🎥12 Years a Slave (12 Χρόνια Σκλάβος)

🎥12 Years a Slave (12 Χρόνια Σκλάβος)


Όπως πολύ καλά θα γνωρίζετε πλέον, λατρεύω τον Κινηματογράφο/Cinema και να βλέπω ταινίες. Εξάλλου, τα τόσα review που γράφω κατά καιρούς με  τις ταινίες (αλλά και για βιβλία, μουσικά cd κ.α.) που βλέπω είτε στο cinema είτε στο dvd αποδεικνύει την τρέλα/αγάπη μου αυτή. 


Η Ταινία αυτή βασίζεται σε μια εκπληκτική αληθινή ιστορία, δηλαδή στην αυτοβιογραφία που έγραψε ο Σόλομον Νόρθαπ το 1853.


  Η ταινία αυτή λοιπόν είναι το  “12 Years a Slave” (12 Χρόνια Σκλάβος). Σύμφωνα με τους κριτικούς, κοινό αλλά και τον Τύπο, είναι η πιο δυνατή/καθηλωτική ταινία της χρονιάς με δυνατό κοινωνικό θέμα,  με φοβερές ερμηνείες από τους: Chiwwetel Ejiofor (υποδύεται τον σκλάβο), τον Michael Fassbender (υποδύεται τον σκληρό ιδιοκτήτη δούλων), Brad Pitt κ.α. σε σκηνοθεσία του βραβευμένου Steve McQueen και έχει 7 υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα και είναι το μεγάλο φαβορί για τα φετινά Όσκαρ. 


Το story της ταινίας:
  Ένας ελεύθερος μαύρος, ζούσε στη Νέα Υόρκη μέχρι τη στιγμή που ξαφνικά απήχθη και πουλήθηκε ως σκλάβος. Ο Σόλομον που βρέθηκε αντιμέτωπος με την σκληρότητα αλλά ταυτόχρονα και την καλοσύνη του ιδιοκτήτη του, αγωνίστηκε για να παραμείνει ζωντανός και να διατηρήσει όση αξιοπρέπειά του είχε μείνει. Δώδεκα ολόκληρα χρόνια θα ζήσει αυτό το Γολγοθά, κατά τη διάρκεια των οποίων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει έναν Καναδό, που θα του αλλάξει τη ζωή μια για πάντα.


Το trailer της ταινίας:



  Αυτή λοιπόν την ταινία θεωρώ πως αξίζει να τη δεις γιατί σίγουρα μπορείς και να πάρεις πολλά μηνύματα… όπως να προβληματιστείς “Food for thought” (τροφή για σκέψη) που λένε; Αυτό! Κακό δεν κάνει! Αν κάτσεις να σκεφτείς ότι μια άλλη είδους δουλεία περνάμε και στην εποχή μας.


Κλείνοντας αυτό το post θα σας αφήσω με τις παρακάτω φωτογραφίες από την ταινία.
Τεράστιες κουβέντες/αλήθειες... θα πω εγώ!

"Δεν θέλω να επιβιώσω. Θέλω να ζήσω.
Θα επιβιώσω! Δε θα με πιάσει απελπισία!" 

🎥12 Years a Slave (12 Χρόνια Σκλάβος)

*Το post σε καμιά περίπτωση ΔΕΝ είναι διαφημιστικό!







_______________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserve

4 σχόλια :

  1. καλημερα αγαπημενο μου Μαρακι!
    να σου πω την αληθεια θελω και εγω να δω αυτη τη ταινια αν και οταν οι κριτικοι λενε τοσα καλά λογια δε ξερω γιατι αλλα σπανια μου αρεσουν οι ταινιες που υμνουν!
    για τη συγκεκριμενη ομως εχω μια καλη αισθηση!
    οταν τη δω θα σου πω!
    αρκει να μην ειναι σαν τοπ ντιαγκο, τζιαγκο καπως ετσι λεγοταν αυτος ο τιμωρος. δε μου αρεσε καθολου!

    φιλακια πολλα Μαρακι! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Κική μου, καλησπέρα!
      Κι εγώ είμαι αυτού του όταν οι Κριτικοί εκθειάζουν μια ταινία, συνήθως κρατάω πολλές επιφυλάξεις... αλλά βλέποντας το trailer και λόγω του θέματος αλλά και των Πρωταγωνιστών, ίσως τελικά όντως να αξίζει! Έχω κι εγώ καλή αίσθηση!
      Για τον "Τζιάνγκο ο τιμωρός" λες; Δεν την έχω δει εκείνη, οπότε δεν ξέρω να σου πω... νομίζω το "12 χρόνια σκλάβος" είναι πιο "ελαφριά".
      Αν τη δεις, περιμένω εντυπώσεις!
      Φιλιά πολλά! :)

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes