Tag: Βραβείο Be Authentic & ερωτοαπαντήσεις...

 Ή αλλιώς.. Stay authentic!

  
  Η Κατερίνα από το blog Positive Thinking Greece εμπνεύστηκε το βραβείο "Be Authentic" και το μοιράζεται με τους bloggers-Φίλους-Αναγνώστες της, αν θεωρούν ότι ένα από αυτά που μετράει στο blogging είναι η αυθεντικότητα. Όπως λέει η ίδια: "Η σημασία του να είσαι αυθεντικός όταν γράφεις και μοιράζεσαι, έχει να κάνει πρώτα με σεβασμό στον εαυτό σου και ύστερα προς τον αναγνώστη." Έτσι λοιπόν, το παρέλαβα κι Εγώ γιατί πιστεύω στην αυθεντικότητα στο να είσαι -ακόμα και στο blogging- ο εαυτός σου! Φυσικά με μεγάλη μου χαρά θα απαντήσω και στις παρακάτω ερωτήσεις που το συνοδεύουν.



1) Αν σου έλεγαν πως για μια ημέρα μπορείς να κάνεις τα πάντα ελεύθερα και δωρεάν, τι θα επέλεγες;
1ον, θα πήγαινα στο καλύτερο ζαχαροπλαστείο της Αθήνας, με την μεγαλύτερη ποικιλία γλυκών και φυσικά που διαθέτει τις πιο νόστιμες και φρέσκες λιχουδιές, και θα δοκίμαζα σχεδόν τα πάντα. Και λέω "σχεδόν τα πάντα", γιατί ό,τι έχει μαύρη σοκολάτα και σαντιγί θα τα προσπερνούσα. Θα δοκίμαζα από τούρτες, σιροπιαστά, παγωτά, ότι περιέχει σοκολάτα γάλακτος μέχρι πίτες και όλα τα γλυκά του κουταλιού. (η Φίλη μου η Έφη καταλαβαίνει πολύ καλά τι λέω και σίγουρα θα με ακολουθούσε με κλειστά τα μάτια!)

2ον, θα πήγαινα στο cinema και θα παρακολουθούσα την μια ταινία μετά την άλλη, με μπόλικο pop corn και coca-cola. (μια από τις καλύτερες και απολαυστικές διασκεδάσεις μου!)

3ον, θα έπαιρνα τους Φίλους μου και θα διασκεδάζαμε σε μια όμορφη ταβέρνα, με ωραία μουσικούλα δίπλα στην θάλασσα τρώγοντας και πίνοντας άφθονο φαγητό και ποτό. Αφού θα έχω το 'ελεύθερο' και το 'δωρεάν', να μην το 'εκμεταλευτώ' και με την παρέα μου;    

2) Τι σ'ενοχλεί περισσότερο στα social media;
Να σχολιάζει κάποιος με κακία και με αγένεια σε σημείο trollαρίσματος, γράφοντας κατεβατές βρισιές και λέγοντας ότι δεν ασχολείται με σκ@τ@, αλλά τελικά και μόνο που σχολιάζει με τέτοιον τρόπο, ασχολείται και με το παραπάνω μάλιστα. Αν δεν σου αρέσει κάτι, απλά το προσπερνάς. Νομίζω πως δεν χρειάζεται τόση κακία, μίσος, χυδαιότητα γιατί έτσι χαλιέσαι περισσότερο.

3) Αν ήσουν υπουργός παιδείας, τι μεταρρυθμίσεις θα εφάρμοζες; 

Κατ' αρχάς, θα έφτιαχνα υποδομές για να μπορούμε να έχουμε ένα καλό εκπαιδευτικό σύστημα. Η μετάδοση γνώσεων αλλά και η ανάπτυξη δεξιοτήτων/ικανοτήτων στο αντικείμενο σπουδών του κάθε μαθητή, η κατάρτιση κι όχι υποβάθμιση της πραγματικής και χρήσιμης γνώσης του μαθητή αλλά και του δασκάλου, οι σωστοί άνθρωποι/δάσκαλοι στις σωστές θέσεις με όραμα, αγάπη για την μόρφωση, την πρόοδο και την καλλιέργεια για να διδάξουν τον μαθητή κι όχι να τον εκπαιδεύσουν τι πρέπει να γίνει ή ποιος να είναι στην κοινωνία... είναι μερικά από τα σημαντικά ζητήματα που θα εστίαζα για μια σωστή και αξιοκρατική Παιδεία χωρίς διακρίσεις και συμφέροντα.

4) Μοιράσου μαζί μας μία ξεχωριστή σου εμπειρία.

Νομίζω η επίσκεψη μου σε ένα από τους χώρους του 'Χαμόγελο του παιδιού' ανάμεσα σε παιδάκια και σε Ανθρώπους που έδιναν και έπαιρναν αγάπη μεταξύ τους αλλά και από και προς στους επισκέπτες. Εγώ πήγα για να προσφέρω το ελάχιστο που μπορούσα και τελικά πήρα πολλά περισσότερα...

5) Ένα αγαπημένο σου απόφθεγμα. 

Nίκησα; Νικήθηκα;
Τούτο μονάχα ξέρω:
"Είμαι γεμάτος πληγές και στέκομαι όρθιος."
Νίκος Καζαντζάκης

6) Το ταξίδι των ονείρων σου;
Μου αρέσουν τα ταξίδια (και σε ποιον δεν αρέσουν;!) κι ακόμα περισσότερο απολαμβάνω όλη τη διαδρομή μέχρι να φτάσω στον προορισμό. Το αγαπημένο μου ταξίδι ήταν στην Ρώμη και θα ήθελα πολύ να το ξανά ζήσω μια ακόμη φορά. Ονειρεύομαι όμως μια μέρα να ταξιδέψω και στο Παρίσι μιας και είναι το επόμενο ταξίδι που ονειρεύομαι να κάνω στο εξωτερικό. Επίσης, μου αρέσουν τα ταξίδια του μυαλού, της φαντασίας, των ονείρων είτε με κλειστά είτε με ανοιχτά τα μάτια. Σε αυτά μπορείς να ταξιδέψεις παντού και να κάνεις τα πάντα όπως ακριβώς τα ονειρεύεσαι.
 

7) Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω, ποια στιγμή θα ξαναζούσες;
Αν γυρνούσε ο χρόνος πίσω για να ξαναζήσω μια στιγμή διαφορετικά, νομίζω θα πήγαινα εκεί γύρω στα 12-13 μου σε εκείνο το πρωινό που τράπηκα σε φυγή χωρίς να πω κουβέντα και πλήγωσα εκτός από τον εαυτό μου και κάποιους ανθρώπους. Αν όμως γυρνούσε  ο χρόνος πίσω για να ξαναζήσω μια στιγμή που έζησα χωρίς να αλλάξω τίποτα, θα ήθελα να γυρνούσα πίσω σε εκείνη την ημέρα που γνώρισα -για τα καλά- τον πρώτο μεγάλο έρωτα της ζωής μου, μόνο και μόνο για να ξανά νιώσω την αίσθηση όλη της ατμόσφαιρας...

8) Γράψε μας ποιο τραγούδι δεν βαριέσαι να ακούς όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει.
Δεν είναι ένα, είναι πολλά! Το "I Need You" της LeAnn Rimes, το "Eye Of The Tiger" των Survivor, το "Hurt" της Christina Aguilera, το "Μη φύγεις τώρα" του Νίκου Οικονομόπουλου, το "Ανήκω σε μένα" του Γιώργου Μαζωνάκη, το "Αγάπαμε" του Γιάννη Πουλόπουλου, και τόσα άλλα που όχι απλά δεν τα βαριέμαι να τα ακούω κι ας έχουν περάσει χρόνια και χρόνια αλλά τα ακούω και (τα) αισθάνομαι όπως την πρώτη φορά που τα άκουσα. 



9) Μία σύντομη ευχή-μήνυμα σε κάποιον που αισθάνεται μόνος και έχει απογοητευτεί από όλα.

Για κάποιον λόγο η ζωή μας, μας δόθηκε ως δώρο, οπότε το λιγότερο που έχουμε να κάνουμε είναι να την εκτιμήσουμε, γιατί άλλη δεν έχει. Αγάπησε την, για να σε αγαπήσει κι εκείνη, έστω με τον δικό της τρόπο. Να θυμάσαι πως ό,τι  δυσκολίες σου στέλνει, είναι για να γίνεις πιο δυνατός/ή από Εκείνην και καλύτερος Άνθρωπος από αυτόν/ήν που ήσουν την προηγούμενη μέρα. 




Αυτά από εμένα!
Και να μην ξεχνάτε! Τι λέω πάντα;
"Να χαμογελάτε & να είσαστε ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ο εαυτός σας!"

ΚΑΛΗΜΕΡΑ μας/σας/του(ς)!





Διαβάστε επίσης:
_____________________

Όλα τα Tag του blog!
Όλα τα δικά μουTag!





_____________________________________
*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

©Copyright 2010-2015 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

27 σχόλια :

  1. Καλημέρα Μαρία μου
    Οι απαντησεις σου ειναι οπως παντα, ακρως ρεαλιστικές.
    Συγκινουμαι καθε φορα που διαβαζω για την επισκεψη σου στο χαμογελο του παιδιου
    συγκλονιστικη εμπειρια
    μπραβο μπραβο μπραβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συγκλονηστική εμπειρία και περήφανη που την έζησα!
      Κάθε φορά που την σκέφτομαι... συγκινούμαι... κι ας έχει περάσει πάρα μα πάρα πολύ καιρός.
      Να είσαι καλά Κική μου!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή
  2. Μαράκι γλυκό, συγχαρητήρια για το βραβείο αυθεντικότητας, εσύ κι αν το αξίζεις που πιο προσωπικό και αυθεντικό σε blog, δεν βγαίνει!
    Ψήσου να πάμε μαζί στην Disneyland στο Παρίσι, να μην ξέρει η Γαλλία τι την χτύπησε. Και αν σε καίει τόσο θα σε πάω τσάρκα και στον Πύργο του Άιφελ, τι να κάνω ... χαχα
    Την απάντηση σου στην πρώτη ερώτηση, την αποθέωσα απλά.
    Σε γλυκοφιλώ και σου εύχομαι πάντα επιτυχίες να βιώνεις στο blog σου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε Μαρινάκι μου, βρε Μαρινάκι μου με συγκόνησες με τα ωραία σου λόγια πρωϊνιάτικα.
      Δεν θα κλάψω, δεν θα κλάψω (από συγκίνηση φυσικά) αλλά χαμογελάω μέχρι τα αυτιά!
      Μωρέ, αν μου τύχει ταξίδι στο Παρίσι, σιγά που θα πω "ΟΧΙ", αμέσως θα ψηθώ! Και φυσικά παντού θα πάω, να τα γυρίσω όλα και φυσικά να αφήσω και το στίγμα μου... κι αν θες πάμε και μαζί και στην Disneyland να παίξουμε και να τα σαρώσουμε όλα σαν χαρουμενα παιδιά έξω καρδιά, έέέέ;;
      Μωρέ, είμαι γλυκατζού (κι ας μην μου φαίνεται στα λίγα μου κιλά!) γίνεται να μην εκμεταλλευτώ να πραγματοποιήσω την γλύκα μου στο έπακρον;
      Σε φιλώ Μαρινάκι μου! Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου για μια όμροφη και χαρούμενη μέρα! !D

      Διαγραφή
  3. Πολύ όμορφες Μαρία μου οι απαντήσεις σου, κυρίως η ευχή στο τέλος!
    (στα τραγούδια το ΄χα εντελώς ... σε έμαθα για τα καλά!)
    Φιλάκια πολλά :)))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραίες απαντήσεις,ωραίες ερωτήσεις κιόλας βέβαια,λίγο διαφορετικές!!
    Πλουταρχος ρε Μαράκι?πολύ κλάμα...δεν ξέρω....
    καλησπέρα,καλησπέρα και φιλί μεγάλο όπως και να χει !!! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Α, σε παρακαλώ Φιλενάδα, όποιος/α μπαίνει εδώ στον χώρο μου να ξέρει ότι η αδυναμία μου στον Πλούταρχο είναι μεγάλη. Για το κλάμα και λοιπά, τα έχω πει πολλές φορές, μην κολλάτε σε ένα μόνο πράγμα, δείτε και τα άλλα που υπάρχουν!
      Και να σου πω και κάτι; Πολύ κλάμα υπάρχει γύρω μου και μάλιστα ψεύτικο, ε! αφήστε με τουλάχιστον το "κλάμα" να το ακούω τραγουδιστά από τον Πλούταρχο ή όποιον άλλον! Αγαπάμε και πονάμε και κλάιμε ρε Φίλε... (τι είπα πάλι! χαχα!)
      Τα φιλιά μου Φίλη μου όπςω και να 'χει!!! ღ

      Διαγραφή
    2. τώρα είναι που φεύγω με το κεφάλι κάτω...χαχαχα

      Διαγραφή
  5. Καλησπέρα Μαρία μου !!! Ναμαι πάλι εδώ για να σου πω ότι το βραβείο αυθεντικότητας σου ταιριάζει απόλυτα !! Είναι η δική μου άποψη για σένα και οι απαντήσεις σου είναι πάνω - κάτω όπως σε γνωρίζουμε !!!
    Να είσαι καλά κοριτσάκι μου , σε φιλώ γλυκά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. nikol μου, μου ταιιράζει, έ;! Χαίρομαι που παραμένω έτσι όπως με γνωρίζετε τόσο καιρό...
      Σ' ευχαριστώ πολύ-πολύ!
      Τα φιλιά μου κι από μένα! ღ

      Διαγραφή
  6. Τελικά η Χριστίνα δεν μοίρασε μόνο απλόχερα βραβεία, έδωσε και με μεγάλη σοφία αυτό που αναλογεί στον καθένα. Αυθεντικότητα! Τι όμορφη λέξη και πόσο σου ταιριάζει Μαράκι μου.. Φιλιά πολλά και καλό σ/κ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Χριστίνα έδωσε απλόχερα ό,τι ένιωθε για όλους! Μπράβο της! Να είναι καλά!
      Όντως όμορφη λέξη! Σ' ευχαριστώ πολύ!
      Τα φιλιά μου Πέτρα μου! Να έχεις ένα όμορφο Σ/Κ. :D

      Διαγραφή
    2. :) :) Πέτρα μου η Κατερίνα είμαι, όχι η Χριστίνα! χαχαχα μπλέξαμε με τα βραβεία μας!

      Διαγραφή
  7. Ωραιες οι απαντησεις σου αλλα και οι ερωτησεις πολυ ενδιαφερουσες!
    Να περνας καλα Μαρια μου!
    Φιλακια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά Ελευθερία μου!
      Κι εσύ να περνάς καλά πάντα!
      Σε φιλώ! Καλό Σαββατοκύριακο να έχεις!

      Διαγραφή
  8. Μαράκι μου υπέροχες απαντήσεις.. δυναμικές και αληθινές όπως σε ξέρω!!
    Σ'ευχαριστώ πολύ πολύ που ασχολήθηκες και που κατανόησες το καλοπροαίρετο νόημα του βραβείου! :)
    Στην δοκιμή των γλυκών υπολόγιζε κι εμένα μαζί με την φίλη σου!!
    Τώρα που ξεκινάω βασικά ιταλικά στο δια βίου μάθησης θα σας μιλάω ούτως ώστε όταν πάμε Ιταλία ξανά (είχα πάει με σχολικό πρόγραμμα μικρή) να μιλάμε άπταιστα..λέμε τώρα ;)

    Καλό σαββατοκύριακο φιλάκιαααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα χαρά μου που ασχολήθηκα! Καλοπροαίρετα, πάντα! Γιατί, θα έπρεπε να το δω διαφορετικά; Τα βραβεία του blogging γίνονται με συμπάθεια, εκτίμηση κι αγάπη!
      Ελα στην παρέα μας κι εσύ να γίνουεμ τρεις στη δοκιμή γλυκών, τσαμπέ είναι άλλωστε! Χαχαχα!
      Αντε με το καλό! Ιταλικά θέλω κι Εγώ αλλά ας μάθω λίγο καλύτερα τα Αγγλικά (δια βίου μάθησης) και μετά θα πάρουν κι αυτά σειρά! Για την Ιταλία, θα έχω εσένα! Χεχεχε!!!
      Καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε Φιλενάδα! Φιλιάάάάά!!!

      Διαγραφή
  9. Απαντήσεις
    1. Κοριτσάκι μου να είσαι καλά!
      Σ' ευχαριστώ πολύ!
      Τα φιλιά μου, να έχεις μια όμορφη μέρα!

      Διαγραφή
  10. Κοριτσια μου! Τέλειες ερωτήσεις, τελειες απαντησεις! Παραλαμβάνω το βραβείο το βραδακι και χτυπαω!!! :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δηλαδή είμαστε γενικώς και ειδικώς 'τεέλεις'! Χαχαχα! Χτύπησες ήδη αλύπητα... σε διαβάσαμε Κυρία μου!
      :D :p

      Διαγραφή
  11. Είσαι όντως αυθεντικότατη και τέτοιο βραβείο σου ταιριάζει. Εύχομαι να πας στο Παρίσι. Και εγώ έτσι ένοιωσα όταν πήγα στο Χαμόγελο του Παιδιού.Τελικά έχεις απόλυτο δίκιο όταν λες ότι δίνεις το ελάχιστο αλλά παίρνεις πολλά περισσότερα.Όσο για την ευχή στο τέλος, απλά υποκλίνομαι.
    Καλή σου μέρα Μαρία πριγκίπισσα, θεά γεμάτη αγάπη για τους άλλους(από το προηγούμενο ποστ σου που δεν πρόλαβα να αφήσω σχόλιο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελπίζω η ευχή σου για το Παρίσι, να πιάσει! Μεγάλη εμπειρία και δύναμη ψυχής στο να παραβρεθείς ουσιαστικά σε παιδάκια που το μόνο που ζητάνε είναι αγάπη βρε Αννα μου!
      Σας ευχαριστώ πολύ Κυρία μου (και πάλι κι από το επόμενο post) για τα καλά σας λόγια!
      Την ΚΑΛΗΜΕΡΑ μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes