Tag: Απολογισμός του 2015 σε 16 ερωτοαπαντήσεις



  Μπορεί να έχουμε μέσα Φλεβάρη του 2016 αλλά έναν απολογισμό για το 2015 σε 16 ωραιότατες, απλές ερωτησούλες, δεν θα μας χαλούσε, έτσι δεν είναι; Εντάξει, ΕΔΩ έχω κάνει ήδη τον απολογισμό μου για την περασμένη χρονιά αλλά στην παρούσα ανάρτηση συνεντευξιάζομαι, μιας και η Γαλαξιακή Andromeda-Χριστίνα με προς(κ)άλεσε να απαντήσω κι Εγώ στις ερωτήσεις, οπότε, δεν θα μπορούσα να αρνηθώ. Άσε που μου αρέσουν (και μου πάνε, όπως καλά επισήμανε στην σχετική της ανάρτηση, η ίδια η Χριστίνα) και δεν τους φοβάμαι ή τους σνομπάρω τους απολογισμούς. Μόνο καλό μου κάνουν!



1. Κάτι που έκανα στο '15 που δεν είχα ξανακάνει ποτέ.
  Διακοπές φυσικά, αρχές Σεπτέμβρη! Πέντε μέρες στο Λουτράκι με καλή παρέα, όπως είναι πάντα η Φίλη μου η Έφη! Σε όλη μου την ζωή αν έχω κάνει 2 ή 3 φορές διακοπές. Εντάξει η ερώτηση λέει "που δεν έχω ξανακάνει ποτέ" αλλά δεν θυμάμαι να έκανα κάτι που δεν έχω ξανακάνει.

2. Αν κράτησα τους στόχους που είχα βάλει πέρυσι και αν θα βάλω νέους φέτος.
   Η αλήθεια είναι ότι δεν τους κράτησα όλους! Εκπλήρωσα λίγους και καλούς! Τους καλύτερους τους κράτησα για το 2016. Και είμαι σίγουρη (εδώ είμαστε να τα ξανά πούμε) ότι τους κορυφαίους ή έστω τους πιο δύσκολους θα τους εκπληρώσω μέχρι να μας αποχαιρετήσει και το 2016. Τώρα αν έβαλα νέους στόχους για το 2016; Όχι δεν έβαλα κανέναν! Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει και ό,τι είναι να συμβεί, θα συμβεί! Είπα φέτος, να τα παίξω όλα για όλα, χωρίς προσχέδιο!

3. Ποιες χώρες επισκέφτηκα το '15;
   Χώρες; Καμία χώρα, έμεινα εντός Ελλάδος! Λέτε το 2016 να επισκεφτώ καμία; Λέτε; Ποιος ξέρει;! Η ζωή πάντως ξέρει πάντα καλύτερα! Πάντως, επισκέφτηκα ωραία μέρη κοντά ή έξω από την Αθήνα τύπου ημερήσια εκδρομή. 


4. Τι θα ήθελα να κάνω το '16 που στερήθηκα το '15; 
   Να πραγματοποιήσω -επιτέλους- την μεγάλη μου φυγή. Λέτε να συμβεί μέσα στο 2016;

5. Ποιες ημερομηνίες θα μου μείνουν αξέχαστες στο '15 και γιατί; 

  Από αξέχαστες ημερομηνίες μέσα στο 2015, άλλο τίποτα λέμε! Είναι και τέτοια η μνήμη μου σαν σκληρός δίσκος που θυμάμαι πολύ καλά ολόκληρες τις ημερομηνίες της ζωής μου. (τις ημερομηνίες στο μάθημα της Ιστορίας, έχω ένα μικρό θεματάκι αλλά εντάξει…) Ποιες ημερομηνίες από όλες μου είναι αξέχαστες;

  *Μέσα Μαρτίου που η μάνα μου ήταν για μια εβδομάδα στο νοσοκομείο και ήμουν η μόνη που έτρεχα σαν την τρελή για να προλάβω τα πάντα και τους πάντες σε σημείο ένα τσικ πριν γίνω κομμάτια;

*20 Ιούλη που ανέβηκα στον Προφήτη Ηλία...

*29 Ιούλη που συγκεντρωθήκαμε στο Σύνταγμα για το πρώτο "ΟΧΙ"... (τρομάρα μας!)
*29 Αυγούστου Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με καλή παρέα... (το Νο. 29 πολλά χρόνια τώρα παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μου!)

*12 Οκτωβρίου που ο χρόνος με καθυστέρηση 1 χρόνο και κάτι έφερε στο δρόμο μου ένα ‘καρμικό’ πρόσωπο που έμελλε να είναι πολύ αγαπημένο μέχρι σήμερα και -για- πάντα...
*11 Νοεμβρίου ημέρα των γενεθλίων μου που μου τα κατέστρεψε ένας «Φίλος». Αλλά τελικά ήταν για καλό, γιατί είδα ξεκάθαρα αν άξιζε αυτός ο άνθρωπος για "Φίλος" μου. (εντάξει τον συγχώρεσα (αλλά ως εκεί!) Χαχα! Έχω μεγάλη καρδιά Εγώ!)
 *21 Νοεμβρίου, ημέρα της ονομαστικής μου εορτής, που ήμουν ομιλήτρια στην παρουσίαση του βιβλίου ενός καθηγητή μου (ξέρω δεν έχω ανεβάσει ανάρτηση με φωτο κλπ. γιατί πολύ απλά, είχα πρόβλημα με το φωτο-υλικό που το έχασα όταν έπαθε βλάβη ο εξωτερικός σκληρός δίσκος)… 

  Και γενικά από τον Ιούλιο και μέχρι τελευταία ημέρα του 2015 έχω να θυμάμαι ξεχωριστές-αξέχαστες ημερομηνίες. Μην ξεχνάτε, είμαι Σκορπίνα και δεν ξεχνάω τίποτα, θυμάμαι ΤΑ ΠΑΝΤΑ και με λεπτομέρειες!

6. Τι αγόρασα και το χάρηκα πολύ; 

  Αρχές Ιανουαρίου αγόρασα το laptopάκι 10" που τόσο επιθυμούσα για να γράφω όταν είμαι έξω στα στέκια μου στα οποία εμπνέομαι πάντα.

7. Πού πήγαν τα περισσότερα λεφτά μου; 

  Τα λιγοστά μου λεφτά θέλεις να πεις! Χαχα! Λοιπόν τα λεφτά μου πήγαν πρώτα απ όλα στις οικονομικές υποχρεώσεις (τράπεζα και σπίτι) και στους καφέδες με τους Φίλους μου! Ούτε ρούχα, ούτε παπούτσια, ούτε καν καλλυντικά. Εντάξει, 2-3 καλλυντικά με έπαιρνε και πήρα, για τα υπόλοιπα, σχεδόν ούτε καν! Τα κοιτούσα και εκνευριζόμουν που δεν μπορούσα να έχω έστω εκείνο το maxi ζεμπρέ φόρεμα που το ερωτεύτηκα με την πρώτη ματιά που το είδα στη βιτρίνα και που τόσο θα μου πήγαινε. Και σιγά τα € που κόστιζε αλλά όταν είναι μετρημένα τα χρήματα και πρέπει να περάσεις τσίμα-τσίμα για τους επόμενους δυο μήνες... άστο να πάει!

8. Τι με ενθουσίασε περισσότερο; 

  Το 2015 πραγματικά έκρυβε πολλές εκπλήξεις. Ευτυχώς οι περισσότερες καλές θα έλεγα. Ενθουσιάστηκα λοιπόν με κάποιους ανθρώπους που έφερε στο δρόμο μου. Άνθρωποι (και μάλιστα «Καρμικοί») που γνώριζα αλλά φέρνοντας μου πιο κοντά και πιο βαθιά μέσα στη ζωή μου, στην καθημερινότητά μου τους γνώρισα και από την καλή κι από την ανάποδη και έτσι τσέκαρα αν αξίζουν ή δεν αξίζουν να συνεχίσουν να είναι στη ζωή μου. Κάποιοι από αυτούς δυστυχώς αποδείχτηκαν «πολύ λίγοι» από ό,τι έδειξαν στην αρχή, κάποιοι άλλοι αποδείχτηκαν «πολλά περισσότερα και πολύ καλύτεροι» από ότι τους γνώρισα στην αρχή και κάποιοι άλλοι πάλι, πέρασαν, δεν ακούμπησαν ιδιαίτερα και έμειναν ως μια αστραπιαία ανάμνηση. Το σίγουρο είναι ότι όλοι με έκαναν να καταλάβω πως πρώτα απ’ όλα και περισσότερο από τον οποιοδήποτε αξίζει να προσέχω τον εαυτό μου. Με ενθουσίασε λοιπόν περισσότερο όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν στο δρόμο μου και άφησαν καλώς ή κακώς (καλώς, καλώς!!!) το στίγμα τους.

9. Ποιο τραγούδι θα μου θυμίζει το 15;
  Πολλά τραγούδια! Από μουσική και τραγούδια άλλο τίποτα και το 2015. Εξάλλου, τι θα ήταν η ζωή χωρίς μουσική; Άδεια, κενή, μισή, μοναχική… Όμως το πρώτο τραγούδι που μου θυμίζει καθαρά το 2015 είναι το
Love Me Like You Do” της Ellie Goulding.

10. Σε σύγκριση με πέρυσι τέτοιο καιρό, φέτος είμαι... 

  Είμαι πιο χαμογελαστήήήή, πιο χαρούμενηηηη, πιο ήρεμηηηη, πιο σίγουρηηηη για τον εαυτό μου, πιο χαλαρήήή με τα πάντα, πιο γεμάτηηηη από θετική διάθεση, λιγότερο κλαίωωωω, περισσότερο γελάωωωω, ζω την κάθε μικρούλα και μεγάλη στιγμή σαν να είναι μοναδική και ξεχωριστή, νιώθω και είμαι με τον τρόπο μου «ευτυχισμένη», ζω το τώρα, το σήμερα χωρίς να μένω στις κακές αναμνήσεις του παρελθόντος (γυρίζω μόνο για να θυμάμαι που, πως ήμουν τότε και που και πως είμαι τώρα και να μην κάνω πισωγυρίσματα). Με απλά λόγια, πέρυσι τέτοιο καιρό δεν ήμουν στην πραγματικότητα τίποτα από όλα αυτά! Εξάλλου, όπως έχω ήδη πει ΕΔΩ οι πρώτοι έξι μήνες ήταν σαν να μην τους έζησα, ήταν σαν να είχαν ένα μπόλικο «τίποτα».

11. Ποια ήταν η αγαπημένη μου ταινία ή σειρά για το '15; 

  Θα πω την ταινία που μου έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτομαι ταινία του 2015. Θα πω το «Jurassic World» (ΕΔΩ η άποψη μου για την ταινία όταν την είχα δει στο cinema). Αναβίωση μιας αγαπημένης τριλογίας που λάτρεψα όταν ήμουν παιδάκι. Και χαίρομαι που η νέα ταινία δεν με απογοήτευσε, αντιθέτως ξεπέρασε και τις προσδοκίες μου. Όσο για σειρά αγαπημένη έγινε και παραμένει το «Criminal minds» για την οποία σας έχω αναφέρει αρκετές φορές.

12. Τι έκανε το '15 πιο ξεχωριστό για μένα; 

  Οι άνθρωποι που ήρθαν, στάθηκαν, έφυγαν αλλά και έμειναν-παραμένουν στην ζωή μου και όλες μου οι στιγμές μαζί τους. Γιατί, κακά τα ψέματα, οι άνθρωποι και οι στιγμές που μας έμειναν στο μυαλό και στην καρδιά μας, κάνουν μια χρονιά και γενικά τις ημέρες του χρόνου να έχουν αξία. 
 13. Ποιο είναι το fashion concept μου για το '15;     
  Μου έχουν πει πολλές φορές σχόλια τύπου “Μαρία, είσαι fashion girl”. Και με πιάνουν τα γέλια! Γιατί βρε παιδιάδεν είμαι από αυτές που θα βγω έξω και θα δώσω τόση μεγάλη προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια του ντυσίματος μου. Ανοίγω την ντουλάπα μου και όποιο ρούχο εκείνη την στιγμή μου κάνει κλικ, θα το φορέσω. Εντάξει, ντύνομαι σχετικά καλαίσθητα πάντα. Θα με δεις με τζιν παντελόνια, αμάνικα T-shirt, maxi φούστες και φορέματα, σακάκια που τόσο λατρεύω. Ντύνομαι απλά, casual, στην ηλικία μου, ρούχα που μου πάνε 100% και κυρίως άνετα ρούχα που αρέσουν σε μένα. Εξάλλου, δεν ξεχωρίζουν τα ρούχα μου, ξεχωρίζω Εγώ από μόνη μου! Ε, ας αυτοσαρκαστώ λιγάκι!

14. Τι με κράτησε στα λογικά μου; 

  Η -ωραία- μου τρέλα βέβαια! (που δεν φαίνεται πάντα! πρέπει να έχω και τους κατάλληλους ανθρώπους απέναντι μου!) Και φυσικά το χαμόγελο μου! Α, να μην ξεχάσω και η αντιδραστικότητά μου! Αυτά τα τρία μαζί δεν με κρατάνε μόνο να μην χάσω τα λογικά μου αλλά και να μη λυγίσω στα δύσκολα. Με απλά λόγια, «πάω καλά» σύμφωνα με τον δικό μου τρόπο και λεγόμενα και «δεν πάω καλά» σύμφωνα με τα λεγόμενα και την άποψη/κριτική όλων των υπολοίπων.

15. Ποιο πολιτικό γεγονός με αναστάτωσε; 

  Όλες οι πολιτικές εξελίξεις του 2015 που ήταν απανωτές και μέσα στον παραλογισμό, δεν θα πω ότι με αναστάτωσαν, αλλά σίγουρα με θύμωσαν. Το πολιτικό γεγονός όμως που με αναστάτωσε τα μάλα ήταν το Δημοψήφισμα. Μπροστά σε αυτή την μεγάλη πατάτα (για να μην την χαρακτηρίσω διαφορετικά) όλα τα υπόλοιπα, πριν ή μετά, πολιτικά γεγονότα, ήταν κάπως μέτρια. Πραγματικά -όπως το έχω ξαναπεί- ακόμα νιώθω «μαλάκας» που τελικά ήταν για το θεαθήναι.

16. Ένα μάθημα ζωής από το '15. 

  Μην έχω προσδοκίες από/για κανέναν και για τίποτε. Μόνο από τον εαυτό μου να έχω αλλά και αυτό με μέτρο. Και φυσικά να μην παίρνω και τόσο σοβαρά όλα τα πράγματα, όλες τις καταστάσεις, όλους τους ανθρώπους, τις συμπεριφορές τους και κυρίως τα λόγια, τα ωραία-παραμυθένια λόγια που με ευκολία ξεστομίζουν/με. Και τολμώ/παραδέχομαι πως από τότε που έπαψα να έχω προσδοκίες (έχω ελάχιστες έως καθόλου) κέρδισα περισσότερη ηρεμία και γαλήνη εσωτερικά και εξωτερικά. Όταν η Αριστέα μας, σε κάποια σχόλια, μου έγραφε «Μαράκι, να μην έχεις προσδοκίες…» πραγματικά είχε τόσο δίκιο. Μου πήρε πολύ χρόνο να το διαπιστώσω και κυρίως να το καταλάβω μια και καλή αλλά σημασία έχει πως το κατάλαβα και πια είμαι πολύ καλύτερα. 

  Αυτός ήταν ο απολογισμός μου για το 2015 απαντώντας στις ερωτήσεις. Μμμμ, τελικά μου άρεσε πολύ αυτό το tag και έσκασα πολλές φορές ένα χαμόγελο στα χείλη κάνοντας ένα γρήγορο flashback για να απαντήσω στις ερωτήσεις. (Να είσαι καλά βρε Χριστίνα για την πρόσκληση!) Τελικά, θα το ξαναπώ "το 2015 μπορεί να ήταν ό,τι ήταν γενικώς αλλά ειδικώς σε μένα ήταν γεμάτη από παράξενες αλλά τόσο όμορφες στιγμές!" Και χαίρομαι που κάθε φορά που θυμάμαι αυτή την χρονιά, ό,τι και καλό ή κακό και να θυμάμαι, χαμογελάω.



Διαβάστε επίσης:
_____________________

Tag: Βραβείο Liebster #1 & 10 ερωτοαπαντήσεις!
Όλα τα Tag του blog!
Όλα τα δικά μουTag!





*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2016 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

4 σχόλια :

  1. Μαράκι μου, το δέκα το καλό σου, ήταν εκείνο που με συγκίνησε, αφού όλα είναι πιο θετικά για σένα κι αυτό είναι το σημαντικότερο Μαρία μου! Να είσαι καλά να κάνεις πραγματικότητα τα όνειρα σου, γιατί το αξίζεις! Φιλιά γλυκά και καλή εβδομάδα :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, κι Εγώ η ίδια νιώθω συγκινημένη μη νομίζεις που είμαι σε τέτοια φάση! Χαίρομαι πάρα πολύ γιατί το πέρυσι με το φέτος είναι τελείως διαφορετικό, Εγώ είμαι διαφορετική. Είμαι πολύ καλύτερα μέσα μου. Για τα υπόλοιπα (δουλειά κλπ.) θα έρθουν κάποια στιγμή.
      Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά περισσότερο για την χαρά σου για μένα! Καλή μας εβδομάδα! Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  2. Για κάποιο λόγο συνδύασα την 3η και την 4η απάντησή σου... (Επειδή κάτι λέγαμε παλαιότερα για μια πολύύύ μακρινή χώρα...) Ό,τι είναι να γίνει, ας γίνει για καλό, κούκλα μου!
    Και ασφαλώς στο θέμα τω χρημάτων, δεν χρειάζονται εξηγήσεις... Ακόμα και την πιο μικρή (και ίσως άλλες εποχές το λέγαμε "την πιο απλή πολυτέλεια") σήμερα μπορεί να την κοιτάμε το κιάλι... Ας τα να πάνε (όπως έγραψες κι εσύ!)
    Να συνεχίσεις να είσαι γελαστή, Fashion Girl μου!!!
    ;-)
    ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και ολόγλυκα! Καλή εβδομάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου αρέσουν οι 'έξυπνοι' Φίλοι μου! :p :p
      Όλα για καλό τελικά στο τέλος γίνονται!
      Να βρίσκυμε λόγους να γελάμε....
      Αχ "Fashion Girl" θα έρθει η ορίτζιναλ και θα μου βγάλουν το μαλλί, το ωραίο μου μαλλί που το προσέχω τόσο κι άλλο τόσο το μακραίνω! Χαχα!
      Καλή μας εβδομαδα αγαπημένη μου!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes