🖋Στιγμές σε Guest post #13: Πώς θα γίνω ένας οργανωμένος και παραγωγικός Blogger?

Ένα συχνό πρόβλημα που έχουν όσοι διατηρούν ένα blog είναι πως να κρατήσουν σε οργάνωση το περιεχόμενο τους. Αφού είμαστε στην αρχή του χρόνου είναι μια υπέροχη αφορμή για να σε βοηθήσω. Σήμερα λοιπόν θα μοιραστώ μαζί σου κάποιους πολύ απλούς τρόπους που μπορούν να σε βοηθήσουν να έχεις περισσότερο οργανωμένο το blog σου και θα λυθούν τα χέρια σου. Το βασικότερο όμως είναι ότι θα ησυχάσει το μυαλό σου, όσο είναι δυνατόν.

 

Φτιάξε TO DO λίστες

Νομίζω πως κατάλαβες ότι αναφέρομαι στις to do λίστες. Ξέρεις αυτές που γράφεις σε ένα χαρτί με τη σειρά όλα όσα πρέπει να κάνεις; Ναι για αυτές τις λίστες λέω. Σίγουρα το να φτιάχνεις λίστες της οποιαδήποτε μορφής ειανι πολύ απολαυστικό, τουλάχιστον για εμένα. Ειδικά όπως όταν διαγράφω κάθε τι που κατάφερα... εκεί να δεις πόση ευχαρίστηση και ανακούφιση νιώθω. Οπότε ναι, σίγουρα to do λίστες με όλα όσα πρέπει να κάνεις γύρω από το blog σου.

 

Οργάνωσε το μήνα σου

Είναι η πιο χρήσιμη συμβουλή που μπορώ να σου δώσω για τα άρθρα σου. Σίγουρα το να γράφεις για κάτι που είναι πολύ επίκαιρο, όπως είναι οι ειδήσεις ή γνώμη σου πάνω σε αυτές δεν είναι εύκολο να μπει σε πρόγραμμα καθώς συμβαίνουν άπειρα πράγματα καθημερινά. Όμως όταν το περιεχόμενο σου δεν είναι τέτοιο καλό είναι να κοιτάς λίγο πιο μπροστά. Μέσα σε ένα μήνα ιδανικά ανεβαίνουν 4 άρθρα, σε ένα social media το ίδιο, δηλαδή ένα κάθε εβδομάδα. Καλό είναι να ξέρεις από πριν λοιπόν ποια θα είναι τα επόμενα 4 πράγματα θα μοιραστείς με το κοινό σου. Ώστε να έχεις αρκετό χρόνο να μάθεις όσα περισσότερα μπορείς γύρω από αυτό και να το οργανώσεις καλύτερα.

 

Σημειώσεις

Τόσο απλό και τόσο σημαντικό. Δεν έχει σημασία που θα κρατάς σημειώσεις αλλά να το κάνεις. Θέλεις ένα app στο κινητό; Υπέροχα. Θέλεις ένα κλασικό σημειωματάριο και τον αγαπημένο σου στιλό; Ακόμη πιο υπέροχα. Αυτό που έχει νόημα είναι να καταγράφεις τα πάντα για να μην ξεχνάς και τίποτα. Από μια ιδέα που σου έσκασε ξαφνικά σε ένα καφέ με την κολλητή, εκείνο το insta post που πέρασε από μπροστά σου και σε ενέπνευσε για κάτι. Οτιδήποτε μπορεί να σε βοηθήσει για να οργανώσεις ή να εμπνευστείς τα επόμενα άρθρα σου, απλά κατέγραψε το. Όταν το κάνεις θα δεις μεγάλη διαφορά.

 

Δημιούργησε Vision Board

Η έμπνευση έρχεται από πολύ απλά πράγματα. Ακόμη και από εικόνες. Δεν ξέρω αν είσαι fan του Pinterest αλλά εγώ τελευταία το έχω λατρέψει. Μπορώ να χαραμίσω ακόμη και μια ώρα βρίσκοντας quotes, blog posts ή και απλά εικόνες που με εμπνέουν να δημιουργώ συνεχώς νέο περιεχόμενο. Δοκίμασε το.

 

Φούντωσε το πάθος σου και λάβε δράση

Ναι καλά διάβασες. Πολλές φορές μας ενδιαφέρει κάτι, θέλουμε να πετύχουμε κάτι αλλά δεν αφοσιωνόμαστε πραγματικά σε αυτό. Υπάρχουν ένα σωρό αντιπερισπασμοί τριγύρω μας και πέφτουμε σε αυτή τη παγίδα. Μπορεί να φανεί κάπως παράξενο αυτό που θα πω, όμως μόνο αν γίνεις πραγματικά εμμονικός θα έχεις τα αποτελέσματα που θες. Ακόμη και όταν θες να χαζέψεις κάτι στο Instagram προτίμησε θέματα γύρω από το blogging, γιατί έτσι θα μαθαίνεις ακόμη και αν χαζεύεις. Ελπίζω να κατάλαβες τι εννοώ!

 

Που ήσουν, που είσαι και που κοιτάς

Κατέγραψε την βελτίωση σου. Η μεγαλύτερη δύναμη που θα σε ωθήσει να κάνεις περισσότερα είναι αυτή. Το να παρατήσεις πως πήγαιναν τα πράγματα όταν πρωτοξεκίνησες με το blogging και που είσαι τώρα θα σου κάνει boost στη ψυχολογία και θα σε βοηθήσει να βάλεις μεγαλύτερους στόχους για το μέλλον. Να δεις ποιο θέλεις να είναι το επόμενο βήμα που θα κατακτήσεις.

 

Αυτές ήταν η πιο σημαντικές και βασικές συμβουλές που είχα να μοιραστώ μαζί σου. Εννοείται πως πάντα μπορείς να βρεις περισσότερα στο bwithrenata.gr


  Σε ευχαριστώ και σε περιμένω! 

 

Την Ειρήνη θα την βρείτε στα παρακάτω link.


 



Στιγμές σε Guest post by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
  Όποιος/όποια επιθυμεί λοιπόν να εκφραστεί για οποιοδήποτε θέμα, ανώνυμα ή επώνυμα, είτε είναι blogger είτε απλώς αναγνώστης, η στήλη αυτή είναι διαθέσιμη και μπορείτε ελεύθερα να μου στείλετε το κείμενο/σκέψεις/ζωγραφική/φωτογραφία/εκδήλωση/παρουσίαση/review book/beauty/music post ή ότι εκφράζει τον καθένα με ένα μήνυμα στο e-mail syllegw.stigmes@gmail.com με θέμα "Στιγμές σε Guest post - Φιλοξενία". Στο e-mail καλό θα ήταν να μου γράψετε κι έναν τίτλο που σχετίζετε με το θέμα της παρουσίαση σας, το όνομά/ψευδώνυμο σας και τη διεύθυνση (url) του blog σας, φυσικά εφόσον διαθέτετε. Αν είναι κείμενο/ποίημα/σκέψεις καλό είναι απαραίτητα να συνοδεύεται και με μια φωτογραφία, δική σας ή free Google image. Τα κείμενα θα παρουσιάζονται σχεδόν αυτούσια. Οι μόνες διορθώσεις που θα γίνονται από μένα είναι τα άτονα κείμενα και τα ορθογραφικά λάθη.


___________
Διαβάστε επίσης:
___________
☑️Βρείτε όλα τα σχετικά άρθρα στην 📂Αρχειοθήκη: 🖋Στιγμές σε Guest post
► Διαβάστε όλα τα προηγούμενα άρθρα της στήλης "Στιγμές σε Guest post"
🖋Στιγμές σε Guest post #1: Συναισθηματική χλαπάτσα
🖋Στιγμές σε Guest post #2: θάρρος ή δειλία;
🖋Στιγμές σε Guest post #3: Κλειστό επ’ αόριστον
🖋Στιγμές σε Guest post #4: Το καλό…καλό δεν έχει
🖋Στιγμές σε Guest post #5: Μύρισε δημιουργική Άνοιξη
🖋Στιγμές σε Guest post #6: Σε κρύβω στο αντίο
🖋Στιγμές σε Guest post #8: Η κροτίδα που πέρασε ξυστά...
🖋Στιγμές σε Guest post #9: Μία ανάμνηση από μία Φίλη
🖋Στιγμές σε Guest post #10: Η λάθος πόρτα 
🖋Στιγμές σε Guest post #11: Χωρίς πυξίδα
🖋Στιγμές σε Guest post #12: Η σειρά που μας μύησε στα anime 
📍Guest Post: Δρώμενο: 🍂Φθινοπωρινό Blogging Challenge🍁

 

 


✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿

 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes