⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 18-24 (Ιανουάριος 2016) #3

⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 18-24 (Ιανουάριος 2016) #3

Δευτέρα 18/01/2016:
Ερώτηση Μάρθας: Μακάρι να είχα...

   Χωρίς ενοχές -και ας φάω από τους 'γνωστούς-αγνώστους επικριτές, κριτική- θα πω μακάρι να είχα περισσότερα -δικά μου- λεφτά! Δεν μου λείπουν τα υλικά αγαθά, ούτε το γέλιο το αληθινό, που βγαίνει από την ψυχή, έχω 2-3 ανθρώπους που με έχουν δεχθεί έτσι ακριβώς όπως είμαι και είναι και κοντά αλλά και από μακριά, με τον τρόπο τους, δίπλα μου, με εκτιμούν, με αγαπούν αλλά κρατάω το "με εκτιμούν", έχω να φάω φαγητό, έχω να πιω νερό, έχω ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι μου, περνάω καλά με τα λίγα, έχω την υγεία μου και δεν τρέχω στα νοσοκομεία, έχω τα ζόρια μου αλλά έχω και τη δύναμη να παλέψω, ακόμα και μόνη μου. Θα ήθελα βέβαια να ζούσα έτσι ακριβώς όπως θα ήθελα πραγματικά να ζήσω για να πω πως είμαι "ευτυχισμένη" αλλά σκεπτόμενη πως άλλοι δεν έχουν μπορεί και τίποτα απ' όλα αυτά... δεν επιτρέπεται να είμαι αχάριστη. Θα ήθελα λοιπόν λίγα περισσότερα -ΔΙΚΑ ΜΟΥ- λεφτά όχι για να με κάνουν ευτυχισμένη αλλά για να κάνουν πιο άνετη την καθημερινότητα μου και δε εκεί όπου χρειάζονται λεφτά, όπως να κάνω μικρές αποδράσεις-ταξίδια, όπως επίσης το να βοηθήσω περισσότερο οικονομικά την μάνα μου που κάνει ως και 3 δουλειές για να μην μας λείψει τίποτα...

Ερώτηση Κατερίνας: Αν μπορούσα να έχω περισσότερα χόμπι και ασχολίες, ποια θα ήταν;
  Αν και δεν είμαι από τους ανθρώπους εκείνους που έχουν το ταλέντο, άνετα να ασχολούνται με πολλά πράγματα, χόμπι και ασχολίες (θέλω πάντα να επικεντρώνομαι κάθε φορά σε ένα πράγμα που αγαπώ και να το κάνω καλά) θα ήθελα -αν μπορούσα- να ασχοληθώ πιο σοβαρά, πιο πολύ, με τη φωτογραφία, την ζωγραφική και την συγγ-γραφή. 
 
Τρίτη 19/01/2016:
Μ: Το αύριο θα είναι καλύτερο γιατί...
Γιατί πιστεύω σε αυτή την -μία-μικρή-μοναδική- ελπίδα που είναι αναμμένη και περιμένει τον καθένα μας από την πλευρά του, πρώτα απ' όλα ατομικά κι ύστερα ομαδικά, αυτό το αύριο να γίνει και να είναι καλύτερο από το χθες και πιο φωτεινό το μέλλον. Όχι δεν είμαι από την φύση μου αισιόδοξη. Απλώς μέσα από τις δυσκολίες της ζωής μου και γενικώς της ζωής, έμαθα πως μόνο αν πιστεύεις προσπαθώντας πρώτα ατομικά κι ύστερα ομαδικά για το λίγο καλύτερο κάθε μέρα -ακόμα και να βρίσκεις τη δύναμη να χαμο-γελάς και να χαίρεσαι τα μικρά πράγματα-τις μικρές στιγμές της καθημερινότητας- μόνο τότε μπορεί να έρθει ένα καλύτερο αύριο. Διαφορετικά, είμαστε χαμένοι από χέρι, που λένε. 


Κ: Ένα παράξενο περιστατικό που έχω βιώσει…
  Έχω βιώσει πάρα πολλά! Όλα όσα έχω βιώσει μόνο παράξενα μπορείς να τα χαρακτηρίσεις. Εξάλλου, κι εμένα με έχουν προσάψει τόσους χαρακτηρισμούς, με τόσα "κοσμητικά" επίθετα, όπως μέσα σε αυτά "παράξενη" που πραγματικά πολλά από αυτά είναι τόσο λανθασμένα, κι από την ίδια την εντύπωση. Δεν ξέρω πιο απ' όλα τα 'παράξενα περιστατικά' να αναφέρω. Αυτό που μου ήρθε τώρα έντονα ως "παράξενο", είναι το 2011 ή το 2012, αν θυμάμαι καλά, είχα πάει βόλτα μόνη μου στον Πειραιά και όπως καθόμουν στο λιμάνι και σκεφτόμουν και φωτογράφιζα με το κινητό μου, μια γυναίκα γύρω στα 40-45 με πλησίασε και έτσι όπως αρχίσαμε να συζητάμε, στο τέλος κατέληξε να μου λέει την ιστορία της ζωής τους και πως έμεινε (τότε) μόνη της και πως πάλευε με την θλίψη της. Περισσότερα δεν θα σας πω. Το μόνο που θα πω είναι ότι με την άδεια της έγραψα την ιστορία της και είναι μια από τις πρώτες ιστορίες που έγραψα και κάπως έτσι ας πούμε γεννήθηκε η ιδέα για το ένα από τα δυο βιβλία που γράφω.

Τετάρτη 20/01/2016:
Μ: Έκανα κάτι ασυνήθιστο σήμερα και αν ναι τι ήταν αυτό;

  Ασυνήθιστο; Νομίζω δεν έκανα σήμερα κάτι που θα χαρακτηριζόταν "ασυνήθιστο". Εξάλλου, είμαι με πυρετό, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, στο κρεβάτι και τα συναφή, που και να ήθελα να κάνω κάτι "ασυνήθιστο" δεν νομίζω πως θα είχα την όρεξη και τις δυνάμεις.

Κ: Ένας άνθρωπος που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά και για ποιο λόγο…
  Έναν άνθρωπο που θα ήθελα να γνωρίσω από κοντά; Ωραία ερώτηση αλλά ειλικρινά δεν ξέρω τι να απαντήσω. Δεν μου έρχεται κάποιος συγκεκριμένο στο μυαλό. Σίγουρα κάποιους συγγεκριμένους bloggers και μη που υπάρχει ΜΟΝΟ μια αληθινή αμοιβαία εκτίμηση για τον χ, ψ λόγο... και όχι επειδή έτσι πρέπει, για την γνωριμία.

Πέμπτη 21/01/2016:
Μ: Τί ζητάω τελικά από την ζωή μου;
  Έλα ντε; Χαχαχα! Πλάκα κάνω! Ξέρω τι ζητάω κι ας μην το πιστεύουν πολλοί και λένε το κοντό τους και το μακρύ τους. Αδιαφορώ ούτως ή άλλος για όλους αυτούς που μιλάνε και κρίνουν για το πως είναι η ζωή μου και Εγώ η ίδια μέσα μου, κρίνοντας με με το "απ' έξω μου" και τις εντυπώσεις που δίνω. Το θέμα 'κουκλίτσα μου' είναι να καταλάβεις το ουσιαστικό του "απ' έξω μου" και ειδικά όταν λες ότι με έχεις καταλάβει και με πας, και όχι αυτό που μπορεί να φαίνεται για χίλιους δυο λόγους είτε κακής διάθεσης είτε γιατί μου το προκαλεί ο άλλος. Τι θέλω λοιπόν από τη ζωή μου; ΕΔΩ και ΕΔΩ με τον δικό μου τρόπο έχω πει τι θέλω ή τι περιμένω από τη ζωή μου. Με απλά λόγια; Θέλω ρε γαμώτο να ζήσω τη ζωή μου όπως την επιθυμώ Εγώ η ίδια, με τα δικά μου 'θέλω', 'επιθυμίες', 'όνειρα', 'ταξίδια'... τη δική μου διαδρομή που στον τελικό απολογισμό θα είμαι περήφανη για την ζωή που έζησα, ακόμα κι αν δεν ήταν μέσα στα "πρέπει ή στα πρωτόκολλα" των άλλων, της κοινωνίας ή και της ίδιας της ζωής. Πιστεύω ακράδαντα πως δεν ήρθαμε όλοι σε αυτό τον κόσμο για να ζήσουμε/κάνουμε ακριβώς τα ίδια που υποτίθεται ότι "αυτό είναι το νόημα/ο σκοπός της ζωής για τον άνθρωπο." Παράδειγμα; Δεν γεννήθηκαν όλοι για να ακολουθήσουν μια προδιαγεγραμμένη πορεία, ας πούμε "Γεννήθηκα, έκανα γάμο, δικά μου παιδιά, έζησα 5-10 ευτυχισμένες στιγμές, γέρασα και έφυγα από αυτή τη ζωή γεμάτη/ος".

  Μπορεί αυτός να είναι "ο σκοπός της ζωής" για μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων αλλά όχι όλων των ανθρώπων που ήρθαν σε αυτό τον κόσμο. Η ζωή μας έχει δώσει ένα σωρό αποδείξεις και παραδείγματα ότι κάποιοι, π.χ. όσο και να θέλουν να φέρουν σε αυτό τον κόσμο, δικά τους παιδιά, όμως για τον χ, ψ λόγο δεν κατάφεραν να κάνουν δικά τους παιδιά αλλά με κάποιον τρόπο, μεγαλώνουν παιδιά με περίσσια αγάπη και φροντίδα. Επίσης, κάποιοι έμειναν μόνοι τους ή σχεδόν μόνοι τους αλλά πρόσφεραν ή και προσφέρουν τεράστιο έργο στην κοινωνία, στον συν-άνθρωπο τους και στη ίδια τη ζωή. Πιστεύω επίσης πολύ σε αυτό που λέγεται "είναι γραφτό/γραμμένο η τύχη του καθενός..." δεν είναι όλα στα χέρια μας, δεν μπορούμε όλα να τ' αλλάξουμε και πόσο μάλλον να πάμε κόντρα στη φύση μας. Δεν θα πω περισσότερα παραδείγματα, όποιος με κατάλαβε-κατάλαβε και όποιος με παρεξήγησε-με παρεξήγησε, πάλι. Όποιος πιστεύει το αντίθετο, ας μου πει την άποψη του αλλά γράφοντας μου -μόνο- ισχυρά της ζωής επιχειρήματα/παραδείγματα.

Κ: Ποιο ελάττωμα μου με δυσκολεύει;
  Σίγουρα ότι είμαι περισσότερο διακριτική -μέχρι αηδίας- από όσο πρέπει ή είναι μέσα στα λογικά και μη παρεξηγήσιμα πλαίσια. Είναι ωραίο πράγμα η διακριτικότητα αλλά όχι σε βαθμό που να φτάνει στην εντύπωση της "αδιαφορίας". Μακάρι να ήμουν με την κυριολεκτική έννοια "αδιάφορη" σε πολλά και σε πολλούς περιττούς ανθρώπους. Όποιος με ξέρει και από την καλή κι από την ανάποδη, καταλαβαίνει και πότε στην πραγματικότητα "αδιαφορώ". Πραγματικά, επειδή είμαι από τους ανθρώπους που "δουλεύω" καθημερινά με τον εαυτό μου για να γίνω όλο και καλύτερος άνθρωπος, ένα από τα πράγματα που προσπαθώ να αποβάλλω είναι η υπερβολική μου διακριτικότητα. Δεν μπορώ να πω πως τα έχω καταφέρει σε απόλυτο βαθμό αλλά απ' ότι ήμουν παλιότερα... σήμερα είμαι σίγουρα σε καλό δρόμο.

Παρασκευή 22/01/2016:
Μ: Ο καιρός σήμερα...
  Σίγουρα δεν μοιάζει με τον χθεσινό. Σήμερα έχει ναι μεν κρύο αλλά έχει και έναν ήλιο με δόντια βέβαια αλλά είναι χαμογελαστός. Με απλά λόγια, είναι ένας υπέροχος καιρός μέσα με τέλη Γενάρη, που τέτοιον καιρό, μόνο η Ελλάδα τον έχει, πως να το κάνουμε;!

Κ: Κλείνοντας αυτή τη στιγμή τα μάτια, ποια είναι η πρώτη εικόνα;
  Έκλεισα τα μάτια μόλις τώρα και η πρώτη εικόνα που 'είδα' ήταν ...η φυγή μου!!!

Σάββατο 23/01/2016: 
Μ: Αύριο θα... 
  Αύριο Κυριακή, οπότε μάλλον σπίτι, άνετη χαλάρωση, συναρμολογώντας παζλ, βλέποντας καμιά ταινία και γενικά χαλαράάάάά!!! (το εύχομαι δηλαδή!)

Κ: Τι θα άλλαζα στην περιοχή που μένω;
  Θα άλλαζα σίγουρα στο να καθαρίζονται οι δρόμοι, τα πεζοδρομία καθημερινά. Δεν το βλέπω αυτό να συμβαίνει. Επίσης, θα ήθελα να γινόντουσαν περισσότερες καλλιτεχνικές/αθλητικές εκδηλώσεις και δωρεάν προγράμματα για ανέργους ή ανθρώπους που θέλουν να ασχοληθούν με την περιοχή/πόλη και γενικώς με τα κοινά ...............

Κυριακή 24/01/2016:
Μ: Το σπίτι μου είναι σπίτι μου γιατί...
  Γιατί απλά είναι το σπίτι που μένω, που τρώω, που πίνω, που κοιμάμαι, που ζω... και φυσικά εκεί που επιστρέφω πάντα...........

Κ: Φρόντισα την Υγεία μου αυτό τον μήνα;
  Εεεε, νομίζω πως ναι! Περιόρισα τα καθημερινά γλυκά και τρώω μόνο τα Σαββατοκύριακα (να τα κόψω τελείως προς το παρόν, ο οργανισμός μου δεν το 'δέχεται'), δεν τρώω συχνά junk food αλλά κυρίως δεν χαλάω πια (για την ακρίβεια από τον Δεκέμβρη) την ζαχαρένια μου και την ψυχική μου υγεία για καταστάσεις που δεν αξίζει να χαλαστώ ούτε για πλάκα και πόσο μάλλον για ανθρώπους που τελικά πολύ απλά δεν έχουν καταλάβει ούτε στο ελάχιστο ποια είναι η Μαρία (και νομίζω πως αυτό είναι σοβαρός λόγος για να τραβάω κόκκινη γραμμή ή και να αποχωρώ) και με επικρίνουν λανθασμένα ή ακόμα και σωστά. Ειδικά όταν τα "χώνω" πρώτα απ' όλα και απ' όλους Εγώ η ίδια στον εαυτό μου και ζητάω "συγγνώμη" και ότι θα "διορθωθώ". Σε αυτό/αυτά δεν κάνω πίσω κι ας γίνομαι κωλόπαιδο, Εγώ το καλόπαιδο ή πέφτω στα μάτια κάποιων και ειδικά σε αυτούς που -υποτίθεται- με έχουν καταλάβει. Η ψυχική μου υγεία πρώτα και πάνω απ' όλα κι ύστερα τα υπόλοιπα. Οπότε, ναι φρόντισα την Υγεία μου και κάθε μέρα θα την φροντίζω ακόμα περισσότερο.

 

  Αυτές ήταν οι 7 + 7 ερωτήσεις (της Μάρθας και της Κατερίνας όπως σας είχα πει ΕΔΩ) μαζί με τις απαντήσεις μου, της προηγούμενης εβδομάδας για το project "Keep a 5 Year Journal: 366 days 2016".



Διαβάστε επίσης:
_________________
►Διαβάστε παρακάτω τις προηγούμενες αναρτήσεις αναρτήσεις του "Keep a 5 Year Journal: 366 Days" ...

⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 15 (Νοέμβριος 2015) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 16 - 22 (Νοέμβριος 2015) #2
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 23 - 30 (Νοέμβριος 2015) #3

⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 6 (Δεκέμβριος 2015) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 7 - 13 (Δεκέμβριος 2015) #2
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 14 - 20 (Δεκέμβριος 2015) #3
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 21 - 27 (Δεκέμβριος 2015) #4
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 28 - 31 (Δεκέμβριος 2015) #5

⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 10 (Ιανουάριος 2016) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 11 - 17 (Ιανουάριος 2016) #2






*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
ΟΧΙ στην λογοκλοπή!


12 σχόλια :

  1. Καλημέρα και καλή εβδομάδα Μαρακι! Μου αρέσει η ειλικρίνεια και ναι και μενα μου λείπουν περισσότερα χρηματα! Ελπίζω να είσαι καλύτερα τωρα και να εφυγε η ίωση που σε ταλαιπώρησε. Συμφωνω και επαυξάνω και πρέπει να το δουλέψω μεσα μου, δεν πρέπει να χαλιέμαι με τίποτα και για τίποτα!!!!!!! Αισιοδοξία και χαμόγελο.
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, είμαι καλύτερα, μόνο λίγο ο βήχας έμεινε. Θα περάσει και αυτός, που θα πάει;!
      Μην χαλιέσαι για τίποτα και κανέναν, πάντα θα έχουν να λένε, ακόμα κι αν είσαι 'Κυρία" κοπέλα μου. Αισιοδοξία, χαμόγελο, γέλιο πολύ και να αγαπάμε τον εαυτό μας και όλα τα υπόλοιπα γίνονται. (ακόμα και τα λεφτά μπορεί να έρθουν, έστω και δουλέυοντας περισσότερο από όσο πρέπει...!)
      Καλή μας εβδομάδα!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  2. μ αρεσουν οι ερωτοαπαντησεις γιατι μας φερνουν πιο κοντα και γνωριζομαστε ακομη καλυτερα
    καλη συνεχεια!

    καλημερα και καλη εβδομαδα αγαπημενη μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς είναι Κική μου! Αρκεί στα γραφόμενα μας να είμαστε ο εαυτ΄ςο μας και να παρουσιάζουμε αυτό ακριβ΄ςω που είμαστε για να μην έχουεμ θέματα μετά. (καλά κάτι δικά μου λέω! Χεχεχε!)
      Καλή μας εβδομάδα!

      Διαγραφή
  3. Το λιμάνι του Πειραιά το λατρεύω γιατί έχει μια μαγεία. Και το να το περπατάς είναι μια εμπειρία όπως η δική σου ας πούμε! Διάβασα τις απαντήσεις σου και μου αρέσει που κάθε φορά σε βλέπω πιο συνειδητοποιημένη. Πιο πολύ απ' όλα μ' αρέσει που σε προσέχεις πιο πολύ και δεν αφήνεις κανένα να σε χαλάει. Πολύ σημαντικό επίτευγμα! :)
    Σε φιλώ γλυκά και σε καλοβδομαδίζω! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν και στον Πειραία δεν πηγαίνω συχνά. Νομίζω πως έχει 'χαλάσει" πάρα πολύ! Παλιότερα είναι πιο όμορφο! Δεν ξέρω, αυτή η περιοχή με έχεις μπερδέψει λιγάκι! Χαχαχα! Είμαι σηνειδητοποιημένη για πολλά πράγματα και δεν μιλώ ποτέ έτσι για να πω κάτι, είναι εμπειρίες/βιώματα... Όντως, με προσέχω πολύ και αυτό έπρεπε να το είχα κάνει πολλά χρόνια πριν... αλλά ποτέ δεν είναι αργά, έτσι δεν είναι; Τελικά, κάτι έχω καταφέρει κι Εγώ στη ζωή! Χαχαχα!!!
      Σε φιλώ Μαρινάκι! Να έχουμε μια όμορφη εβδομάδα!!!

      Διαγραφή
  4. Θα σε μαλώσω: Μην ξαναπείς πως δεν έχεις ταλέντο στο να ασχολείσαι με πολλά πράγματα, γιατί αν το καλοσκεφτείς, ασχολείσαι ήδη με πολλά! Με πάρα πολλά!
    ;-)
    Καταλαβαίνω ακριβώς τί εννοείς με το περισσότερα δικά σου χρήματα... Νομίζω πως είναι σκέψη πολλών από εμάς...
    Και χαίρομαι ιδιαίτερα για την τελευταία πρόταση στην τελευταία απάντηση που έδωσες στην ερώτηση της Κατερίνας μας! Πραγματικά χαίρομαι που το διαβάζω!
    ΣΜΟΥΤΣ πολλά, κούκλα μου! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά Γιάννα μου έχεις τα δίκια σου! Ασχολούμαι πάντα με πολλά πράγματα (από δουλειές για το μεροκάματο μέχρι και "καλλιτεχνικά") και πάντα μια χαρά τα καταφέρνω. Απλώς, είναι ότι δεν ξέρω αν το αποτέλεσμα είναι σε όλα το επιθυμητό που θέλω Εγώ για μένα. Μπορεί και να είναι και να μην με ευχαριστεί απόλυτα, δεν ξέρω!
      Και Εγώ πραγματικά χαίρομαι που το κάνω πια πράξη.... το να είμαι καλά!
      Καλή μας εβδομάδα! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  5. Θα σταθώ στην αρχή, γιατί έχει να κάνει με την κρίση και την κατάσταση που ζουν οι νέοι και στενοχωριέμαι για τα τόσα πράγματα που δικαιούστε -τα αυτονόητα δηλαδή- και μοιάζουν όνειρο μακρινό.. Αλλά...επειδή είσαι δυναμική με όνειρα, μια χαρά θα τα πας! Φιλάκια! ❤

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κι εμένα με στεναχωρεί αυτή η κατάσταση και ακόμα περισσότερο για τους πιο νεότερους από μένα. Μακάρι να τα πάω κμια χαρά, ειδάλλως ας τα πάω έστω καλά! (λέμε τώρα!)
      Τα φιλιά μου!❤❤

      Διαγραφή
  6. Με αυτή τη μικρή ελπίδα πορευόμαστε, ονειρευόμαστε και συναντιόμαστε! Πώς αλλιώς!
    Χρήματα... απαραίτητα, όχι μόνο για τα... απαραίτητα, για πολλά ακόμα που χρειαζόμαστε!
    Καλό βράδυ, Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευτυχώς που οι περισσότεροι έχουμε έστω και αυτή την μικρή ελπίδα... αλλιώς πάει, είμαστε χαμένοι από χέρι! Κάποτε έλεγα ότι τα χρήματα δεν μετράνε καθόλου.... λάθος, μετράνε στα απαραίτητα για την επιβίωση μας και για άλλα πολλά, μην κοροιδευόμαστε!
      Καλή μας εβδομάδα Αλεξάνδρα μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes