Ⓜ️15 Αυγούστου 2022: Μαρία... ευλογία!

Ⓜ️15 Αυγούστου 2022: Μαρία... ευλογία! by ΜΑΡΙΑ Π. και το "♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫"

 Έφτασε και η γιορτή του 15Αύγουστου!
Μια λαμπρή γιορτή που σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας μας γιορτάζεται με λαμπρότητα.
Μια ημέρα αφιερωμένη στην Παναγία που όσοι το νιώθουμε μας προστατεύει με τον τρόπο της.
Προσωπικά (και δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να μπω σε λεπτομέρειες) σε όλη μου τη ζωή νιώθω την ευλογία, τη φώτιση, τη δύναμη και την προστασία της.
Χαίρομαι που είμαι καλά και φέτος γιορτάζω το όνομά μου.
 Επειδή κάθε χρόνο με ρωτούν το ίδιο και το ίδιο. Δηλαδή, τελικά πότε γιορτάζω;
Στην περσινή μου ανάρτηση με απλά και λιτά λόγια, είχα αναφέρει γιατί είναι προσωπική μου επιλογή και απόφαση από μικρό παιδί, να γιορτάζω και την κανονική μου ονομαστική μου εορτή που είναι στις 21 Νοέμβρη αλλά και στις 15 Αυγούστου.
 Σε μια πρόταση! Τιμώ την Παναγία και το όνομά μου... που και αυτό το πήρα με... δυσκολία!
  Τελικά από πέρσι που ρώτησα από περιέργεια και επειδή σαν μικρομέγαλο παιδί μου αρέσει να μαθαίνω περισσότερα και ... αχρείαστα ας είναι βρε παιδί μου, "Γιατί λέμε Καλή Παναγιά;" απάντηση δεν πήρα... γιατί κανένας δεν ήξερε τι να πει. Ρώτησα και φέτος και πάλι δεν πήρα ουσιαστική απάντηση. Ίσως τελικά να μην έχει και τόση σημασία.

 Σημασία έχει πως χρειαζόμαστε φώτιση και δύναμη για να αντέξει ο καθένας μας σε όλα αυτά που περνάμε, προσωπικά, ατομικά και κοινωνικά. 

  Ατομικά και Κοινωνικά χρειαζόμαστε φώτιση για να παραμείνουμε πρώτα απ' όλα Άνθρωποι, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα ότι η ανθρωπότητα δεν είναι σε καθόλου καλό και φωτισμένο δρόμο. Και καλό είναι να μη κλείνουμε τα μάτια και να βλέπουμε την αλήθεια. Μόνο έτσι αντιμετωπίζεται κάθε κατάσταση... Μόνο έτσι μπορεί να καλυτερέψει η κατάσταση. Βέβαια αυτή η φώτιση πρέπει να ξεκινάει από εμάς τους ίδιους.
 
  Προσωπικά (και μιλάω καθαρά για εμένα) νιώθω τόσο ευλογημένη και φωτισμένη όσο ποτέ στη ζωή μου που πραγματικά εύχομαι να μην πάψω να νιώθω τη δύναμη της ευλογίας και της φώτισης όσο ζω. Έχω τόση πίστη προς την αλήθεια και το δίκιο της ζωής, που επειδή στο παρελθόν και όχι μόνο μια φορά, το έχω βιώσει σαν θαύμα, ξέρω χωρίς καμία αμφιβολία, πως αργά ή γρήγορα νικάνε. 
 
  Χαίρομαι που η τοξικότητα, η μαυρίλα, η αχαριστία, η ψεύτικη ανθρωπιά, παρουσία, αγάπη χωρίς αλήθεια κ.α πολλά που δε περιγράφονται εύκολα... έφυγαν από τη ζωή μου. Γλίτωσα και σώθηκα από το να ζήσω τα χειρότερα... από το να χάσω την αλήθεια και τη φώτιση που έχω από πάντα μέσα μου... από το να μην χαρώ πραγματικά όλα όσα ολομόναχη πάλεψα τους τελευταίους μήνες και απέκτησα, κυρίως μια ανθρώπινη, αληθινή, ήρεμη, φωτισμένη, υγιής ζωή που μου άξιζε από την ημέρα που ήρθα σε αυτό τον κόσμο.
 Και ναι! που αξίζει σε κάθε Καλό Ά-νθρωπο εκεί έξω που συνεχίζει να παλεύει για τη ζωή που του δόθηκε, έντιμα και με Ανθρωπιά ρε Φίλε.
 
  Δεν θα πω περισσότερα! 
Ευχή για Φώτιση και δύναμη σε όλους μας!
Και φυσικά Χρόνια Πολλά και Καλά σε όσους γιορτάζουν(με) σήμερα της Παναγιάς.🙏
 

Maria / Μαρία



Διαβάστε επίσης σχετικές αναρτήσεις:
►Διαβάστε περισσότερες "Γιορτινές αναρτήσεις" 



 

✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿
newsletter
 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...
Coffee

   

Maria Paraskevopoulou
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2022
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes