πολύ περισσότερο από κοντά που βρισκόμαστε κάθε φορά.

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes