🍿Movie in Cinema Κριτική: Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023)

 🍿Movie in Cinema Κριτική: Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023) by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫


 Σήμερα σας έχω καινούργιο Cinema Movie Review post που τόσο αγαπώ! 

  Θα σας μιλήσω για την ταινία "Η Καλόγρια II (The Nun II)" η οποία παίζεται τώρα στους Κινηματογράφους. Τόσα χρόνια αν διαβάζετε τις Κινηματογραφικές μου αναρτήσεις, θα έχετε καταλάβει ότι τέτοιου είδους ταινίες (Θρίλες/Ταινίες Τρόμου αλλά και κωμωδίες, καλές περιπέτειες, Blockbuster, ταινίες υπερήρωων και καταστροφής) είναι από τα είδη που αγαπώ, βλέπω και αν είναι κάποια που θεωρώ ότι αξίζει, θα προτιμήσω να την δω σε μια σκοτεινή αίθουσα Κινηματογράφου. Οπότε το The Nun, το περίμενα πως και πως από το Καλοκαίρι.

 

*Η υπόθεση της ταινίας:

Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023)

 

«Η Καλόγρια 2» αποτελεί το νέο κεφάλαιο στην ιστορία της Καλόγριας και ανήκει στο σύμπαν του «The Conjuring» («Το Κάλεσμα»), του πιο εμπορικά επιτυχημένου franchise τρόμου μέχρι σήμερα, με περισσότερα από 2 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη παγκοσμίως. 
Είναι συνέχεια του Η Καλόγρια (2018) και η ένατη ταινία του franchise Το Σύμπαν Του Καλέσματος. Το σίκουελ της παγκόσμιας επιτυχίας ακολουθεί την Αδελφή Αϊρίν, το έτος 1956 να έχει εγκατασταθεί στην Γαλλία,
η οποία για μία ακόμα φορά αναλαμβάνει να διαλευκάνει μια σειρά ακραίων δολοφονιών σε εκκλησίες και μοναστήρια με υποψία ότι πίσω από αυτές κρύβεται το δαιμονικό που είχε αντιμετωπίσει πριν χρόνια και έρχεται πρόσωπο με πρόσωπο με τον Δαίμονα Βάλακ που κρύβεται πίσω από το τρομαχτικό δαιμονισμένο προσωπείο μιας καλόγριας.






*Το trailer της ταινίας:


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: Michael Chaves
Σενάριο: Ίαν Γκόλντμπεργκ, Ρίτσαρντ Νάινγκ, και Ακέλα Κούπερ
Ηθοποιοί: Taissa Farmiga, Storm Reid, Anna Popplewell, Bonnie Aarons, Jonas Bloquet
Είδος: Υπερφυσική Ταινία Τρόμου
Διάρκεια: 110'
Ημ/νια Κυκλοφορίας Ελλάδα: 7 Σεπτεμβρίου 2023





*Όλες οι Ταινίες:

Η Καλόγρια I (2018) & Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023)





*Η άποψή μου:

  Ασφαλώς και έχω δει την πρώτη ταινία και μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω την άποψή μου
🍿Movie in Cinema Κριτική: Η Καλόγρια (The Nun) - (2018) μιας και είμαι φαν όλων των ταινιών του
franchise Το Σύμπαν Του Καλέσματος. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε περίπτωση να μην πάω να τη δω. Στη δεύτερη λοιπόν ταινία, συναντάμε ξανά την Αδελφή Αϊρίν που την υποδύεται για δεύτερη φορά φυσικά η Τάισα Φαρμίγκα, που πραγματικά πόσο μου αρέσει το πρόσωπό της και οι εκφράσεις της. Στην διαδρομή της δίπλα της βλέπουμε και την Αδελφή Ντέμπρα που την υποδύεται η Στορμ Ριντ και προσωπικά ήταν εξαιρετική στην υπόθεση, που ναι μεν δεν πιστεύει στα θαύματα αλλά βοηθάει με τόση επιμονή στο να φτάσουν στον δαίμονα σε σημείο να γίνει και η ίδια ένα θαύμα.

Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023)

  Συναντάμε ξανά και τον Μορίς που τον υποδύεται ο Ζονάς Μπλοκέ και πραγματικά δεν ξέρω γιατί αλλά δεν τον θυμόμουν καθόλου ότι έπαιξε στην "Καλόγρια I" και εδώ τον συναντάμε να είναι το "κρυμμένο κλειδί" για τον εντοπισμό και την εξόντωση της Καλόγριας. Οι σκηνές με τον ίδιο πραγματικά για μένα αξιολάτρευτες για την όλη συμπεριφορά του στην ιστορία.

   Οι σκηνές που βλέπουμε ξεκάθαρα, καθαρά και έντονα την παρουσία και το πρόσωπο βεβαίως βεβαίως της Δαίμονα Καλόγριας Βάλακ, έχω την εντύπωση ότι είναι περισσότερες από την πρώτη ταινία. Τρομακτική, επιβλητική, σκοτεινή και κακιά όσο δεν έχουμε ξαναδεί. Ειδικά αν κρατήσουμε την τελευταία περίπου 1 ή λίγο λιγότερη ώρα που την βλέπουμε να μην αφήνει κανέναν και τίποτα όρθιο με απανωτά χτυπήματα, πραγματικά είναι και που αξίζει όλη η παρουσία της σε όλη την ταινία. 

    

Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023)

  Όπως επίσης πραγματικά εντυπωσιακή, δυνατή, ξεχωριστή, καταπληκτική σκηνή -ίσως και κάτι καινούργιο που δεν έχουμε ξαναδεί- (που όμως θεωρώ κόπηκε απότομα ή της έλειπε κάτι ακόμα) είναι και αυτή με τα περιοδικά στον τοίχο;! όπου σε ένα σκοτεινό δρομάκι βρίσκεται η Αιρίν, ξαφνικά ξεφυλλίζονται και κάπως έτσι αποκαλύπτεται ότι όντως πίσω από όλα βρίσκεται η Δαιμονική Καλόγρια. Κατ' άλλα, προσωπικά θεωρώ πως κανά δυο σκηνές φόνων δεν ήταν απλά μόνο περιττές, αλλά δεν υπήρχε καν ουσία ύπαρξης για να τις δούμε ως κομμάτι του παζλ.

  Συνοψίζοντας, έχουμε ωραία πρόσωπα και χαρακτήρες, φυσικά κλασικά σκοτεινή, φοβιστική ατμόσφαιρα, αινίγματα, θρησκευτικά μυνήματα, ένα φοβερό που σου μένει  αξέχαστο μουσικό background, σκηνικά τρόμου, ήχους από τους χώρους και τα δωμάτια, θορύβους και jump scares μιας και αφού μιλάμε για ταινία τρόμου που έχουμε να κάνουμε με έναν Δαίμονα. Έχουμε όμως και χιλιοφορεμένες σκηνές που σίγουρα έχουμε ξανά δει σε τόσα και τόσα θρίλερ και η μόνη διαφορά είναι οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο πως βγαίνει από τον κάθε χαρακτήρα.

 

The Nun II / Η Καλόγρια  ΙΙ (2023)
Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023)
   Όπως προανέφερα η τελευταία -1 ώρα είναι πραγματικά όλη μαζεμένη πραγματική δράση τρόμου και ευχαρίστηση για την εξόντωση του κακιάς Καλόγριας και φυσικά να νικάει -για την ώρα;- το καλό. Μπορεί να μην παίρνει πέντε αστεράκια, αλλά σίγουρα μου άρεσε αυτό που είδα και θα αρέσει σε όποιον είναι φαν.

  Όταν πέσουν οι Τίτλοι Τέλους, μην φύγετε! Περιμένετε μερικά -αργά- λεπτά για να δείτε μια μόνο απλή χωρίς πολλά πολλά σκηνή από την  αναμενώμενη συνέχεια και μάλλον τελευταίο Τέταρτο The Conjuring (Το Κάλεσμα), που ασφαλώς αναμένω ανυπόμονα.

 

 📌Μέχρι τότε διαβάστε παρακάτω τις Κριτικές μου για τις αντίστοιχες ταινίες.


    Movies

 

 *Αν αξίζει κάποιος να την δει;
   Ξέρετε την άποψή μου! Αν είσαι φαν τέτοιων ταινιών και μάλιστα έχεις δει όλες τις προηγούμενες αφού είναι συνέχεια η μια με την άλλη ή αντίστοιχα με μια άλλη σχετική, εννοείται και πρέπει κάποια στιγμή να την δεις και αυτήν. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα. 

   Εσείς προλάβατε να τη δείτε; Πώς σας φάνηκε;

 

 

Μαρία / Maria 

 

 

🍿Movie in Cinema Κριτική: Η Καλόγρια II (The Nun II) (2023)

📌ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
**Δεν γράφω Κριτικές για να γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!!
***Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!

 

 

 

Διαβάστε επίσης:
--------------------
►Ενότητα Κινηματογράφος: 📂Αρχειοθήκη: 📽Κινηματογράφος: Προτάσεις/Παρουσιάσεις/Κριτικές & Σχετικά άρθρα 
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie Reviews
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Film Reviews
►Διαβάστε τις προτάσεις ταινιών της στήλης Movie in Cinema Κριτική
►Διαβάστε περισσότερα στην κατηγορία Κινηματογράφος/Cinema
Top 5 Favorites #5η εβδομάδα: Αγαπημένες ξένες ταινίες! (7/10/2013)

 
 
✿⊱┈┈╮ΣΥΛΛΕΓΩ_ΣΤΙΓΜΕΣ╭┈┈⊰✿


Newsletter / Ενημερωτικό Δελτίο by ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫

  Αν επιθυμείς μπορείς να κάνεις εγγραφή στο Newsletter μου για να γίνεις ένας από τους Συλλεκτικούς Αναγνώστες μου, να ενημερώνεσαι άμεσα για τα δημιουργικά πράγματα του blog, να μαθαίνεις τα πιο special νέα μου, να απολαμβάνεις ειδικά προνόμια, όπως επίσης να έχεις πρόσβαση στην Συλλεκτική Βιβλιοθήκη του blog.






Μπορείς επίσης να με στηρίξεις απλά...
buymeacoffee by syllegwstigmes
 



Υπογραφή: Μαρία Παρασκευοπούλου (♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫)

  *Η παρούσα ανάρτηση, όπως και ολόκληρο το περιεχόμενο του blog/site αποτελεί προσωπική πνευματική ιδιοκτησία των 3 ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ - ✎Οι Συγγραφικές Μου Στιγμές✎ & ΠΑΡΑΤΗΡΩ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΩ και ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ by mariaparask29_photography.
  Συνεπώς ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ οποιαδήποτε αντιγραφή ή τροποποίηση, αναδημοσίευση, αποθήκευση,  όχι για Εμπορική Χρήση, και γενικά η αναπαραγωγή από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς πρώτα τη συγκατάθεσή και έγκρισή της κατόχου.  Αν ενδιαφέρεστε για ανα-δημοσίευση θα πρέπει να επικοινωνήσετε πρώτα μαζί μου και απαραιτήτως να αναφέρετε το link του blog.  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όλα είναι επίσημα αποθηκευμένα!

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes