⌛Keep a 5 Year Journal: Days 14-20 (Δεκέμβριος 2015) #3

⌛Keep a 5 Year Journal: Days 14-20 (Δεκέμβριος 2015) #3


Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015: Κάτι που μου έλειψε από την σημερινή ημέρα. 
  Ο -μεσημεριανός- ύπνος! Γενικά, μου λείπει ο ύπνος! (κι ας εντυπωσιάζονται πολλοί που δεν μου φαίνεται καθόλου, π.χ. στο πρόσωπο! Κι Εγώ εντυπωσιάζομαι ρε παιδία μαζί με σας!) Δεν είναι ότι δεν έχω χρόνο να ξοδέψω λίγες παραπάνω ώρες στον ύπνο (αν και θεωρώ πως οι υπερβολικές ώρες ύπνου, είναι κατά κάποιον τρόπο χάσιμο χρόνου), απλώς δεν τα πάω καλά με τον ύπνο και ποτέ δεν μπορούσα να κοιμάμαι πάνω από 2-3 ώρες την ημέρα, χωρίς να βάζω τον νυχτερινό ύπνο, που κι αυτός είναι 3-4 ώρες.

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015: Με τι χαμογέλασα σήμερα; 
  Με μια τηλεφωνική συνομιλία, με κάποια μηνύματα σε στυλ "Σιγοκλαίω-Κλαίω και πέφτω στα πατώματα από τα γέλια... ρίχνω πάσα... και κάνω ένα παιχνίδι απολαυστικό με άφθονο χιούμορ που τσακίζει... κόκαλα!"Ν(Χ)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015: Μια μικρή αλλαγή που θα κάνω αύριο.
  Θα φτιάξω Φακές και θα προσθέσω πρώτη φορά ένα καρότο κομμένο σε μεγάλα κυβάκια. Κάπου είδα την συνταγή και σκέφτηκα πως το καρότο εκτός από αγαπημένο λαχανικό, κάνει και καλό, οπότε θα φτιάξω λίγο διαφορετικές τις Φακές, από τις συνηθισμένες που φτιάχνουμε όλοι μας.  

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015: Πώς με έκανε να νιώσω η αλλαγή που αποφάσισα χθες.
  Τελικά οι Φακές με το καρότο που πρόσθεσα ήταν εξαιρετικά νοστιμότατες και γευστικές. Μου άρεσαν πάρα πολύ! Από 'δω και πέρα, έτσι θα τις φτιάχνω! Αφού τα αδέλφια μου, αδειάσανε την κατσαρόλα και δεν άφησαν στην άκρη τα καρότα αλλά τα φάγανε, τότε επιτυχία οι Φακές. "Εντάξει, όταν μαγειρεύω ...μαγειρεύω λέμε!" (αυτό είναι και το σύνθημα μου για το μαγείρεμα!)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015: Κάτι καλό που έγινε σήμερα.
  Τα χιλιόμετρα ή -όποια- απόσταση μηδενίζονται όταν θέλεις κάτι πάρα μα πάρα πολύ με όλη σου την ψυχή.  Απλά, προσπαθείς να βρεις τον τρόπο και τον χρόνο να το πραγματοποιήσεις, να το γευθείς, να το ζήσεις... Ν(Χ)

 
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015: Κάτι που έμαθα σήμερα.
  Έμαθα ή μάλλον επιβεβαιώθηκα για μια ακόμη φορά πως "η πηγή του κακού σε κάποιες 'προσωπικές ήττες' του ανθρώπου είναι όταν ο εγωισμός του είναι πιο δυνατός από τα ίδια τα αισθήματα του. Και εξαιτίας, λοιπόν, του εγωισμού του, ξεχνάει, μπλοκάρει, διαγράφει, δειλιάζει, εγκαταλείπει... με αποτέλεσμα να χάνει την "ευτυχία" μέσα από τα χέρια του." Λέω εγώ τώρα!  Τόσο λυπηρό μα είναι κάτι που συμβαίνει και δεν ευθύνεται απόλυτα η ζωή/τύχη... γι' αυτό αλλά εμείς οι ίδιοι. Ν(Χ)

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015: Κάτι αστείο που άκουσα σήμερα.
  Λοιπόν, με την μαμά/μάνα/μανούλα πήγαμε το πρωί στο super-market για να ψωνίσουμε (τελευταία μου αρέσει που τυχαίνει και κάνουμε μικρόπράγματα μαζί!) και επειδή Εγώ κάποιες φορές θα παίρνω ή ένα κρουασάν ή μια σοκοφρέτα/σοκολάτα ή ένα αναψυκτικό μπουκαλάκι και θα το τρώω ή θα το πίνω μέσα στο κατάστημα, μέχρι να φτάσω στο ταμείο, πήρα λοιπόν ένα κρουασάν και το άνοιξα να το φάω, όμως ζήλεψε και η μάνα μου κι έτσι πήρε κι εκείνη μια σοκοφρέτα. Κάποια στιγμή μας βλέπει μια μεγάλη Κυρία και μας λέει απορημένη; αλλά καθόλου αγενέστατη, αντιθέτως χαριτωμένη: "Πωπω επιτρέπεται να τρώμε μέσα στο κατάστημα; Δεν θα φανεί ύποπτο...;" και της λέω με την πολύ χαρούμενη διάθεση που είχα και με το "περίεργο" χιούμορ μου: "Ύποπτο; (γελάω) δεν πειράζει, το πολύ-πολύ να πάρουμε τα 5 λεπτά δημοσιότητας που μας αναλογούν, επειδή φάγαμε ένα κρουασάν και μια σοκοφρέτα. Μην μου ανησυχείτε καθόλου, θα πληρωθούν στο ταμείο κανονικά, διότι είμαστε τίμιοι πελάτες, πως να το κάνουμε;!" Και πολύ απλά, χωρίς κόπο αλλά με ωραίο -χιουμοριστικό- τρόπο γελάσαμε και οι τρεις. (Τώρα αν μας πέρασαν για τρελές... αλήθεια Who cares;) Η αλήθεια είναι, ότι κάτι τέτοια τα κάνω και πόσο μάλλον τέτοιες γιορτινές μέρες. Γιατί πως να το κάνουμε βρε παιδιά; Πρέπει να χαιρόμαστε τις στιγμές της καθημερινότητας και να μην τα παίρνουμε όλα τοις μετρητοίς αλλά με χιούμορ, και όποιος μπορεί να το απο-δεχτεί.  
 

*Η παρούσα ανάρτηση είναι μέρος της συμμετοχής μου στο project "Keep a 5 Year Journal: 365 days 2015-2016". Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε ΕΔΩ!


Διαβάστε επίσης:
______________________ 




*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

10 σχόλια :

  1. Εγώ νόμιζα ότι είναι υποχρεωτικό να μασουλάμε κάτι μέχρι να φτάσουμε στο ταμείο και πάντα τρώω κάτι!
    Αυτό για τον εγωισμό... μεγάλη αλήθεια... Και θα το ομολογήσω... έχω υπάρξει ένοχη... Αλλά τα αφήνω αυτά, μην τα μάθει ο Άγιος και δεν μου φέρει δώρο!
    Κάθε φορά θέλω να στο γράψω από τότε που είδα τη φωτό σου: τι υπέροχη φάτσα είσαι;;;; (Έγινα κι εγώ κοκκινομάλλα χτες!!!!)
    Χρόνια πολλά, γλυκό Μαράκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, μα πες τα κι εσύ βρε Αλεξάνδρα μου ότι είναι "υποχρεωτικό" να μασουλάμε κάτι μέχρι να φτάσουεμ στο ταμείο. Ααααα, όλα κι όλα! Βρίσκομαι σε ένα super-market και δεν θα μασουλάω κάτι; Χαχαχα!
      Αυτό με τον 'εγωισμό' δεν είναι καλό για μας ούετ για τον/τους άλλους!
      Αααα, σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια μωρέ.... (στο club των κοκκινομάλλων κι εσύ; Πως σου φαινεται; Εγώ από το 2012 αλλά από τότε τα έχω κάνει και καστανά και καστανόξανθα και σκούρα καστανά αλλά επέστρεψα στο κόκκινο αφούε με φάγανε όλοι ότι αυτόε ίναι το χρώμα μου! Μεταξύ μας, μπορεί αν είναι δύσκολο χρώμα, αλλά το έχω λατρέψει!)
      Χρόνια μας πολλά, γλυκιά μου Αλεξάνδρα!

      Διαγραφή
  2. Α, κι εμείς τον τελευταίο καιρό βάζουμε καροτάκι στις φακές και είναι μούρλια!!!
    Προσπερνώ την αναφορά σε σοκολάτες κτλ (δεν έχω εύκαιρες αυτή τη στιγμή, γι' αυτό!) και θα σταθώ το ότι γέλασες τόσο πολύ με τις συνομιλίες!!!
    Πάντα να κλαις ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΛΙΑ!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Μαράκι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είδες το καροτάκι; Μούρλια είναι, όντως!
      Προσπέρασε τις σοκολάτες, γιατί δεν παλεύεται αν δεν έχεις καμία εύκαιρη στο ντουλάπι!)
      Δόξα τω Θεό, γελάω μέχρι δακρύων... από χαρά! Δόξα τω Θεό, σ εκαλό να μου βγει, μωρέ! Χαχα!
      Φιλάκια πολλά Γιάννα μου!

      Διαγραφή
  3. κΑΛΕ ΤΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ; τΟ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ bLOGS ! ΠΑΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΚΕς ΘΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΩ, ΑΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώτα μου, αυτό το 'παιχνίδι' είναι τέλειο!
      Να δοκιμάσεις Φακές με καρότο και θα σου αρέσει πολύ! (άσε που κάνει καλό το κα΄ροτο, οπότε... γιατί όχι;)
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  4. Εμμμ τώρα εξηγούνται όλα!! Κορίτσι διόρθωσε τις ώρες του ύπνου σου γιατί δε σε βλέπω καλά!
    Όταν ένας άνθρωπος κοιμάται κάτω από 7 ώρες κάθε μέρα επί χρόνια είναι επικίνδυνο για την σωματική και ψυχική υγεία. Δεν το λέω εγώ, επιστήμονες! :)
    Καλημέρααα καλή εβδομάδα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει, βρε Φιλενάδα, θα διορθώσω τις ώρες του ύπνου μου, γιατί όντως δε με βλέπω καλά! Θα υπολειτουργώ ή δεν θα λειτουργώ καθόλου! Χαχα! (αφού το λένε και οι επιστήμονες...!)
      Καλή Χριστουγεννιάτικη εβδομάδα να έχουμε!

      Διαγραφή
  5. 1) Κι εγώ τρώω μερικές φορές ενόσω ψωνίζω στο σούπερ μάρκετ! Πεινάω αφού!
    2) Εκτός από τις φακές, τα καρότα είναι ωραία και στα φασόλια μπαρμπούνια (χάντρες) :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 1) δικιά μου είσαι κι εσύ! Πεινάμε και λιγουρευόμαστε επίσης, τι να κάνουμε! Χεχε!
      2) Ααα, ωραία, στα υπόψιν...
      Φιλιά Πέτρα μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes