📽Movie of Sunday-dvd! - The Haunting in connecticut 2: Ghosts of Georgia (Οι Φωνές των νεκρών 2: Τα Φαντάσματα της Τζόρτζια)



Χθες το απόγευμα μπήκα στο video-club για να πάρω καμιά ταινία να δω το βράδυ! Είχα όρεξη να δω Θρίλερ και διάλεξα αυτή που θα σας παρουσιάσω παρακάτω. Είναι το “The Haunting in connecticut 2: Ghosts of Georgia (Οι Φωνές των νεκρών 2: Τα Φαντάσματα της Τζόρτζια)” (μα τι τεράστιος τίτλος!) και Βασίζεται σε αληθινή Ιστορία. 

Όταν την επέλεξα προσπαθούσα να θυμηθώ ποιό είναι κι αν έχω δει το Νο.1 αλλά δεν μου ερχόταν κάτι εκείνη την στιγμή. Είπα ας την πάρω να τη δω και στην πορεία θα θυμηθώ και το Νο.1

Θα την έβλεπα αργά το βράδυ, μιας και προτιμώ τα θρίλερ να τα βλέπω το βράδυ αλλά επειδή έκατσε στην πορεία “Βραδιά Ποίησης” (Αριστέα εσύ “ευθύνεσαι” γι’ αυτό!) το άφησα για το πρωί. Αραγμένη στο κρεβάτι μου (Κυριακή εξάλλου, δεν με κυνηγάει κανείς να σηκωθώ νωρίς απ’ το κρεβάτι!), έφτιαξα πρωινό και έβαλα την ταινία να παίζει. Αν θυμήθηκα μέχρι εκείνη την ώρα αν έχω δει το Νο.1; Όχι! Μπήκα μετά το τέλος της ταινίας στο internet για να αναζητήσω πληροφορίες για το Νο.1 και τότε “ξεκόλλησε” το μυαλό μου. Ναι! θυμήθηκα και ποιό είναι και αν το έχω δει. (θα μου πείτε, μα τόση σημασία έχει για σένα αυτό; Ναι,μωρέ! Αφού πήρα μια ταινία που είναι Νο.2, για να μπορώ να έχω μια καλή άποψη αλλά να κάνω και μια σωστή σύγκριση και της πρώτης αλλά και της δεύτερης ταινίας, δεν πρέπει να θυμηθώ αν έχω δει την πρώτη; λέω εγώ τώρα!)     




*Λίγα λόγια για το story της ταινίας!
Όταν ο Άντι Γουίρικ (Chad Michael Murray) μαζί με τη γυναίκα του (Abigail Spencer) Λίζα και την κόρη του Χάιντι (Emily Alyn Lind)μετακομίζουν σε ένα παλιό σπίτι στη Τζόρτζια, γρήγορα ανακαλύπτουν ότι δεν είναι μόνοι τους στο σπίτι. Μαζί με ένα ελεύθερο πνεύμα, την αδελφή της Λίζα, Τζόις (Katee Sackhoff), η οικογένεια έρχεται σύντομα πρόσωπο με πρόσωπο με ένα μυστήριο που παγώνει το αίμα: μια έξαλλη επιθυμία ενός στοιχειωμένου μυστικού που ξεπροβάλλει από το υπόγεια και απειλεί να ισοπεδώσει τα πάντα στην πορεία του.





*Το trailer της ταινίας:
Σκηνοθεσία: Tom Elkins

Είδος Ταινίας: Ταινία Τρόμου/Θρίλερ
Έτος Παραγωγής: 2013
Διάρκεια: 101'






*Η άποψή μου:
Ένα  Θρίλερ/ταινία τρόμου με ένα σενάριο/story/πλοκή κλασικά μια από τα ίδια και χιλιοπαιγμένες/γυρισμένες ταινίες. Όμως, όπως έχω ξαναπεί η διαφορά πάντα σε μια “μια απ’ τα ίδια ταινία” είναι στους ήχους, στη μουσική, στην τοποθεσία, στο παίξιμο, στις τρομακτικές ‘φιγούρες’, άντε κι αν βασίζεται σε αληθινή ιστορία/γεγονότα, όπως αυτή ας πούμε!


Από τα πρώτα λεπτά μπαίνεις στο ψητό του έργου. Δηλαδή αμέσως μετά από τους αρχικούς τίτλους βλέπεις ένα φάντασμα, ακούς ήχους και ψίθυρους και γενικά σε βάζει στο “παιχνίδι” του φόβου. Καλά μην περιμένετε πως θα τρομάξετε από το φόβο σας, αλλά εντάξει, τουλάχιστον έχεις μια μικρή αγωνία για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Το σενάριο είναι ενδιαφέρον αλλά όχι κάτι το διαφορετικό. Οι “τρομακτικές φιγούρες”, οι απότομες “τρομακτικές σκηνές”, το κάποιο σασπένς… είναι ok! Μου άρεσαν μπορώ να πω! 



Μου άρεσαν όμως πολύ και οι Πρωταγωνιστές (φωτο)! Η Abigail Spencer (μα πόσο όμορφη γυναίκα!) που υποδύεται την σύζυγο και μάνα που έχει το χάρισμα/κατάρα να ακούει και να βλέπει όσα δεν μπορούν να ακούσουν και να δουν οι άλλοι, εξαιρετική. Ο κούκλος (να τα λέμε αυτά!) Chad Michael Murray (που τον έχουμε δει στο θρίλερ “House of Wax – Το σπίτι του Θανάτου”) έχει “μεγαλώσει”, εννοώ είναι ένας ωραίος άντρας και όχι έφηβος, όπως τον θυμάμαι από το  “House of Wax”, χαίρεσαι να τον βλέπεις. Η μικρή πάλι, Emily Alyn Lind, που υποδύεται την κόρη του ζευγαριού και έχει το ίδιο χάρισμα με την μητέρα της, απλά είναι μια όμορφη φατσούλα που παίζει και καλά. Ναι, μπορώ να πω πως οι Πρωταγωνιστές και οι υπόλοιποι, μου ήταν πολύ συμπαθής και θεωρώ πως είναι ένα συν(+) μαζί με το αν η ταινία είναι αν όχι τέλεια, σίγουρα καλή. 



*Αν αξίζει κάποιος να την δει;
Προσωπικά μου άρεσε αρκετά! Μπορώ να πω πως μου άρεσε λίγο περισσότερο από την πρώτη ταινία του 2009 (δείτε το trailer ΕΔΩ), που επίσης Βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Τη δεύτερη  την βρήκα λίγο πιο “ενδιαφέρουσα” όσον αφορά στις λεπτομέρειες της ιστορίας των Φαντασμάτων και γενικά για το κακό που υπάρχει σ’ αυτό το σπίτι. Και μου άρεσε και το Φινάλε. Όχι τίποτα το φοβερό ή το διαφορετικό αλλά σίγουρα με ικανοποίησε. Στο τέλος, μάλιστα, πριν τους τίτλους τέλους, αναφέρει τι έγινε με τους “αληθινούς” Πρωταγωνιστές της αληθινής ιστορίας και μας δείχνει και μια φωτογραφία τους. Αν είσαστε λάτρεις των Θρίλερ, είναι μια καλή επιλογή. Αν πάλι, έτυχε να δείτε την πρώτη ταινία, ε! γιατί να μη δείτε και τη δεύτερη; 



Εσείς; Την έχετε δει;
Έχετε να μου προτείνετε κάποια;


***
 
ΠΡΟΣΟΧΗ! Προς αποφυγή παρεξηγήσεων!
*Δεν είμαι Κριτικός Κινηματογράφου, ούτε Μουσικής, ούτε Βιβλίων… ούτε τίποτα απ’ όλα αυτά. Είμαι η Μαρία και απλά εκφέρω καθαρά την προσωπική μου άποψη στο κάθε θέμα που παρουσιάζω και ΠΑΝΤΑ σύμφωνα με τα δικά μου γούστα. Μπορεί σε μένα κάτι να μου αρέσει αλλά σε κάποιον άλλον όχι! Αυτό όμως δεν πάει να πει ότι θα πρέπει εγώ ή ο άλλος να συμφωνεί ΠΑΝΤΑ με αυτά που γράφει ο καθένας.
**Δεν βλέπω ταινίες για να  γράφω Κριτικές (δεν είναι αυτή η δουλειά μου) αλλά γράφω Κριτικές επειδή βλέπω ταινίες/διαβάζω βιβλία/ακούω μουσική!!! 








_______________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog www.syllegw-stigmes.gr.
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και  χωρίς την έγκρισή της αρθρογράφου. Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Copyright ©2010-2013 * ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) - ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ *
*All rights reserved

12 σχόλια :

  1. καλημερα Μαρακι μου και καλη εβδομαδα να εχεις!
    οπως σου ειπα εχθες εχω δει προσφατα τη ταινια αυτη και ομολογω πως συμφωνουμε σε πολλα σημεια της κριτικης σου.

    βασικα ουτε εγω θυμομουν το νουμερο 1 (κακο αυτο για ταινια) και βρηκα πολυ μεγαλο το τιτλο (επισης πολυ κακο για ταινια)

    τωρα οσον αφορα τα υπολοιπα οπως ειπες και εσυ καλη ταινια αλλα οχι κατι το ιδιατερο!

    οι ηθοποιου μου αρεσαν και μενα πολυ! ολοι τους!

    φιλακια Μαρακι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΚΑΛΗΜΕΡΑ Κική μου και Καλή εβδομάδα και σε σένα!
      Ναι μωρέ, είναι κακό να μην θυμάσαι ή να μην σου έχει μείνει η ταινία, γιατί αυτό σημαίνει ότι δεν πολύ σε "άγγιξε".
      Αλλά ήταν καλή ταινία και όχι αυτό που λέμε "τσάμπα κόπος".
      Φιλιά πολλά!

      Διαγραφή
  2. Αν και δεν είμαι πολύ των θρίλερ (με έχεις μάθει ως τώρα χαχα) μου κίνησες το ενδιαφέρον! Καθαρά λόγω των πρωταγωνιστών (που είναι και κούκλοι)!!!
    Είδα πρόσφατα τη γυναίκα με τα μαύρα πάλι για τον πρωταγωνιστή και μπορώ να πω πως μου άρεσε! Ειδικά αφού λες πως παίζει πιο πολύ με μικρές σκηνές και δημιουργεί αγωνία!
    ΦΙλάκιααα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Χαχα! Σε έχω μάθει!
      Τη "Γυναίκα με τα μαύρα" την είδα πριν πολύ πολύ καιρό και προσωπικά μου άρεσε επειδή και ο Πρωταγωνσιτής Ντάνιελ Ράντκλιφ με ικανοποίησηε & με εντυπωσιάσε (δεν το περίμενα η αλήθεια είναι αυτή!) με την ερμηνεία του. Ήταν αρκετά σκοτεινό και ατμοσφαιρικό.
      Φιλιά κούκλα!

      Διαγραφή
  3. Θρίλερ; Να και κάτι που δεν περίμενα να δω στην μπλογκογειτονιά! Επαληθεύεις τα λόγια του Jim Carey που έχεις βάλει δεξιά χαχα!

    Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Φίλε μου Hengeo, διαβάζοντας το σχόλιό σου με έκανες να γελάσω δυνατά! Σ' ευχαριστώ, γιατί μου έφταξες τη διάθεση.
      Μα η blogογειτονιά έχει τα πάντα! Και στο blog μου θα βρεις τα πάντα και να ξέρεις πως δεν είναι τίποτα τυχαίο εδώ μέσα.. Τα λόγια λοιπόν του αγαπημένου Jim Carey... σίγουρα δεν είναι τυχαία που τα επέλεξα!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή
  4. Eβγαλε και Νο2? Δε το'ξερα! Τρέχω να τη δω γιατί όλες όσες βασίζονται σε αληθινές ιστορίες μου αρέσουν... αντίθετα δε μου αρέσουν οι B movies που επαναλαμβάνουν τα ίδια τετριμμένα σενάρια...
    Σε ευχαριστώ!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *ΛΙΑΚΑΔΑ μου, Καλά εγώ δεν θυμόμουν το Νο.1, να φανατστείς!
      Κι εμένα μου αρέσουν να βλέπω όλες τις ταινίες που βασίζονται σε αληθινές ιστορίες, ακόμ ακι αν αυτά είναι Θρίλερ! Όταν τη δεις, εννοείται και περιμένω να μου γράψεις εσώ σ' αυτό το post τις εντυπώσεις σου!

      Φιλιά!

      Διαγραφή
  5. Την έχω δει κι εγώ την ταινία λίγους μήνες πριν!
    Θα συμφωνήσω μαζί σου,βλέπετε μια χαρά,δεν είχα θέμα,εντάξει ένα κλασικό θριλερ,δεν την βαρέθηκα αλλά δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο..
    Τα φιλιά μου γλυκιά Μαρία!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Νικολέτα μου, έτσι ακριβώς! Σημασία έχει ότι δεν είπες στο τέλος "Τσάμπα κόπος"!
      Καλό βράδυ! :)

      Διαγραφή
  6. Ω, γλυκό μου, κορίτσι!!!
    Θα τη δω: Το ξέρεις!!!
    (Πήρε το μάτι μου στα προσεχώς το "Carrie"... Επειδή σίγουρα θα το δεις πριν από εμένα, περιμένω εντυπώσεις!)
    Αγκαλιά και φιλί, κούκλα μου!
    ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. *Γιάννα μου, γλυκιά μου Γιάννα!
      Μωρέ, αν δε τη δεις εσύ που αγαπάς τα θρίλερ, ποιος θα τη δει;
      Όταν τη δεις, θα περιμένω οπωσδήποτε να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου!
      Ναι, το "Carrie", κυκλοφορεί και σκέφτομαι ήδη να δω πια μέρα θα πάω να τη δω.
      Φιλιά!
      Καλό βράδυ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes