⌛Diary of Bliss 2016 #1: Αντίο 2015! Καλώς όρισες 2016! & Ανασκόπηση 2015

⌛Diary of Bliss 2016 #1: Αντίο 2015! Καλώς όρισες 2016! & Ανασκόπηση 2015

  Πάει και το 2015, μας αποχαιρέτησε και αυτός αφήνοντας μας τα σημάδια του στο μυαλό μας ως αναμνήσεις. Για μένα είναι όλες περασμένες αλλά όχι ξεχασμένες. Και να σας πω και μια αλήθεια μεγάλη; καλές-κακές, όλες τις αγαπάω τελικά. Ευτυχώς τα τελευταία 2-3 χρόνια στέκομαι και μένω στις καλές και βλέπω τις άσχημες ως μαθήματα που με έκαναν λίγο περισσότερο καλύτερο άνθρωπο και την Μαρία πιο δυνατή.

  Το 2015 μπορεί να ήταν μια χρονιά άσχημη έως μια από τις χειρότερες, όπως έχω ακούσει και διαβάσει να την χαρακτηρίζουν πολλοί, Εγώ όμως την θεωρώ ότι ήταν μια χρονιά συλλεκτική από όλες τις απόψεις ή μεριές κι αν τη δεις. Αφού εκτός από κάποια μιρκοπροβλήματα υγείας ξεπεράστηκαν και τη γλιτώσαμε κι Εγώ και οι δικοί μου άνθρωποι και δε βιώσαμε κάποιον θάνατο (οι απο-χωρισμοί είναι μικροί θάνατοι, οπότε δεν αναφέρομαι σε αυτούς!) τότε όλα τα υπόλοιπα, όλες οι δυσκολίες δεν ήταν σχεδόν τίποτα μπροστά σε αυτά. Νομίζω (μπορεί και να κάνω λάθος!) πολλοί  σταθήκαν στην πολιτική και επομένως κοινωνική κατάσταση-οικονομική κρίση με τα παράλογα μέτρα και φόρους και κάπου χάσανε τα καλά που μπορεί (δε γίνεται να μη μπορεί!) να είχε αυτή η χρονιά. Κάπου παρασυρθήκαμε, λίγο-πολύ όλοι μας από την κατάσταση της χώρας μας αλλά και σε όλο τον κόσμο που το πρώτο θέμα συζήτησης έως και διαπληκτισμών, ήταν η πολιτική. Κάποιοι είναι που είναι βουτηγμένη σε αυτά τα θέματα (με όσα συνέβησαν και θα συμβούν), βουτάνε ακόμα πιο βαθιά και εκτός από πωρωμένοι καταντάνε και αρνητικά παραδείγματα προς αποφυγήν. Εγώ προσωπικά, συγγνώμη αλλά τόση αρνητίλα, δεν την αντέχει ο οργανισμός μου ούτε η αισιόδοξη (όση έχω!) διάθεσή μου!

  Για να μιλήσω προσωπικά, το 2015 για μένα ήταν 50-50, όπως σας έχω πει ήδη ΕΔΩ. Οι πρώτοι 6 μήνες ήταν "τίποτα ή σχεδόν τίποτα" όμως οι επόμενοι 6 μήνες, ήταν τελικά και αυτοί τόσο δύσκολοι μεν αλλά γεμάτοι από τα πάντα, που οι αναμνήσεις μου μεταμορφώθηκαν μόνο σε όμορφα συναισθήματα. Και αυτό το πράγμα το θεωρώ "ευλογία". Και τολμώ να πω πως το 2015 το αγάπησα για πολλούς λόγους! Το αγάπησα γιατί καθυστερημένα (αχ αυτός ο 'χρόνος' ξέρει τι, πως και πότε σου παίρνει και σου στέλνει όσα περιμένεις ή όσα ΔΕΝ περιμένεις) μου έφερε πράγματα, συν-αισθήματα και ανθρώπους και κέρδισα στιγμές και ωραίες αναμνήσεις. Α! και γέλια μέχρι δακρύων, που δεν μπορώ να τα ξεχάσω και δεν θα τα ξεχάσω για το υπόλοιπο της ζωής μου... ό,τι και να γίνει. 

   Χθες είχα γράψει στο προφίλ μου στο fb:
"Μια χρονιά φεύγει και τελικά αυτό που έμεινε είναι #‎μόνο_αγάπη. Και δεν έχει μείνει κανένα απωθημένο ή ανεκπλήρωτο σε κινήσεις που δεν έγιναν, με ανθρώπους που δεν έδειξες τι ένιωσες, με τον εαυτό σου που δεν τον τρώει ενοχικά ένα ή πολλά "Αν".... οπότε, πολλές κερδισμένες μάχες μέσα σε ένα σωρό πολέμους με το "έξω" και το "μέσα". #‎ευτυχία_θα_το_έλεγες_αυτό

 Και με το χέρι στην καρδιά, σας ομολογώ πως νιώθω μια είδους "ευτυχία" που τα κατάφερα και φέτος και βγήκα σχεδόν "αλώβητη" χωρίς να έχω χάσει τον εαυτό μου ή και την ψυχή μου. Και αυτό Εγώ το λέω μεγάλη επιτυχία στις τόσες μικρές, ίσως ανάξιες αποτυχίες που έχω στη ζωή μου. Ξέρετε τι τεράστιο πράγμα είναι να τα βρίσκεις, λίγο-λίγο, σιγά-σιγά με τον εαυτό σου; με την μοναξιά/μοναχικότητα σου, με τις δύσκολες καταστάσεις, με τα απανωτά χτυπήματα και φυσικά με τους συν-ανθρώπους σου; Τεράστιο πράγμα! Σε όλα αυτά, κάπου εκεί γύρω τελικά υπάρχει -ή θα έπρεπε να υπάρχει και να υπερισχύει- #μόνο_αγάπη κι όχι μίση και τσακωμοί. 

  Αποχαιρέτησα το 2015 και καλωσόρισα το 2016, ειλικρινά έχοντας αφήσει πίσω μου όλα εκείνα τα βαριά που με στενοχώρησαν και κυρίως άφησα όλους εκείνους που με πλήγωσαν, με πρόδωσαν, μου φέρθηκαν άδικα, φέρθηκαν σκάρτα, αχάριστα, δείλιασαν, προτίμησαν την σιωπή από την "τελευταία κουβέντα". Ειδικά και γενικά απεδείχθη για μια ακόμη φορά πως στη ζωή μου δεν χρειάζομαι ανθρώπους ψεύτικους που φορούν μάσκες για να κερδίσουν κάτι προς το συμφέρον τους αλλά αληθινούς με τα στραβά/τις παραξενιές/τα up and down... με απλά λόγια να είναι ο εαυτός τους και άνθρωποι με καρδιά-ψυχή-αισθήματα ζεστά κι όχι πιο κρύα κι από το ίδιο το χιόνι. Έχω συγχωρήσει τους περισσότερους που άξιζαν την 'συγχώρεσή' μου (ελπίζω κι 'Εκείνοι' να συγχώρησαν κι εμένα σε λάθη δικά μου) και έχω συγχωρέσει εμένα κυρίως στο θέμα που έδωσα περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες σε εξαρχής "χαμένες υποθέσεις". Δεν το ξανά κάνω! Το πήρα ας πούμε "εγωιστικά", σε έναν εγωισμό που πάντα είχα λίγο ή τέλος πάντων, όχι τόσο όσο θα έπρεπε για να με προστατεύσω. Είναι τόσο σημαντικό πράγμα, ίσως θα πρέπει να είναι και προτεραιότητα, στο να σταματάμε να σπαταλάμε χρόνο και να δίνουμε παραπάνω από 3 ευκαιρίες εκεί που φαίνεται από τα πολλά-απανωτά σημάδια πως δεν θα τραβήξει το πράγμα ή θα έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις. Όχι, πλέον είμαι πολύ αυστηρή έως σκληρή σε αυτά τα δυο θέματα "χρόνος & ευκαιρίες". Αλλά πια δεν μασάω! Το έχω φάει ουκ ολίγες φορές το κεφάλι μου και όχι μόνο αυτό που ...ασάν ωρέ τα παλικάρια που έχουν σκληραγωγηθεί από τη ζωή;" όπως μου έγραψε η Αριστέα μας!

 Δεν λέω κάτι που δεν ισχύει ούτε μεγάλες κουβέντες! Εξάλλου, κι Εγώ κι εσείς και οι γύρω μου, θα τα δούμε στην πράξη, αν όντως αυτά που λέμε, θα τα κάνουμε και πράξη. Όλα τα τσέκαρα στον εαυτό μου, από την στιγμή που έκανα μια μεγάλη στροφή, όπως είχα γράψει και ΕΔΩ. Λίγες εβδομάδες πριν φύγει-να πάει στο καλό το 2015, χάρης στην ασπίδα μου να με θωρακίζει (που άρχισα να τη βάζω και να την κρατάω μόνο εκεί και σε όποιον χρειάζεται) "σώθηκα" από μια ακόμη λάθος επιλογή και πόσο μάλλον λάθος στο να δώσω περισσότερο χρόνο και ευκαιρίες σε κάτι που μοιάζει εξαρχής "χαμένη υπόθεση" και δεν είδατε/ακούσατε/διαβάσατε την Μαρία να πέφτει στα πατώματα/στο χώμα που λένε. 

  Και αν διαβάσατε πρόσφατα μερικές αρνητικές σκέψεις, όπως ΕΔΩ, εντάξει βρε παιδιά, πάρτε με, με το μαλακό και "κράξτε με" (το ξέρω πάντα με αγάπη και καλοπροαίρετα) με το γάντι που λένε. Δε γίνεται να πηγαίνουν όλα ρολόι, όλο "τι ωραία τι καλά", "είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε". Ξέρετε, κάπου το μυαλό, η διάθεση κάνουν τα δικά τους, όπως όταν έχουμε ένα απλό κρυολόγημα ή κάποιες δύσκολες μέρες και η διάθεση μας είναι έτσι κι έτσι. Δείξτε -μου- λίγη κατανόηση ή περάστε με στο ντούκου που λένε. Πέφτω για λίγο (πια μόνο για λίγο πέφτω, δεν έχω τόσο χρόνο για χάσιμο, μάνα μου!) και μετά εκεί στα καλά καθούμενα η Μαρία μπρος τη 'δόξα' τραβά. Κι αν κάπου 'επαναλαμβάνομαι' είναι γιατί θέλω ακόμη λίγο χρόνο ή δεν έχει κάνει το κύκλο της η όποια κατάσταση ή θέμα και γενικά εδώ μέσα, μιας και είναι το σπίτι μου, "είμαι ακριβώς Εγώ" εκφράζομαι όπως ακριβώς αισθάνομαι. Αν περιμένετε να διαβάζετε ή να βλέπετε μόνο happy moments, συγγνώμη μάλλον άλλο 'σπίτι' επισκέπτεστε. Δε μπορώ να προσποιηθώ κάτι άλλο από αυτό που είμαι, τέτοιο ταλέντο (από τα τόσα που έχω!!!) δεν έχω! Οπότε, εεεε; θα με ανέχεστε, θα με αγαπάτε, θα με εκτιμάτε, θα με επισκέπτεστε.... όπως και να είμαι. Να ξέρετε (όπως λέει και ένας αγαπημένος Φίλος) "είμαι απάλευτη"! Χαχα! Εξάλλου, όπως λέει και η Αλεξάνδρα "εδώ είμαστε για να μοιραζόμαστε στιγμές". 

 Έτσι λοιπόν, και για το blog μου να πω πως το 2015 ήταν σταθερό στην αποδοχή από τους παλιούς αλλά και  νέους Φίλους-αναγνώστες. Ευχαριστώ όλους εσάς που εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια το στηρίζετε, με στηρίζετε. Μας/με έχετε αγαπήσει/εκτιμήσει... με έχετε βοηθήσει με τα καλά σας, τα πάντοτε ενθαρρυντικά-βοηθητικά λόγια-σχόλια σας και τον μοίρασμα σκέψεων και στιγμών μεταξύ μας. Χαίρομαι που με πολλούς από σας -είτε κοντινή είτε μακρινή- έχω μια σχέση αμοιβαίας αγάπης/εκτίμησης/σεβασμού και ανθρωπιάς. Έχω κάνει πραγματικά Φιλίες/σχέσεις ζωής που οποιαδήποτε στιγμή και να ζητήσω μια συμβουλή ή νιώσω πως θέλω να μοιραστώ προσωπικά μαζί τους ένα πρόβλημά μου, θα είναι εκεί για μένα, όπως κι Εγώ γι' αυτούς. Το ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ λοιπόν είχε πολλές όμορφες -συλλεκτικές- στιγμές και σε όλα ένα μικρό ή μεγάλο κομμάτι από μένα. 

 Νιώθω ικανοποίηση και περήφανη που μοιράστηκα μαζί σας ενδιαφέρουσες -θέλω να πιστεύω- αναρτήσεις με ποικίλα θέματα, πάντα παρουσιάζοντας τα με τη δική μου προσωπική γραφή. Από παρουσιάσεις βιβλίων/ταινιών/μουσικής, συνταγές μαγειρικής, καλλιτεχνικές δημιουργίες, προσωπικές σκέψεις, κοινωνικά-καθημερινά θέματα, συμμετείχα σε φιλικά blog-project, κ.α. που θα συνεχίσω βεβαίως-βεβαίως στο ίδιο μοτίβο και το 2016.  Αναφέρω ενδεικτικά 3-4 αναρτήσεις από τον κάθε μήνα του 2015
Ιανουάριος: Καλλιτεχνικές ανησυχίες #1, #2, #3
Φεβρουάριος: 
Μάρτιος: 
Απρίλιος: 
Μάιος:  
Ιούνιος: 
Ιούλιος:
Αύγουστος: 
Σεπτέμβριος:  
Οκτώβριος: 
Νοέμβριος: 
Δεκέμβριος: 

  Εύχομαι και το 2016 να συνεχίσει την πορεία του για τα ακόμα καλύτερα, με τις πιο δυνατότερες -συλλεκτικές- (βεβαίως, βεβαίως πάντα!) στιγμές/αναρτήσεις και να με συντροφεύει στα πάνω και στα κάτω μου και μαζί του να "πορευτείτε" κι εσείς σε μια αλυσίδα στιγμών. 

  Τέλος, μπορεί από το 2013 και κάθε χρόνο να ανεβάζω σχετικές αναρτήσεις με τις υποσχέσεις μου για την νέα χρονιά, φέτος λέω να μην το κάνω. Διάβασα όλες τις προηγούμενες του 2013, 2014 και με χάρηκα διότι κάθε χρόνο βλέπω πως μια χαρά τα καταφέρνω και τις πραγματοποιώ τις περισσότερες αλλά φέτος λέω να το αφήσω στο φλου που λένε και απλά θα κάνω το καλύτερο που μπορώ για να πραγματοποιηθούν υποσχέσεις, επιθυμίες, στόχους, όνειρα... και γενικά ....όπως έρθουν τα πράγματα και ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Άσε, που αυτό που έχω καταλάβει (και που μου το λένε και πολλοί!) είναι ότι δεν πρέπει να έχω προσδοκίες (ειδικά από τους ανθρώπους) για να μην απογοητεύομαι. 

  Ίδωμεν λοιπόν το τι θα φέρει το 2016! Μέχρι να τα δούμε μπροστά μας, ας ευχηθώ να έχουμε δύναμη, τόση δύναμη για να ξεπερνάμε κάθε δυσκολία και να βγαίνουμε δυνατοί μέσα από τις στενοχώριες, αρνητικές σκέψεις, την "απαισιόδοξη έως μίζερη" πλευρά μας και ...η Παναγιά μαζί μας! 

#ΚΑΛΗ_ΧΡΟΝΙΑ 
Καλό μήνα να έχουμε!




 Διαβάστε επίσης:
______________________






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

38 σχόλια :

  1. Μα εννοείται πως δεν γίνεται να είναι όλα μόνο happy! Αν είναι δυνατόν! Απλά, το θέμα είναι όσες φορές πέφτεις, να βρίσκεις τη δύναμη να σηκωθείς!
    Οπότε, κράτα τα γέλια μέχρι δακρύων από τη χρονιά που έφυγε κι εγώ σου εύχομαι να πολλαπλασιαστούν χ10 το 2016!
    Ευτυχισμένο το νέο έτος, κορίτσι μου! Υγεία, χαμόγελο, δύναμη και αγάπη!
    ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και με μπόλικη χρυσόσκονη πασπαλισμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα το 'χω Γιάννα μου αυτό το "όσες φορές πέφτω, βρίσκω τη δύναμη να σηκωθώ". Γι' αυτό και λέω όλα τα υπόλοιπα! Δεν με φοβάμαι! Και ναι! τα γέλια μέχρι δακρύων τα κρατάω ως κάτι το πολύτιμο! Δεν το είχα νιώσει ποτέ μου σε τέτοιο βαθμό και είναι πολύ όμορφο συναίσθημα.... ευλογημένη νιώθω! Μακάρι, όπςω λες κι εσύ, με κάποιον τρόπο -ίδιο ή διαφορετικό- να πολλαπλασιαστούν χ10 τη νέα χρονιά.
      Ανταποδίδω τις ευχές σου Γιάννα μου!
      Τα φιλιά μου και την ♥ μου!

      Διαγραφή
  2. Καλή Χρονιά μικρή τρελή
    Καταρχήν βρε παλαβό κανείς δεν λέει πως όλα πρέπει να είναι ρόδινα και happy happy. Αυτό ξεφευγει από το νορμάλ έτσι κι αλλιώς. Αλλά όταν σε βλέπουμε να πέφτεις να μην σε ανεβάσουμε δηλαδή;;
    Να σου πουμε Νταξει ρε Μαρία όλα μαύρα χάλια πάρε ένα ξυραφάκι και πεσε στα πατώματα :-P :-P
    Επίσης το ότι σου δίνουμε κάποιες συμβουλές για να σε παρακινησουμε δεν σημαίνει ότι περιμένουμε από εσένα να είσαι πάντα καλά και σίγουρα όχι ότι δεν μας αρέσει να σε διαβάζουμε. Αλλά τουλάχιστον για τους φίλους και τους ανθρώπους που αγαπάμε πρέπει να μπορούμε να τους συμβουλεύουμε με αγάπη χωρίς να φοβόμαστε ότι θα παρεξηγηθουμε. Εξάλλου αυτό είναι το νόημα του να αφήνουμε σχόλια έτσι δεν είναι;; αλλιώς θα λέγαμε ένα "πολύ ωραία ανάρτηση. Φιλάκια" :-P :-P :-P και θα φεύγαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε τρελοπαλαβή Φιλενάδα (ε! με όποια κάνεις παρέα, κάτι θα πάρεις από τα 'χούγια' της! Χαχαχα! :P) Φυσικά και να με ανεβάσετε και από τα τάρταρα να με ξανά πάτε στα ωραία και σε όσα αξίζουν... δε θέλω ξυραφάκια... μόνο αγκαλιές.... χαχαχα! Δεν σας παρεξηγώ (όχι πολύ, ίσα όσο πατάει η γάτα! :p) Μωρέ γράψτε μου ότι θέλετε εσείς οι Φίλοι μου που με έχετε φάει στην μάπα και από κοντά.... χεχεχε. Ε, όχι γράψτε ελεύθερα ολόκληρα κατεβατά σχόλια μαζί με τις αναρτήσεις μου σεντόνια, θα κάνουμε μια χαρά συζήτηση. Τα απλά, τυπικά σχόλια "πολύ ωραία ανάρτηση. Φιλάκια" τι σόι συζήτηση μωρέ να κάνουμε; Χεχεχε!
      Σ' αγαπάω βρε Μαράκι μου και με τα σοβαρά-χθιουμοριστικά σχόλια σου, λιώνωωωωωωω.
      Φιλιάάάάά! :*

      Διαγραφή
    2. Χαχααχαχα κι εγώ σ αγαπάω και χαίρομαι που αντιλαμβάνεσαι το "πως" γράφω ότι γράφω;)

      Διαγραφή
  3. Στην ζωή υπάρχουν πάντα δυο όψεις.. από κει και πέρα το ζητούμενο είναι πως τις χειριζόμαστε ο καθένας προσωπικά.
    Εσύ είσαι "αντράκι" και δεν σε φοβάμαι!
    Σε φιλώ και σου εύχομαι να' ναι το 2016 απόσταγμα χαράς και αισιοδοξίας :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τζίνα μου, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι όταν πέφτεις να μπορέσεις να ξανά σταθείς στα πόδια σου.
      "αντράκι" από ό,τι φαίνεται έτσι είναι!
      Σ' ευχαριστώ πολύ και μόνο τις καλύτερες ευχές μου και σε σένα για μια ευλογημένη χρονιά. :D

      Διαγραφή
  4. Καλή χρονιά και καλό μήνα Μαράκι μου και από εδώ τα καλύτερα εύχομαι και για σένα και για το blog σου. Θα ήθελα να σταθώ σε ένα σημείο που αναφέρεσαι σε κάποιες σκέψεις αρνητικές και λες για πλάκα "κράξτε με το γάντι" γιατί πολύ με εκνευρίζει αυτό το πράγμα! Λοιπόν όντως κάποιοι άνθρωποι νομίζουν ότι αισιόδοξος άνθρωπος είναι αυτός που όλα τα βλέπει καλά και ωραία. Το οποίο αντικειμενικά δεν γίνεται τουλάχιστον όχι χωρίς χημικές ουσίες χαχα
    Οι στιγμές δεν μπορεί να 'ναι πάντα θετικές άρα ως εκ τούτου δεν μπορεί να 'ναι πάντα θετικές και οι σκέψεις μας. Και αυτό είναι πέρα για πέρα ανθρώπινο και φυσιολογικό. Ας σταματήσει λοιπόν αυτή η καραμέλα, δεν είμαι απαισιόδοξοι ή τουλάχιστον όχι αισιόδοξοι επειδή κάνουμε και καμιά αρνητική σκέψη που και που, αυτοί είναι παράλογοι! Αυτά, τα είπα και ξεθύμανα!χαχαχα
    Κατά τα άλλα σε χάρηκα το 2015, σε είδα πιο δημιουργική από κάθε άλλη φορά και πολύ συνειδητοποιημένη και μου άρεσες. Μου άρεσε που χαμογελούσες πολύ και που και στις πιο δύσκολες στιγμές έβρισκες δύναμη! Είμαι σίγουρη πως το 2016 θα το αντιμετωπίσεις ακόμα πιο δυναμικά και θα μας χαρίσεις υπέροχες στιγμές από την συλλογή σου! Και περιμένω εναγωνίως γι αυτό!
    Σε καλημερίζω και σε γλυκοφιλώ! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρινάκι μου, συμφωνώ σε όσα έγραψες και σε νιώθω απόλυτα. Αυτό που δεν έχουν ακόμη καταλάβει πολλοί είναι ότι αν σε δουν λίγο να πέφτεις και να κάνεις άσχημες, στενάχωρες σκέψεις ή αν δεν θες πολλά πολλά να ακούς να σου λένε οι "έξω από το χορό" και μάλιστα όταν σου λένε "εντάξει μωρέ, δεν έγινε και τίποτα...." δεν μπορούν να καταλάβουν, να κατανοήσουν και να φανταστού ότι δίνεις αγώνα καθημερινά για να μην χάσεις τον εαυτό σου, το χαμόγελο σου, την χαρούμενη διάθεση σου.... δεν είναι ολα στα χέρια μας να τα περνάμε στο ντούκου, υπάρχουν και αισθήματα που δεν ελέγχονται πάντα εύκολα. Και να σου πω από την δική μου τεράστια εμπειρία, στα 32 χρόνια που υπάρχω σε αυτό τον κόσμο; Η ζωή σου φέρνει συνέχεια τα ίδια απανωτά πολλές φορές χτυπήματα και δεν είναι εύκολο με την μία να κλείσεις πόρτα και να πας παρακάτω.... θες λίγο χρόνο παραπάνω... καταλαβαίνεις τι θέλω να πω, είμαι σίγουρη.
      Οπότε, Εγώ αυτή είμαι, εγώ ξέρω καλύτερα από τον καθένα το τραβάω, πως νιώθω και τι περνάω εσωτερικά. Αν όλα αυτά που λέω ή ίδια μου η συμπεριφορά, με κάνουν ένα παράξενο παιδί/άνθρωπο, τότε μαγκιά μου, γιατί η ψυχή μου και ελέυθερη και η συνείδησή μου καθαρή....
      Χαίρομαι που ξεθύμανες με αφορμή τα γραφόμενα/σκέψεις μου και να με "επισκέπτεσαι" και να ξεθυμαίνεις ελέυθερα.... κι Εγώ μαζί σου!
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου και ανταποδίδω κυρίως στο "δύναμη"....
      Εδώ θα είμαστε να μοιραστούμε μαζί στιγμές!
      Μαρινάκι μου την αγάπη μου και την εκτίμηση μου!

      Διαγραφή
  5. Επειδή το έχω σκεφτεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, καταλήγω στο ότι αν ήταν όλα πάντα "τέλεια" δε θα τα εκτιμούσαμε στο τέλος και επίσης δε θα εξελισσόμασταν ως άνθρωποι. Μόνο μέσα από αυτή τη διαδικασία ξεσκαρταρίσματος εμπειριών μπορεί κάποιος να ανακαλύψει τι σημαίνει αισιοδοξία και ποιος πραγματικά είναι και τι θέλει. Όσο για τους στόχους, είσαι τυχερή αν καταφέρνεις να πραγματοποιείς έστω και μερικούς. Εγώ έχω πάψει εδώ και χρόνια να κάνω λίστες γιατί παρατηρώ ότι η ζωή τα φέρνει διαφορετικά και πολύ καλύτερα από αυτό που είχα στο μυαλό μου μερικές φορές!
    Καλή χρονιά θα ευχηθώ, με υγεία!!! Το 2016 να σου χαρίσει όσα επιθυμείς και ακόμα περισσότερα!
    Φιλάκια πολλάααα!!! ♥♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Rylie μου κοριτσάρα μου, πόσο μα πόσο χαίρομαι που βλέπω σχόλιο σου!
      Κούκλα μου, συμφωνώ μαζί σου... έτσι έχουν τα πράγματα... και όσο και να το αρνιόμαστε η ζωή, μ μοίρα... είναι πιο πάνω από εμάς και όσα προσπαθούμε να διεκδικήσουμε.
      Βάζω στόχους αλλά όσα πραγματοποιούνται, πραγματοποιούνται με πολλά εμπόδια και πόνο, πολύ πόνο.... τα έχω αφήσει πολλά στην μοίρα μου, που εν μέρη την γνωρίζω.... αλλά αυτό είναι άλλο θέμα!
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με Υγεία και δύναμη να αντέξουμε ό,τι φέρει!
      Να είσαι καλά Φίλη μου! Τα φιλιά μου! (και μην μου χάνεσαι!)
      ♥♥♥♥♥♥♥♥

      Διαγραφή
  6. Μαράκι μου, όποτε σε διαβάζω σε χαίρομαι πολύ πολύ! Είσαι ένας άξιος άνθρωπος, που τα έχεις βάλει κάτω και τα έχεις σκεφτεί και φιλοσοφήσει τα πράγματα και δεν πας στα κουτουρού. Ξέρεις τι αξίζεις και έχεις μάθει να διεκδικείς το καλύτερο!
    Πάντως θα συμφωνήσω κι εγώ ότι το τέλειο δεν υπάρχει, γι' αυτό ας προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε ακόμα και τις άσχημες εμπειρίες μας για να βελτιωθούμε, να δούμε τι πήγε στραβά και τι θα πρέπει να κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση μελλοντικά. Κατ' αυτόν τον τρόπο βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας και γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας.
    Τέλος, εμείς θα πρέπει να σε ευχαριστήσουμε που μας έχεις ανοίξει την καρδιά σου και έχεις μοιραστεί μαζί μας τόσες και τόσες σκέψεις σου! Και πίστεψέ με, είμαστε πολλοί εμείς που σε εκτιμάμε και σε έχουμε ξεχωρίσει!
    Καλή χρονιά γλυκούλα μου, με υγεία, ευτυχία, ό,τι μα ό,τι επιθυμείς εύχομαι να γίνει πραγματικότητα και να είσαι χαμογελαστή και χαρούμενη!
    Σε φιλώώώωωω! ❤❤❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αναστασία μου, από πολύ νωρίς (δυστυχώς αλλά βλέπεις η ζωή...) τα έχω βάλει τα πράγματα κάτω και τα έχω σκεφτεί, τα έχω επεξεργαστεί, τα έχω αναλύσει, τα έχω φιλοσοφήσει μωρέ και ξέρω τι θέλω, τι ΔΕΝ θέλω, που πάω, τι να κάνω, τι αξίζω και πιστεψε με δικεδικώ το καλύτερο ή αυτό που μπορώ να έχω εκείνη την στιγμή μέχρι να φτάσω στο ακόμα καλύτερο.
      Πάντως, αυτό που λές ότι κοιτάμε τι πήγε στραβά και πως 8α κάνουμε σε ανάλογη περίπτωση μελλοντικά, πίστεψε με πόσο μα πόσο το είδα τον Δεκέμβρη και με έσωσε από μεγάλο στραπάτσο... οπότε Εγώ κι αν μαθαίνω από τα παθήματα τα δικά μου ή των άλλων που πέφτουνε και πάνω μου.
      Ξέρω ποιοι εμ εκτιμάτε και μου το δείχνετε με όσα μου γράφετε, που με ακολουθείτε, που όλα τα κάνετε με την καρδιά σας....
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σένα κουκλίτσα μου! Μόνο τα καλύτερα για σένα την ίδια και την υπέροχη οικογένειά σου! Σ' ευχαριστώ πολύ για όλα!
      Σε φιλώ γλυκά!!!! ❤❤

      Διαγραφή
  7. Τώρα πως να σου σχολιάσω σοβαρά όταν έχει προηγηθεί το σχόλιο της Μαρίας μας της απίστευτης!!
    Λοιπόν που λες ξέρω κάτι καταπληκτικά ξυραφάκια.. χαχαχα Συγνώμη αλλά αν δεν γελάμε χανόμαστε!! Εμάς αυτό μας έχει σώσει, γελάμε με τα "χάλια" μας, με τα χάλια της χώρας και προσπαθούμε να τα διαχειριστούμε με εναλλακτικό τρόπο! ;)
    Επίσης θα συμφωνήσω απόλυτα με την Nastenka μας.. Κοίτα πόσοι σε εκτιμάμε! Οι προδοσίες και οι χάλια συμπεριφορές πάντα θα υπάρχουν, αλλά επισκιάζονται από την αυτοεκτίμηση και την αναγνώριση από άλλους ανθρώπους! Εύχομαι να συνεχίσεις δυναμικά να συλλέγεις στιγμές που σε γεμίζουν!! ( ˘ ³˘)❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά από χιούμορ, τρολαρισμα στον εαυτό μου, ουουουου, μπόλικα! Αλλιώς θα ήμουν τώρα δεμένη με ζουρλομανδύα... χαχαχα! Εγώ όμως προτιμώ τη δική μου τρέλα.... το έχετε καταλάβει εξάλλου!
      Μωρέ Κατερίνα μου, να γελάμε με τα "χάλια" μας, αλλιώς δεν μας βλέπω καλάάάάά, πως το λένε;!
      Ξέρω ότι πάντα θα υπάρχουν οι κακές συμπεριφορές και όσο μαθαίνω και μεγαλώνω όλο και λιγότερο με αγγίζουν... (μα σας λέω είμαι σε καλό δρόμο)
      Κι Εγώ εύχομαι να συνεχίσω να συλλέγω στιγμές που με γεμίζουν και με κάνουν να χαμογελώ! ❤❤

      Διαγραφή
  8. Δεν υπαρχει καλύτερο απο το να είσαι ο εαυτός σου Μαρία μου..η ζωή ειναι μια περιπετεια και εμεις πρέπει να την ζησουμε με τα κατω της και με τα πανω της... αλλιως θα ηταν μια ζωη φλάτ.. αυτό ειναι και η ουσία της ..να παιρνουμε απλα τον χρόνο μας.. σε οτι μας συμβαινει..και να συνεχιζουμε..!!!!
    Να έχεις μια όμορφη και χαμογελαστη χρονια.. με υγεια πάνω απο όλα και πολύ αγαπη.. γιατί τελικα αυτή μετραει..!! φιλακιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαραγδένια μου, Ρούλα μου όντςω δεν υπάρχει καλύτερο από το να είσαι ο εαυτός σου! Δεν υποκρίνεσαι, έχεις καθαρή συνείδηση.... και κυρίως δε τον βαριέσαι ποτέ! Και ναι αυτό λέω συνέχεια! Να παίρνουμε τον χρόνο μας (όσο χρειάζεται ο καθένας) να συνειδητοποιήσουμε ότι μας συμβαίνει και μετά με ηρεμία και με λιγότερο έως καθόλου βάρος να συνεχίζουμε για τα καλύτερα.
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε με Υγεία, αγάπη που σε όλα είναι απαραίτητη και χαμόγελο, πολλά χαμόγελα...
      Τα φιλιά μου! ❤❤

      Διαγραφή
  9. Σημασία έχει ότι... κι όμως είσαι ακόμα εδώ! Κι αυτό το καλοκαίρι...
    Λιωμένο παγωτό.... ♫ ♪ ♫ μπαρδόν μπερδεύτηκα ☺
    Μαρία μου και με λίγες λαβωματιές ακόμα κι αν έχουμε, προχωράμε γιατί δεν γίνεται να γυρίσουμε πίσω ή να μείνουμε στάσιμοι. :))
    Σου εύχομαι ολόψυχα για το 16 να εξελίσσεσαι! Αυτό!
    Στη ζωή σου, στις σχέσεις σου, στα γραφτά σου, στα αισθηματικά σου, παντού :))
    Να χαμογελάς!
    Καλή χρονιά μάτια μου♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα παιδί μου, καλά το ξεκίνησες τι μου το "χάλασες" με το "μπαρδόν μπερδεύτηκα! χαχαχαχα! (είσαι Θεά, σου το έχω πει;)
      Ούτε πίσω και κυρίως ΟΧΙ στάσιμοι... αυτή δεν θα ήταν ζωή!
      Νομίζω πως εξελίσσομαι (στα πάντα!) κάθε μέρα, από τις καθημερινές "λαβωματιές" οπότε ...είμαι σε καλό δρόμο!
      Χαμογελάωωωωω! Αυτό δεν σταματάει κι ας πονάω..... χεχεχε!
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ αγαπημένη μου Αριστέα! ♥♥

      Διαγραφή
  10. Τελικα δεν υπαρχει οικογενεια που να μην υπεφερε απο καποιο θεμα υγειας το 2015. Ηταν ψιλοπαλιοχρονια, αλλα ναι, ειχε και καλες στιγμες.
    Σου ευχομαι το 2016 να σου φερει ο, τι ποθεις!
    Καλη χρονια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δήμητρά μου, αν έχουμε πρωτίστως την Υγειά μας, τότε άολα παλεύονται.... φαντάσου να υποφέρεις από κάποιο σωματικό θέμα, που ξέρουμε φέρνει/περνάει και στα ψυχολογικά μας.
      Και σε σένα ευχή μου το 2016 να είναι ευλογημένο για σένα και την οικογένειά σου!

      Διαγραφή
  11. Χρόνια πολλά Καλή χρονιά! Σου εύχομαι ο νέος χρόνος να σου φέρει ότι ποθείς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλή κι ευλογημένη χρονιά, Μαρία!!!!
    Γιορτινές φωτεινές γλυκές ευχές <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάρω μου, καλώς την! Αχ, μου χάθηκες εσύ!
      Ευλογημένη χρονιά να είναι για όλο τον κόσμο εμ Υγεία, αγάπη, χαρά και ειρήνη στον κόσμο.
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  13. Χρόνια πολλά και Καλή χρονιά Μαρία μου! Υγεία, αγάπη και πολλές πολλές συλλεκτικές στιγμές.
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βιβή μου, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σένα! Αντεύχομαι με την σειρά μου! Να είσαι καλά!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  14. Οσο καιρό σε διαβάζω , ξέρω ότι είσαι ο εαυτός σου με τις πτώσεις σου που πάντα βρίσκεις δύναμη και ξανασηκώνεσαι, πιο δυνατή και πιο αισιόδοξη !!
    Ευγνωμονείς και αναφέρεσαι συχνά σε ότι ωραίο πέρασε και έμεινε η και έφυγε και αυτό είναι πολύ σπουδαίο !!!Θα σου ευχηθώ τα απλά και τετριμμένα αλλά από καρδιάς !!!
    Καλή χρονιά με υγεία, αγάπη που κέρδισες και ακόμα πιο πολύ , εσωτεική γαλήνη και όνειρα !!! Τα φιλιά μου με αγάπη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπημένη nikol με τα πάντοτε καλά σου λόγια!
      Μα θα ήμουν αχάριστη αν δεν ευγνωμονούσα και δεν έλεγα τα καλά που βλέπω μέσα στα άσχημα....
      Να έχουμε μια όμορφη, χαρούμενη και ευλογημένη χρονιά και εσωτερική γαλήνη (όπςω καλά λες κι εσύ)!
      Τα φιλιά μου και σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!

      Διαγραφή
  15. Μαρία μου, κατανοώ απόλυτα τι λες και με κάλυψαν απόλυτα οι φίλες παραπάνω!
    Θα αναφέρω μόνο τη Γιάννα μια και πρώτη το έγραψε, πως όσες φορές πέφτουμε, πρέπει να βρίσκουμε τη δύναμη να σηκωνόμαστε! Νομίζω πως αυτό τα λέει όλα!
    Καλή χρονιά σου εύχομαι, με υγεία, αγάπη και χαρά!!
    Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, έτσι ακριβώς, το συγκεκριμένο που αναφέρεις φυσικά και τα λέει όλα! Κια νομίζω έχετε καταλάβει ότι όποτε πέφτω, ξέρω και να σηκώνομαι ξανά και να είμαι πιο δυνατή από ποτέ, έτσι δεν είναι;
      ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και σε σένα με τα καλύτερα μέσα στο 2016!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  16. Αλίμονο, αν δεν είχαμε και τα κάτω μας, τις μαύρες μας και τις αρνητικές σκέψεις! Κι αλίμονο σ' εκείνους που δεν καταλαβαίνουν πως ένας χαρούμενος ή αισιόδοξος άνθρωπος έχει και ώρες που δεν είναι μες στην καλή χαρά.
    Σημασία έχει να μην επιλέγεις τον αρνητισμό ως στάση ζωής.
    Χαίρομαι που κλείνουμε θετικά (γιατί και μένα το τέλος του χρόνου είναι θετικότατο - τι καλά!!!-) κι εύχομαι έτσι να συνεχίσουμε. Γράφοντας φέτος το καλύτερο βιβλίο της ζωής μας, Μαράκι μου!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου, επειδή έχω περάσει από τα τόσα χρόνια ζωής μου μια μεγάλη φάση με αρνητισμό. Έχω δώσει μάχες με τον εαυτό μου αλλά και με τους γύρω για να φτάσω σήμερα να βλέπω τα πράγματα αλλιώς, με αισιοδοξία και να έχω επιλέξει την στάση ζωής "Δυνατή για τις στιγμές της ζωής". Οπότε, τα "πέφτω" μια στο τόσο, είναι για μένα απολύτως κατανοητά και υγιή. Ξέρω να ξανά σηκώνομαι...
      Κλείσαμε θετικά, ναι θετικά τελικά και έτσι θα συνεχίσουμε, παρά τις δυσκολίες.... είναι στο χέρι μας να διαχειριστούμε την προσωπική μας μιζέρια.... Και ναιιιιι, όπςω το λες! "Γράφοντας φέτος το καλύτερο βιβλίο της ζωής μας!!!"
      Σ' ευχαριστώ πολύ Αλεξάνδρα μου! Έτσι θέλω να σε διαβάζω.... με την ματιά αισιοδοξίας!
      Σε φιλώ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ να έχουμε πάλι!

      Διαγραφή
  17. Αχχχ αυτό το 2015... ελπίζω το 2016 να είναι καλύτερο! Σου εύχομαι υγεία, αγάπη, τύχη και χαμόγελα άπειρα! Καιιιι φυσικά το σημαντικό είναι να σηκωνόμαστε όταν πέφτουμε γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μην πέσουμε!!!!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χίλια συγγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση μετά από 1 χρόνο αλλά ειλικρινά δεν ξέρω πως μου διέφυγε! Σ' ευχαριστώ πολύ και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου! Καλή Χρονιά!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes