⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 25-31 (Ιανουάριος 2016) #4

⌛Keep a 5 Year Journal 2016: Days 25-31 (Ιανουάριος 2016) #4

  Συνεχίζω με τις 7 τελευταίες ερωτήσεις (της Μάρθας και της Κατερίνας όπως σας είχα πει ΕΔΩ) του μήνα Ιανουαρίου, για το project "Keep a 5 Year Journal: 366 days 2016".


Δευτέρα 25/01/2016:
Ερώτηση Μάρθας: Ποιος μου είπε πρόσφατα σε αγαπώ;
  Μμμμμ ένας πολύ κοντινός μου άνθρωπος που με εκτιμά, μ' αγαπά, με σέβεται, με... με...

Ερώτηση Κατερίνας: Κάτι που θέλω πολύ...
  Θέλω λίγα και καλά, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Α! και επίσης όχι ό,τι να 'ναι αλλά μόνο τα ωραία και τα αληθινά που είναι στα δικά μου κυβικά και στα δικά μου "θέλω". Τι θέλω όμως πιο πολύ; Γενικά, θέλω την Υγειά μου και να είμαι πάντα δυνατή να αντέχω τα πάντα και ειδικά, θέλω... δεν θα σας πω... λέω να το κρατήσω για μένα...

Τρίτη 26/01/2016:
Μ: Το αγαπημένο μου σημείο στο σπίτι.
  Το αγαπημένο μου σημείο στο σπίτι είναι το δωμάτιο μου και ειδικά εκεί που βρίσκεται το γραφείο μου, ο υπολογιστής μου, η ανακατωσούρα με τις σημειώσεις μου, τα post-it.... εκεί που περνάω αρκετές ώρες την ημέρα αλλά ειδικά την νύχτα που κάθομαι και γράφω.
 
Κ: Ένα χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μου που με βοήθησε...
  Νομίζω, κατά τη γνώμη μου, αυτό το χαρακτηριστικό της προσωπικότητάς μου που με έχει βοηθήσει, γενικά και ειδικά, είναι χωρίς υπερβολή η αντιδραστικότητα μου. Πάντα ήμουν αντιδραστική αλλά όχι τόσο με την απόλυτα αρνητική έννοια όσο με την καλή πλευρά. Πάντα αντιδρούσα σε ό,τι δεν μου κόλλαγε, σε ό,τι δεν ήταν στα χωράφια μου, σε ό,τι δεν άγγιζε την ψυχή μου. Ας πούμε με τίποτα αλλά με τίποτα δεν μπορούσα να συμβιβαστώ στο να μπω σε μια κλίκα/ομάδα/παρέα ή όπως αλλιώς θέλει να το πει κάποιος, που ήξερα πολύ καλά πως θα πρέπει να είμαι δήθεν. Γι' αυτό άργησα να κάνω σοβαρές, αληθινές φιλίες και επαφές. Γι' αυτό και έχω κατηγορηθεί για πολλά από πολλούς, που όμως δεν είχαν και δεν έχουν βάση και αλήθεια. Ειδικά, όταν μου έλεγαν: "Κάνε παρέα ή έστω κάτσε στην παρέα για να μην σε παρεξηγήσουν... μπορεί να κερδίσεις κάτι από αυτές τις επαφές..." τόσο Εγώ πεισματικά αρνιόμουν και έκανα πέρα. Ειδικά όταν ήξερα πολύ καλά πως αυτές οι "δημόσιες σχέσεις" μόνο αρνητισμό έχουν να μου προσφέρουν.  Και σήμερα σε αυτό το θέμα, το ίδιο αντιδραστική είμαι. Κακό/αρνητικό για τους άλλους, καλό/θετικό για μένα. Θεωρώ πως το να αντιδράς εκεί που πρέπει για να μην χάσεις τον δικό σου δρόμο/την δική σου πορεία, είναι ό,τι καλύτερο ή ένα από τα καλύτερα και απαραίτητα πράγματα που μπορεί ή και πρέπει να έχει ο κάθε άνθρωπος. Δική μου ταπεινή άποψη αυτή!    
 
Τετάρτη 27/01/2016:
Μ: Ο κόσμος χρειάζεται περισσότερο...
 Τούτος ο κόσμος πολλά χρειάζεται! Δεν θα πω αγάπη και τέτοια γλυκανάλατα. Σίγουρα ο κόσμος χρειάζεται να φωτιστεί από ανθρωπιά. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει οι άνθρωποι να αφήσουν να λάμψει η ψυχή τους και να επικεντρωθούν στο φως και όχι στο σκοτάδι τους. Δυστυχώς έτσι εμποδίζεται να βγει προς τα έξω το αληθινό, αβίαστο χαμόγελο και ο αυθεντικός εαυτός μας! 
 
Κ: Θύμωσες; Αν ναι, με τι;
   Σήμερα ΔΕΝ θύμωσα ούτε σταγόνα, που λένε! Νομίζω πως έχω πολύ καιρό να θυμώσω με την κυριολεκτική έννοια. Νομίζω πως πια δεν θυμώνω πολύ εύκολα. Γενικά δεν χαλιέμαι πια για κανέναν και για τίποτα που δεν αξίζει ουσιαστικά να χαλαστώ και πόσο μάλλον να θυμώσω. Τα αφήνω/τους αφήνω πίσω μου και πάω παρακάτω! Ούτε κακίες, ούτε θυμό.... #μόνο_αγάπη #αγάπη_μόνο όπως λέω βρε παιδιά! 

Πέμπτη 28/01/2016:
Μ: Τι έκανα σήμερα το πρωί; 
  Μπάνιο τον σκύλο μου τον Rex, που ως συνήθως μου 'θύμωσε' γιατί τον έκανα μπάνιο με το ζόρι. Δεν το γουστάρει καθόλου! Και όταν συμβαίνει αυτό, μπορεί μια ολόκληρη μέρα να μου κρατήσει μούτρα αποφεύγοντας με να τον χαϊδέψω, να παίξω μαζί του μέχρι και να έρθει στο δωμάτιο μου να καθίσει στο κρεβατάκι του. Αλλά, ως συνήθως την επόμενη μέρα έρχεται και μου κάνει παιχνίδια και νάζια. Ξέρω στανταράκι ότι μια μέρα του κρατάνε τα μούτρα, οπότε τον αφήνω στην ησυχία του και "αδιαφορώ".

Κ: Αν έγραφα βιβλίο, ποια θέματα θα έθιγα;
 Αν... χεχεχε καλό! Όχι "αν", γράφω ήδη και δυο μάλιστα, άσχετα που ακόμα έχουν το ανολοκλήρωτο. Αλλά, όπως ξέρετε, το καλό αργεί να γίνει... είναι στο φούρνο και ψήνεται! Τα θέματα που θίγω είναι οι ιστορίες ανθρώπων μέσα από την σχέση με τον εαυτό τους και τις σχέσεις (όλους τους τύπους σχέσης) με τους γύρω τους και την κοινωνία. Θέματα που πρώτα από όλους τα έχω βιώσει Εγώ η ίδια και έχω έναν λόγο παραπάνω, που λένε. Για θέματα που δεν με έχουν αγγίξει ακόμα, θεωρώ πως είμαι ακατάλληλη να μιλήσω και πόσο μάλλον να γράψω ένα βιβλίο.

Παρασκευή 29/01/2016:
Μ: Κάτι που θυμάμαι από την σημερινή ημέρα.
Αυτό! "Δε σου ελειψα καθολου?" Ν(Χ)
 
Κ: Έκανα κάτι ενδιαφέρον σήμερα;
  Τελευταία μόνο ενδιαφέροντα πράγματα κάνω... που δεν έχω ξανά κάνει, δεν έχω ξανά νιώσει... συν ότι γελάω τόσο πολύ... ένα χαμόγελο στα χείλη σε όλο το πρόσωπο λες και φοράω μια μάσκα του κλόουν (και τους τρέμω τους κλόουν παναγία μου!) και νιώθω ήρεμη, γαλήνια, χαρούμενη... νιώθω πολύ όμορφα βρε παιδιά. Μην ρωτήσετε ποιος είναι ο λόγος... δεν ξέρω ακριβώς να σας πω... χαχαχα!!!

Σάββατο 30/01/2016:
Μ: Τι με έκανε να γελάσω με την ψυχή μου αυτόν τον μήνα; 
  Εδώ και 4 μήνες γελάω περισσότερο με την ψυχή μου, από ότι γελούσα ...από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Γιατί ως γνωστόν, είμαι ένας πολύ γελαστός άνθρωπος, ακόμα και στα στραβά μου! Είμαι από τη φύση μου ένας χαμο-γελαστός άνθρωπος που θα χαμο-γελάσω και για το πιο μικρό -ίσως ασήμαντο για τους υπόλοιπους- όμορφο ή αστείο πραγματάκι που υπάρχει. Οι άνθρωποι και συγκεκριμένοι/ος κάποιοι που απλά με θέλουν στη ζωή τους (κι Εγώ εκείνους) όπως ακριβώς είμαι, αυτός είναι ένας καλός λόγος για εμένα για να γελάω με την ψυχή μου! Και ξέρετε κάτι; Ίσως να φανώ υπερβολική αλλά είναι υπέρτατη ευτυχία να βρεις (ειδικά στην εποχή μας) ανθρώπους που έτσι ή αλλιώς, για έναν ίσως ανεξήγητο λόγο να ταιριάζουν τα χνώτα σας και ό,τι κάνετε, πείτε, ακόμα και η πιο μ@λ@κία και το πιο χαζό κρύο αστείο να σε κάνει να σκάσεις ένα χαμόγελο. Εντάξει, βέβαια από το πολύ γέλιο, θα κάνεις πιο εύκολα ρυτίδες αλλά who cares μωρέ μπρος την ευτυχία της ψυχής σου και την χαρά που λαμβάνεις και δίνεις; Εμένα, πάντως, δεν με νοιάζει κα-θό-λου!!! Εξάλλου, το γέλιο και η χαρά είναι υγεία ψυχική, πνευματική, παραδεισένια που κάνει τα χρόνια της ηλικίας σου να δείχνουν ασήμαντα. (Τι είπα πάλι η Φιλόσοφος;! Χεχεχε!!!)

Κ: Μια σημερινή διαπίστωση...
#Imfeelcrazyhappy

Κυριακή 31/01/2016:
Μ: Πώς ήταν τελικά ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου;
  ΕΔΩ στην 'αποχαιρετηστήρια' ανάρτηση μου για τον μήνα Ιανουάριο, σας είπα ότι ο πρώτος μήνας του νέου χρόνου ήταν παράξενος. Είχε τα πάντα, περισσότερα καλά, θετικά... αυτά κρατάω... αυτά ήδη κράτησα και συν για το γέλιο, την χαρά που συχνά έπαιρνε την μορφή της ουράνιας ευτυχίας (μην με ρωτήσετε πως μοιάζει αυτή η ευτυχία, γιατί ο καθένας την βλέπει και την βιώνει διαφορετικά), τα όμορφα συναισθήματα, οι όμορφες κουβέντες και γενικά ο μήνας θα μου μείνει για λίγους λόγους αλλά για πολλά πράγματα ανεξίτηλος στο μυαλό μου και στην καρδιά μου. Ελπίζω και εύχομαι και οι επόμενοι να κυλήσουν κάπως έτσι.

Κ: Ήμουν καλύτερος άνθρωπος; Τι χρειάζεται ακόμα να βελτιώσω;
 Τολμώ να πω πως κάθε μέρα γίνομαι καλύτερος Άνθρωπος, πιο κατασταλαγμένος στο "τι θέλω" "ποια είμαι", "τι αξίζω", "τι μπορώ να καταφέρω"... και κυρίως παραμένω "δυνατή και χαμογελαστή" για να αντιμετωπίσω την καθημερινότητα και την ίδια τη ζωή, όσο φυσικά έχω στα χέρια μου την δύναμη να το κάνω. Μπορεί όμως κάθε μέρα να γίνομαι καλύτερος Άνθρωπος αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν χρειάζεται ακόμα να βελτιώσω όχι ένα ή μερικά πράγματα σε μένα. Έχω πάρα πολλά ακόμα να βελτιώσω, διότι η βελτίωση μας είναι πάντα συνεχής μέχρι το τέλος της ύπαρξης μας. 


η λίστα με τις ερωτήσεις του Φεβρουαρίου 2016
ΕΔΩ η λίστα με τις ερωτήσεις του Φεβρουαρίου 2016.




Διαβάστε επίσης:
_________________
►Διαβάστε παρακάτω τις προηγούμενες αναρτήσεις αναρτήσεις του "Keep a 5 Year Journal: 366 Days" ...

⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 15 (Νοέμβριος 2015) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 16 - 22 (Νοέμβριος 2015) #2
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 23 - 30 (Νοέμβριος 2015) #3

⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 6 (Δεκέμβριος 2015) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 7 - 13 (Δεκέμβριος 2015) #2
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 14 - 20 (Δεκέμβριος 2015) #3
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 21 - 27 (Δεκέμβριος 2015) #4
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 28 - 31 (Δεκέμβριος 2015) #5

 
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 1 - 10 (Ιανουάριος 2016) #1
⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 11 - 17 (Ιανουάριος 2016) #2
 ⌛ Keep a 5 Year Journal: Days 18 - 24 (Ιανουάριος 2016) #3




 

*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία του blog ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫
Απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

8 σχόλια :

  1. Πάντως και μένα η αντιδραστικότητα μου είναι ένα στοιχείο που με σώζει, όσο κι αν μοιάζει ενίοτε ως αρνητικό.. Καλό μεσημέρι Μαρία :))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, αχ χαίρομαι που και κάποιος άλλος καταλαβαίνει το στοιχείο της αντιδρασρικότητας.
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Μαράκι μου χαίρομαι που γελάς περισσότερο και εύχομαι πάντα να βρίσκεις αφορμές να γελάς και να χαίρεσαι. Εύχομαι επίσης να ολοκληρωθούν τα βιβλία τους γιατί είπαμε, εμένα θα μου τα δώσεις με αφιέρωση στην παρουσίαση χαχαχα
    Ίσως τελικά να μην είσαι αντιδραστική, απλά δεν θες να συμβιβάζεσαι με ότι δεν αγγίζει τις προσδοκίες του. Και αυτό δεν είναι κακό. Ίσα ίσα.
    Να περάσεις ένα μαγικό Σ-κ! Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αχ Μαρινάκι μου, δόξα τω Θεό, πάντα βρίσκω λόγους κι αφορμές για να χαμογελάω και πάντα αληθινά και μέσα από την ψυχή μου!
      Ε, ναι! Τα βιβλία μου, με προσωπική αφιέρωση επιτόπου... στην παρουσίαση! Χεχεχε!!!
      Είτε λέγεται αντιδραστική είτε κάπως αλλιώς, το σίγουρο είναι ότι δεν μπορώ να συμβιβάζομαι με τα "θέλω" των άλλων! Τόσο απλά, τόσο λογικά!
      Να είσαι καλά! Φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Και επειδή είσαι συνεπέστατο κορίτσι και κρατάς ημερολόγιο σου παραδίδω τη σκυτάλη για ένα ωραίο ερωτηματολόγιο απολογισμού. Εμένα μου είναι αδύνατον να συγκρατήσω τα γεγονότα της κάθε ημέρας, εκτός κι αν είναι κάτι που με συναρπάζει πολύ.
    Καλή ξεκούραση θα ευχηθώ και καλή σου συνέχεια Μαράκι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αααα Χριστίνα μου, μου αρέσει το ερωτηματολόγιο απολογισμού! Και ήθελα να κάνω κάτι τέτοιο... και να η ευκαιρία! Σ' ευχαριστώ πολύ γαι την πρόσ(κ)ληση!
      Να είσαι καλά!!!

      Διαγραφή
  4. Τι ωραία που νιώθεις όταν σ αγαπούν , στο δείχνουν και στο λένε!!!!!!!! Η περιγραφή του γραφείου σου μου θυμίζει το δικό μου αχαχχαχαχαχα
    Χαμογελο και θα φτιάξουν όλα σιγα σιγα!
    Καλό μας ξημέρωμα!
    Σε φιλώ γλυκά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αριάδνη μου, ναι είναι πολύ ωραία, πολύ όμορφα να σε αγαπούν, να στο δείνουν, να στο λέν!
      Αααα, και το δικό σου γραφείο, έτσι είναι; Εντάξει, με νιώθεις!
      Πάντα χαμόγελο και παντού!
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes