Δρώμενο Ευγνωμοσύνης: “Ετήσιος Απολογισμός ευγνωμοσύνης 2022”

Ετήσιος Απολογισμός ευγνωμοσύνης 2022

 Η παρούσα ανάρτηση στάθηκε αφορμή από το δρώμενο που εμπνεύστηκε η Μαρίνα από το blog Εκεί που ερωτεύομαι τη ζωή

▶️ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε τους κανόνες.

&

▶️ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε όλες τις συμμετοχές.


 
Συλλεκτικό Κορίτσι Ευχαριστώ Thanks
Ένας ετήσιος απολογισμός ευγνωμοσύνης για το 2022 που προσωπικά πολύ αγάπησα. Το αγάπησα όχι μόνο που στο τέλος κάθε μήνα επέστρεφα εδώ στο πρόχειρο της ανάρτησης και κατέγραφα με λίγα λόγια τα γεγονότα και τα συναισθήματα του κάθε μήνα αλλά και επειδή με βοήθησε πολύ ψυχολογικά στη διαδρομή αυτής της αξέχαστης χρονιάς, μια χρονιάς που έμελλε να είναι μια από τις πιο σημαντικές χρονιές της ζωής μου.
Ευχαριστώ / Thank you

Ιανουάριο​ς:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Ιανουάριο είναι: Προδοσία (και) / Άδειασμα
Γιατί: "Υπάρχουν άνθρωποι που μας προσέχουν χωρίς να το ξέρουμε και άλλοι που μας προδίδουν χωρίς να το περιμένουμε." (Θανάσης Βέγγος) και επίσης
"Κανείς τυχαία στη ζωή του δε δακρύζει..."

Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Ιανουάριο είναι: Η αξιοπρέπειά μου


Φεβρουάρι​ος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Φεβρουάριο είναι: Συγχώρεση (και) / Λύτρωση
Γιατί: Συγχώρεσα διότι δεν θα μπορούσα να πάω παρακάτω και κοιτώντας μπροστά με καθαρή συνείδηση
Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Φεβρουάριο είναι: Ένωσα τα σπασμένα κομμάτια μου και ξ-αναγεννήθηκα μέσα από τις στάχτες μου


Μάρτιος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Μάρτιο είναι: Θαύμα
Γιατί:
Όλα γίνονται στην ώρα τους... Ακόμα και τα Θαύματα
!!! 

Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Μάρτιο είναι: Οι προσευχές μου στους "Πάντες" έπιασαν τόπο.

Απρίλιος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Απρίλιο είναι: Μετακόμιση (ή Καινούργια ζωή ή αλλιώς Κάθε τέλος μια καινούργια αρχή)
Γιατί: 
Βρήκα σπίτι... έφυγα από την φυλακή μου... άνοιξα τα φτερά μου και έσωσα τη ζωή μου. 

Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Απρίλιο είναι: Η πίστη και η δύναμή μου


Μάιος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Μάιο είναι: Ηρεμία

Γιατί: Επιτέλους την κατάλληλη ώρα που όλα βρίσκουν τον (σωστό) δρόμο τους... όλα είναι ήρεμα, γαλήνια.
Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Μάιο είναι: Ό,τι και όποιος με πόνεσε και με πονάει ακόμα, έγινε η απόλυτη δύναμη και το πιο υπέρλαμπρο φως εσωτερικά και εξωτερικά για το υπόλοιπο της ζωής μου.

Ιούνιος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Ιούνιο είναι: Νόσηση
Γιατί: Covid-19 και 15 μέρες στο κρεβάτι κλεισμένη στο σπίτι να παλεύω να ξεπεράσω όχι τόσο τον covid όσο τα "Γιατί έπρεπε να μου συμβεί τώρα; αφού 2 χρόνια τη γλίτωσα..." (αν και καλώς ή κακώς εμβολιασμένη) και ήταν σαν να με χτύπησε στην ας πούμε αξιοπρέπεια μου και κάπως έτσι αυτομαστιγώθηκα για να με επαναφέρω στην τάξη και να πω πως υπάρχουν και χειρότερα κοπελιά... Τελικά καλό μου έκανε!
Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Ιούνιο είναι: Το χιούμορ μου! Ήξερα ότι έχω ένα Σκορπίστικο ιδιαίτερο χιούμορ αλλά τόσο πολύ που να είναι τόσο θετικό και τόσο δυνατό σε βαθμό να εξοντώνει τοξικότητες και να είναι ασπίδα σε δύσκολες καταστάσεις, δεν το είχα καταλάβει νωρίτερα.

Ιούλιος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Ιούλιο είναι: 

"Υ.Γ. Αγάπη" 

Γιατί: Μια τελευταία εκκρεμότητα ...που η ζωή σου δίνει την ευκαιρία σαν δώρο για να πεις την τελευταία σου λέξη... γιατί έχω μάθει εκκρεμότητες να μην αφήνω σε κανέναν.
Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Ιούλιο είναι: Η καθαρή αγάπη που έχω μέσα μου είναι μεγαλύτερη και δυνατότερη από οποιοδήποτε θυμό, πόνο, αδικίες και πληγές.

Αύγουστος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Αύγουστο είναι: Απειλές ...αγάπης!
Γιατί:
Άνθρωποι θύτες που προκάλεσαν κακό, αντί να ζητήσουν συγγνώμη, ζητάνε και τα ρέστα παριστάνοντας το θύμα για να πετάξουν από πάνω τους την καταστροφική ατομική τους ευθύνη ...για να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια.

Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Αύγουστο είναι: Οι 'Άνθρωποι καρδιάς' που έχω είναι πάντα με τον τρόπο τους, πάντα αληθινά κοντά μου στα εύκολα και στα δύσκολα, στις λύπες και στις χαρές μου.  

Σεπτέμβριος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Σεπτέμβριο είναι: Νέα δουλειά
Γιατί: Την κατάλληλη στιγμή μία νέα -εμπειρία καλή δουλειά, σε ωραίο ευγενικό περιβάλλον, με ένα σχετικά καλύτερο μισθό για να ζήσω και να επιβιώσω εντελώς πια μόνη μου πολύ καλύτερα.
Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Σεπτέμβριο είναι: Η θετική μου διάθεση σε όλες τις καλές, δύσκολες και εχθρικές καταστάσεις 


Οκτώβριος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Οκτώβριο είναι: Χαμόγελο
Γιατί:
Το χαμόγελο μου😆😂 δεν το χρωστάω σε κανέναν! Και ξέρω αποδεδειγμένα από τη ζωή την ίδια, πως αργά ή γρήγορα και στο "Τέλος", όποιος έκλαψε άδικα και κρίμα, θα είναι αυτός που... θα γελάσει καλύτερα!"😉🙏💪

Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Οκτώβριο είναι: Το χαμόγελό μου και το να είμαι ένας καθαρός άνθρωπος ακριβώς ο εαυτός μου, είναι και τα μεγαλύτερα όπλα μου.


Νοέμβριος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Νοέμβριο είναι: Γενέθλια
Γιατί: Τα φετινά γενέθλιά μου είναι το δικό μου "Ευχαριστώ" προς τα χρόνια της μέχρι τώρα ζωής μου.
Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Νοέμβριο είναι:
Ευγνώμων που έχω την τύχη να μεγαλώνω και να ...Συλλέγω Στιγμές. Και αυτά δεν είναι 'κάτι' ή 'τίποτα', είναι όλο το νόημα της ζωής που μου δόθηκε.


Δεκέμβριος:
Η λέξη που χαρακτήρισε τον Δεκέμβριο είναι: Ξεκούραση
Γιατί: Μετά από 3,5 περίπου μήνες χωρίς ρεπό, επιτέλους 2 εβδομάδες άδεια.
Ένα πράγμα για το οποίο ένιωσα ευγνώμων τον Δεκέμβριο είναι: Τα φετινά Χριστούγεννα είναι τα πρώτα Χριστούγεννα της ζωής μου που δεν με βρήκαν εντελώς μόνη. Γιατί οι Φίλοι μου είναι η Οικογένεια που δεν είχα ποτέ στην πραγματικότητα και δεν έχω πια. 

 

  Στον απολογισμό ευγνωμοσύνης για το 2022 κρατάω 2 πολύ αγαπημένα μου τραγούδια που όχι μόνο τα άκουσα περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και μου έφτιαχναν το κέφι αλλά ειλικρινά και ξεκάθαρα με κράτησαν δυνατή στα όσα πέρασα.


Το "Τα αμαρτωλά σου μάτια" & το "Πάρε με αγκαλιά" και τα δυο από την αδυναμία μου τον Θοδωρή Φέρρη.

  Μια φράση που χρησιμοποίησα πιο πολύ το 2022 είναι αναμφίβολα το εξής που λέω συχνά: 

 
"Υγεία και Δύναμη να έχουμε βρε παιδιά και που να πάρει! όλα θα τα παλέψουμε." 

 


 Τέλος, θα κλείσω με ένα απόφθεγμα δικό μου που το 2022 ήταν κι ένα μάθημα ζωής για μένα.

💭Δεν είναι ποτέ αργά για να ζήσεις, είναι όμως αργά για να κάνεις πίσω και να σταματήσεις!

Maria's Quotes "Δεν είναι αργά..." by Συλλέγω Στιγμές

 

 ✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿

 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...



Maria Paraskevopoulou
*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2023
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

18 σχόλια :

  1. Καλημέρα Μαρία μου,
    Ευχαριστώ που πήρες μέρος και εσύ στο ταξίδι ευγνωμοσύνης.
    Χαίρομαι που το δρώμενο σε βοήθησε.
    O απολογισμός σου, είχε πολλές θετικές λέξεις και αυτό είναι μια ευλογία. Γιατί αρνητικά, πάντα θα υπάρχουν το θέμα είναι όταν περνάνε, να ωφελούμαστε από αυτά, κρατώντας τα διδάγματα τους και εσύ είσαι άνθρωπος που το κάνεις αυτό και είναι σπουδαίο.
    Να εχουμε μια όμορφο και ήσυχη χρονιά και να 'σαι πάντα καλά, να συλλέγεις στιγμές :)
    Σε φιλώ πολύ γλυκά Μαρία μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν μου επιτρέπεται, ο μήνας Απρίλιος μαζί με τον Σεπτέμβρη σου, είναι οι μήνες που μιά ευγνωμοσύνη (και δυο, μη σου πω) τους χρωστάς, γιατί μόνο όταν στεκόμαστε στα δικά μας πόδια, είμαστε μάχιμοι, χωρίς "βαρίδια".. Σου στέλνω την αγάπη μου 🧡 μιά μεγάλη αγκαλιά 🎁 κι ένα ζεστό φιλί! 😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι, ναι Πέτρα μου έχεις δίκιο! Κανένα βαρίδιο.... και είναι τόσο όμορφο συναίσθημα βρε συ!❤️❤️

      Διαγραφή
  3. Υ.Γ Βρε συ, αυτός ο λατρεμένος -μας- Βέγγος, πόσο σοφός;! 🎈

    (αυτό που όλο ξεχνάω και μετά επιστρέφω με "Υ.Γ" πώς λέγεται; 😛)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις πόσες σοφές κουβέντες έχει πει στις ταινίες του (εκτός από συνεντεύξεις του;) και τις έχω σημειώσει στο σημειωματάριο μου και τις διαβάζω συχνά; Πολλές!
      Εμένα πάντως περιέργως μου αρέσουν τα "Υ.Γ"!😂😉

      Διαγραφή
  4. Απ' την "προδοσία" στην "ξεκούραση", μια ζόρικη χρονιά δρόμος.
    Στο δυνατό σου απόφθεγμα: "Δεν είναι ποτέ αργά για να ζήσεις, είναι όμως αργά για να κάνεις πίσω και να σταματήσεις!", φαίνεται ξεκάθαρα η δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Κι όλα αυτά που πέρασες, δεν ήταν παρά μια πολύτιμη εμπειρία ζωής για την οποία θα είσαι υπερήφανη στο μέλλον.
    Μαρία μου, συγκινημένη απ' όσα διάβασα, σου στέλνω το θαυμασμό και τις ευχές μου για τη νέα χρονιά. Να συλλέγεις στιγμές, να αποθηκεύεις μικρές νίκες στη μνήμη σου και να είσαι πάντα χαμογελαστή και ετοιμοπόλεμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, νιώθω ήδη περήφανη γιατί δεν είναι και εύκολο να αντέχεις στα δύσκολα και να μην χάνεις τον εαυτό σου. Ευτυχώς, πάντα χαμογελάω και αντέχω ακόμα να πολεμάω, ευτυχώς! Σ' ευχαριστώ από καρδιάς!❤️

      Διαγραφή
  5. Μαρία μου, αγαπημένη μου φίλη, είμαι εδώ και περπάτησα μαζί σου μια ολάκερη χρονιά σου. Στάθηκα, κορίτσι μου, σε κάποιες πολύ μεγάλες έννοιες και βιώματα, πάνω στα οποία αναφέρεσαι: Προδοσία, Αξιοπρέπεια, Συγχώρεση, Λύτρωση, Αγάπη. Πολύ μεγάλα βιώματα, Μαρία μου, που σημάδεψαν τη ζωή σου, πιστεύω θετικά όσον αφορά την εξέλιξη.
    Είμαι περήφανος για σένα, για το χαμόγελό σου, την αγάπη σου, τη νέα δουλειά που βρήκες και γενικά το νέο ξεκίνημα της ζωής σου.
    Εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά, με κάθε μου ευχή και αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννη μου, από όλα αυτά τα άσχημα και αρνητικά, ναι με σημάδεψαν βαθιά στη ψυχή μου και στην πορεία τελικά για το καλό μου και θετικά μέχρι στιγμής, Δόξα τω Θεό. Εύχομαι και προσεύχομαι και στη διαδρομή. Κι Εγώ νιώθω για μένα πολύ περήφανη... και χαίρομαι που έχω ανθρώπους όπως και σένα και όσοι με ακολουθούν μέσα από το blogοσπιτάκι μου να χαίρονται για μένα.
      Καλή και ευλογημένη χρονιά να έχουμε!😊

      Διαγραφή
  6. Διαβάζοντάς σε όλα αυτά τα χρόνια και τώρα με τον απολογισμό του έτους που πέρασε, ένα είναι το δίδαγμα: οι δυνατοί άνθρωποι, οι μαχητές, ξέρουν να τα βάζουν με την ίδια τη ζωή και δεν βγαίνουν χαμένοι. Ζόρικοι μήνες αλλά και αισιόδοξοι γεμάτοι με ελπίδα για το αύριο είχε ο απολογισμός σου
    Εύχομαι το 23 να μην βρεθούν άλλοι προδότες, να μην χρειαστεί να συγχωρήσεις κανένα και η ζωή να είναι τρυφερή μαζί σου.Να συνεχίσεις να συλλέγεις όμορφες στιγμές μόνο.
    Καλή νέα χρονιά Μαράκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. " οι δυνατοί άνθρωποι, οι μαχητές, ξέρουν να τα βάζουν με την ίδια τη ζωή και δεν βγαίνουν χαμένοι." Αυτό ακριβώς Άννα μου, το πιστεύω κι Εγώ! Όλα όσα μου εύχεσαι για το 2023, ειλικρινά τα εύχομαι κι Εγώ και να μην χρειαστεί του χρόνου τέτοιον καιρό, να ξανά μιλήσω για προδοσίες... Αν και πιστεύω πως πια δεν με αγγίζει τίποτα τέτοιο!
      Καλή και ευλογημένη Χρονιά να έχουμε Άννα μου!❤️

      Διαγραφή
  7. Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές Μαρία μου, είδα ότι ο απολογισμός σου της χρονιάς που πέρασε, μάλλον καλό πρόθεμα και δύναμη σου έχει δώσει στο τέλος.
    Το αποτέλεσμα μετράει και αυτό είναι η ουσία, πως πήρες την ζωή στα χέρια σου και το κατάφερες γιατί αγάπησες τον εαυτό σου.
    Αυτό πρέπει να κάνουμε όλοι Μαρία μου.
    Καλή χρονιά με τα καλύτερα της, να έχεις υγεία και αγάπη παντού γύρω σου φιλιαααα! 🧡😘

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σμαραγδάκι μου, ακριβώς όλα αυτά που γράφεις, ακριβώς!
      Το αποτέλεσμα μετράει τελικά και το τώρα, το παρόν που βρίσκομαι και πως έχω εξελιχθεί.
      Καλή χρονιά με όλα τα καλά γύρω μας!❤️

      Διαγραφή
  8. Διέκρινα με μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου, όχι εύκολη, την οποία όμως πάλεψες να την πραγματοποιήσεις. Εύχομαι όλα να πάνε καλά! Και ο Νέος Χρόνος να σου χαρίσει υγεία, δύναμη και πολλές χαρές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντως, καθόλου εύκολη αλλά ευτυχώς όλα καλά! Πολύ ευχαριστώ! Υγεία και χαρές να έχουμε το 2023.

      Διαγραφή
  9. Μαράκι μου, η χρονιά σου είχε πολλές δυσκολίες και αλλαγές. Αλλαγές που χτυπούν κόκκινο
    στη λίστα με τα γεγονότα που προξενούν μεγάλο άγχος στους ανθρώπους: μια μετακόμιση,
    μια αλλαγή δουλειάς, διαπιστώσεις περί ανυπαρξίας οικογένειας. Παρ' όλα αυτά, ξέρω πως
    είσαι δυνατό πλάσμα, γιατί είσαι αισιόδοξη, χαμογελάς και κυρίως βρίσκεις λόγους να νιώθεις
    ευγνωμοσύνη. Ξέρεις δεν το έχουν δυστυχώς όλοι αυτό, μην σου πω οι περισσότεροι.
    Σοκάρομαι όταν ακούω ότι κάποιος δυσκολεύεται να νιώσει ευγνωμοσύνη. Κι εσύ εδώ, με
    τόσες δυσκολίες (που μπορεί να μην σχολιάζω, γιατί γενικότερα απέχω από το χώρο, αλλά
    πάνω κάτω ξέρω πόσο βασανισμένο παιδί είσαι) κι όμως χαμογελάς και κρύβεις πολλή
    αγάπη μέσα σου! Ξέρω (κι εύχομαι) πως αν γίνεις μανούλα θα είσαι από εκείνα τα πλάσματα
    που δίνουν όσα τους στέρησαν...
    Να είσαι πάντα καλά, Μαρία μου και να χαμογελάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριστέα μου, διαπιστώνω σχεδόν καθημερινά ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν αν νιώσουν ευγνωμοσύνη, πόσο μάλλον να δουν τα όποια θετικά μέσα στην τόση αρνητικότητα. Είναι λυπηρό γιατί είναι σαν, σαν λέω να αρρωσταίνεις τον εαυτό σου από μόνος σου.
      Να σου εξομολογηθώ κάτι; Το πιστεύω κι Εγώ προσωπικά (ειδικά πια που δουλεύω και είμαι συνέχεια ανάμεσα σε τόσα παιδάκια και καθημερινά περνάμε υπέροχα)πως θα ήμουν μια μαμά που πραγματικά θα έδινα σίγουρα πολλή αγάπη και στοργή. Μάλλον δεν ήταν γραφτό αλλά δεν πειράζει. Δίνω με τον τρόπο μου Αγάπη εκεί που πρέπει.
      Να ξέρεις πάντως, διαβάζοντας το σχόλιο σου (και σ΄ ευχαριστώ πολύ πολύ) πως βούρκωσα και για όσα έγραψες αλλά και επειδή τα έγραψες ειδικά εσύ.
      Να είμαστε πάντα καλά!❤️❤️

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes