☁️Καλώς όρισες Φλεβάρη μου!☁️ & ✎All posts of the month #39 ➙ 7 αναρτήσεις για τον Ιανουάριο 2018


  Επιτέλους έφυγε ο Ιανουάριος!
   Το έχω ξανά γράψει πως κάθε καινούργια χρονιά περιμένω να ολοκληρωθεί ο πρώτος μήνας για να κλείσω τα μάτια μου για λίγα δευτερόλεπτα και να διαισθανθώ "κάτι"... πως θα συνεχιστούν οι υπόλοιποι μήνες. Εντάξει, κάπως αστείο ακούγεται αλλά για μένα κάπου έχει μια σημασία. Εντάξει, κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί στους υπόλοιπους μήνες της ζωής του. Αλλά να! η διαίσθηση μας πολλά μας λέει πριν καν συμβούν.
 
  Ας πούμε ότι βλέποντας κάποια πράγματα που συμβαίνουν γύρω μας μπορούμε τις περισσότερες φορές να ξέρουμε και τι θα ακολουθήσει και τι θα επακολουθήσει κάποια στιγμή ή όλα στην ώρα τους. Τι είναι αλήθεια, τι είναι ψέμα, τι είναι κοροιδία, τι δεν πάει καλά, τι πάει καλά, τι πρέπει να αλλάξεις, τι πρέπει να πετάξεις, τι πρέπει να διαγράψεις, τι πρέπει να αφήσεις πίσω σου, τι αξίζει και τι δεν (σου) αξίζει... όλα από την αρχή ή και στην μέση ή ακόμα και λίγο πριν το οποιονδήποτε 'Τέλος' φαίνονται και φωνάζουν ξεκάθαρα. Δεν είναι βέβαια σίγουρα μόνο η διαίσθηση. Σαφέστατα και δεν είναι μόνο η διαίσθηση που μας φωνάζει, είναι και όλα αυτά που βιώνουμε. 
 
   Ε, λοιπόν, για να μην κρύβομαι πίσω από τις λέξεις και δεν είμαι ο Αλέξης, είμαι η Μαρία😂  (αν και μια γραφιάς σαν κι εμένα, τις περισσότερες φορές μου είναι πιο εύκολο να τα πω μέσα από τα γραφόμενά μου, παρά να ανοίξω το στοματάκι μου και να πω όλα όσα πρέπει. Μόνο όταν έχω πάρει ανάποδες, εκεί το στόμα μου γίνεται όπλο! Αχαχα! Αλλά τέλος πάντων, γι' αυτό θα σας μιλήσω σε κάποιο άλλο post) Ο Ιανουάριος ήταν ένας μήνας που με έκανε να συνηδητοποιήσω κάποια πράγματα που σαφώς και τα γνώριζα πολύ καλά αλλά η μαλακία μου είναι ότι ακόμα και σε αυτές τις εποχές, πιστεύω στη διαφορά που μπορεί να κάνει ένας άνθρωπος από τους περισσότερους ίδιους "απάνθρωπους" (όπως θέλει ο καθένας το μεταφράζει αυτό!) εκεί έξω. Αλλά τελικά οι περισσότεροι κοιτάνε να ζούνε την βόλεψη τους παραμυθιάζοντας πρώτα απ' όλα τον ίδιο τους τον εαυτό κι ύστερα παίρνουν στο λαιμό τους και τους υπόλοιπους που τους νοιάζονται.
  
  Συνηδητοποίησα με λογική (όχι πια με την καρδιά σε κάποια πράγματα) τις πολλές ξεκάθαρες αλήθειες, τα λίγα ψέματα και την κοροϊδία, ότι σε νοιάζονται μέχρι εκεί που ξεβολευονται, στην πραγματικότητα ο κόσμος σήμερα κοιτάζει πως ν αρπάξει αυτό που χρειάζεται κι ύστερα να "εξαφανίζεται" για λίγο ή πολύ και να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος σαν να μην συμβαίνει τίποτα και να ξανά πράττει με τον ίδιο τρόπο.
 
   Συνηδητοποίησα για τα καλά, ότι όταν στα δύσκολα είσαι μόνος/η να θυμάμαι/να θυμάστε πως δεν τους έχεις ανάγκη στα "εύκολα". 
 
   Συνηδητοποίησα ότι ο εαυτός μου μετράει περισσότερο από την αξία που δίνω στους άλλους, ακόμα κι αν αυτοί "Οι άλλοι" είναι άνθρωποι που τους νοιάζομαι, τους εκτιμάω, τους αγαπάω, τους προσφέρω και τον χρόνο μου και την καλή μου διάθεση και ό,τι θέλω βρίσκω τον τρόπο και τον χρόνο να τους το δώσω. Αλλά όταν παίρνω τελικά τα ψίχουλα ή και το Τίποτα, τότε συγγνώμη αλλά αξίζετε πολύ λιγότερα από όσα αξίζω Εγώ. Έτσι έχουν τα δίκαια πράγματα, έτσι έχει η δίκαιη ζωή.
 
  Συνηδητοποίησα ότι κι Εγώ όπως τόσοι άνθρωποι εκεί έξω, σε κάποια πράγματα έχω αρχίσει να παγώνω, να μην καίγομαι και πολύ, να αδιαφορώ ακόμα και να εξηγώ. Ίσως επειδή βρίσκω τοίχο κι όχι γέφυρα και εμένα δεν με βοηθάει καθόλου να νιώθω παγωμάρα μέσα μου, διότι είμαι από τη φύση μου με φτιαγμένη με φωτιά. Δεν μου πάει Φίλε/Φίλη μου τίποτα που δεν με κάνει να τρελαίνομαι και να έχω ανάγκη για να το παλέψω. Ας το να πάει στην ευχή καλύτερα! Sorry, αλλά κάπως έτσι είναι και η ζωή, έτσι Είμαι Εγώ φτιαγμένη... απλά σε λάθος εποχή.
 
   Συνηδητοποίησα ότι μέσα από τις 📸Φωτογραφικές μου Στιγμές γεννήθηκαν υπέροχες "Ιστορίες ζωής". Η αγάπη μου, ο έρωτας μου, η τρέλα μου που είχα από μικρή για την Συγγραφή κυρίως και μετέπειτα από τα 24 μου+ για την Φωτογραφία, είναι αυτά που γουστάρω και μου αρέσει να ασχολούμαι και να γίνομαι καλύτερη και πιο δημιουργική με το πέρασμα των χρόνων. Και το ότι έχω μέσα μου το μικρόβιο να αποτυπώνω τις εικόνες μια φωτογραφίας δημιουργώντας ή ανακαλύπτοντας μια "Ιστορία ζωής" που αξίζει πρώτα απ' όλα να ειπωθεί, να γραφτεί κι ύστερα να ακουστεί και να διαβαστεί, εμένα αυτό με κάνει να ξέρω και γιατί αξίζει να προσπαθώ κι αν μην έχω την ευκολία να φτάσω εκεί που δεν μπορώ αλλά σίγουρα εκεί που θέλω. Θα σας πω και θα σας δείξω με τον καιρό...
 
   Συνηδητοποίησα φυσικά πως όσο τα χρόνια περνούν κι Εγώ από Μικρό κορίτσι γίνομαι Μεγάλο 😉 Χεχεχε!! πόσο μα πόσο γουστάρω την -ωραία μου τρέλα-, που δεν συμβιβάζομαι σε πράγματα που ούτως ή άλλος αν το κάνω είναι σαν να μην υπάρχει και λόγος ύπαρξης μου, που όσο πάει η όποια στεναχώρια θα κρατήσει παρά μόνο λίγο και μετά θα σκεφτώ με τον καλό εγωισμό μου ότι "Αξίζω, γιατί χαντακώνω τον εαυτό μου; Αν δεν με προσέξω Εγώ, δεν θα το κάνει κανείς άλλος..!" Και κάπως έτσι, καλή η καλοσύνη, το νοιάξιμο, το ενδιαφέρον, να δίνεις, να περιμένεις, η καρδιά, τα λουλούδια, τα παραμύθια... αλλά soryy no, no, no και πάλι no, πρέπει να σκεφτόμαστε και την πάρτη μας έτσι ώστε εκτός το να μην χάσουμε τον εαυτό μας, να μην χάσουμε φυσικά και όλα αυτά αλλά προς τους σωστούς ανθρώπους και καταστάσεις που θα υπάρχει "Ανθρωπιά". (πάλι όπως θέλει ο καθένας το μεταφράζει αυτό!)   
 
   Γι' αυτό σας λέω, βάλτε την ωραία σας τρέλα να Πρωταγωνιστεί για να εξοντώνεται στεναχώριες και ζόρια, γιατί η ζωή είναι Σήμερα, Τώρα... Και έχει φανερά κρυμμένες ομορφιές που αξίζουν περισσότερο από όσο νομίζουμε πολλές φορές.😉 Και μωρέ έχουμε μπροστά μας 11 μήνες μιας χρονιάς που δεν ξέρουμε ακριβώς τι μας επιφυλλάσει αλλά σίγουρα θα μας φέρει και καλά πράγματα. Πείτε το και διαίσθηση!🙃 


~💫 ~💫 ~💫 ~💫 ~


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ μας/σας/του(ς) όμορφε Κόσμεεεεε!!!! 
Ααααα! Και όπως λέω πάντα:
"Να χαμογελάτε & να είσαστε ΠΑΝΤΑ & ΠΑΝΤΟΥ ο εαυτός σας!"







Παρακάτω ακολουθούν όλες οι αναρτήσεις που έχουν δημοσιευτεί τον προηγούμενο μήνα Ιανοάριο. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάθε τίτλο μεταφέρεστε αυτόματα σε νέα καρτέλα.

Οι 7 αναρτήσεις του Ιανουαρίου 2018:
 
✅Ανασκόπηση 2017: ☆Οι Συλλεκτικές Στιγμές του 2017!☆ (Δευτέρα 1/01/2018)

The best Posts (blog, fb & Instagram) of 2017 (Παρασκευή 5/01/2018)

Αφιέρωμα #12: Επίσκεψη στην έκθεση "Van Gogh Alive" στο Μέγαρο μουσικής (Δευτέρα 8/01/2018)

📸My Instant-Photo-Moments-Christmas Challenge (Δεκέμβριος 2017) (Πέμπτη 15/01/2018)

♫Music Obsessions #33 - Ένα βήμα και Φεύγω (Παρασκευή 19/01/2018)

True Stories: Μικρές καθημερινές ιστορίες #8 – "Ο Μισογυνισμός καλά κρατεί" (Πέμπτη 25/01/2018)

♫Music Obsessions #34 - Άρρωστη κατάσταση (Είναι αλήθεια ότι...) (Παρασκευή 26/01/2018)



__________________________

Παρακάτω θα βρείτε και το Free Desktop Wallpaper Calendar για τον Φεβρουάριο μήνα του 2018.

Κλικ στην εικόνα για να κάνετε λήψη.
https://drive.google.com/file/d/1B08zYmw1Pa-HRj45Ix0s4CnAOFLVyIAn/view?usp=sharing


 
Διαβάστε επίσης:
____________________

► Όλες οι αναρτήσεις της στήλης ✎All posts of the month
►Αρχειοθήκη: ©Όλες οι αναρτήσεις του blog (λίστα)
►✍Όλες οι αναρτήσεις του Ιανουαρίου 2011 (2), 2012 (2), 2013 (7), 2014 (15), 2015 (8), 2016 (12), 2017 (11), 2018 (7)
Στο καλό Ιανουάριε! Καλωσόρισες Φλεβάρη μου! (Σάββατο 1/02/2014)
Καλώς όρισες ερωτευμένε Φλεβάρη & ✎All posts of the month #11 - 8 post (Ιανουάριος 2015) (Δευτέρα 2/02/2015)
❦Καλώς όρισες ερωτικέ Φλεβάρη!❦ & ✎All posts of the month #21 ➙ 12 αναρτήσεις (Ιανουάριος 2016) (Δευτέρα 1/02/2016)
💝Καλώς όρισες ερωτικέ Φεβρουάριε!💝 & ✎All posts of the month #32 ➙ 11 αναρτήσεις (Ιανουάριος 2017) (Πέμπτη 2/02/2017)
► Περισσότερα Free Wallpaper Calendar 2017
 



*Η ανάρτηση αυτή είναι πνευματική ιδιοκτησία των Ιστολογίων (blogs) ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫ & syggrafw-by-maria.blogspot.gr
Σύμφωνα με τον νόμο Ν.2121/1993 (νοείται «κάθε πρωτότυπο πνευματικό δημιούργημα λόγου, τέχνης ή επιστήμης που εκφράζεται με ορισμένη μορφή») απαγορεύεται η ανα-δημοσίευση, η αποθήκευση και γενικά η αναπαραγωγή και μεταβίβαση των φωτογραφιών καθώς και των κειμένων από οποιονδήποτε και με οποιοδήποτε μέσο χωρίς την αναγραφή της πηγής και χωρίς πρώτα την έγκρισή της αρθρογράφου.
Όλα είναι επίσημα κατοχυρωμένα!
Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Πες ΟΧΙ στην λογοκλοπή!
©Copyright 2010-2018 *ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.)*

12 σχόλια :

  1. Να ευχηθώ ολόψυχα Καλό μήνα.
    Θα έλεγα ότι συμφωνώ μαζί σου στις παρατηρήσεις σου για την αρπαχτική διάθεση ορισμένων ανθρώπων.
    Θα πρόσθετα με έμφαση ότι δεν είναι όλοι έτσι. Υπάρχουν ολόγυρά μας αληθινοί άνθρωποι απλά δεν κάνουν τον θόρυβο των άλλων αν θέλεις.
    Τις ευχές μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιάννης, φυσικά, εννοείται και ευτυχώς δεν είναι όλοι έτσι.
      Βλέπω και σίγουρα ξεχωρίζω αυτούς τους αληθινούς ανθρώπους.
      Εξάλλου, αυτοί οι Ά-νθρωποι με ενδιαφέρουν.
      Σ' ευχαριστώ πολύ!
      Να είσαι καλά!

      Διαγραφή
  2. Λοιπόν δυό πράγματα έχω να σου πω.
    Το ένα έχει να κάνει με την διαίσθηση. Δωσε λίγο και σε μένα μάνα μου! χαχα! Η τελοσπάντων αν μπορείς να μου πεις μερικά tips. Τώρα θα μου πεις αυτό η το έχεις η δεν το έχεις. Εμένα η διαισθησή μου λειτουργεί σε ορισμένες περιπτώσεις που έχουν να κάνουν με τους ανθρώπους και οχι γενικοτερα... Νταξ κάτι ειναι και αυτο. Και σημαντικό! Αλλά μακάρι ας πουμε να διαισθανόμουν τους αριθμους του τζοκερ...

    Το δεύτερο έχει να κάνει με το οτι γινεσαι μεγάλο κορίτσι. Να σου πω ένα μυστικο. Τα... μεγάλα κορίτσια έχουν πέραση και γοητεία! Νατο ξέρεις αυτο! Πολλά φιλιά και καλό μήνα Μαριά μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάκη μου, Σκορπιέ Μάκη, αφού η διαίσθησή είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά μας.
      Εγώ απλώς θα σου πω πως λειτουργεί 99%. Και όποτε δεν την έχω δώσει σημασία, απλά έφγαγα το κεφάλι μου, με την κακή-κάκιστη έννοια. Οπότε την λαμβάνω υπόψιν μου, την προσέχω και την αγαπώ μην σου πω. Αχαχα! Στα πράγματα και στις καταστάσεις μια χαρά τα πάω με την διαίσθηση, στους Ανθρώπους πάσχει λίγο αλλά γι' αυτό ευθύνομαι Εγώ καθαρά.
      Όσο για το δεύτερο, θα το θυμάμαι αυτό με τα "μεγάλα κορίτσια". Τώρα το ξέρω, το διαπιστώνω κι Εγώ κάθε φορά, μην νομίζεις.😉
      Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  3. Καλό μήνα Μαράκι μου!
    Εύχομαι έναν γεμάτο και φωτεινό Φλεβάρη!

    Είναι καλό να συνειδητοποιείς πράγματα, ακόμα και όταν αυτά ξεκαθαρίζουν μια σκληρή πραγματικότητα.
    Στο τέλος της ημέρας τουλάχιστον, καταφέρνεις να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου!

    Πολλά φιλιά και από εμένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικολέτα μου, δεν την πολύ φοβάμαι πια την "σκληρή πραγματικότητα".
      Πορεύομαι με το έτσι έχουν τα πράγματα στη ζωή και οι άνθρωποι και μπλα μπλα....
      Το ότι κοιμάμαι ήσυχη και είμαι εντάξει και πολύ ειλικρινής (όπως σοφά καλά λες) με τον εαυτό μου είναι τεράστιο πράγμα και δύναμη για αυτή την "σκληρή πραγματικότητα".
      Καλό μήνα να έχουμε!
      Τα φιλιά μου!

      Διαγραφή
  4. Καλό μήνα Μαράκι! Κι όπως λέει ο λαός (να'ναι καλά το Pinterest χιχιχι) Give the gift of your absence to those who don't appreciate your presence.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαρία μου, πολύ καλά πάντα λέει ο σοφός λαός αχαχα. Και το quote αυτό είναι ξεκάθαρα αληθινό.
      Να είσαι καλά! Με βοηθάς πολύ κι εσύ, να το ξέρεις.
      Καλό μήνα να έχουμε!

      Διαγραφή
  5. Καλό μήνα, Μαρία μου. Εύχομαι το 2018 να είναι η χρονιά σου. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλό Μάρτη πια Mia μου!
      Κι Εγώ εύχομαι το 2018 να είναι η χρονιά μου σε όλα αυτά που προσπαθώ πολύ.
      Καιρός είναι πιστεύω...
      Σε φιλώ κι Εγώ!

      Διαγραφή
  6. Καλό μήνα Μαράκι μου
    και να σκέφτεσαι θετικά!
    Τα όμορφα ειναι μπροστα σου και τα καλυτερα ερχονται, αυτο να λες!

    φιλια πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου, σκέφτομαι πια πολύ θετικά και προσπαθώ μόνο για τα καλύτερα πια.
      Σε φιλώ!

      Διαγραφή

Τα σχόλια σας καλοδεχούμενα!!!
*Παράκληση! ΜΗΝ γράφετε σε greeklish!
*ΌΧΙ Spam, ΟΧΙ υβριστικά σχόλια!
*Καλό θα ήταν πρώτα να διαβάσετε την Πολιτική Απορρήτου GDPR & τους Όρους Χρήσης του blog. Θα τα βρείτε πάνω στο Menu.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την επίσκεψή σας!

ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΣΕΛΙΔΑΣ



Follow by e-mail

MY INSTAGRAM PORTFOLIO

My Instagram

Copyright © ♫ΣΥΛΛΕΓΩ ΣΤΙΓΜΕΣ♫. Made with by OddThemes