🍿Movie in Cinema Κριτική - Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door) (2023)

🍿Movie in Cinema Κριτική - Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door) (2023)

 
   Έφτασε η ώρα για ένα καινούργιο Cinema Movie Review. Για μια ταινία που δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω να τη δω στον Κινηματογράφο, μιας και είναι  franchise, που σημαίνει έχω ήδη δει όλες τις προηγούμενες. Θα σας παρουσιάσω λοιπόν την ταινία τρόμου Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door) και είναι η πέμπτη κατά σειρά του franchise των «Insidious. 
  Σημ.: Γιατί στην ελληνική μετάφραση το χρώμα της πόρτας την έκαναν "πορφυρή" κι όχι "κόκκινη"; Απλά χαζή απορία το έχω βρε παιδιά!😁
 
 
 
 *Η υπόθεση της ταινίας:
 
Για να απαλλαγούν μια και καλή από τους δαίμονες που τους κατατρέχουν, ο Josh (Patrick Wilson) και ο νεαρός Dalton (Ty Simpkins)  οποίος ξεκίνησε να πηγαίνει στο κολέγιο, και πρέπει να καταβυθιστούν ακόμα περισσότερο στο Πέρα και να έρθουν αντιμέτωποι με το σκοτεινό παρελθόν της οικογένειάς τους καθώς και με νέους, ακόμα πιο τρομακτικούς δαίμονες που κρύβονται πίσω από την πορφυρή πόρτα.   Το "ξεχασμένο" παρελθόν  της Οικογένειας επιστρέφει για να πάρει ό,τι έχει απομείνει ή για να κλείσει μια για πάντα την δίοδο με "τον άλλο κόσμο";
 
Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door) (2023)

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Πάτρικ Γουίλσον
Σενάριο: Σκοτ Τιμς
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Πάτρικ Γουίλσον, Ρόουζ Μπερν, Ίαμ Άμπας, Αντριου Αστορ, Τάι Σίμπκινς, Στιβ Κόλτερ, Λιν Σάιε, Τζουλιάνα Ντέιβις, Πίτερ Ντάγκερ, Σινκλέρ Ντάνιελ
ΕΙΔΟΣ: Θρίλερ, Ταινία τρόμου
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 107'
ΗΜ/ΝΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ Ελλάδα: Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023


*Το trailer της ταινίας:
 
 
 
 
*Όλες οι Ταινίες:
 
 
 
*Η άποψή μου:
 
   Το 5ο film επικεντρώνεται στον ενήλικα Ντάλτον, υιό του Josh (Patrick Wilson) που ξεκίνησε να πηγαίνει πια στο κολέγιο. Η σχέση μεταξύ τους είναι σε κάπως τεντωμένο σκοινί, όπου έχει δημιουργηθεί ένα χάσμα. Γενικά η διαλυμένη πλέον οικογένεια Λάμπερτ, προσπαθεί ο καθένας από την πλευρά του να βρει τις ισορροπίες του για να κρατηθεί ενωμένη η οικογένεια. Ο γιος είναι σε έναν διαρκεί επικριτικό τόνο προς τον πατέρα και ο πατέρας είναι σε μια διαρκεί κατάσταση να βρει ξανά την υγιής ψυχολογική του κατάσταση. Μάχεται με τον ίδιο του τον εαυτό να ισορροπήσει το παρόν με το παρελθόν που τον επισκέφτεται σε θύμησες και εικόνες που δεν είναι σίγουρος αν τις έχει ζήσει όντως στην πραγματικότητα ή συμβαίνει κάτι άλλο πιο μυστήριο. 
 
   Ο Ντάλτον λοιπόν σπουδάζει στο τμήμα Καλών Τεχνών κι εκεί με έναν μεταφυσικό τρόπο μέσα από το υποσυνείδητό του, άθελα του "ζωντανεύει" την περίφημη "Πορφυρή Πόρτα" και την ανοίγει όχι μόνο για να πολεμήσει την "άλλη πλευρά" σε μια άγνωστη αλλά τελικά γνώριμη σκληρή μάχη τον 'Δαίμονα με το κόκκινο πρόσωπο' αλλά και να αντιμετωπίσει και το σκοτεινό παρελθόν της Οικογένειας του και ειδικά το ξεχασμένο παρελθόν του πατέρα του και η σύνδεση γεγονότων και ανθρώπων με τον ίδιο.
 
Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door) (2023)
  Η 5η ταινία σίγουρα είναι η πιο ήπια ταινία της σειράς. Δεν έχει τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο πρέπει για να μπεις γρήγορα -χωρίς δραματικές σκηνές- στο "ψητό" του τρόμου, όπως γνωρίζουμε καλά από τις προηγούμενες ταινίες. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το σκηνοθετικό ντεπούντο του ίδιου του πρωταγωνιστή Patrick Wilson και πως το οραματίστηκε με την δική του προσωπική και μοναδική ματιά. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με το ότι σε αυτή την ταινία έχουμε μια πλοκή με αρκετά σημεία "δραματικά" για την σχέση πατέρα και γιού, που θα μπορούσαν να μην υπάρχουν σε τέτοιο βαθμό, ας πούμε για μένα είναι κάπως βαριά και αχρειάστα για αυτού του είδους ταινία τρόμου. Δεν ξέρω αν έχει να κάνει με τον νεαρό πια ηθοποιό Τάι Σίμπκινς, που υποδύεται τον γιο, και σε κάποιες σκηνές ήθελα κάτι παραπάνω από αυτόν.  Ο Πάτρικ Γουίλσον πάλι μου άρεσε (συγγνώμη, δεν μπορώ να είμαι τελείως αντικειμενική)  όπως πάντα μου αρέσει όπου και σε ό,τι και να παίζει. Άσε που τον έχω συνδέσει απόλυτα με τα αγαπημένα μου θρίλερ/ταινίες τρόμου "Insidious" και τα "The Conjuring", όπου πρωταγωνιστεί, που αν δεν παίζει ο ίδιος, κατ εμέ είναι σαν να χαλάει όλο το γλυκό των ομώνυμο franchise. 
   
Παγιδευμένη Ψυχή: Η Πορφυρή Πόρτα (Insidious: The Red Door) (2023)

 Έχουμε -ευτυχώς- κάποια flashback από τις προηγούμενες ταινίες, έτσι ώστε να υπάρχει μια ενδιαφέρουσα συνοχή στην εξέλιξη της πλοκής μεταξύ παρεθόν και παρόν. Έχουμε αρκετά θα έλεγα θολά υπόβαθρα που σε κρατά σε αγωνία ότι κάτι έρχεται, κάτι κρύβεται από πίσω, κάτι τώρα θα συμβεί, ετοιμάσου. Έχουμε σκοτεινή ατμόσφαιρα και τη γνωστή creepy μουσική επένδυση. Έχουμε κάποιες, ικανοποιητικές, όχι όμως αρκετές jumpscares σκηνές, όπως έχουμε συνηθήσει στα προηγούμενα Insidious, που θεωρώ πως αυτές κάνουν τη διαφορά και προσωπικά ήθελα περισσότερες. 
 
  Ο αγαπημένος χαρακτήρας της εξορκίστριας Ελίζ που υποδύεται η Λιν Σάιε (ειλικρινά πείτε ότι δεν είμαι η μόνη που λατρεύω τόσο πολύ αυτή την ηθοποιό, την χαρακτηριστική φωνή της και πόσο μάλλον τον ρόλο που υποδύεται;!) φυσικά και ευτυχώς(!) κάνει το πέρασμα που της αναλογεί αν και έχει 'πεθάνει'. Γιατί, πως να το κάνουμε; Insidious χωρίς τον χαρακτήρα της Ελίζ, είναι σαν, λέω σαν να λείπει ο αρχηγός της αγγέλης. Στις ελάχιστες σκηνές που εμφανίζεται, όπως και στο φινάλε, πάντα ανθίζει με αισιοδοξία και φως το καλό, πραγματικά κερδίζει όλη την ταινία και εμένα την ίδια. 
 
  Εν τω μεταξύ να σας πω, όταν είδα για πρώτη φορά το τρέιλερ της εν λόγω ταινίας, πέταξα από την χαρά μου και την έβαλα αμέσως στην λίστα μου. Μάλιστα 1 εβδομάδα πριν ξεκινήσει να προβάλεται στους Κινηματογράφους, κάθισα και είδα σε μια νύχτα από την αρχή, στην σειρά, τις προηγούμενες 4 ταινίες. Ω ναι! Και όχι γιατί δεν θυμόμουν που είχαμε μείνει και είπα "κάτσε να θυμηθώ για να ξέρω τι θα πάω να δω". Αντιθέτως, θυμόμουν άνετα τι είχε συμβεί σε κάθε προηγούμενη ταινία. Οπότε, καταλαβαίνετε ότι δεν μπερδεύτηκα και δεν χάθηκα καθόλου στην πλοκή της υπόθεσης.  
 
  Η ταινία μου άρεσε αρκετά! Αλλά ήθελα περισσότερα. Θα ήθελα να επικεντρωνόταν πολύ μα πολύ περισσότερο στους εξωτερικούς δαίμονες και στο υπερφυσικό κομμάτι και όχι τόσο στο συναισθηματικό ανθρώπινο κομμάτι. Αν και λατρεύω 💯 τα Insidious γιατί είναι τα αγαπημένα μου θρίλερ, σίγουρα δεν είναι η καλύτερη από τις προηγούμενες. Νομίζω ότι από τις 5 ταινίες το Κεφάλαιο 2 παραμένει η αγαπημένη μου και μετά το "Τελευταίο Κλειδί" γιατί είναι πάνω στην Ελίζ.
 
  Δεν ξέρω αν τελικά η παρούσα ταινία όπως λένε είναι η τελευταία και το τελευταίο κεφάλαιο στην ιστορία της Οικογένειας Λάμπερτ, αλλά προσωπικά δεν θα με χαλούσε καθόλου να δω μια συνέχεια όπου θα δούμε ξανά σε όλη την ταινία με μια νέα υπερφυσική υπόθεση την Ελίζ (ασυζητητί με την ίδια ηθοποιό) και το πως ξεκίνησε να μάχεται μεταξύ καλού και κακού και να έχει παρτίδες με τον "άλλο κόσμο" και την "άλλη πλευρά".

⤵️Διαβάστε επίσης review μου⤵️

🎥Movie in Cinema Κριτική: The Conjuring (Το Κάλεσμα) - (2013) 
🎥Movie in Cinema Κριτική:  The Conjuring 2 (Το Κάλεσμα 2) - (2016)

🎥Movie in Cinema Κριτική: Η Καλόγρια (The Nun) - (2018)

🎬Movie of Sunday: Insidious: Chapter 2




   Τέλος, επειδή είδα το τρέιλερ (κάντε κλικ στον τίτλο) τον προσεχή Σεπτέμβρη, περιμένουμε να βγει το εξίσου αγαπημένο μου θρίλερ το The Nun 2 (Η Καλόγρια 2) που είναι στον κόσμο των The Conjuring franchise & πολύ αργότερα το τελευταίο The Conjuring 4: Last Rites (Το Κάλεσμα), ευτυχώς με το ίδιο cast.
 
 
 
 
*Αν αξίζει κάποιος να την δει; 

    Αν λατρεύεις τα Insidious και έχεις δει όλα τα προηγούμενα, ασφαλώς και πρέπει να τη δεις. Τώρα αν τη δεις στο Cinema ή αργότερα αλλού, αυτό είναι δική σου επιλογή. 
 
 
Μαρία / Maria
 
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
**Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!
 
 
 
Διαβάστε επίσης:
--------------------
►Ενότητα Κινηματογράφος: 📂Αρχειοθήκη: 📽Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα 
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie Reviews
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie in Cinema Κριτική
►Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Κινηματογράφος/Cinema
Top 5 Favorites#5η εβδομάδα – Αγαπημένες ξένες ταινίες! (7/10/2013)
 
 
 

✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿

 Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσα άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog μου.

 

Μπορείς επίσης  να με στηρίξεις απλά...
Buy Me a Coffee

 
 

*Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο αυτού του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & Παρατηρώ, Φωτογραφίζω και Συλλέγω Στιγμές by mariaparask29_photography
Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς τη συγκατάθεσή και έγκρισή μου. Αν ενδιαφέρεστε για αναδημοσίευση επικοινωνήστε πρώτα μαζί μου. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. 
Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!
Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή! Copyright ©2010-2023
by *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

1 σχόλιο :

  1. Γειά σου Μαρία πολύ ωραία η πρόταση σου για τις συγκεκριμένες ταινίες για όσους αγαπούν τα θρίλερ και μια από αυτός είμαι και εγώ...Δεν έχω όμως τον χρόνο να βλέπω, αλλά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία το κάνω, αλλά μόνο στο σπίτι πιά...
    Είχα δει όταν ήμουν πιο νέα την πρώτη ταινία του Εξορκιστή, ήταν το πρώτο θρίλερ που έβλεπα και έκτοτε τα λάτρεψα.
    Να είσαι καλά Μαρία μου και να περνάς όμορφα με ότι κάνεις ! καλή εβδομάδα να έχεις φιλιαααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes