📜Ανασκόπηση 2022: Τι έμαθα το 2022

 📜Ανασκόπηση 2022: Τι έμαθα το 2022 by ΜΑΡΙΑ

 

  Πριν γράψω την ανασκόπηση για το 2022, φυσικά και διάβασα την περσινή του 2021. Και πραγματικά είναι σαν να γράφω την συνέχεια σαν part2.


  Αποχαιρέτησα το 2022 που προσωπικά για μένα ήταν μια χρονιά "Γολγοθάς" (και μάλιστα αχρείαστος αφού τα πράγματα θα μπορούσαν άνετα να εξελιχθούν πιο ειρηνικά και όχι εχθρικά που επέλεξαν οι άλλοι κι όχι Εγώ) που οι πρώτοι 4 μήνες (που έμοιαζαν για χρόνια) ήταν η κόλαση και οι υπόλοιποι ο παράδεισος. Ήταν η χρονιά που σκότωσε μέσα μου πολλά αλλά άλλα τόσα τα άνθισε. Ήταν η χρονιά που ξεκάθαρα ξανά γεννήθηκα από τις στάχτες μου. Πήρα έναν δρόμο χωρίς καμία επιστροφή. Έναν δρόμο προς το φως κι όχι προς το σκοτάδι. Εξάλλου, ζούσα πριν στο σκοτάδι. Και αυτόν τον δρόμο τον αναζητούσα από πολύ μικρό παιδάκι. Τον βρήκα, τον επέλεξα, πήρα το ρίσκο και τον ακολούθησα.

   Αν και τα έχω πει πολλές φορές και ίσως να γίνομαι κουραστική -σαν εξομολόγηση, σαν τροφή για σκέψη- μέσα από φωτο μου πόσες άδικες άσχημες καταστάσεις και συναισθήματα πέρασα το 2022, μέχρι που μάζεψα τα κομμάτια μου και ξανά στάθηκα, όπως πάντα, όρθια αξιοπρεπής και δυνατή, δεν θα σταματήσω όμως να τα αναφέρω, ούτε να μην τα φέρνω στην επιφάνεια  ως "true stories - storytelling".
 
  Δυστυχώς όμως εκεί έξω υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εμένα που υποφέρουν (ή υπέφεραν) άδικα και οι θύτες ρίχνουν το φταίξιμο (ό,τι κι αν είναι αυτό) στα θύματα. Ασφαλώς και πλέον κοιτάζω μπροστά, ασφαλώς και έχω πάει παρακάτω, ασφαλώς πλέον υπάρχει μόνο ζω κοιτώντας τι με περιμένει μπρος μου αλλά! έχω την απαίτηση από τον εαυτό μου να μην τα ξεχάσω ποτέ τι πέρασα, πότε ακριβώς τα πέρασα και από ποιους πέρασα αυτόν τον αχρείαστο Γολγοθά. Και φυσικά να θυμάμαι πώς με κατάντησαν και πού έφτασα να βρίσκομαι σήμερα, στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου και τη ζωή που μου αξίζει. Κοιτάζω που και που πίσω, θυμάμαι τα πάντα, γελάω ειρωνικά, νιώθω ικανοποίηση και συνεχίζω μπροστά για τα ακόμα καλύτερα. Αυτό είναι και το κλειδί για να μην ξανά παίξω στην ίδια κακή ταινία.
 
  Όχι! δεν ήταν εύκολος ο αγώνας, ούτε οι μάχες, ούτε μου ήρθε τίποτα εύκολα... ήταν ένας πραγματικός Γολγοθάς που άδικα τον πέρασα, έτσι όπως τον πέρασα, έτσι όπως επέλεξαν οι άλλοι γιατί μπορεί η κακία να χτυπάει εύκολα την καλοσύνη, μόνο που ξεχνάνε πως στο τέλος πάντοτε κερδίζει ο καλός.
 
   
   Το 2022 ήταν η χρονιά που έμελε -ευτυχώς τελικά- να αλλάξουν τα πάντα. Από την άσχημη ζωή που ζούσα, από τους ανθρώπους που ήταν η οικογένειά μου, οι άνθρωποι μου, οι σχέσεις ζωής που πίστευα πως αξίζουν, να αλλάξουν τα μέσα μου, τα έξω μου, το πως βαδίζω, το πως ζω και νιώθω τις καταστάσεις, τι επιτρέπω, τι δεν αντέχω, τι δεν αξίζω, τι αξίζω, έπρεπε να ρίξω ένα τείχος γιατί μου έσπασαν εσωτερικά κομμάτια, ακόμα και να θάψω αισθήματα.
 
  
Maria's Quotes by ΜΑΡΙΑ Π.

Και για όλα αυτά με αποδείξεις δεν ευθύνομαι Εγώ. Η δική μου ευθύνη που μου αναλογεί είναι που συνέχιζα να πιστεύω στους ανθρώπους, να προσπαθώ να χτίζω και όχι να γκρεμίζω. Δεν μου είχα μάθει (Ποια; Εγώ! που μια ζωή παλεύω με τις φυγές μου αλλά μόνο στα λόγια, στην πράξη ποτέ δεν εγκατέλειψα τίποτα και ειδικά κανέναν) να παίρνω με ευκολία το καπελάκι μου και να φεύγω. Δεν μου είχα μάθει να κοιτάζω πρώτα απ' όλα και πάνω από τον καθένα το δικό μου συμφέρον, τη δική μου βόλεψη  την πάρτη μου που λένε, και πως να τρέφω τον κακό εγωισμό μου και τα δικά μου θέλω. Δεν μου έμαθα να αγαπάω ψεύτικα, να εκμεταλλεύομαι τους ανθρώπους για να παίρνω αυτό που οι εγωισμός μου επιθυμεί και μετά να τους πετάω χειρότερα και από τα ίδια τα σκουπίδια.
 
  Δυστυχώς, δεν μου τα έμαθα, δεν γεννήθηκα έτσι, δεν ήμουν ποτέ τέτοιος άνθρωπος και επειδή με έχω τσεκάρει είμαι ανίκανη, δεν έχω αυτό το ταλέντο να είμαι ή να γίνω (ειδικά σε μια τέτοια άγρια εποχή που ζούμε) ένας τέτοιος 'κενός άνθρωπος'. Αλλά ξέρετε κάτι; Τους έζησα αυτούς τους ανθρώπους, δεν είναι καλοί άνθρωποι, δεν υπάρχει κανένα φως και καμία αληθινή ευτυχία μέσα τους. Παρολίγον να πέσω κι Εγώ στην παγίδα τους και να μεταμορφωθώ σε έναν τέτοιον άνθρωπο, έλα όμως που με έσωσε (όπως με σώνει πάντα) ότι έχω αυτή τη ψυχή που έχω και πάντα "η αλήθεια και η εντιμότητα" μου είναι πιο ισχυρά όπλα και έτσι με κρατάνε στην πραγματικότητα και στο φως. 
 
  Ξέρω πολύ καλά ποια είμαι! Δεν επιθυμώ, δεν γουστάρω, δεν θα επιλέξω ποτέ να γίνω ένας τέτοιος κενός-σκάρτος άνθρωπος. Τους έζησα! Δεν μου ταιριάζουν! Όσο και να αγάπησα τα καλά τους, όταν η αχαριστία τους και το "Ευχαριστώ" που δεν (μου) είπαν ποτέ είναι πιο δυνατά, δυστυχώς για μένα θα είναι πάντοτε "εγκληματίες". Παραδέχομαι όμως, ότι σκλήρυνα αρκετά σε όλα μου! Βάζω πια μπρος τη λογική και το μυαλό κι ύστερα την καρδιά και το συναίσθημα. Δε γίνεται ρε άνθρωπε να τυφλώνεσαι από τα συναισθήματα που έχεις και να μην βλέπεις όταν τα πράγματα δείχνουν ότι "κάτι δεν πάει καλά" και η λογική σου φωνάζει να το ψάξεις ή να βάλεις ένα όριο παραπάνω. Και κάπως έτσι υποφέρεις χάνοντας χρόνια από τον χρόνο σου. 
 

   Και επειδή δεν φοβάμαι καθόλου την αλήθεια και έχω επίγνωση και αυτογνωσία, παραδέχομαι πως Ναι! αυτή την χρονιά, πλήρωσα για τα πάντα, για όλα τα λάθη της ζωής μου, της καρδιάς μου, τις σωστές-λάθος επιλογές μου, για τους ανθρώπους που έβαλα το χέρι μου ή μάλλον να πω καλύτερα ολόκληρη στην φωτιά, για όλη την καλοσύνη μου, για όλη την αληθινή αγάπη, νοιάξιμο και ενδιαφέρον που έδωσα (και μην σας πω τι πήρα!), για όλη την αξιοπρέπεια που έδειξα ενώ έπρεπε να τους πάρει όλους ο διάολος και να του σηκώσει...😁ΝΑΙ πλήρωσα για τα πάντα, όσα είναι και τα χρόνια της ζωής μου. Και επειδή είμαι έντιμος και δίκαιος Άνθρωπος, και πολύ ορθά, καλώς και ευχαριστώ που πλήρωσα και πλέον εσωτερικά και εξωτερικά είμαι απόλυτα καθαρή. Το κακό βέβαια είναι ότι πλήρωσα μαζεμένα και αυτά που αναλογούσαν στους άλλους. Άδικο, βαρύ και ασήκωτο φορτίο που το σήκωσα το 2022 μόνη μου, εκεί που αυτοί που έπρεπε να το σηκώσουν και να το πληρώσουν, γελούσαν και περνούσανε καλά.

   Επειδή όμως, το έχω δει το έργο σαν θαύμα, ξέρω πολύ καλά πως η ζωή ρόδα είναι και γυρίζει και η δικαίωση έρχεται πάντα, ακόμα κι όταν πια δεν θα σου κάνει καμία αίσθηση. Ξέρω από πρώτο χέρι και δεν έχω καμία αμφιβολία γι' αυτό, πως όταν αυτοί που σε "τραυμάτησαν" (να το πω ευγενικά) γελούσαν πάνω στον δικό σου πόνο, έρχεται η μέρα που ο "τραυματίας" σηκώνεται, γίνεται 'άτρωτος', γελάει ξανά και τότε ως θαύμα έρχεται η σειρά να 'κλαίνε' (και να πληρώνουν διπλά) αυτοί που κάποτε γελούσαν όταν εσύ έκλαιγες... εξαιτίας τους. Νόμος! Και πιστέψτε με, δεν είναι παρηγοριά στον άρρωστο. Είναι ένας από τους Νόμους της ζωής! Σας το εγγυώμαι, θα το ζήσετε (όσο δεν το έχετε ζήσει) σαν θαύμα και θα θυμηθείτε τα λόγια μου.
 
  
ΤΙΜΩΡΙΑ - ΔΙΚΑΙΩΣΗ Maria's Quotes by ΜΑΡΙΑ Π.
Και αυτή ακριβώς την "δικαίωση" εύχομαι να δώσει το 2023. Πείτε με κακιά, πάρτε το όπως θέλετε ή όπως σας βολεύει, είτε διαφωνείτε είτε το βρίσκεται κακό, επειδή έτσι όπως κατάντησαν οι άνθρωποι, με τόσο κακό που προκαλούνε, ΕΥΧΟΜΑΙ όποιος (όποιος κι αν είναι αυτός!) βλάπτει έναν άνθρωπο, ένα παιδί, ένα ζώο.... Κανένας μα κανένας δεν έχει το δικαίωμα! και προκαλεί κακό με τον οποιοδήποτε τρόπο... -είτε τρέχει σαν παλαβός στους δρόμους, είτε ασκεί οποιαδήποτε βία, είτε απειλεί, είτε εκμεταλλεύεται, είτε απιστεί και κοροϊδεύει δυο ψυχές, είτε πουλάει, αδειάζει και παίζει με την καρδιά και τα συναισθήματα ενός ανθρώπους... είτε... είτε... να έρχεται και η κατάλληλη τιμωρία.  Φυσικά και δεν μιλάω για κατάρες και να πάθει η ζωή του άλλου κακού. Ποτέ μα ποτέ δεν έχω ευχηθεί και ούτε πρόκειται να ευχηθώ. Αλλά πως να το κάνουμε; μιλάμε για δικαίωση. Ουτοπικό θα μου πείτε σε έναν τέτοιο κόσμο που ζούμε και θα συμφωνήσω εν μέρη. Σας είπα όμως πως πιστεύω στην δικαιοσύνη/δικαίωση της ζωής και αργά ή γρήγορα όλα ...πληρώνονται. Άλλες φορές έρχεται και σαν 'δίκαιη εκδίκηση' που προσωπικά δεν πολύ με αφορά, δεν μπαίνω καν στον κόπο -αν και πάντα μου δίνεται η ευκαιρία- απλά το κάνει η ίδια η ζωή για μένα. Ομολογώ πως σε αυτό το θέμα είμαι από τους τυχερούς ανθρώπους!😂   


 Το 2022 έμαθα, πως οι άνθρωποι, οι καταστάσεις, αν κάτι θα προχωρήσει ή δεν έχει καμία ελπίδα, αν θα έχει μέλλον ή στο τέλος ούτε "καλημέρα", ακόμα κι αν είσαι στην πραγματικότητα προτεραιότητα ή πάντα θα είσαι στην απ' έξω... όλα φαίνονται εξ αρχής. Δεν χρειάζονται εβδομάδες, μήνες, χρόνια ή πότε να φτιάξουν τα πράγματα για να πάρουν τον δρόμο τους. Πολλές φορές χρειάζεται απλά να προσπαθήσουν και οι δυο πλευρές μαζί για το καλύτερο. Όταν ο ένας βρίσκει δικαιολογίες και ο άλλος μένει στην αναμονή, τότε εκτός από ότι δεν οδηγεί πουθενά, είναι και χάσιμο χρόνο από τα πολύτιμα χρόνια της ζωής σου. Νόμος!

 

   Το 2022 έμαθα πως όσο και να παίζεις θέατρο ή και να υποκρίνεσαι είτε για να φανείς καλός, συμπαθής, ακόμα και για να κερδίσεις το οτιδήποτε από κάποιον, αργά ή γρήγορα θα ξεσκεπαστείς. Εκεί είναι που θα φανεί ξεκάθαρα ποιος πραγματικά είσαι. Όπως επίσης στο πως θα επιλέξεις να δώσεις ένα "Τέλος", αν θα είσαι έντιμος, ξεκάθαρος και ειλικρινής ή θα είσαι άφαντος, δειλός και από πάνω θα το παίξεις και θύμα, είναι και η απόλυτη απόδειξη ποιός πραγματικά ήσουν πάντα, από την αρχή. Νόμος!   

  Το 2022 έμαθα πως υπάρχουν άνθρωποι που δεν αγάπησαν ποτέ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ τον άνθρωπο που είχαν δίπλα τους. Απλώς έπαιζαν θέατρο ή στην χειρότερη εκδοχή έπεισαν τον ίδιο τους τον εαυτό ότι έχουν αισθήματα, αλλά η αλήθεια είναι ότι "αγάπησαν" ό,τι σπάνιο έπαιρναν από τον άλλον που δεν μπορούσαν να το έχουν αλλιώς. Αυτοί οι άνθρωποι παίζουν με την ψυχή και τα αισθήματα ενός ανθρώπου που νιώθει. Αυτοί οι άνθρωποι πουλάνε κανονικά και συνειδητά παραμύθια, φούμαρα και φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Αυτοί οι άνθρωποι είναι οι χειρότεροι άνθρωποι, γιατί ξέρουν πολύ καλά να σε χειρίζονται με τέτοιον τρόπο που να σε κάνουν να πιστέψεις πως εσύ είσαι λάθος σε όλα. Στο τέλος ο θύτης το παίζει θύμα και το πραγματικό θύμα... βγαίνει ο κακός της ιστορίας.

   

  Το 2022 έμαθα πως όταν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ έχεις εκτιμήσει, θαυμάσει, ερωτευτεί και στο τέλος μαζί με όλα έχεις αγαπήσει βαθιά (εκεί δυστυχώς την έχεις πατήσει άσχημα) και είχες νιώσει πραγματικά αισθήματα για έναν άνθρωπο, ό,τι κι αν συμβεί στην πορεία δεν θα του δώσεις καμία χαριστική βολή αλλά ένα έντιμο αξιοπρεπές "Φινάλε", σαν να είναι ένα κομμάτι από σένα κι όχι σαν να μην υπήρξε ποτέ.

 

   Το 2022 έμαθα επίσης (πολύ πολύ σημαντικό μάθημα ζωής) πολύ πολύ καλά πως όποιος θίγεται χωρίς λόγο,

 π.χ. παράδειγμα #1: 

Σε συζητήσεις τύπου οι άντρες/γυναίκες όλοι είναι μαλάκες και πετάγεται ένας για να πει τα γνωστά "δεν είμαστε όλοι οι άντρες μαλάκες, μην μας βάζετε στο ίδιο τσουβάλι και φταίτε εσείς οι γυναίκες και μπλα μπλα μπλα" και γίνεται ο γνωστός της εποχής μας πόλεμος μεταξύ αντρών και γυναικών, ποτέ δεν κατάλαβα γιατί θίγεσαι και μπαίνεις στην διαδικασία να διαχωρίσεις την θέση σου από τους άλλους, λες και έχεις την μύγα και μυγιάζεσαι. Αν ξέρεις ποιος είσαι και δεν είσαι ένας από αυτούς τους μαλάκες, τότε δεν μπαίνεις καν στην διαδικασία να έρθεις σε αντιπαράθεση και πόσο μάλλον να τονίσεις ότι υπάρχουν και οι μη μαλάκες. Φυσικά και δεν είναι όλοι μαλάκες, απλά σήμερα είναι οι περισσότεροι. Ε, ήήήρεμααα μην πέσετε να με φάτε.😂 Καταλαβαίνετε τι και πως το εννοώ! Ξέρετε τι έχω ακούσει κι Εγώ για το γυναικείο φύλο; δεν έχω μπει ποτέ μα ποτέ στη διαδικασία να διαχωρίσω τη θέση μου ή να θιχτώ. Ξέρω πολύ καλά ποια είμαι και τι δεν είμαι. Αυτό είναι από μόνο του απόδειξη.

 

 π.χ. παράδειγμα #2:

  Όταν κάποιον θίγεται (με απλά λόγια το παίζει ο θιγμένος της υπόθεσης) από την ίδια την αλήθεια, από τα ίδια τα γεγονότα και ειδικά όταν υπάρχουν αποδείξεις που τον καίνε... και σε βγάζει τρελή, ρίχνοντας σου πάνω σου όλα τα δικά του λάθη και κακές συμπεριφορές... να ξέρετε χωρίς καμία αμφιβολία πως αυτός είναι και ο πιο σκάρτος. Νόμος και βάζω και την υπογραφή μου! Αυτούς να τους προσέχετε περισσότερο, γιατί σου την φέρνουν πιο πισώπλατα κι από την ίδια την ...πισώπλατη μαχαιριά που περιμένεις.😉 

 

  Το 2022 έμαθα πως σε έναν χωρισμό τελικά δεν φταίνε πάντοτε και οι δυο, όπως μας έμαθαν να λέμε, έτσι σαν παρηγοριά στον άρρωστο. Τις περισσότερες φορές φταίει μόνο ο ένας. Το φιλοσόφησα σε τέτοιο βαθμό που έβγαλα τα τελικά λογικά συμπεράσματα. Και θα τα μοιραστώ μαζί σας σε μια ξεχωριστή ανάρτηση.     


   Το 2022 έμαθα πως πρέπει να πάψω να θεωρώ ότι είμαι άτρωτη και πως δεν έχω ανάγκη τη βοήθεια κανενός. Έπρεπε να νοσήσω από Covid-19 και να με χτυπήσει περισσότερο στην "αξιοπρέπεια" από ότι ο ίδιος ο Covid. 5 μέρες μου πήρε (από τις 15 μέρες στο κρεβάτι) για να ξεπεράσω "τα γιατί έπρεπε να νοσήσω, αφού τη γλίτωσα δυο χρόνια και να αυτομαστιγωθώ λέγοντας "ok νόσησες, και τι έγινε...; την γλίτωσες να μην μπεις στο νοσοκομείο... πήγαινε κουκλίτσα μου παρακάτω κλπ χαζομάρες."😂 Ωραίο μάθημα και καλώς που το πήρα! 
 
  Το 2022 έμαθα πόσο υπέροχο συναίσθημα ηρεμίας και γαλήνης, πόσο μη απαραίτητα, πόσο χαζομάρα και κυρίως πόσο υγιές είναι να μην περιμένεις κανένα μήνυμα, κανένα τηλεφώνημα, καμία φωτο, καμία καρδούλα, καμία φατσούλα, καμία καλημέρα και καμία καληνύχτα, κανέναν γκόμενο ή τον καθένα να νοιαστεί, να ενδιαφερθεί, να μην σε αφήσει στο "διαβάστηκε", να του εξηγείς ξανά και ξανά πως νιώθεις και να μην καταλαβαίνει τάχα γιατί στην ουσία δεν θέλει ή δεν μπορεί, να περιμένεις να σε έχει πρώτη θέση κι όχι τελευταία... και ναι ρε άνθρωπε να μην παρακαλάς για τα αυτονόητα. Όποιος πραγματικά θέλει βρίσκει τρόπους, όποιος δεν θέλει βρίσκει χιλιάδες δικαιολογίες. Πραγματικά πόσο ανόητη έχω υπάρξει και σε αυτό. Ευτυχώς το έμαθα πολύ καλά το μάθημα μου, βέβαια σε τέτοιο -ακραίο-βαθμό που δεν με νοιάζει και δεν σκάω για όλα αυτά, ακόμα κι αν πρέπει να με νοιάζει. Ουπς! σόρυ!🙃
 
  Το 2022 έμαθα πως δεν μπορεί να με αγγίξει ούτε να με ρίξει και να με σταματήσει πια τίποτα άσχημο, τίποτα άδικο, τίποτα ψεύτικο, καμία κακοήθεια, καμία κακή κουβέντα, καμιά κατηγορία, καμία επίθεση, καμία απειλή, κανένα μπλοκάρισμα, καμία διαγραφή, καμία απουσία, καμία δειλία, καμία δήθεν αγάπη, κανένας έρωτας που δεν υπάρχει, καμία πλαστικούρα, καμία δύσκολη διαδρομή, καμία δύσβατη ανάβαση, κανένας άγνωστος δρόμος, κανένα γελοίο περιστατικό, κανένα άσχημο ή ασυγκράτητο συναίσθημα, κανένα δάκρυ... τί-πο-τα που δεν αξίζει να χαλαστώ. Μόνο ό,τι έχει να κάνει με την σωματική και ψυχική Υγεία μου αλλά και με την προστασία του εαυτού μου, αξίζει να με δούνε αλλιώς, που δεν μου/τους το εύχομαι. Πραγματικά τα αντιμετωπίζω όλα και όλους με απόλυτη ψυχραιμία, απόλυτη ηρεμία, απόλυτο μέχρι δακρύων χιούμορ και με ένα χαμόγελο σιγουριάς. Βέβαια, αυτή η αντιμετώπιση είναι που κάνουν τους άλλους που δεν πολύ σε γουστάρουν να τσιτώνουν  περισσότερο και να σου βάζουν τρικλοποδιές που όμως πέφτουν οι ίδιοι. Απόλαυση δεν μπορώ να πω. Βρε παιδιά, την υγειά μας πάνω απ' όλα. 
 
  Τέλος, επειδή έγραψα πάλι ήδη πολλά, το 2022 έμαθα πως μην βάζεις για κανέναν το χέρι σου στη φωτιά, για κανέναν. Το καλύτερο είναι να τους βάζεις αυτό που λένε στο ίδιο τσουβάλι και αν είναι όντως διαφορετικοί και κυρίως Άνθρωποι που αξίζουν, θα βγουν από μόνοι τους και χωρίς κόπο θα το αποδείξουν με την καθαρή παρουσία τους στα εύκολα, στα δύσκολα, στις χαρές, στις λύπες σου, όταν δεν έχεις να πάρεις, όταν βρίσκεσαι στα πάνω σου... σε όλα!          

 

  Στον απολογισμό του 2022,

από όλες τις φωτογραφίες μου τύπου selfies με την φάτσα μου κάρτα που λένε😂 είναι αναμφισβήτητα αυτές για πολλούς και διαφόρους λόγους.
   Το ημερολόγιο έλεγε 22 Φλεβάρη 2022... Ήταν μια μέρα άκρως δημιουργική για μένα, στην παραλία βόλτα αλλά και #photoshoot σε ένα από τα πιο αγαπημένα μου project που έχω κάνει μέχρι σήμερα... Γνώρισα υπέροχους -άγνωστους- ανθρώπους που με κάποιον τρόπο χωρίς καν να το ζητήσω με βοήθησαν να βγει ακόμα πιο αυθόρμητα από ότι συνήθως το τελικό αποτέλεσμα video & φωτο. (Θα το βρείτε στο Instaporfolio & sto Φωτοblog μου)

 
 Και παραδέχομαι πως συχνά το βλέπω και χαμογελάω όχι επειδή βρε είμαι ψωνισμένη με την αφεντιά μου αλλά γιατί η ιστορία που υπάρχει πίσω από το (κάθε) βίντεο/φωτο μου είναι για να σκάω από μπόλικη περηφάνια και χαρά)🤣 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Άνθρωποι δίπλα μαςΘυμάμαι με τους ανθρώπους αυτούς να καθόμαστε στην άμμο με ένα καφεδάκι και ...να γελάμε μέχρι συγκινήσεως που λένε, και δεν είχαν τίποτα να κερδίσουν από εμένα.
   Εγώ επιτέλους ένιωσα να επιστρέφει όπως έπρεπε το χαμόγελο μου ξανά στο πρόσωπό μου και μέσα μου... από εκείνη την ημέρα σαν να με χτύπησε κάποιος με τρυφερότητα στην πλάτη και να μου είπε: "Όλα ή Τίποτα... Μην σταματάς, φτάσε μέχρι τέρμα που εσύ θα επιλέξεις και όχι οι άλλοι και δεν θα χαθείς... Είσαι κοντά σε όσα αξίζεις..." κάπως έτσι σαν θαύμα από εκείνη την ημέρα πάτησα χωρίς φόβο, χωρίς καμία πλέον αμφιβολία αλλά με απόλυτη άτρωτη σιγουριά το κουμπί της αντιστροφής μέτρησης για να συγχωρέσω (όσο μπορώ, τα περισσότερα τουλάχιστον) ό,τι και όποιος με πόνεσε άδικα και να ενώσω τα κομμάτια μου για να ξανά γίνω αυτός ο δυνατός Ανθρωπος που αξίζει και με το παραπάνω. 
 
 
ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ)

Ναι, λοιπόν, είμαι περήφανη για μένα γιατί κανένας, ούτε κόλαση, ούτε σκοτάδια, ούτε ο πόνος, ούτε τα καλύτερα ούτε τα χειρότερα, ούτε τα εύκολα ούτε τα δύσκολα, ούτε ο ευαίσθητος ή σκληρός εαυτός μου... Και κυρίως κανένας όσο και να προσπάθησε άθελα ή ηθελημένα δεν κατάφερε ποτέ να με αλλάξει προς το χειρότερο αλλά προς το καλύτερο, χάρις σε μένα την ίδια. 

 
Πριν κλείσει αυτή η χρονιά
Και για το κλείσιμο θα ήθελα να παραθέσω κάποια τελευταία λόγια που έγραψα σε μια φωτο μου που ανέβασα την τελευταία ημέρα του χρόνου, έτσι για το κλείσιμο.
 Πριν φύγει και αυτή η χρονιά με όλη μου την ειλικρίνεια θα ήθελα να πω σε όσους πλήγωσα (το είδατε και αλλιώς το Καλό Παιδί) ότι κάτι (κακό, με βλάψατε) μου κάνατε και το έκανα, δεν είμαι κακιά, ούτε τρελή, μόνο δίκαιη, όπως μου φερθήκατε και λίγα σας φέρθηκα (γιατί πρώτα φέρεσαι όπως θα ήθελες να σου φερθούν. Μετά φέρεσαι όπως σου φέρονται, λέει ο σοφός λαός) και με ωραία τρέλα, μην ξεχνιόμαστε.😁😂 Και επειδή δεν θέλω να φύγει το καρμικό αξέχαστο 2022 και να σας την χαλάσω τη ζαχαρένια θα παραμείνω όπως ακριβώς σας αρέσει "Συγχωρεμένη" και θα σας πω ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που με ψηλώσατε (περισσότερο και από το 1,65+ ύψος μου) στα μάτια μου και στην συνείδηση μου όταν εσείς χαμηλώσατε και ...πόσο κρίμα. Να ξέρετε επίσης πως σας έχω συγχωρέσει πραγματικά για τα περισσότερα(!) κι ας μου χρωστάτε "Συγγνώμες" κ.α πολλά που μάλλον στην άλλη ζωή γιατί σε τούτη... καμία αναγνώριση, παραδοχή και αυτοκριτική. Το ξέρω φέρνω στο φως ξεχασμένες αλήθειες που δεν αντέχονται (προσπεράστε) αλλά Εγώ τις αντέχω😆 ...αλλά είπαμε αποχαιρετώ μια χρονιά και καλωσορίζω την νέα με αλήθεια και καθαρή σε όλα μου.😎
Τέλος, με απλά λόγια απολογισμός για το 2022; Έσπασα αλλά άντεξα, δεν πέθανα, δυστυχώς για σας, ευτυχώς για μένα😹. Κάποιοι γκρεμίσατε, Εγώ πάλι έκτισα💪[...] 
   και αυτές είναι μερικές ακόμα αλήθειες είναι που μου έμαθε το 2021-2022.
 
 
  Τα τελευταία παθήματα μου έγιναν πραγματικά μαθήματα που πλέον θα με ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής μου. Να ξέρετε πως όταν έχεις πίστη μέσα σου και η ψυχή σου είναι καθαρή και φωτισμένη ακόμα και στα σκοτάδια, ποτέ δεν χάνεσαι...και πόσο μάλλον όταν έχεις το Θεό (ή σε ό,τι πιστεύει ο καθένας δεν με αφορά) μέσα σου. Πιστέψτε και δώστε αγάπη στην εσωτερική σας Δύναμη και θα δείτε πως Τίποτα δεν μπορεί να σας κάνει πραγματικό κακό... Αντιθέτως μπορείτε να το νικήσετε[...]
----------------- 
  ✨Καλό και ευλογημένο 2022 σε όλους μας!
Μαρία / Maria Όνομα / Name

 

☞Διαβάστε επίσης:
_______________ 

 

 

 


✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿

 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...
 



*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2023
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

1 σχόλιο :

  1. Μου άρεσε πολύ η ανάρτηση σου! Βαθιά και ειλικρινής, δείχνει την αλήθεια της ζωής. Εδώ η κόλαση εδώ κι ο παράδεισος. Τα λάθη μας τα συνειδητοποιούμε, μετά τα ομολογούμε με ψηλά το κεφάλι, τα φιλτράρουμε κρατάμε τις διδαχές και φεύγουμε από αυτά. Δεν τα ξανακάνουμε. Και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας ρίξει τον λίθο. Τον λίθο τον ρίχνουμε εμείς στον εαυτό μας όταν πρέπει. Και τέρμα. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μας πει πως πρέπει να αυτοτιμωρηθούμε ισοβίως. Όχι γυρνάμε σελίδα και φεύγουμε περήφανα. Η δικαίωση που λες έρχεται πάντα στον καθένα σαν συνέπεια των επιλογών του. Η ζωή είναι επιλογές. Στο χέρι μας είναι το πόσο θα αφήσουμε να μας επηρεάσουν. Καλή χρονιά Μαρία μου και το
    2023 να είναι ακόμα πιο εποικοδομητικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes