
Πρώτη μαγειρική συνταγή για το 2016! Λοιπόν, η συνταγή που θα σας παρουσιάσω την είχα δει γύρω εκεί μέσα Νοέμβρη, δεν θυμάμαι καλά, πάντως την είδα στην εκπομπή του Άκη Πετρετζίκη “Καν' το όπως ο Άκης”. (ΕΔΩ η συνταγή στο site του Άκη) Είχα πει θα την φτιάξω τον Δεκέμβρη, δεν την έφτιαξα τελικά. Την έφτιαξα όμως την περασμένη Πέμπτη.
Μια πανεύκολη και νόστιμη συνταγή που μέσα σε 10-15 λεπτά την φτιάχνεις και 45' που χρειάζεται για το ψήσιμο. Για διαβάστε και δείτε περισσότερα παρακάτω...

Υλικά:
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 4 αυγά
- 500 γρ. φέτα
- Σουσάμι
- Φρυγανιά τριμμένη
Σημ.:
*κ.σ.= κουταλιά της σούπας
*κ.γ.= κουταλιά του γλυκού
*γρ.= γραμμάρια
Εκτέλεση:
✓Πρώτα προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180' βαθμούς.

✓Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε τα τέσσερα αυγά. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Στη συνέχεια μέσα στο μείγμα ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά και απαλά.

✓Στην συνέχεια σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Το ρίχνουμε μέσα στο μείγμα μας και ανακατεύουμε καλά και απαλά το μείγμα για να γίνουν όλα τα υλικά ένα.

✓Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα στο μείγμα χοντροκομμένα κομμάτια φέτα και ανακατεύουμε για να γίνει ένα με το μείγμα.

✓Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι ή ακόμα καλύτερα μια φόρμα τσέρκι, ρίχνουμε μπόλικη τριμμένη φρυγανιά και προσθέτουμε το μείγμα.

✓Πάνω στο μείγμα πασπαλίζουμε με αρκετό σουσάμι και ψήνουμε στο φούρνο (με όσο πιο ψηλά γίνεται η σχάρα) στους 180' βαθμούς για 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
✓ Και μετά από 45 λεπτά έτοιμη η πανεύκολη τυρόπιτα μας. Την αφήνουμε να κρυώσει για 10-15 λεπτά και την κόβουμε κομμάτια και είναι έτοιμη να την απολαύσουμε.

✓Και ιδού η τυρόπιτα μου. Έγινε τραγανιστή, αφράτη και νόστιμη. Όσο ψηνόταν στο φούρνο, έχω να σας πω πως όλο το σπίτι μύριζε "τυρόπιτα". Μου άρεσε πάρα πολύ απλά το δικό μου θεματάκι ήταν με τα αυγά. Τα είχε φέρει μια μέρα πριν ο αδελφός μου από το χωριό, φρεσκότατα, οπότε καταλαβαίνετε πως τα φρέσκα, κανονικά φρέσκα αυγά που έχουν μόλις μαζευτεί από το κοτέτσι, ξέρετε πως όταν τα σπάσεις θα δεις πως έχουν ένα πολύ φωτεινό κίτρινο χρώμα (όπως βλέπετε και στις φωτο, η τυρόπιτα μου έγινε περισσότερο 'κίτρινι'). Εγώ όμως, τα φρεσκότατα αυγά προτιμώ να τα τρώω ή βραστά ή τηγανητά, άντε σε σπάνιες περιπτώσεις σε σούπα αυγολέμονο. Σε άλλες περιπτώσεις, για κάποιον περίεργο λόγο, δεν τα θέλω καθόλου. Και γι' αυτόν τον λόγο, έφαγα μόνο ένα κομμάτι, όσο και να μου άρεσε. Γιατί, δε γίνεται, αυτά που φτιάχνω, να μη τα δοκιμάζω κι Εγώ, δε γίνεται. Αν είναι να μην τα δοκιμάζω, καλύτερα να μην τα φτιάχνω. Πάντως, μέχρι το βράδυ δεν είχε μείνει τίποτα, εκτός από σουσάμια, την είχαν τσακίσει τα αδέλφια μου. Πάντως, θα την ξανά φτιάξω σύντομα και θα προσθέσω και κίτρινο τυρί και μυρωδικά.
Πάντως, πως σας φαίνεται η τυρόπιτα μου;
Διαβάστε επίσης:
___________________
► Let's talk about food! Όλες οι Συνταγές μου!
► Αφιέρωμα#2: Let's talk about Tea! (+update)
► Tag Food Lovers!
___________________
► Let's talk about food! Όλες οι Συνταγές μου!
► Αφιέρωμα#2: Let's talk about Tea! (+update)
► Tag Food Lovers!

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.
ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*
Α, όντως είναι πανεύκολη!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕντωμεταξύ, τρως τα φρέσκα αβγά τηγανητά ή βραστά και δεν τα τρως μες σε τυρόπιτα;;; Που δεν είναι τόσο αισθητή η γεύση τους...
Και η επόμενη συνταγή που θα φτιάξεις να είναι με υλικά που τα τρως, ναι;;;
Καλό μεσημέρι!
Ναι, Αλεξάνδρα μου είδες παραξενιά; Τρώω τα αυγά βραστά και έχω θέμα στην τυρόπιτα.
ΔιαγραφήΕντάξει, τώρα συνέχεια έρχονται από το χωρίο φρέσκα αυγά, οπότε μάλλον θα τα συνηθίσω!
Να είσαι καλά!
Ω, 'γεια στα χεράκια σου, Μαράκι!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολύ όμορφη οπτικά και σίγουρα και γευστικά!
Έ, όπως και να το κάνεις, τα αυγουλάκια του χωριού έχουν άλλη χάρη!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, κορίτσι μου!
Ήταν πολύ νόστιμη η αλήθεια είναι!
ΔιαγραφήΚαι φυσικά τα αυγουλάκια του χωριού έχουν άλλη χάρη!
Άσε μην μένουμε στη παρεξενιά μου.... χαχα!!!
Τα φιλιά μου!
ωωωω παναγια και χριστε μου!! μου τρεχουν τα σαλια! μπραβο Μαρακι!!
ΑπάντησηΔιαγραφήθα την φτιαξω και θα σου πω το αποτελεσμα!! οχι που θα μου ξέφευγε έμενα
Από ότι είδα, την έφτιαξες και έγινε τέλεια και ζήλεψα γιατί θέλω να ξανά φάω.
Διαγραφή:D
πραγματικα φαινεται πολυ νοστιμη
ΑπάντησηΔιαγραφήθα τη φτιαξω και εγω
χιχιχι
καλημερααα
Να την φτιάξεις Κική μου!
ΔιαγραφήΚαι να μου πεις εντυπώσεις αν θες!
Σε φιλώ!
Όντως πολύ εύκολη! Έχω διαβάσει και φτιάξει διάφορες τεμπέλικες τυρόπιτες, αλλά αυτή που έχει και το όκεϊ από τον Άκη μας μπαίνει σίγουρα στη λίστα! Μιαμ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή σου μέρα Μαράκι! :)
Μαίρη μου, είναι πανεύκολη!
ΔιαγραφήΚαι αυτό μ' αρέσει στον Άκη είναι ότι παρουσιάζει και απλές, γρήγορες με λίγα υλικά που έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας.
Να είσαι καλά Μαίρη μου!
Φαίνεται πεντανόστιμη
ΑπάντησηΔιαγραφήΦιλάκια ...
Και ήταν πεντανόστιμη Μαρία Έλενα!
ΔιαγραφήΦιλιά!!!
Ωραιότατη τη βρίσκω. Στο παρελθόν η αλήθεια είναι πως σνόμπαρα τα μαγειρέματα του Άκη. Όταν δοκίμασα όμως να φτιάξω δικες του συνταγες, μου άρεσαν πολύ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό απόγευμα :)
Αριάδνη μου, όπςω έγραψα και πιο πάνω στην Μαίρη Π. ένα από τοςυ λόγοςυ που μου αρέσει ο Άκης ως Σεφ/Μάγειρας είναι που εκτός από γκουρμέτ συνταγές μας δείχνει και απλές, έυκολες, γρήγορες με απλά, λίγα υλικά που έχουεμ συνήθως στο ντουλάπι μας!
ΔιαγραφήΜια Φίλη μου κι ένας Φίλος μου, άρχισαν να μαγειρεύουν με αφορμή τον Άκη κι έτσι πολλές φορές τρώω από τα χεράκια τους.
Να είσαι καλά!
Εντελώς απαγορευτική για μένα, επειδή υποτίθεται ότι έχω κόψει τα λευκά αλεύρια κλπ, η συνταγή όμως είναι εύκολη και δεν αμφιβάλλω ότι το αποτέλεσμα αποζημιώνει! Πάω να φάω την σαλάτα μου και τα μπιφτέκια γαλοπούλας :(( Τα φιλιά μου Μαράκι μου :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΑχ βρε Πέτρα μου, τι μου κάνεις με τα μπιφτέκια γαλοπούλας. Μου αρέσει γενικά η γαλοπούλα αλλα επειδή στο σπίτι δεν τρώει κανένας δεν την βάζει η μάνα μου. Αν και Εγώ της εχω ει ότι μου αρέσει. Σαλάτα και μπιφτέκια.... νομίζω είναι από τις ωραιότερες επιλογές. Πωπω τώρα ζήλεψα.... και δεν έχω φάει καλά από χθες που είμαι με πυρετό! Χαχαχα!
ΔιαγραφήΤα φιλιά μου Πέτρα μου!
Όχιιιιι, κι είμαι σε διατροφή! Και λιγουρεύομαι! Αχχχχ!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΑυτό θα σου πρότεινα κι εγώ, να βάλεις μυρωδικά και μερικά τυράκια, θα την απογειώσει πιστεύω!!
Μου τρέχουν τα σάλια ακόμα, λέμεεεε ♥
Ναιιιι, το ξέρω ότι είσαι σε διατροφή κουκλίτσα μου!
ΔιαγραφήΦάτε μάτα ψάρια λοιπόν! Χεχεχε!!!
Σύντομα ια την ξαναφτιάξω γιατί δεν πρόλαβε να φάει η μαμά και μου είπε να την ξαναφτιάξω αφού είναι εύκολη και αυτή την φορά λοιπόν θα προσθέσω μυρωδικά και κίτρινο τυρί...
Τα φιλιά μου! ❤❤
Έλα ρε Μαρία, δείξε έλεος σε έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να φάει τυριά! χαχα
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως φαίνεται πεντανόστιμη και όντως είναι πεντανόστιμη. Λατρεύω τις συνταγές που δεν θέλουν τρελά υλικά και σκέφτεσαι μετά "που να τρέχω να αγοράζω".
Σε ευχαριστούμε για την πρόταση χρυσοχέρικο κορίτσι! Σε φιλώ!
Έλα βρε Μαρινάκι, δείχνω έλεος, με τον τρόπο μου! χαχα!
ΔιαγραφήΠαρακαλώ Κυρία μου! Εγώ σας δείχνω τις προτάσεις μου (μόνο όσες έχω δοκιμάσει) έτσι για να παίρνετε ιδέες μωρέ, μπας και θέλετε να τις φτιάξετε σε κανένα "πρόσωπο" κι ας μην τρώτε εσείς τυριά ή ότι άλλο, τέλος πάντωςν.
Άντε, βρε, Εγώ για σας δουλεύω! Αφού είμαι και χρυσοχέρικο κορίτσι....!!! Τα τρώω Εγώ για σας, λίίίίγο είναι αυτό;! Χεχεχε!
Τα φιλιά μου! :D