☀️Αντίο Ιούλιε! Καλώς όρισες Αύγουστε!🌊 & ✎All posts of the month #54 ➙ Ιανουάριος - Ιούλιος 2022

©Photo by mariaparask29_photography


  Και να που έφτασε και ο Αύγουστος!
Ο τελευταίος μήνας του Καλοκαιριού είναι ήδη εδώ!
Το πιστεύετε; Είμαστε ήδη στα μισά του 2022!
 Κάποιοι πήγαν ήδη διακοπές και γύρισαν, κάποιοι άλλοι θα πάνε τον Αύγουστο, κάποιοι άλλοι θα πάνε όταν όλοι επιστρέψουν στην καθημερινότητα και στις πολλές υποχρεώσεις. Δυστυχώς και κάποιοι άλλοι δεν θα πάνε και καθόλου!

  Εγώ προσωπικά μέχρι και το 2016 ήμουν στην τελευταία κατηγορία. Ποτέ και πουθενά! Και όταν λέμε "ποτέ και πουθενά" εννοώ κυριολεκτικά "ποτέ και πουθενά". Κάπως λυπηρό αλλά αυτή είναι η αλήθεια!

 Για πολλούς λόγους! Ένας από αυτούς δουλειά, μία και δυο δουλειές!

  Από το 2017 όμως τα άλλαξα όλα!

 Η Μαρία του 'τότε' και του 'σήμερα'...είναι η ίδια αλλά ακόμα καλύτερη!

 Υπάρχουν φυγές, υπάρχουν μέρα ή και μέρες ηρεμίας, ξεκούρασης και ας το πούμε και διακοπών. Για όσα χρόνια της ζωής μου που δεν έζησα διακοπές και ξεγνοιασιά και λίγο να ξεφύγω από τη 'ζοφερή' πραγματικότητα - καθημερινότητα.

  Από την άλλην, είμαι από αυτούς τους -λίγους μάλλον- ανθρώπους που από πάντα μου άρεσε η τρίτη κατηγορία. Τις καλύτερες διακοπές με πραγματική ηρεμία και ξεκούραση τις έκανα από τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου. Και ναι το πιστεύω απόλυτα, πως οι καλύτερες διακοπές είναι όταν φτάνει τέλη Αυγούστου και όλοι λένε αυτό το ανόητο "Καλό Χειμώνα", πριν καν ακόμη φύγει το Καλοκαίρι, πριν καν πούμε Καλό Σεπτέμβρη. Συγγνώμη, μα πόσο ανόητο!
 
  Τις καλύτερες πραγματικές διακοπές με ξεκούραση, ηρεμία, όχι πολύ κόσμο και σχεδόν όλα τα έχω για πάρτη μου, είναι από τέλη Αυγούστου με Σεπτέμβρη. Δική μου προσωπική άποψη και επιλογή. Όπως επίσης, ζούμε τόσους μήνες Χειμώνα, Φθινόπωρο και Άνοιξη με φασαρία, στο τρέξιμο, με κόσμο παλαβό και με ένα ανάστατο μυαλό, το Καλοκαίρι μου, τουλάχιστον τις λίγες ημέρες διακοπών μου τις επιθυμώ και τις θέλω με πραγματική ηρεμία, ξεγνοιασιά, διασκέδαση, όχι για το κλικ και τα social. Έτσι επιθυμώ Εγώ και γι' αυτό ξέρω και πως τις χαίρομαι τις όποιες διακοπές μου. Άλλοι, προτιμούν το εντελώς αντίθετο και είναι σεβαστό.
 
   Και που λέτε οι προηγούμενοι καλοκαιρινοί μήνες ήταν πραγματικά έκπληξη! Ας σταθώ όμως στον προηγούμενο Ιούλιο μήνα που πραγματικά ήταν για μένα "ένας μήνας δώρα"
  Όχι ένα δώρο αλλά πολλά δώρα! Δώρα από εμένα προς τον εαυτό μου, από τη ζωή και τη μοίρα προς εμένα και από όλα μαζί σε ένα. Δεν μπορώ να σας τα εξηγήσω και να σας τα περιγράψω εύκολα. 
  Όταν ζεις τόσο έντονα και τόσα πολλά άσχημα μαζεμένα, όταν επιτέλους έρχονται όλα τα καλά μαζεμένα, από την μία δεν το πιστεύεις, από την άλλην τα ζεις και ευχαριστείς "τους πάντες" για όλα τα καλά και νιώθεις μεγάλη ευγνωμοσύνη. 
 
  Κάπως έτσι λοιπόν ήταν κυρίως ο Ιούλιος
Ένας μήνας που ασχολήθηκα με αρκετά πράγματα. Δούλεψα για τα καλά πάνω σε δημιουργικά πράγματα που ετοιμάζω καιρό τώρα με αργούς ρυθμούς μεν αλλά είναι πάντα εκεί για να φτάσουν στην ολοκλήρωση τους.
  Ξεκούρασα λίγο τον οργανισμό μου... Ηρέμησα ακόμα περισσότερο... Εννοείται έδωσα στις φυγές μου την προσοχή που έπρεπε... Έτυχαν αναπάντεχα ταξιδάκια που απόλαυσα όσο δεν μπορώ να περιγράψω... Διαδρομές που δεν σχεδιάστηκαν... απλά έτσι! έτσι απλά φοράς το μαγιό σου, παίρνεις ένα σακίδιο με μια αλλαξιά, ένα βρακί που λένε🤣, λίγα χρήματα, την πάρτη σου και... όπου βγει.
 
  
ΜΑΡΙΑ Π. και το "♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫"
  Στη διαδρομή γνώρισα ωραίους ανθρώπους σαν κι εμένα αλλά και άλλους που χαιρόντουσαν τις στιγμές και πραγματικά τους θαύμασα... ήπιαμε παρέα τα κρασάκια μας και τα καφεδάκια μας... κάναμε εποικοδομητικές συζητήσεις... μου άνοιξαν τα σπίτια τους και την καρδιά τους... είχα ενδιαφέρουσες προσωπικές αλλά και επαγγελματικές προτάσεις... περπάτησα σε όμορφα μέρη με θέα βουνό και θάλασσα, με τη φωτογραφική μου μηχανή για παρέα και μουσική στα αυτιά αποτυπώνοντας
περίεργες αλλά και όμορφες εικόνες... και γνώρισα κι άλλους "ανθρώπους ωραίους" που έκαναν το "ατομικό" ή όπως λένε κάποιοι κακοπροαίρετοι που δεν έχουν βιώσει ποτέ στη ζωή τους πως είναι να ταξιδεύεις μόνος/μόνη με τον εαυτό σου και σε θεωρούν τελειωμένο και τρελό, το "μοναχικό ταξίδι", σε  ταξίδι "παρεϊστικο". Έτσι συμβαίνει πάντα στην πορεία. Και το λέω Εγώ που κι αν έχω βιώσει "μοναχικά ταξίδια που μόνο μοναξιά δεν νιώθεις". Μιλάω εκ πείρας και με αποδείξεις! Και όταν επιστρέφεις από τέτοιο "ατομικό - μοναχικό" ή όπως θέλετε πείτε το ή δώστε και μια "ετικέτα - ταμπέλα" ξέρετε εσείς, γυρίζεις ένας καλύτερος, ήρεμος, γεμάτος και ελεύθερος άνθρωπος... από πριν.
  
  Βέβαια ο Ιούλιος είχε και συναντήσεις του τύπου καρμικές... από αυτά τα 'καρμικά' που κανένας δεν ξεφεύγει. Και την εξομολόγηση μου έκανα... και την καρδιά μου άνοιξα μέχρι εκεί που πλέον επιτρέπω... και μια χαρά, αξιοπρεπέστατα, χαμογελαστά, ειρηνικά και με ξεκάθαρη αγάπη την ευχή μου έδωσα... και... και τα μούτρα μου ΔΕΝ έφαγα😁... και μια χαρά όλα με δύναμη και χαμόγελο τα αντιμετώπισα... γιατί τέτοιος Άνθρωπος και τέτοια προσωπικότητα με έμαθα να είμαι κι έτσι καταφέρνω και επιβιώνω. Και μπράβο μου και μαγκιά μου!
 
 Ο Ιούλιος λοιπόν είχε σαν "ωραία έκπληξη" πολλά δωράκια, και δεν εννοώ υλικά δωράκια αλλά δωράκια πολλών όμορφων, ευχάριστων στιγμών και ηρεμίας. Ηρεμίας που τόσο είχα ανάγκη να έχω στη ζωή μου. Και επιτέλους την έχω και δεν πρόκειται να την χάσω για κανέναν και για κανένα λόγο ή κατάσταση. Όταν η τοξικότητα... φεύγει, όλα παίρνουν τον σωστό και φωτεινό δρόμο. Δεν σκέφτομαι πια περιττά... δεν χαλιέμαι τσάμπα για καταστάσεις που δεν είναι στα δικά μου χέρια... ούτε για ανθρώπους που σέβομαι τις όποιες επιλογές τους... ούτε για όσα έγιναν πριν... ούτε για όσα θα συμβούν... μόνο ζω την κάθε μέρα σαν να μην υπάρχει επόμενη.
 
 Γιατί βρε παιδιά, η ζωή είναι μικρή, τόσο δα μικρή και σύντομη και άσε που πιστεύω πως από τύχη ζούμε και γενικά και ειδικά... και προχωρά γρήγορα... και πρέπει να κοιτάμε μπροστά... για τα καλύτερα που αργά ή γρήγορα, δύσκολα ή σκληρά, θα έρθουν. "Γιατί το αξίζω" να λέμε στον εαυτό μας και όλα θα γίνουν, από εμάς πρώτα απ' όλα, για να μην σας πω μόνο από εμάς τους ίδιους... και "Καλή Καρδιά βρε παιδιά όλα εδώ θα μείνουν"!
 
  Αυτά τα ολίγον δικά μου... Έτσι για να έχω να τα θυμάμαι κάποτε όταν θα με διαβάζω και... μόνο θα γελάω!🤣

  Ο Αύγουστος πάλι δεν έχω παράπονο, μια χαρά με υποδέχτηκε. Με δυο γελαστές φατσούλες στο δρόμο!😃
 Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
   Ελπίζω και σε σας να συμβαίνει το ίδιο. Ο Αύγουστος να είναι γελαστός και καλός μαζί μας! Κι αν πάλι πάει, όπως κι αν πάει, να είμαστε δυνατοί να τα ξεπερνάμε όλα. Έτσι ρε για το γαμώτο!😉

☀️Κ_Α_Λ_Ο    Μ_Η_Ν_Α ☀️ λοιπόν να έχουμε!😎
 
 
  Για το τέλος, θα σας αφήσω με μια σύντομη ανασκόπηση από όλα τα post που έχουν ανέβει στο blog, μιας και πια μπήκα σε μια καλή ροή, για τους μήνες "Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Ιούνιος & Ιούλιος 2022".
  
 
Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε τίτλο μεταφέρεστε αυτόματα σε νέο παράθυρο. 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022 - 4 αναρτήσεις


🌟Αντίο 2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣! Καλώς όρισες 2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣!🌟

📜Ανασκόπηση 2021: Τι έμαθα το 2021

📜Ανασκόπηση: All blog posts of 2021

📚My Reading Challenge 2021: Τα Βιβλία που διάβασα το 2021


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2022 - 2 αναρτήσεις


True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #10 - Οι άνθρωποι στα super market

❤️Valentine's Day 2022: Η πραγματική αγάπη... (Α' μέρος)


ΙΟΥΝΙΟΣ 2022 - 1 ανάρτηση

Movie in Cinema Κριτική – Jurassic World: Κυριαρχία / Dominion (2022)


ΙΟΥΛΙΟΣ 2022 - 5 αναρτήσεις


⏳Συλλέγω Στιγμές #43 – Μαρία πάμε πάλι απ' την αρχή...

True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #11 - Ζωγράφισε (με) το χαμόγελο σου!😃

🍽Let's talk about food! Εύκολο και γρήγορο γλυκάκι με κρέμα φουντούκι και ζελέ

24 Songs Challenge! 24 γράμματα, 24 αγαπημένα Μου Ελληνικά τραγούδια! / 24 letters, 24 My favorite Greek songs! Vol.1 (2022)

✍My thoughts #31: Πολέμησα για τη ζωή μου! Πολέμησα για το Χαμόγελο μου!





Διαβάστε επίσης:
_________________ 
► Δείτε όλες τις αναρτήσεις της στήλης ✎All posts of the month 
► Διαβάστε κι άλλες αναρτήσεις στην κατηγορία Καλό μήνα
►Δείτε όλες τις Αρχειοθήκες & Λίστες (Lists) του blog
►Δείτε το Site Map του blog για εύκολη πρόσβαση στο περιεχόμενο του blog
►Διαβάστε κι άλλες αναρτήσεις στις κατηγορίες Ενημερωτικό post & Ανασκόπηση
►✍Όλες οι αναρτήσεις του έτους 2010 (6), 2011 (36), 2012 (81), 2013 (173), 2014 (135), 2015 (148), 2016 (112), 2017 (72), 2018 (69), 2019 (15), 2020 (28), 2021 (38), 2022 (12)




✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿
 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...
Coffee

   

Maria Paraskevopoulou
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

2 σχόλια :

  1. Μαρία μου μιλάμε για πόλη περιεχόμενο όχι αστεία αχαχα, πάντα χαρούμενη να είσαι κορίτσι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes